Προς το περιεχόμενο

oscarpeterson

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    11
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή oscarpeterson

0

Φήμη

  1. Φίλος από την τροχαία μου είπε ότι οι Δημοτικοί Τροχομπάτσοι παιρνουν ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ (θεσσαλονίκη). Έχει εδώ και ένα τρίμηνο που έχουν βγει παγανιά στο κέντρο και γράφουν αβέρτα. ΕΛΕΟΣ
  2. @ wasted sunsets μόλις είδα την απάντησή σου :D . Συμφωνώ απόλυτα όπως φαίνεται και παραπάνω! :D
  3. Αυτά είναι απλώς εισπρακτικά μέτρα. Μη ψαρώνετε. Δεν μειωνόνται έτσι τα ατυχήματα. Δηλαδή όταν για τη ζώνη έπρεπε να δώσεις 150 ευρώ ήταν λίγα?? Από τη στιγμή που η τροχαία γράφει ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ και ΟΠΟΤΕ θέλει να μαζέψει λεφτά, το παραμύθι τελειώνει. Τα ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ κύριοι. Τα ατυχήματα μειώνονται με δύο τρόπους : Κυκλοφοριακή παιδεία στα σχολεία , κατασκευή σωστών αυτοκινητόδρομων και ΣΩΣΤΗ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ. Όταν σε κάθε στροφή τοποθετούν προειδοποιητική πινακίδα επικίνδυνης στροφής πιο πριν ανεξάρτητα από το αν η στροφή είανι επικίνδυνη ή όχι, ακυρώνουν την πινακίδα και οι οδηγοί δεν την λαμβάνουν υπόψη. Όταν σε όλους το δρόμους τα όρια είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΧΑΜΗΛΑ όπως κάτι δρόμους στην Χαλκιδική με όριο 40 και 50 (!!) όταν μπορείς να πας άνετα με 80, αναγκαστικά ωθείς τους οδηγούς στην παρανομία. Βάλαν τώρα και ακριβά πρόστιμα οπότε στον δρόμο που ΟΛΟΙ πανε με 80 και το όριο είναι 40 γράφεις καμμια εικοσαριά και είσαι κομπλε.
  4. 8O 8O 8O Δε θα ήθελα να προσθέσω τίποτα παραπάνω διότι πιστεύω ότι με το post μου έγινα κατανοητός. Αυτό όμως που με εκπλήσει, είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Wow! αντιτίθεται στην επιχειρηματολογία μου. Είναι πιο έυκολο για σένα Wow! να λέω εγώ ψέμματα από το να έχεις εσύ άδικο??? Για ποιό λόγο να πώ ψέμματα??? Τί έχω να κερδίσω ή να κρύψω??? Στο post μου επειδή ακριβώς δεν ήθελα να μπώ στη διαδικασία να σχολιάσω τι κάνουν οι άλλοι, επειδή το φαινόμενο της πειρατείας είναι πολυδιάστατο, μιλησα ΓΙΑ ΜΕΝΑ!!! Το Napster μου δίνει την δυνατότητα ψάχνοντας το τραγούδι που ΗΔΗ ξέρω ή κάπου έχω ακούσει όπως λες, να ανακαλύψω τυχαία ποιοι άλλοι το έχουν πει-παίξει με αποτέλεσμα να μάθω καινουριους μουσικούς σε ένα γνωστό τραγούδι (στην προκειμένη my funny valentine). Θα μπορούσα να δώσω τουλάχιστον 100 παραδείγματα για το ποιους ανακάλυψα έτσι και πως, αλλά ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΛΕΩ το έχει ΗΔΗ καταλάβει. Και ξαναλέω, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΕΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΑ Ρ2Ρ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΔΙΣΚΟΥΣ. Όποιος δεν με πιστέυει πρόβλημά του.
