Noiz Forum

C
cigaret13
Μακάρι βρε Στράτο. Φτάνουν τόσοι σκοτωμοί!  Έχω βέβαια κάποιες επιφυλάξεις αλλά για να δούμε...

Jazzjoker
Jazzjoker
Αν συμβεί κάτι τέτοιο και τηρηθεί, θα είναι πρωτοφανής και αναπάντεχη παραδοχή ήττας. Εντελώς απίθανο να δηλωθεί έτσι. 

Αυτό που συμβαίνει "απλά" αυτή τη στιγμή είναι ότι κατεχόμενες από τις ρωσικές δυνάμεις περιοχές τις Ουκρανίας, δήλωσαν ότι θα εκτελέσουν δημοψήφισμα για προσάρτηση στη Ρωσία. Αυτά τα σκηνικά όμως, όπως μας δίδαξε και η σχετικά πρόσφατη ιστορία, δεν καταλήγουν ποτέ σε λήξη εχθροπραξιών.

fusiongtr
fusiongtr
Σπύρο υποτίθεται ότι θα πει ότι η Ρωσία πέτυχε τον στόχο της ... κλπ, κλπ.

Φήμες είναι βέβαια.

Jazzjoker
Jazzjoker
Μωρέ ας πει ό,τι θέλει. Το θέμα είναι ότι έχει σκάψει τον (τουλάχιστον πολιτικό) τάφο του αν κάνει κάτι τέτοιο τώρα και αποσύρει στρατεύματα.

Από την άλλη, αν οι περιοχές που ανέφερα παραπάνω κάνουν δημοψήφισμα και αυτό βγει υπέρ της προσάρτησης, ένα 15% του ουκρανικού εδάφους περνάει σε "νόμιμη" ρωσική κατοχή και πλέον οι Ρώσοι θα αξιώνουν δικαίωμα προστασίας συνόρων...

fusiongtr
fusiongtr
Κι εμένα περίεργο θα μου φανεί να κάνει κάτι τέτοιο.

Θα δούμε, τι να πω, μακάρι.

Terry RoscoeBeck5
Terry RoscoeBeck5
Παιδιά, δεν συντρέχει κανένας λόγος για να συμβεί. Μακάρι, αλλά προσωπικά, δεν το πιστεύω.

Jazzjoker
Jazzjoker
Για προσάρτηση τύπου Κριμαίας πάει πάντως. Ό,τι προλάβει να κρατήσει και να παρουσιάσει ως νίκη. Κατόπιν και αν απειληθούν οι προσαρτημένες περιοχές, μπορεί να απειλήσει με πυρηνικά για προστασία "ρωσικών" εδαφών.

fusiongtr
fusiongtr
Φρούδες ελπίδες είχα.

Μάλλον άσχημα είναι τα πράγματα.

Νομίζω ότι βαθαίνει η κρίση.

Αν δεν κάνω λάθος, οι επαρχίες στις οποίες θα γίνει δημοψήφισμα, βάλλονται από ουκρανικές δυνάμεις.

Αν η Μόσχα τις προσαρτήσει, θα θεωρηθεί ότι η Ουκρανία επιτίθεται σε ρωσικό έδαφος.

Yameth
Yameth
Τα ακούει κανονικά στα Ηνωμένα Έθνη, για όσους μπορούν να παρακολουθήσουν live.

Wars are unpredictable and this is a long war. J. Stoltenberg

Terry RoscoeBeck5
Terry RoscoeBeck5
Ναι, από τη στεναχώρια του σήμερα, δεν θα φάει το... χαβιάρι του. Ο ΟΗΕ είναι τα πιο πεταμένα λεφτά, στην ιστορία των πεταμένων... λεφτών ?

Yameth
Yameth
Ο ΟΗΕ δεν μπορεί να σταματήσει πολέμους σαν οργανισμός, είναι όμως το σημείο που βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο ΟΛΟΙ ακόμα και σε καιρό πολέμου. Αν δεν υπήρχε αυτό ως σημείο αναφοράς ο κάθε μισότρελος ηγέτης θα ζούσε στην κοσμάρα του. Ο ΟΗΕ έχει την αξία που του αποδίδουμε εμείς και όσο δεν παρακολουθούμε τι συμβαίνει εκεί και τα περνάμε στα ψιλά γράμματα αδιαφορώντας, τόσο τον αποδυναμώνουμε και καταλήγουμε στο χάος, όπως έγινε με την Κοινωνία των Εθνών. Και ξέρουμε τι ακολούθησε μετά.

Terry RoscoeBeck5
Terry RoscoeBeck5
"Αν δεν υπήρχε αυτό ως σημείο αναφοράς ο κάθε μισότρελος ηγέτης θα ζούσε στην κοσμάρα του".

Μα ούτως ή άλλως, ζει στην κοσμάρα του- με ΟΗΕ ή χωρίς...

Ωραία τα όποια ψηφίσματα- όταν υιοθετούνται και από όποιους υιοθετούνται- αλλά ποτέ δεν σταμάτησαν καμία σφαίρα. IMHO ο ΟΗΕ είναι ο ακριβοπληρωμένος "φερετζές" της ανθρωπότητας. Ρίχνουμε μια καταδίκη (για κάτι και συνήθως όχι ομόθυμα) για να κρατήσουμε τα προσχήματα και να βγάλουμε την υποχρέωση. Να νοιώσουμε ότι είμαστε στη σωστή πλευρά, αλλά χωρίς κόστος...

Βέβαια υπάρχουν και τα επιμέρους, που κουτσά- στραβά παράγουν ένα έργο: Τα επισιτιστικά προγράμματα, η UNESCO, η Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες κλπ.  

Όμως όσον  αφορά την "ταμπακιέρα", ο ΟΗΕ είναι πολύ λαδί και καθόλου τηγανίτα. 

Οπότε θα μου επιτρέψεις να θεωρώ ότι η αποδυνάμωση του δεν οφείλεται στο ότι δεν παρακολουθούμε εμείς. Πάλι IMHO, η "απαξίωση" (το έβαλα σε εισαγωγικά) είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής και πασίδηλης αδυναμίας του να αποτρέψει/σταματήσει το οτιδήποτε. 

Φυσικά, είναι καλό να υπάρχει εκ του σύνεγγυς επαφή σε ταραχώδεις καιρούς, αλλά προσωπικά δεν έχω μεγάλη πίστη στη διπλωματία. Άσε δε που σε κάποιες περιπτώσεις (βλέπε Μόναχο) ήταν η απόλυτη καταστροφή... 

Και βέβαια, όπως λέει και το τραγούδι...

Terry RoscoeBeck5
Terry RoscoeBeck5
Μερική επιστράτευση ήταν τα νέα του πρόεδρα Πούτιν... Φήμες, φήμες, μην ακούς τις φήμες λοιπόν... ?

Back