Προς το περιεχόμενο

billpos

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    64
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή billpos

1

Φήμη

  1. Εξαρτάται τι εννοείς "δουλειά σου" και πόσο είσαι διατιθεμένος να το ψάξεις. Το BR600, έχει πολλά patterns στην μνήμη χωρισμένα ανα τύπο (πχ rock, pop, blues κλπ). Για κάθε τύπο - στύλ μουσικής έχει περίπου 6 διαφορετικούς ρυθμούς και για κάθε ρυθμό έχει 6 τύπους των 4 μέτρων (2 intros, 2 verse, 2 brakes). Επίσης σου δίνει την δυνατότητα μέσω του USB να φορτώσεις δικούς σου drum ήχους, αλλά δεν το 'χω ψάξει περισσότερο. Οι περιορισμοί τώρα : σε κάθε κομμάτι μπορείς να δουλέψεις με μέχρι 5 διαφορετικά paterns που έχεις προεπιλέξει. Αυτό είναι ψιλοαρκετό για να κάνεις ένα αξιοπρεπές κομμάτι που θα έχει πχ 1 intro, κάποια μέτρα κουπλέ, 1 brake, τα μετρα του ρεφραίν και πάει λέγοντας. Δεν σε βολέυει αν θές να κάνεις παπάδες με το DM. Σε αυτή την περίπτωση η αγορά ενός εξωτερικού DM (η η χρήση PC) και το πέρασμα των LR tracks του κομματιού σε 2 κανάλια του BOSS μέσω USB ίσως να είναι η λύση. Αυτά βέβαια για το BR600 που ήταν το παλιότερο μοντέλο, ίσως το 800 να έχει περισσότερες δυνατότητες. Όσο για την ποιότητα του ήχου, είναι εφάμιλο οποιοδήποτε καλού DM και οι ήχοι του είναι πολύ καλοι, άλλωστε πιστεύω ότι θα το χρησιμοποιήσεις για demos και όχι για τελειωτική εγγραφή.
  2. Έχω το BOSS BR 600, και είμαι πολύ ευχαριστημένος http://www.thomann.de/gr/boss_br_600_retoure.htm To προτίμησα από την λύση PC + κάρτα + software γιατί αν και ανώτερη, με τρομάζει ο κίνδυνος να κολήσω μετα plug-ins τα VSTs κλπ και να γίνω από μουσικός ηχολήπτης. To BOSS έχει ενσωματωμένο drum machine με πολούς ρυθμούς (μέχρι και ελληνικά), 8 κανάλια που έχουν 8 virtual tracks το καθένα (δηλαδή μπορείς να γράψεις 2-3 versions πχ κιθάρας και να μιξάρεις οποια σου κάθεται καλύτερα) , ενσωματωμένα εφε κιθάρας και φωνής και ενσωματωμένα mastering tools ! Μπορείς να βάλεις κιθάρα ή μπάσο DI και να εκμεταλευτείς τα ψηφιακά εφέ (που παραδόξως είναι αρκετά καλά και είναι και παραμετροποιήσιμα...)και το modeling ενισχυτών ή να δουλέψεις πιό παραδοσιακά με εξωτερικό μικρόφωνο Επίσης μπορείς να κάνεις edit, punch in -out (διορθωση live) με κουμπί ή πετάλι , να αντιγράψεις μέτρα ή και να τα πολλαπλασιάσεις (παίζεις 1 φορά και μετά copy). Τα κομμάτια μεταφέρονται σε pc μέσω usb (σε μορφή wav) ή και separate tracks για περαιτέρω edit ή μπορείς να γράψεις απ' ευθειας από τα line out. Εγώ το χρησιμοποιώ για να γράφω τις ιδέες μου σε καλύτερη μορφή από το παλιό ακουστική + φωνη για να τις παρουσιάζω στο συγκρότημα, αλλά μέχρι εκεί αφού μετά το δουλεύουμε αλοιώς. Βέβαια κάποιος μπορεί να γράψει με αυτό ένα αξιοπρεπέστατο demo αρκεί να έχει χρόνο να το μάθει καλά (έχει ένα manual αρκετά μεγάλο) το είχα πάρει 300 € από ελλάδα αλλά έξω είχε πιό φτηνά (230-270). Πλέον έχει αντικατασταθεί από το BR800 που είναι αναβαθμισμένο. http://www.thomann.de/gr/boss_br_800.htm Επίσης με περισότερα λεφτά υπάρχουν και μοντέλα με ενσωματωμένο cd burner. (και όσο θυμαμαι πρίν από 10-15 χρόνια πόσα λεφτά και χώρο ήθελες για να μαζέψεις ένα τέτοιο εξοπλισμό που σήμερα τον βάζουν σε ενα κουτάκι...) Αν και δεν έχω δουλέψει με τα αντίστοιχα προϊόντα αλλω εταιρειών, το συστήνω ανεπιφύλακτα σε κάποιον που θέλει ενα φτηνό οχι PC-based studio.
