Noiz Forum

sultan of string
sultan of string
μέρες του 99?

fusiongtr
fusiongtr
Καμία σχέση.

Το '99 ο δείκτης άρχισε να πέφτει από ATH, εδώ το ATH, ήταν αρκετό καιρό πριν.

Terry RoscoeBeck5
Terry RoscoeBeck5
Δεν με διάβασες χθες στο "μαγαζί"... Οι προβλέψεις θέλουν να γίνει μεγαλύτερος χαμός. Πολύ μεγαλύτερος... 

fusiongtr
fusiongtr
Το γνωρίζω Τέρρυ μου.

Τα θέματα είναι πολλά.

ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, και διαφορετικά για κάθε κατηγορία crypto.

Υπάρχει και το δολοφονικό κοκταίηλ "πληθωρισμός - άνοδος επιτοκίων - τεράστια αύξηση τιμής ενέργειας" που βοηθάει στο sell off.

Βάλε και την διάχυτη αβεβαιότητα (και οικονομική), βάλε και το κραχ του Terra που πολλοί κλείνουν θέσεις για να αντεπεξέλθουν, βάλε, βάλε, κλπ....

Terry RoscoeBeck5
Terry RoscoeBeck5
Βάλε και τη λέξη "ύφεση", η οποία πλέον μπήκε στο... μενού.

Η βρετανική οικονομία πρακτικά είναι σε ύφεση- τυπικά δεν είναι, αλλά είναι θέμα ελάχιστου χρόνου να ανακοινωθεί και επίσημα ως τέτοια. 

Όμως, και εδώ είναι το ανησυχητικό, η λέξη ύφεση άρχισε να φιγουράρει και στις αναλύσεις για την αμερικανική οικονομία.

Bottom line: Ποια... crypto, θα τον πιούμε πατόκορφα λαίμαι ?

Terry RoscoeBeck5
Terry RoscoeBeck5
Πάντως δεν ξέρω αν το είδες, αλλά Celsius και Binance "πάγωσαν" τις αναλήψεις. Μιλάμε ότι άπαντες θα τα έχουν κάνει επάνω τους. Capital controls και στο bitcoin... αφτά είναι φίλος. 

Μιλάμε για συντελιακές καταστάσεις.

Edit: Και έχει πλάκα, διότι βγήκαν τα ΜΜΕ και μίλησαν για βουτιά στο bitcoin (νωρίτερα) με τιμή $23,279.07. Τώρα που κοιτάω, το βλέπω στα $22,286.64. Κούγκι λαίμαι ?

fusiongtr
fusiongtr
Στην Binance ήταν για λίγο.

Είχε κολλήσει συναλλαγή, και πάγωσαν τις αναλήψεις.

Τώρα όλα γίνονται κανονικά πια.

Η Celsius είναι άλλη ιστορία.

Είναι κατά κάποιον τρόπο "δανειστής" (loaner) crypto, και λογικό είναι να τα έχει κάνει πάνω της υπό αυτές τις συνθήκες.

Σκέψου κάποιος να δανειστεί για να σορτάρει, και να γυρίσει ξαφνικά η αγορά προς τα πάνω.

Πώς θα τα επιστρέψει μετά πίσω?

EDIT: 23k και κάτι είναι. Νωρίτερα είχε πάει μέχρι τα $22,600. Από τις 2:00 το πρωί ξεκίνησαν τα όργανα. Και με σοβαρό όγκο, όχι ψιλικοκό.

Terry RoscoeBeck5
Terry RoscoeBeck5
Ναι το είδα το... τεχνικό ζήτημα στη Binance ?

Ξέρω και την Celsius.

Τώρα τι να σου πω για το σορτάρισμα... Σήμερα το bitcoin έπεσε και κάτω από τα 22χ, στα 21.761χ. Ναι μεν η βούτα, βούτα αλλά από volatility να φάνε και οι κότες... Enter at your own risk. 

Τι κάνεις λοιπόν, οέοοο; Λογικά, τα μαζεύεις και οδεύεις προς το μόνο και διαχρονικό safe haven. Τα μετρητά θα σου τα φάει ο πληθωρισμός, οι μετοχές (πλην της ενέργειας)... βατερλό και τα λοιπά, και τα λοιπά...

Τι μένει; Φυσικά ο χρυσός, που προσωπικά σύντομα αναμένω "εκτόξευση".    

fusiongtr
fusiongtr
Μένει να δούμε τι θα γίνει.

Terry RoscoeBeck5
Terry RoscoeBeck5
Λυπάμαι που το λέω, αλλά ξέρουμε τι θα γίνει. Τι κάνουν τώρα οι κεντρικές τράπεζες; Ακριβαίνουν το χρήμα. Αναγκαστικά, για να μαζέψουν τον πληθωρισμό. Όμως παράλληλα, ακριβαίνουν το κόστος του δανεισμού, με ότι αυτό συνεπάγεται, για ιδιώτες, επιχειρήσεις, αλλά ακόμα και για τα κράτη. 

