Προς το περιεχόμενο

JOJOS

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    58
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή JOJOS

0

Φήμη

  1. Thank's SF. Πάντως ο Vrass έχει ένα δίκιο. Σε δυό χρωματοπωλεία που ρώτησα στο Περιστέρι, με κοιτάγανε σάν τρελλό. Οδηγίες βρήκα όντως στο Internet. Θά πάω πράκτικερ να βρώ το υλικό. ΥΓ.1 Το φινίρισμα είναι γυαλιστερό ή μάτ ? ? ? ΥΓ.2 Γιατί λές οτι είναι καλύτερο το tru-oil ? ? ? Πιό εύκολο στο πέρασμα ή καλύτερο φινίρισμα ? ? ? Φιλικά, Γιώργος.
  2. Γειά χαρά, διάβασα κανα δυό αναφορές γιά χρήση του Tung Oil στο φινίρισμα της κιθάρας. Υπάρχει στην ελλάδα και που το βρίσκουμε ? ? ? Οποιαδήποτε πληροφορία σε σχέση με την εφαρμογή του, καλοδεχούμενη. Φιλικά, Γιώργος.
  3. Να ρωτήσω, να μου πήτε την γνώμη σας . . . Μαζί με κάτι φίλους ογανοποιούς, κάνουμε κάποια πειράματα σε σχέση με κάποια ακουστικά όργανα (κλασικές κιθάρες και μπουζούκια κυρίως). Ένα απο αυτά τα πειράματα προυποθέτει ένα setup του στύλ . . . 1. Όργανο στημένο σε βάση όρθιο - 1 μέτρο ύψος απο το πάτωμα . 2. Πυκνωτικό μικρόφωνο στημένο 40-60 cm μπροστά απο το σκάφος του οργάνου. Δεδομένου οτι ο ένας φίλος φτειάχνει καινούργιο μαγαζί, σκέφτεται να κόψει ένα δωμάτιο με γυψοσανίδες, και να το αφιερώσει στο παραπάνω setup. Η ερώτηση λοιπόν είναι . . ."Πόσος χώρος (σε μέτρα χ μέτρα χ μέτρα) και κυρίως ντυμένος εσωτερικά με τί υλικά, χρειάζεται ώστε . . . να μειωθούν (ικανά και αναγκαία) οι αντανακλάσεις απο τον χώρο ? ? ?" Να θυμίσω οτι δεν μιλάμε για να μην ακουγόμαστε έξω, δεν μιλάμε γιά εντάσεις κλπ. Αυτό που θέλουμε είναι να μην γυρνάει (στα πλαίσια του εφικτού) ο χώρος τίποτα στο μικρόφωνο, σε μιά περιοχή απο 50hz μέχρι τα 4Khz. Φυσικά και θα μονωθεί ο χώρος απο το περιβάλλον με κάποιους τρόπους, αλλά προς το παρόν, η απορία έχει να κάνει με την καλύτερη εξουδετέρωση των εσωτερικών ανακλάσεων και μόνο. Πόσος είναι ο minimum χώρος που χρειαζόμαστε λοιπόν, και πώς να ντυθεί ? ? ? Φιλικά, Γιώργος.
  4. Με πλαστικό σφυράκι γίνεται αυτή η δουλειά. Το δύσκολο δεν είναι το κάρφωμα, αλλα η ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΣΗ που χρειάζονται μετά. Ρίξε μιά ματιά στα παρακάτω links, και καλή επιτυχία . . . http://www.frets.com/FRETSPages/Musician/GenSetup/Frets/frets01.html http://www.frets.com/FRETSPages/Luthier/Technique/Frets/FretTrouble/frettrouble.html http://www.frets.com/FRETSPages/Luthier/Technique/Guitar/Frets/00028Refret/00028refret01.html http://www.frets.com/FRETSPages/Luthier/Technique/Guitar/Frets/D35Refret/D35refret1.html http://www.frets.com/FRETSPages/Luthier/Technique/Guitar/Frets/00045BarFrets/00045barfrets1.html Φιλικά, Γιώργος. ____________________________________ ΥΓ. Ώπα. Ωραίο το link που έδωσες SF. Δεν το είδα απο την αρχή.