  5. Εγώ πάντως άρχισα να αγοράζω πολλά CD μετά το Napster. Για όσους δεν ξέρουν, το Napster ήταν το πρώτο Ρ2Ρ πρόγραμμα. ¶ρχισα να αγοράζω μετά το Napster για τον απλούστατο λόγο ότι μέσα από το Napster άκουσα καινούριους καλλιτέχνες που δεν τους ήξερα οι οποίοι με ενδιαφέρουν ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ. Πατούσα για παράδειγμα στο search : My Funny Valentine. Μου έβγαζε μια εκτέλεση με Dizzie Gillespie, τον μάθαινα και μετά πήγαινα στο δισκάδικο και αγόραζα CD με τον Gillespie. Όταν ακούς μουσική που δεν είναι εμπορική σε κανένα ιντερνετ δεν μπορείς να βρεις τα κομμάτια που ψάχνεις. Θέλεις να ακούσεις Oscar Peterson; Δεν μπορείς να βρεις παρά μόνο κάποια πολύ γνωστά κομμάτια. 7-8 στον αριθμό. Αν θέλεις πραγματικά να ακούσεις Oscar Peterson πρέπει να αγοράσεις CD. Τί θέλω να πώ με όλα αυτά. Η πειρατεία σκοτώνει ΜΟΝΟΝ την εμπορική μουσική. Την μουσική του εργοστασίου και της ξεφτίλας. Οχι μόνο δεν με ενδιαφέρει που τα CD του Μαζωνάκη, Ρέμου, Βανδής κτλ πωλούνται τζάμπα από μαύρους και στο ιντερνετ αλλά μου αρέσει κιολας. Διότι αυτοί λούζονται την πολιτική που χάραξαν οι δισκογραφικές χρόνια τώρα. Την πολιτική της ομογενοποίησης των ακουσμάτων, της υποκουλτούρας και της εργοστασιακής σύνθεσης τραγουδιών. Κακά τα ψέμματα. Η πειρατεία θίγει κυρίως αυτους. Τώρα αν βρεθεί και κανένα αξιόλογο κομμάτι που πουλάει, τι να κανουμε είναι η εξαίρεση που καίγεται μαζί με τα σκουπίδια. Ποιά κλοπή τώρα μου λες ρε Σάκη? Να στενοχωρηθώ που κλέβουν αυτούς που επι χρόνια καταδικάζουν την πνευματική υγεία σε θάνατο? Αυτούς που έχουν φτάσει τη μουσική στην αθλια κατάσταση 50 χώρες στην Eurovision να συνθέτουν ίδιο στυλ σε αγγλικούς στίχους, λες και ακούς μουσική από 50 συγκροτήματα της ίδιας πόλης? Καλά τους κάνουν. Μία συναυλία αν κάνει η Βίσση, θα βγάλει τα έσοδα από την πώληση 100.000 cd σε ένα βράδυ. Ένα μήνα αν εμφανίζεται ο Σφακιανάκης σε ένα μαγαζί θα ρουφήξει το αίμα από τους εργάτες του βασικού μισθού που πάνε να τον δουν και θα βγάλει όσα βγάζουν αυτοί σε 10 χρόνια. Στα παπάρια τους τα CD. Αλλού στηρίζεται αυτό το άθλιο κύκλωμα. Στον ΛΑΟ. Και κάτι τελευταίο. Οι δισκογραφικές λόγω της κρισης της πειρατείας σταμάτησαν να επενδύουν σε νέους "καλλιτέχνες". Αυτό τώρα εμένα πρέπει να με κάνει να λυπηθώ ή να χαρώ?...
  6. @ Wow! Η απάντησή σου με κάλυψε πλήρως! Συμφωνώ απόλυτα και ιδιαίτερα με το παρακάτω : Δεν νομίζω ότι με αυτά που έγραψα εβγαινε το συμπέρασμα ότι θεωρώ ίδιο ακριβώς πράγμα τον αυτοσχεδιασμό στην κλασική με τον αυτοσχεδιασμό στη jazz! Το λάθος μου βέβαια ήταν ότι χρησιμοποίησα την λέξη "έννοια" το οποίο μάλλον αποπροσανατόλισε αυτό που προσπάθησα να πω. Ότι η μουσική δεν ήταν ψόφια και ότι τα ΑΚΟΡΝΤΑ που αναλύει ο Bach και είναι jazz ακόρντα. Και αν θέλεις να σου πώ και άλλα! Δες τους Ρώσους συνθέτες Rachmaninoff, Shostakovitch, Prokofieff και πες μου ειλικρινα : δεν ακούς jazz μέσα στα κομμάτια τους? Όχι με την στενή έννοια ρε παιδί μου των αυτοσχεδιασμών κτλ αλλά το άκουσμα, οι συγχορδίες είναι ο προάγγελος αυτών που θα έρθουν μετά. Ο Gershwin είχε για δάσκαλο έναν τέτοιο μεγάλο Ρώσο συνθέτη, δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιον ακριβώς. Και ο Gershwin είναι jazz