Συμβουλές για πώληση πιάνου

maretosi

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Ένας συγγενής μου είπε πως θέλει να τον βοηθήσω να πουλήσει ένα πιάνο όρθιο Yamaha με λίγη χρήση και καλή κατάσταση. Δεν ξέρω περισσότερα και έτσι κι αλλιώς δεν είναι εδώ οι αγγελίες. Θα πάω να το κοιτάξω για να μάθω περισσότερα.

Τι να κοιτάξω;

Θα κοιτάξω βέβαια αν υπάρχει ταμπέλα με περισσότερες πληροφορίες, θα κοιτάξω εξωτερικά αν είναι εντάξει και θα κοιτάξω μέσα αν έχουν σκουριάσει τα μεταλλικά εξαρτήματα και αν τα πλήκτρα και τα πεντάλ δουλεύουν. Τι άλλο;

Επίσης ξέρω ότι οι αγγελίες γενικά είναι λίγο πονεμένη υπόθεση: Τι τιμές έχουν τα όμοια πιάνα και σε σύγκριση με αυτά να ορίσω τιμή; Στο παρελθόν έψαξα σε αγγελίες Insomnia, fb marketplace και vendora και πρόσεξα ότι πολλοί δεν απαντούσαν καθόλου άρα μήπως οι αγγελίες ήταν μούφα; Έτσι κι αλλιώς σε λίστες με αγγελίες θα συναντήσεις αυτές που ξέμειναν είτε γιατί οι τιμές είναι πολύ ψηλές είτε γιατί οι πωλητές δεν απαντάνε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Απ' την άλλη αν ψάξω για επιχείρηση που αγοράζει και πουλάει μεταχειρισμένα; Δεν θα έπιανε την καλύτερη τιμή ο πωλητής γιατί το μαγαζί πρέπει να βγάλει κέρδος.

Να κοιτάξεις αν θέλεις να το πουλήσεις για να το ξεφορτωθείς ή για να βγάλεις κέρδος.
Στην πρώτη περίπτωση βάλε μια δελεαστική τιμή , price to move που λένε, και ίσως έτσι κατι να γίνει.
Μην ξεχνάς ότι το piano , ακόμα και το Upright , θέλει μεταφορική να ανέβει να κατέβει , να μετακινηθεί και να ξανα- ανέβει.... Συνεπώς συνυπολόγισε και αυτό το κόστος στη τιμή που θα δώσεις.
Αν θέλεις να πιάσεις τη μέγιστη τιμή.....θα περιμένεις....ίσως και πολύ μέχρι να (αν) βρεθεί ο κατάλληλος.
Τέλος εξοπλίσου με υπομονή....για της βλακείες που θα ακούσεις.....

Ένας συγγενής μου είπε πως θέλει να τον βοηθήσω να πουλήσει ένα πιάνο όρθιο Yamaha με λίγη χρήση και καλή κατάσταση. Δεν ξέρω περισσότερα και έτσι κι αλλιώς δεν είναι εδώ οι αγγελίες. Θα πάω να το κοιτάξω για να μάθω περισσότερα.

Τι να κοιτάξω;

Θα κοιτάξω βέβαια αν υπάρχει ταμπέλα με περισσότερες πληροφορίες, θα κοιτάξω εξωτερικά αν είναι εντάξει και θα κοιτάξω μέσα αν έχουν σκουριάσει τα μεταλλικά εξαρτήματα και αν τα πλήκτρα και τα πεντάλ δουλεύουν. Τι άλλο;

Επίσης ξέρω ότι οι αγγελίες γενικά είναι λίγο πονεμένη υπόθεση: Τι τιμές έχουν τα όμοια πιάνα και σε σύγκριση με αυτά να ορίσω τιμή; Στο παρελθόν έψαξα σε αγγελίες Insomnia, fb marketplace και vendora και πρόσεξα ότι πολλοί δεν απαντούσαν καθόλου άρα μήπως οι αγγελίες ήταν μούφα; Έτσι κι αλλιώς σε λίστες με αγγελίες θα συναντήσεις αυτές που ξέμειναν είτε γιατί οι τιμές είναι πολύ ψηλές είτε γιατί οι πωλητές δεν απαντάνε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Απ' την άλλη αν ψάξω για επιχείρηση που αγοράζει και πουλάει μεταχειρισμένα; Δεν θα έπιανε την καλύτερη τιμή ο πωλητής γιατί το μαγαζί πρέπει να βγάλει κέρδος.
Είναι κανα δυο μαγαζια που αγοράζουν μεταχειρισμένα (Νικοτιάν φερ ειπειν) αλλά κανουν και αυτα τις επιλογες τους και συνηθως παιρνουν τις μάρκες που ήδη πουλανε διαθετοντάς τα σαν δεύτερες επιλογές οικονομικά. Για να το πουλήσει οικονομικά, εννοείται οτι θα το παρει πιο οικονομικά απο εσένα.

Δυστυχώς πολλά σαιτ εχουν αγγελίες που ειναι ορφανες. Δηλαδη εβαλα εγω μια αγγελία, δεν ειχε ενδιαφέρον, δεν πουληθηκε σε 2-3 μηνες και μετα την εγκατελειψα. Αν εσυ στειλεις μετα απο 6 μηνες δεν το παιρνω καν χαμπαρι.

Δυστυχώς ακουστικά πιάνα και μάλιστα ορθια ειναι αμερητα στις αγγελιες και εδώ και αλλού και μαλιστα για καιρο απούλητα. Αρα θα δυσκολευτεις να πουλήσεις...

Για το τεχνικό μέρος, δες το κλαβιέ αν ολα τα πλήκτρα ειναι στην ευθεια, αν παιζουν ολα κανονικά, ανοιξε καπακι και δες χορδές αν εχουν σκουριά ή μπίχλα και αν τα σφυράκια ειναι σε καλή κατάσταση και χτυπάνε όλα σωστά. Μετά δες σε τι κατάσταση ειναι οι τσόχες ή αν εχουν λιώσει. Μετά πεντάλ οτι δουλεύουν κανονικα.

Για οποιον το δοκιμασει καλο θα ήταν να ειναι κουρδισμενο που ανεβαζει το κοστος, ωστόσο αυτος που θα του κουρδισει ενδεχομένως να εχει και καλύτερη τεχνική ματια για την κατασταση του πιάνου.

υποψιν οτι το πιανο απο τη στιγμή που μετακινηθει και παει σε αλλο χώρο, θα θέλει και κούρδισμα.

Δυσκολο όργανο για πώληση. Εύχομαι καλή τύχη.

Παίζει ρόλο και το εύρος τιμής .
Έχει Yamaha όρθια μεταχειρισμένα που πιάνουν απο 3500 εώς και 10000 ευρώ.
Προσωπικά αν θα ενδιαφερόμουν, θα πήγαινα να το παίξω αν ήταν κουρδισμένο, διαφορετικά πρώτα θα έστελνα τον χορδιστή μου ( με το αζημίωτο ), και θα περίμενα την εκτίμηση του.
Νομίζω ότι καλό θα ήταν και αγγελίες σε χαρτί αναρτημένες σε κάποια ωδεία , στο σωστο timing.

Υπάρχει ωδείο πολύ κοντά μας. Αν έχουν πίνακα αγγελιών και υπάρχουν ενδιαφερόμενοι θα είναι πολύ εύκολο να έρθει κάποιος να το ελέγξει.

Trending...

Νέα θέματα

Back