  3. Αυτό μου θυμίζει ένα boogie που είχα κάνει service πρίν από κανα εξάμηνο, το κουμπί του reverb είχε χτυπηθεί (πιθανόν κατα το κουβάλημα) και είχε παραμορφωθεί η πίσω πλευρά του ποντενσιόμετρου με αποτέλεσμα να μην κάνει επαφή. Δεν λέω ότι είναι αυτό σίγουρα, αλλά κάνε μία δοκιμή να παίξεις ενώ κάποιος τραβάει πρός τα έξω το κουμπί του reverb.
  4. Από την δική μου εμπειρία και ως ερασιτέχνης χομπίστας - κατασκευαστής, θεωρώ ότι απλώς η κατασκευή στην άπω ανατολή έδωσε το εμπορικό έναυσμα για αυτή την σειρά ενισχυτών. Πολύ απλά γιατί μπορεί πλέον να κατασκευαστούν μικροί λαμπάτοι ενισχυτές που να έχουν και σημαντική οικονομική διαφορά από τους μεγαλύτερους. Για παράδειγμα, βάζοντας κάτω τα υλικά για την κατασκευή ενός single end princeton κλώνου στα 5W με 10αρι μεγάφωνο που έφτιαξα τον χειμώνα για τον MakisP έβγαινε μόνο κανα 100άρικο λιγότερο από έναν 15W PushPull με 12αρι. Και η εργασία πάνω κάτω είναι οι ίδιες ώρες αν μιλάμε για point to point κατάσταση. Σε μία αγορά που ο Makis θα ενδιαφέρονταν μόνο για το πόσα περισσότερα watt παίρνει με τα λεφτά του, θα διάλεγε την κουρτίνα Β. Αλλά επειδή θέλαμε έναν recording amp επιλέχθη η κουρτίνα Α. Τώρα, αν οι κατασκευαστές μπόρεσαν να ρίξουν το κόστος των υλικών και της κατασκευής στην άπω ανατολή ενός μικρού λαμπάτου που να έχει και τιμή που δεν θα είναι κοντά σε μεγαλύτερους (οπότε υπάρχει positioning στην αγορά που λένε και στο χωριό μου), τότε ήρθε και έδεσε το γλυκό. Πχ. ο Vox ac15cc1 έχει 500 λίρες και ο ac4 τα μισά (μπίγκοοο !) τώρα από μουσική άποψη, θα πώ μόνο την κλασική ατάκα που λένε για τις μικροκαμωμένες γυναίκες : "τα ακριβά αρώματα είναι σε μικρά μπουκάλια". Αν κάποιος έχει τον BF princeton εκεί έξω καταλαβαίνει τι εννοώ...