συνθέτης όπως είμαι σίγουρος ότι ξέρεις. Ήθελα απλώς να απαντήσω σε ορισμένους οι οποίοι παρουσίασαν την κλασική μουσική σαν νεκρό ζόμπι ότι δεν ήταν έτσι τα πράγματα και ότι μέσα στην κλασική μουσική υπάρχουν ΟΛΕΣ οι μουσικές (εκτός ίσως από την ατονική). Και ότι υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ που δεν γνωρίζουν (ή που δεν μπορούν να τα γνωρίζουν διότι για να τα γνωρίζουν πρέπει να έχουν καταρχήν background και έπειτα διάθεση), μερικά από τα οποία προσπάθησα να σας μεταφέρω, τα οποία αν γνώριζαν θα αποδέχονταν αυτόματα τον τίτλο του άρθρου, με το οποίο βέβαια διαφωνώ ως προς την συλλογιστική πορεία, δηλαδή ως προς τα επιχειρήματα, αλλά προφανώς και συμφωνώ με το συμπέρασμα. Τέλος να πω ότι δεν είναι τόσο το θέμα να πούμε ποιο είδος μουσικής είναι το καλύτερο. Αυτή η σύγκριση είναι άτοπη. Είναι σαν να συγκρίνουμε ποιο είναι πιο ωραίο, η σοκολάτα ή το μπακλαβαδάκι. Αυτό που μπορούμε σίγουρα όμως να συγκρίνουμε μεταξύ δύο ειδών μουσικής είναι ο βαθμός στον οποίο εξελίχτηκε στην διάρκεια του χρόνου και κατά πόσο οι συνθέτες εξάντλησαν τις δυνατότητες που είχαν δημιουργώντας θαύματα. Να πούμε δηλαδή περι ορέξεως κολοκυθόπιτα για την σοκολάτα ή το μπακλαβαδάκι αλλά ρε παιδιά υπάρχει μία χώρα που η σοκολάτα έχει 1000 μορφές, φτιάχνουν αγάλματα 10 μέτρων με την σοκολάτα, την συνδιάζουν με 1000 γεύσεις και άλλα υλικά οπότε τότε σαφώς και η σοκολάτα είναι ανώτερη από το μπακλαβαδάκι. Κατά την ίδια έννοια λοιπόν η κλασική είναι ανώτερη από όλα τα άλλα είδη. Δε λέω π.χ. η κουβανέζικη μουσική πάρα πολύ ωραία αλλά τι εξέλιξη είχε? Οι ίδιοι παππούδες που παίζαν πριν απο 60 χρόνια κάνουν και τώρα περιοδείες. Και τα νέα αίματα θα παίζουν ότι παίζουν οι παππούδες. Η δημοτική μουσική στην Ελλάδα?? Τί εξέλιξη είχε? Τα ίδια ακριβώς παίζουνε εδώ και 150 χρόνια. Η jazz από την άλλη έχει εξέλιξη και οι συνθέτες "την φτάνουν στα όρια". Είναι η "κλασική" της εποχής μας. Δεν ξέρω όμως από την στιγμή που η ψυχή της τζαζ είναι ο αυτοσχεδιασμός, τί βιωσιμότητα θα έχει στο πέρασμα του χρόνου.... Όσο για το : Σε καταλαβαίνω απόλυτα!! ;-)
  7. @ Wow! Δυστυχώς στην προσπάθεια μου να είμαι σύντομος δεν έγινα κατανοητός. Προφανώς ο αυτοσχεδιασμός δεν συμβαίνει μόνο σε μελωδικό επίπεδο. Προφανώς συμμετέχουν όλοι ανάλογα με το που το πάει ο σολίστας. Αυτό που ήθελα να αποσαφηνίσω ήταν του τί σημαίνει αυτοσχεδιασμός για σας. Ώστε να συνεχίσει πιο συγκεκριμένη η συζήτηση. Οι ορισμοί που έδωσα ήταν υπεραπλουστευμένοι για να βοηθήσω τη ροή της συζήτησης. Προφανώς την διέκοψα εντελώς! Όσο για το :
  8. Καταρχήν πρέπει να συμφωνήσουμε στο τί εννοούμε όταν λέμε "αυτοσχεδιασμός". Αυτοσχεδιασμός είναι οτιδήποτε παίζουμε χωρίς παρτιτούρα ή είναι η μελωδία που φτιάχνουμε πάνω σε δοσμένη αρμονία? Εγώ πάντως ψηφίζω τον δεύτερο ορισμό. Διότι αν αυτοσχεδιασμός ήταν οτιδήποτε παίζουμε χωρίς παρτιτούρα τότε ναι σε όλα τα lives εκτός των πολύ γνωστών ονομάτων γίνεται ένας απέραντος αυτοσχεδιασμός, με την έννοια ότι κανένας μουσικός δεν παίζει δοσμένη μελωδία. Ξέρει απλώς την αρμονία του κομματιού και από εκεί και πέρα ανάλογα με το πόσο μάγκας είναι και πόσο καλά ακούει το αυτί του τους άλλους της μπάντας παίζει αυτά που χρειάζεται να παίξει.
