Προς το περιεχόμενο

alterego

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    29
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή alterego

-2

Φήμη

  1. OurDarkness είσαι παλικάρι :) :) κάτι ακόμα. Γιατί υπάρχουν μονιτορς με συχνοτική απόκριση άνω των 50khz όταν το ακουστικό φάσμα είναι κοντά στα 20khz(σε σπάνιες περιπτώσεις)? τις συχνότητες που δεν ακούμε τις αισθανόμαστε?
  2. Σύμφωνα με το θεώρημα των παραπάνω κυρίων αρκεί μία ψηφιοποίηση στα 96khz να ακουμπήσει τον αναλαγικό ήχο? Με 24bit 192khz sampling rate τί γινεται? Θεωρητικά μπορούμε να πάρουμε 96000hz? σχεδόν το διπλάσιο από τον κλασσικό αναλογικό που είναι κάπου στα 50000hz αλλά απο την άλλη τα κορυφαία μονιτορς μπορούν να βγάλουν μέχρι 50000hz συχνότητες τις οποίες τις μισές και παραπάνω δεν τις ακούμε παρά μόνο τις αισθανόμαστε!! το ερώτημα είναι μπορεί το ψηφιακό να περιγράψει τέλεια το αναλογικό με βάσει τα παραπάνω ??? ??? ??? ???
  3. OurDarkness να σε ρωτήσω κάτι για μην μπλέκουμε πολύ το θέμα. Έχω έναν αλγόριθμο σε C++ όπου η δουλεία του είναι πχ να παράγει σήμα για ένα δευτερόλεπτο από τον SinOsc(με τις κατάλληλες βιβλιοθήκες φυσικά).Τον ίδιο αλγόριθμο και κατάλληλα τροποποιημένο τον έχω και στην Java και στην ChucK(και όπου θες δηλαδή). Και οι τρεις περιπτώσεις τρέχουν στο ίδιο μηχάνημα.Τώρα το αποτέλεσμα που θα πάρω θα είναι το ίδιο και απο τα 3 ή κάποιο θα είναι καλύτερο και γιατί. Αυτή είναι η κυριότερη απορία μου :) Σορρυ που καταντάω κουραστικός ???
  4. OurDarkness απλά το κουμπί θέλω να το φτιάξω από την αρχή(το ξέρω οτι ακούγεται κάπως.. αλλά ο κάθε άνθρωπος έχει και τα στραβά του). Σωστά? Η δειγματοληψία δεν παίζει ρόλο σε ένα ψηφιακό σήμα?
  5. Wow! σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνω την ChucK με την C++. Απλά ρε παιδί μου λέω όποια και να είναι η γλώσσα προγραμματισμού στην τελίκη η κάρτα ήχου δεν είναι υπευθηνει για την ποιότητα του αλγορίθμου σου(δεν αναφέρομαι ουτε σε αποδοτικότητα ούτε σε πολυπλοκότητα αλγορίθμου ;))?
  6. Ρε παιδιά έχω ιδέα απο προγραμματισμό.(είμαστε και σε μια σχολή παναθεμά μας :)) Έχω ασχοληθεί λίγο με C και αρκετα με Java. και η ChucK που ανέφερα προηγουμένος είναι αντικειμενοστραφής πράγμα που σημαίνει ότι η κατανοησή της ήταν πόλυ εύκολη.(παρόμια με C++ επομένως και με Java.) Επίσης δίνει την δυνατότητα για On-the-fly programming που μου φάνηκε πόλυ εύχρηστο διότι σε γλιτώνει απο συνεχή compile&execute! Αυτό που θέλω να ρωτήσω τώρα είναι ότι οποιάδηποτε και να είναι η γλωσσα προγραμματισμού η ποιότητα πχ. του Osc σε έναν ατέρμον βρόχο δεν εξαρτάται μόνο απο το sampling rate της κάρτας ήχου όπου τρέχει η εφαρμογή? Επομένως όπως συνηθίσει κανείς. ΣΩΣΤΑ?
