Noiz Forum

sultan of string
sultan of string
κουκλος

σκούφοΣ
σκούφοΣ
@dimsonic ευχαριστω πολυ. Που να με δεις τωρα που εχω χασει καμμια 5αρα κιλα κ κουρευτηκα?

sultan of string
sultan of string
δεν εννοούσα αυτό ακριβώς

σκούφοΣ
σκούφοΣ
Το φανταστηκα. Ευχαριστω κ για αυτο που εννοουσες.

sultan of string
sultan of string
προσωπικά δεν με χάλασε καμιά νότα, έστω κι οι αλλιώτικες. Και δεν κάνω συχνά κομπλιμέντα

σκούφοΣ
σκούφοΣ
Ευχαριστω πολυ dim

Ειναι απο τα κομματια που θελω να ξαναπιασω. 
Κ κυριως το ρυθμικο.

Εχω καποια επαφη με fingerstyle ακουστικ στυλ Mr Sandman κ επειδη ο Μαρκ ειναι μαστερ κ σε αυτο το ειδος, το ηλεκτρικο του υφος ειναι ενα σεμιναριο του πως μπορεις να περασεις αυτο το στυλ το ακουστικο, σε ηλεκτρικο παιξιμο

sultan of string
sultan of string
βέβαια, είμαι κατά των cover.

Όταν ήμουν 20 ναι. Μετά τελος.

Αλλο να βρεις τις νότες, εκεί μπορει να έχει ενδιαφέρον.

Συνεπώς διαφωνώ με αυτό που λες να το ξαναπιάσεις.

Γιατί? μετά από 50 χρόνια?

Να αποδείξεις τι?

ότι το κάνεις σαν αυτόν, ότι αντιγράφεις και τα λάθη που έκανε?

Εχεις προσωπικότητα και διαφορετικότητα κι ας είναι "υποδεέστερη" ή "λιγότερο διάσημη" απο αυτόν

σκούφοΣ
σκούφοΣ
@dimsonicΔεν ειπα θα το ξανανεβασω ειπα θα το ξαναπιασω.

Το ρυθμικο

Γενικα προσπαθω να μελετησω fingerstyle τυπου Chet Atkins κ Tommy Emmanuel

κ ο Μαρκ εχει πολλες επιρροες απο αυτο το στυλ

Επισης ειναι ενα στυλ που θελει μελετη κ πειθαρχια. Ειναι πολυ διαφορετικο κ λογω της παρα φυσιν για την κιθαρα ανεξαρτησιας φωνων, θελει μελετη δεν το παιζεις με εμπειρια. Το συγκεκριμενο ρυθμικο δεν ειναι ακριβως ετσι βεβαια αλλα εχει πολλα πραγματα να δωσει

sultan of string
sultan of string
ναι 

γιατί να το κάνεις αυτό?

θα παίξεις εσύ αυτό που παίζει ο Tommy που είναι 75 χρονών?

σκούφοΣ
σκούφοΣ
Οταν ειχα ακουστικη ειχα κανα χρονο που επαιζα μονο τετοια (ενταξει αρχαρια, οχι τα κτηνωδη που παιζουν αυτοι)

Ηλεκτρικη επιανα μονο για γραψιμο

Οταν ξαναπαρω ακουστικη σιγουρα θα παιζω τετοια πολυ περισσοτερο

sultan of string
sultan of string
χίλιες φορές να παίζεις τα δικά σου. Αυτά που δεν παίζουν οι άλλοι. 

σκούφοΣ
σκούφοΣ
Συμφωνώ αλλά άλλο το ένα άλλο το άλλο. 

Δεν τα βγάζω αυτά για να τα παίξω ν'αλλαξω στυλ . Τα βγάζω γιατί είναι ένα ύφος με πολύ μουσικότητα, που σου μαθαίνει πολλά για αρμονία κ που σε βελτιώνει απίστευτα τόσο ρυθμικά όσο κ σε ακορντα βοισινγκζ κ καθαρότητα.

Δε σκοπεύω ν'αλλαξω στυλ δηλαδη , απλά είναι πολύ ευχάριστο κ δημιουργικό, όταν υπάρχει ακουστική να  μελετάω τέτοια. 

Εκτός αν πάρω πλήκτρα που προβλέπεται να κάνω να πιάσω κιθάρα κΑνα χρόνο μέχρι να μάθω τα πολύ βασικά ?

sultan of string
sultan of string
αχ ρε Μπιλυ...

με τέτοια και με κείνα περνάει η ζωή και δεν τραβάς τον δικό σου δρόμο, αλλά ψάχνεις των άλλων, που 9 στους 10 δεν σου ταιριάζουν κι όλας

σκούφοΣ
σκούφοΣ
Dim έχεις απόλυτο δίκιο στο πως το βλεπεις. Πρέπει όμως να σε συγκινεί κάτι κιόλας. 

Εμένα στην παρούσα φάση, αν δεν υπάρχει κάτι που δουλεύω ανοιχτό (δικό μου εννοώ ), δε με συγκινεί το να παίξω κιθάρα. Υπάρχουν συγκυρίες που μου το έχουν διαλύσει αυτό 

Η ακουστική το άλλαζε αυτο. Τα πλήκτρα φαντάζουν λαμπερά τώρα.

Το βίντεο αυτο που ανέβασα θα μου πεις που κολλάει; Πουθενά. Κάπου άκουσα το κομμάτι με προσοχή κ με εψησε να πιάσω κιθάρα κ να δω τι κάνει ακριβώς αυτό το ύφος να με συγκινεί. Ε κ ένα απόγευμα το έφαγα έτσι. Μη νομίζεις πως το κάνω συχνά αυτο

Back