mpamps 628 Δημοσιευμένο 12 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, gkourmoul1 είπε Δεν το χωνευα, γενικότερα, και απορούσα πως ο κόσμος αγοράζει τόσο άσχημη κιθάρα. Μάλλον θα ήταν κολλημένοι με τα ρετρό μοντέλα, σκεφτόμουν. Δεν ήξερα, βέβαια. Αυτό ακριβώς ένιωθα για τις Tele μέχρι πέρυσι, που άρχισα να γλυκοκοιταζω την Ultra Tele και φυσικά όταν πήγα τη δοκίμασα και εν τέλει την αγόρασα έγινε η main κιθάρα μου....προς το παρόν. 1
gkourmoul1 4180 Δημοσιευμένο 12 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, Nekkon είπε Το μανίκι στο χέρι σε βολεύει όσο και η strat; Με το σχήμα του μανικιού δεν έχω ιδιαίτερες προτιμήσεις. Μου αρέσει να μην είναι πολύ παχύ, και στενό (ή με στενή αίσθηση). Εκεί που είμαι παράξενος, είναι η ταστιέρα και η αλληλεπίδραση μεταξύ δακτύλων, τάστων και fretboard. Η squier tele είχε λίγο φαρδύτερο λαιμό σχέση με τις squier strat που είχα τότε. Ένιωθα πολύ πιο άνετα, καθώς είχε rosewood ταστιέρα, μεγαλωπά medium jumbo ταστα, και αρκετά φαρδιά αίσθηση. Ήταν ο,τι πρέπει για τα μεγάλα δάκτυλα που έχω. Γενικότερα, οι telecaster μου δίδουν την αίσθηση ότι έχουν φαρδύτερο λαιμό και μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των χορδών. Σαν να μου δίδεις ένα γρήγορο αμάξι σε ανοικτό δρόμο για να οδηγήσω. Ίδια αίσθηση μου δίδουν και οι slimtaper λαιμοί από gibson/epiphone, σε αντίθεση με 50s λαιμούς. Γενικά δεν έχω θέμα. Χαμηλά τάστα μη μου δώσεις...
Nekkon 229 Δημοσιευμένο 12 Αυγούστου 2022 Κ εγώ έχω τεράστια χέρια, αλλά κάθονται καλύτερα σε στρατ. Στα δάχτυλα έχω θέμα, που λίγο περισσεύουν . Αλλά και πάλι αν συνηθίσεις, βολεύει να μη χρειάζεται να κάνεις πολύ stretch
gkourmoul1 4180 Δημοσιευμένο 12 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Σήμερα, που έχω fender και από τα δυο μοντέλα, ο λαιμός της στρατ μοιάζει ιδανικότερος για lead. Μοιάζει στενότερος και πιο "κοντά" στον παίχτη. Δένει πιο φυσικά στο χέρι, ομολογώ. Με την τέλε έχω περισσότερη άπλα, και δεν νιώθω ποτέ στενάχωρα και περιορισμένος. Ϊδανικες συνθήκες για απαιτητικό ρυθμικό παίξιμο. 1 λεπτό πριν, Nekkon είπε Κ εγώ έχω τεράστια χέρια, αλλά κάθονται καλύτερα σε στρατ. Στα δάχτυλα έχω θέμα, που λίγο περισσεύουν . Αλλά και πάλι αν συνηθίσεις, βολεύει να μη χρειάζεται να κάνεις πολύ stretch Τη φωτογραφία του προφίλ είδα, και κατάλαβα για τι μιλάς... Επεξεργασμένο 12 Αυγούστου 2022 από gkourmoul1 1
Nekkon 229 Δημοσιευμένο 13 Αυγούστου 2022 10 ώρες πριν, gkourmoul1 είπε Τη φωτογραφία του προφίλ είδα, και κατάλαβα για τι μιλάς... Εντωμεταξύ η φωτό προφίλ είναι από στούντιο δουλειά σε ριζίτικο τραγούδι. Είδες; Υπήρξα κι εγώ κοπέλι για 5 λεπτά στη ζωή μου 1