  5. Παρακολουθώ το θέμα εδώ και μέρες. Πρώτα απ' όλα, να ευχαριστήσω όλους για τον όγκο των πληροφοριών, την τεχνική ανάλυση και γενικότερα το ξεστράβωμα που παρέχουν τουλάχιστο σε εμένα τον ερασιτέχνη και άσχετο με το mastering εραστή της τέχνης. Έμαθα πολλά που δεν ήξερα, αλλά όπως είναι φυσικό, μαθαίνοντας δημιουργούνται και απορίες, τις οποίες θέλω να θέσω εδώ χωρίς τάση εξυπνακισμού λόγω πρόσφατης ημιμάθειας αλλά τουλάχιστο με το πλεονέκτημα που μου δίνει το γεγονός ότι ως πρώην και νυν άσχετος δεν έχω πάρει θέση πάνω στους mastering διαξιφισμούς. Παρακαλώ επίσης να με διορθώσετε αν τα δεδομένα που παραθέτω είναι ανακριβή. 1. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που ακούνε μουσική ΣΗΜΕΡΑ, δεν κανουν τον κόπο να την ακούσουν σε ένα τουλάχιστο σοβαρό σύστημα. Συνήθως ακούνε μουσική από ένα κάρο αναξιόπιστες τονικά πηγές όπως εσωματωμένα ηχεία του Laptop, i-pod, CD αυτοκινήτου όπως αγοράστηκε, στην καλύτερη περίπτωση από DVD player στο home cinema σετ του σαλονιού. Τί σκατά καταλαβαίνουν όλοι αυτοί από το καλό ή όχι mastering ? 2. Πρόσφατα πήγα σε ένα μαγαζί όπου ο DJ συμβαίνει να είναι ο αρμονίστας του γκρούπ μας και κάποια στιγμή έβαλε και ένα καινούριο κομμάτι μας που είναι όλο σε home studio και δεν το έχουμε compressάρει στο θεό. Αν και όχι ιδιαίτερα αντικειμενικός ακροατής βέβαια, δεν κρύβω την έκπληξή μου ότι ακουγόταν πραγματικά πιό αεράτο και δυναμικό από ότι είχα ακούσει από τα ηχεία του μαγαζιού ως εκείνη την ώρα που όμως ήταν ως επι το πλείστον κομμάτια ευρείας σουξεδιάρικης κατανάλωσης (μιλάμε για ξένη μουσική). Τελικά υπάρχουν 2 mastering?: αυτό που ξέρει και θέλει να δώσει στο κομάτι o mastering engineer και αυτό που προστάζει η εταιρεία - παραγωγή - marketing του δίσκου (hi volume, limiter στο τέρμα)? 3. Ποιό είναι το μέλλον αυτής της δουλειάς - υπηρεσίας (δεν θέλω να την κάνω, ρητορικό είναι το ερρώτημα), όταν αυτό που βλέπω να συμβαίνει εδώ και 30 χρόνια είναι μία κλιμακούμενη απαξίωση ως πρός την ηχητική ποιότητα του μουσικού έργου (βινύλιο - CD - mp3 - on line broadcast και ο κατήφορος δεν έχει τέλος)? Οι πυροβολημένοι hi-endαδες δεν θα σώσουν την κατάσταση νομίζω 4. Ποιά η λογική μία Ελληνική εταιρεία να παρέχει και να πληρώσει 5000 και 10000 ώρες studio σε έναν καλιτέχνη που θα πουλήσει σε μία αγορά των 10.000.000 κατοίκων η οποία είναι και τίγκα στην πειρατεία? Συγκρίνεται με τους Green Day που πουλάνε σε όλο τον κόσμο? Ευχαριστώ και πάλι.
  6. 1. Γιατί είναι περίεργη η στάση κάποιου που έχει ενα πρόβλημα και ρωτάει στο forum? Το forum υπάρχει και γι' αυτό, δεν είμαστε αντιπροσωπεία του ενισχυτή να μας χαλάει που τον αγόρασε απο αλλού και τώρα ρωτάει εμάς για το πρόβλημα... 2. Γιατί κάποιος που έχει ένα πρόβλημα πρέπει να το ρωτάει επώνυμα? Δεν θίγει καμία υπόληψη ούτε δυσφημίζει κάποια επιχείρηση. Εντελώς άκυρο. 3. Εμείς οι έξυπνοι, είμαστε στο forum για να συζητάμε και να βοηθάμε, ακόμα και τους ανώνυμους... 4. Γιατί είναι κουτοπονηριά να γλιτώνεις λεφτά? Γιατί είναι "μαγκιά" να κάνεις ερευνα αγοράς και να ψωνίζεις από το φθηνότερο (e) shop? Πίκρα, μεγάλη πίκρα. 5. Τέλος τα λίγα ευρά είναι 100, 200 και ενίοτε και 500 όταν κοιτάς διαφορές σε ενισχυτές Ελλάδα με ξένα e-shops. Τις προάλλες, ένας πλυμένος Έλληνας έμπορος μου έδινε προσφορά έναν Laney VC30-112 μεταχειρισμένο με 500€.... Έκανα τον κουτοπόνηρο και δεν τον πήρα ο μαλάκας (410 τον έχει το backalley με τα μεταφορικά)
  7. γιατί να αλλάξεις tolex?