  5. Κάτω απο το link για το download του προγράμματος' date=' λέει [b']Library Requirements: Runtime Library Bundle[/b]. Αυτό το εγκατέστησες ? ? ? Φιλικά, Γιώργος.
  6. Ωραίος ο Κώστας. Thanks για το link. Ιχνηλάτη, άν θές να κάνεις δικά σου sweep (σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές του φάσματος ίσως), δες εδώ . . . http://www.david-taylor.pwp.blueyonder.co.uk/software/audio.html#SweepGen Φιλικά, Γιώργος.
  7. Πρώτ'απ'όλα, αν διαβάσεις προσεκτικά στο site λέει . . . "Output impedance, Оhm 300±60". Αυτό πάει να πη οτι το μικρόφωνό σου μπορεί να έχει σύνθετη αντίσταση απο 240 μέχρι 360 Ohm. Επίσης λέει "Recommended Load, Оhm, no less than 1000". Οπότε συζητάμε γιά πάνω απο 1000 Ohm, ντέ και σώνει. Γιά να δης τώρα τι διαφορές στην συχνοτική απόκριση σου κάνουν οι διαφορετικές αντιστάσεις εισόδου, θα πρέπει να στήσεις μιά πειραματική διάταξη ώς εξής . . . 1. Βάζεις μιά γενήτρια ήχου να κάνει sweep απο 20Hz μέχρι 20Khz, και με αυτό το σήμα οδηγείς ένα μεγάφωνο (ενυσχυμένο ίσως). 2. Στήνεις κοντά το μικρόφωνο (όχι λιγώτερο απο 30 με 40cm για να αποφύγεις το proximity effect). 3. Δίνεις την έξοδο του TwinTrack Pro σε ένα αναλυτή φάσματος, και κάνεις 2-3 ηχογραφήσεις με διαφορετικές αντιστάσεις εισόδου, βλέποντας τις διαφορές. ¶ν τα παραπάνω σου φαίνονται κινέζικα, "ΚΑΡΦΩΣΕ" ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΑ 2.500-3.000 Ohm ΚΑΙ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ____________________________________________________ ΥΓ.Οσο χαμηλώνεις την αντίσταση εισόδου, εκτός απο την αλλαγή στην συχνοτική απόκριση, μειώνεται ταυτόχρονα και η ένταση. Ρίξε μιά ματιά εδώ . . . http://www.microphone-data.com/help.asp#Output%20impedance%20and%20recommended%20load και εδώ . . . http://shure.custhelp.com/cgi-bin/shure.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=224 Φιλικά, Γιώργος.
  8. Με Carnauba κάνεις καταπληκτική δουλειά σε ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ γρατζουνιές. Όταν έχεις να βουλώσεις ΒΑΘΕΙΕΣ γρατζουνιές που ακουμπάνε ξύλο, το σκληρό "κερί επιδιόρθωσης" που σού'πα (απο το Practiker πχ) είναι νομίζω μονόδρομος. Διαφορετικά . . . βάψιμο απ'την αρχή. Φιλικά, Γιώργος.
  9. Δές εδώ http://www.thomann.de/gr/planet_waves.html . . . 'Εχει διάφορα της "Planet Waves", για το PROTECT δεν ξέρω . . . Φιλικά, Γιώργος.
  10. Φίλε iassael, Σίγουρα μιά μαύρη μπογιά αυτοκινήτου θα καλύψει εύκολα τις γρατζουνιές. Προσωπικά όμως, ΔΕΝ θα έβαζα χρώμα αυτοκινήτου, πάνω σ'ένα λουστραρισμένο όργανο. Εγώ προτείνω να βρής, αν υπάρχει σε μαύρο χρώμα, (στο Practiker είχα δει τελευταίως) "Κερί Επιδιόρθωσης". Είναι κάτι τακάκια, σε διάφορα χρώματα ξύλου κλπ, απο ένα υλικό το οποίο μόλις το ζεστάνεις λίγο (μ'αναπτήρα πχ.) μαλακώνει πολύ, και η δουλειά του είναι να σκεπάζει γρατζουνιές. Τρίβεις λοιπόν τις γρατζουνιές μάυτό -προσεκτικά, ώστε να αφήνεις υλικό- και μετά γυαλίζεις μ'ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι. Δεν θα πιστεύεις τα μάτια σου. Για πολύ βαθιές γρατζουνιές, αφού το ζεστάνεις κάμποσο, χρησιμοποίησε ένα ξυράφι-λεπίδι γιά σπάτουλα, ώστε να γεμίσει καλά το βαθούλωμα. Μόλις στεγνώσει-ξεραθεί, τρίψε με το πανί που λέγαμε . . . Το χρώμα αυτοκινήτου θα είναι πιό "μόνιμη" λύση ίσως, αλλά εγώ δεν το προτιμώ . . . Φιλικά, Γιώργος
  11. . . .
  12. Φίλε alexisgt, πρίν πάρεις μιά σωστή απάντηση, θα πρέπει να εξηγήσεις σωστα . . . 1. Γιά τι σόι κιθάρα συζητάμε ? (Ηλεκτρική - Ακουστική - Κλασσική ?) 2. Ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα σου ? (Το ήδη υπάρχον βερνίκι έχει κάποιο πρόβλημα ? πχ Σκασίματα - Ξεφλουδίσματα - Χτυπήματα ?) 3. Τί ακριβώς θέλεις να καταφέρεις ? (πχ. αλλαγή χρώματος ?) Φιλικά, Γιώργος.
  13. Η οδοντογλυφίδα είναι όντως το γιατρικό. Προσωπικά όμως δεν θα βίδωνα, με υγρή την κόλλα. Εγώ λέω να καρφώσεις, οσο βαθειά πάει μια οδοντογλυφίδα, που έχεις βουτήξει σε ξυλόκολλα (και μιά σταγόνα SuperGlue δεν είναι άσχημη για την περίπτωση αυτή). Μόλις στεγνώσει καλά-καλά, κόψε σύριζα την οδοντογλυφίδα με ένα ξυράφι-κοπίδι, και είσαι έτοιμος να βιδώσεις, όσο σφιχτά θές . . . Φιλικά, Γιώργος.
  14. Προσωπικά δεν θα εμπιστευόμουνα ένα εξωτερικό αυτοκόλητο μόνο . . . Το σκίσιμο είναι κάμποσο μεγάλο. Η δική μου γνώμη είναι να την κολήσεις πρώτα. Αρχικά κάνε το κόλπο που είπε ο harilatron, να βάλεις δηλ. εσωτερικά ένα-δύο τακάκια γιά να την φέρουν στα ίσια της πρώτα. Μετά καθάρισε προσεκτικά (και απο μέσα) σκλήθρες και χαλαρά κομάτια. Πότισε καλά την χαραμάδα με κόλα. Η καλύτερη είναι η ψαρόκολα, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις TiteBond ή ακόμα και Ατλακόλ. (Απέφυγε τις κυανοακριλικές - SuperGlue κλπ. Σου δίνουν ελάχιστο χρόνο, και κάθε λάθος ΔΕΝ διορθώνετε). Μετά κάνε το κόλπο που είπε ο akis147, βάλε δηλ. απο πάνω δυό-τρία κομμάτια χαρτοταινία (κάθετα στό σχίσιμο) για να κρατήσεις σφιχτά τα δύο κομμάτια. Αν έχεις βάλει καλά τα τακάκια απο μέσα (να πατάνε και τα δύο κομμάτια δηλαδή) βάλε καμιά εφημερίδα απο πάνω (να ρουφάει την παραπανίσια κόλα) και βάλε κανα βάρος να πατάει την ένωση. That's all. Μόλις στεγνώσει, καθαρίζεις προσεκτικά με ένα ξυράφι την εφημερίδα και τις κόλες από το σκίσιμο (και απο μέσα). ¶ν έχεις πρόβλημα αισθητικής, κόλησε οτι αυτοκόλητο θέλεις από πάνω, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΛΗΣΕΙ ΟΜΩΣ. _______________________________________________________ ΥΓ. ¶ν βαριέσαι να την κολήσεις εσύ, τράβα την σε κανα μάστορα. Δέν νομίζω να σου πάρει και κανα εκατομύριο για το κόλημα μόνο. ¶ν θέλεις ξανα βερνίκωμα-φινίρισμα σίγουρα θα κάνει λεφτά. Ένα κόλημα όμως πόσο να κάνει ? ? ? Φιλικά, Γιώργος.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...