  7. Το SDK της Steinberg είναι freeware? Αν καταλαβα καλά είναι βιβλιοθήκες που τις ενσωματώνεις σε διάφορα πακέτα C++ ή Java με δικό τους API? Ευχαριστώ για την ανταπόκριση! :)
  8. Λοιπόν έχετε δίκιο η ερώτηση είναι πολύ γενική . Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να ασχοληθώ με virtual audio programming.Ενδιαφέρομαι να μάθω ποιά αντικειμενοστραφής γλώσσα προγραμματισμού(λόγω java αντικειμενοστραφής) είναι κατάλληλη για την δημιουργία μουσικών προγραμμάτων(sequencer, filter ακόμα και VST).Θέλω να γράφω κώδικα και όχι απλά να μου κάνει generate τον κώδικα. Το πρώτο μου βήμα είναι η ChucK. Αξίζει να ασχολήθω κιάλλο μαυτήν η να κοιτάξω καμία αλλή πχ.C++ με τις βιβλιοθήκες της Steinberg VST SDK. Οποιος έχει εμπειρία γενικά στο audio programming ας μου δώσει λίγο από το φως του! ;)
  9. OurDarkness αν δεν σου κάνει κόπο στείλε και τα δύο! Πόσο καιρό ασχολήσε με audio programming? Πάντως η c++, Java ακόμα και η ChucK είναι object-oriented όποτε η μετάβαση δεν θα είναι και πόλυ δύσκολη! :)
  10. OurDarkness τι ξέρεις για τις RTcmix,ChucK,Faust? Αξίζει να ασχοληθεί κάνεις? Επίσης αν δημιουργήσεις πχ ένα Vst κτλ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις χωρίς απαραίτητες άδειες για Live? Έχεις ολοκληρώσει κάποιο project? Μπόρεις να μας το παρουσιάσεις? Ευχαριστώ.
  11. Γειά χαρά! Δεν ξέρω αν έχει αναφερθέι παλιότερα το συγκεκριμένο θέμα αλλά μήπως μπορεί να μου απαντήσει κάνεις στο ερώτημα "Ποιά είναι η καλύτερη(θεωρητικά) γλώσσα προγραμματισμού για εφαρμογές ήχου". Επίσης υπάρχουν Έλληνες προγραμματιστές του είδους? Ευχαριστώ!
  12. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια! Αν δουλέψεις με ένα μήλο μόνο και μόνο τότε θα καταλάβεις διαφορά!! οταν ένα μηχάμηνα τρέχει λειτουργικό κατασκευασμένο απο τον Βασίλη τον Πόρτα (πύλη!) γερνάει πιο γρήγορα ;) ;)
  13. Hollystone αν θές στείλε μου ένα pm. Την ίδια ερώτηση την είχα κι εγώ! μην το σκεφτεσαι ακομα και με επεξεργαστες Intel δεν γονατιζουν με τιποτα! μιλαω για το Imac 17 και το macbook τα οποια είναι υπο την κατοχή μου:) :)
  14. Η αρχιτεκτονικη του Mac os για διαχειρηση της μνημης κανει την διαφορα σε ολα τα επιπεδα. Δεν χρειαζεσαι 7 κιλα μνημης για τρεξεις τονους κωδικα :) τα πραγματα ειναι πιο απλα απ'οσο τα δειχνει ενα Pc ;) Νομιζω πως ειναι καλη ιδεα να τα διαχωρισουμε ασχετα αν ολοι ειναι Pcτζηδες! Επισης θα προτεινα και ξεχωριστη κατηγορια για διαφορες διανομες Linux που δειλα κανουν τα δικα τους βηματα σε Multimedia software! Νομιζω πως οι παρουσιαση ολες των επιλογων κανουν την ζωη μας πιο ευκολη. Φιλικα κι απο μενα!!
  15. μια μουσικη παραγωγη απο πλευρας ηχου δεν ειναι υποκειμενικο πραγμα οπως το παραδειγμα σου. μια ηχογραφηση ειναι καλη η οχι και εχει καποια γιατι που την κανουν καλη η οχι.ειμαι λαθος?
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...