  8. Δεν έχασες χρόνο βλέπω. Την τρύπα στο master τι θα την κάνεις??
  9. Ρελέδες τροφοδοσίας αυτός ο ενισχυτής δεν έχει, τουλάχιστον εγώ στο σχέδιο δεν είδα. Εχει 1 ρελέ για τα κανάλια και 1 ρελέ για το send-return Βάσει του σχεδίου του ενισχυτή, για να πάρουν τάση τα νήματα των λυχνιών δεν εμπλέκεται κανένας ρελές. Οπότε αν οι λυχνίες δεν ανάβουν , πρεπει να επικεντρωθείς στο κύκλωμα τροφοδοσίας των 6,3V Αυτα που εμπλέκονται στο κύκλωμα των νημάτων είναι 4 :ασφάλεια εισόδου, διακόπτης power, RTC, ΜΣ τροφοδοσίας και τίποτε άλλο. Μετα έχεις το φορτίο (νήματα + pilot lamp) Αν τα νήματα των λυχνιών δεν ανάβουν έχεις πρόβλημα σε 1 από τα 4 αυτά, εκτός αν κάτι μετά σε βραχυκυκλώνει (πχ το pilot) γι αυτό αν έχεις τάση νημάτων χωρίς φορτίο χρειάζεται ωμομέτρηση το φορτίο μετά. Δυστυχώς ακριβό ξεακριβό, πρέπει να ψάξεις εκεί που σε οδηγούν οι ενδείξεις.
  10. Ναι, οπότε αν δεν έχεις παρόμοια εμπειρία, δεν θα το συνιστούσα. Ότι έγραψα ισχύει αν ξέρεις τι κάνεις και πάρεις τις απαραίτητες προφυλαξεις.
  11. Αυτές είναι οι ολέθριες συνέπειες του να τρώς πολύ αρνί που έβοσκε στα Ζωνιανά...
  12. Τότε το πρόβλημά σου είναι σοβαρό αλλά τουλάχιστο απλό να εντοπιστεί. Αφού σου ανάβει τουλάχιστο 1 led στο πίσω μέρος, τουλάχιστο δεν έχεις καμένο πρωτευον Μ/Σ . Αλλά μάλλον έχεις πρόβλημα στο κύκλωμα των 6,3V. Βγάλε όλες τις λυχνίες και το λαμπάκι και μέτρα με ένα πολύμετρο στα 20V AC την τάση των 2 πράσινων καλωδίων που έρχονται από τον Μ/Σ (βγάλτα από τις φύσσες P214 & P215 της πλακέτας). Αν έχεις 6-7V AC, κάνε μία ωμομέτρηση στα μεταξύ P214 - P215. Πρέπει να μην δίνει τιμή. Αν όλα είναι οκ, βάζε μία μία λυχνία και κοίτα αν ανάβει.
  13. Τί εννοείς δεν ανάβουν οι λάμπες? Δεν ανάβουν ούτε τα νήματα? Επίσης τα 2 led που έχει πίσω στο σχέδιο τα περιγράφει ως V10-12 trouble και V9-11 trouble!! Εσένα ποιό σου ανάβει πράσινο ?
  14. Πάλι καλά δηλαδή που ο Σρέντιγκερ δεν έβαλε την γάτα σε καμία 4Χ12 !
  15. Προενισχύει και πολύ μάλιστα, το πρώτο μισό έχει gain περίπου 17 και το δεύτερο περίπου 45, δηλαδή όλο μαζί περίπου 760. Αυτό που δεν κάνει (δεν προλαβαίνει δηλαδή) είναι να παραμορφώσει αν αυτό θές να πείς.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...