Οπότε πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι και πολλά αυτά που μένουν για να δούμε.

ΥΓ: Ελπίζω μόνο στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, να μην αρχίσει να ακούγεται η πιο τζιζ λέξη, από όλες τις τζιζ λέξεις στο οικονομικό λεξιλόγιο: Στασιμοπληθωρισμός  ?

fusiongtr
fusiongtr
Εγώ πάντως αν πάει το bitcoin γύρω στις $19,000 αγοράζω περίπου με 20% του διαθέσιμου κεφαλαίου (έστω και για short time trading).

Στα $10,000 - $12,000 (επόμενο σημείο στήριξης) άλλο ένα 25% - 30%.

Terry RoscoeBeck5
Terry RoscoeBeck5
"Εγώ πάντως αν πάει το bitcoin γύρω στις $19,000 αγοράζω"

Αύριο... μεθαύριο, άντε μέχρι την Πέμπτη που η Fed θα έχει ανακοινώσεις. Ετοίμασε το "πακέτο" και καλά κέρδη ?

fusiongtr
fusiongtr
Οι ανακοινώσεις έχουν ήδη προεξοφληθεί βρεεεεε.

Terry RoscoeBeck5
Terry RoscoeBeck5
"Στα $10,000 - $12,000 (επόμενο σημείο στήριξης) άλλο ένα 25% - 30%. "

Πάντως πριν κάνα δύο εβδομάδες (νομίζω τόσο ήταν) που πάλευε να κρατήσει τις $30.000, έγραφα (μάλλον από Βloomberg), ότι αν τα χάσει επόμενο σημείο στήριξης είναι τα $25.000, ειδάλλως γραμμή για τις $20.000.

Τελικά και αυτό έγινε χαρτοπόλεμος σε χρόνο dt.

Πραγματικά, δεν ξέρω αν πλέον υπάρχει "ρεαλιστικό" σημείο στήριξης. 

Edit: "Οι ανακοινώσεις έχουν ήδη προεξοφληθεί βρεεεεε"

Ναι 0,75 πάνω. 

fusiongtr
fusiongtr
Υπάρχουν αρκετά τέτοια σημεία, το θέμα είναι τι θα συμβεί εκεί (πάντα συμβουλεύομαι τους δείκτες/ταλαντωτές - oscillators - indicators).

Γι' αυτό όποιος θέλει να αγοράσει, χρησιμοποιεί μόνο κάποιο ποσοστό του διαθέσιμου κεφαλαίου, ανάλογα την περίπτωση.

Το ζήτημα είναι πόσο χρόνο θα κρατήσει η φάση της "αδιαφορίας" που θα υπάρξει από την πτώση στην άνοδο.

Μπορεί να είναι χρόνια.

Αν συνυπολογίσεις, ότι με την άνοδο των τιμών ενέργειας (ηλεκτρισμός) και την πτώση των τιμών των crypto, γίνεται ακόμη πιο ασύμφορο το mining .... καταλαβαίνεις τι έχει να γίνει.

EDIT: Από εδώ θα ενημερώνεσαι αποκλειστικά για τις τιμές των crypto.

https://www.tradingview.com/chart/?symbol=BITSTAMP%3ABTCUSD

Terry RoscoeBeck5
Terry RoscoeBeck5
"Μπορεί να είναι χρόνια"

Δυστυχώς έτσι δείχνει.

Να σου πω τώρα- πέραν του γεγονότος ότι θα χαρακτηριστούμε τα geeks του noiz, με αυτή την... εμμονή μας με τα αγοραία/ macro/ οικονομικά ?- θα έχουμε την τιμή να σε δούμε από κοντά την άλλη Δευτέρα εις την "αναψυκτοποσία";    

edit: Άσχετο... Άκουσες το κομμάτι του PAL; Πάρα πολύ ωραίο.

-Πολύ ωραίο και περιεκτικό το link, γιατί έχει και τα άλλα (oil, futures, κλπ). Το δε technicals λατρεία ?

fusiongtr
fusiongtr
"θα έχουμε την τιμή να σε δούμε από κοντά την άλλη Δευτέρα εις την "αναψυκτοποσία";"

Πολύ δύσκολο ρε γμτ.

"Πολύ ωραίο και περιεκτικό το link, γιατί έχει και τα άλλα (oil, futures, κλπ)"

Έχει όλες τις αγορές. ΟΛΕΣ.

"Άκουσες το κομμάτι του PAL;"

Πιο μετά θα το ακούσω, δεν έχω προλάβει.

fusiongtr
fusiongtr
$20,970 τώρα, σφαγή.

Terry RoscoeBeck5
Terry RoscoeBeck5
Καλά βρε αθεόφοβε (και αδίστακτε επενδυτή), αχάραγα παρακολουθούσες bitcoin;

Σε τι κόσμο ζούμε... ?

Back