  9. @ superfunk Πραγματικά ενδιαφέρον.. :!: :!: :!:
  10. Σας διαφεύγει ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της κλασικής μουσικής. Στην κλασική μουσική φίλοι μου ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ κατά την ίδια έννοια που υπάρχει αυτοσχεδιασμός σήμερα στην τζαζ. Παράδειγμα Νο 1. Στην μουσική δωματίου οι πιανίστες είχαν ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΣΥΓΧΟΡΔΙΕΣ - ΒΑΘΜΙΔΕΣ δοσμένες από τον συνθέτη και αυτοί αυτοσχεδίαζαν το μέρος του πιάνου. Παράδειγμα Νο 2. Τα ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΕΡΗ των κοντσέρτων όπου ο κάθε πιανίστας ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΕΙ. Προφανώς και σήμερα ο αυτοσχεδιασμός δεν υπάρχει για πάρα πολλούς λόγους, ο κυριότερος εκ των οποίων κατά τη γνώμη μου είναι η ανικανότητα του 90% των καθηγητών οργάνων στα ωδεία να αυτοσχεδιάσουν. Επομένως εξάλειψαν αυτήν την πλευρά της κλασικής μουσικής γιατί δεν μπορούν απλώς να ανταπεξέλθουν. Υπάρχουν σήμερα κοντσέρτα στα οποία μπορείς να ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ μεταξύ μερικών ελεύθερων μερών που είναι ήδη γνωστά από μεγάλους πιανίστες και να τα παίξεις αντί να αυτοσχεδιάσεις ο ίδιος. Και φυσικά αυτό κάνουν όλοι. Στην κλασική μουσική υπάρχουν ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΑ ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (εκτός ίσως από την ατονική μουσική, αλλά όποιος θέλει να καταλάβει τι προσπαθώ να πώ θα το καταλάβει). Ο Bach ήταν ο πρώτος ο οποίος έγραψε τζαζ. Πάρτε κομμάτια του για πιάνο με αρπεζ και παίξτε μαζί τις νότες των αρπεζ, δηλαδή βρείτε ποια συγχορδία αναλύει και θα καταλάβετε τι εννοώ. Θέλετε να μιλήσουμε για δημοτική μουσική? Θυμηθείτε τα θέματα των Smetana, Dvorak και θα καταλάβετε τί είδους μελωδίες δουλεύουν. Καθαρά folklore. Θέλετε να μιλήσουμε για ισπανική μουσική? Δείτε την Carmen. Θα μπορούσα να γράφω για ώρες. Για το ότι μερικοί από εσάς είχατε την ατυχία να πέσετε σε ανίκανους καθηγητές που σας έκαναν να μισήσετε την κλασική μουσική και να φύγετε τρέχοντας χωρίς να πάρετε ιδέα από το τί σημαίνει κλασική μουσική δεν φταίει η κλασική μουσική. Θα συμφωνήσω λοιπόν τελειώνοντας κι εγώ με την άποψη ότι πλέον οι μουσικοί που ασχολούνται με την κλασική έχουν δώσει ΑΝΕΛΕΗΤΗ σημασία στην ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΑΣ με όλα τα άσχημα αποτελέσματα. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ όμως για αυτό ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ από τους ίδιους. Η Κλασική Μουσική δεν άρχισε έτσι. Εδώ την κατέληξαν οι ανίκανοι ατάλαντοι, άτολμοι και χωρίς φαντασία απόφοιτοι των ωδείων. ΟΧΙ ΟΛΟΙ. Οι περισσότεροι. @ακις η κλασική μουσική σαφώς και ΔΕΝ ήταν η ποπ των προηγούμενων αιώνων. Την απολάμβαναν μόνο οι βασιλιάδες και οι αυλικοί. Δεν ήταν ΚΑΘΟΛΟΥ διαδεδομένη στα κατώτερα λαικά στρώματα γιατί πολύ απλά δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα εισιτήρια για να την ακούσουν (άσε που δε νομίζω να τους επιτρεπόταν να μπουν μέσα ακόμα και αν είχαν τα λεφτά). Επομένως pop = popular δεν ήταν σίγουρα. @κώστας79, esp1982 με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνο @superfunk ο αυτοσχεδιασμός είναι το ΠΑΝ σε όλα τα είδη και υπάρχει σε όλα τα είδη. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι αυτό που λες για τον Piazzolla. Πού ακριβώς τον είδες να αυτοσχεδιάζει??? Εννοώ έχεις κάποια ζωντανή ηχογράφηση? Δεν νομίζω ότι στα cd του αυτοσχεδιάζει... Είναι μάλλον όλα πολύ μελετημένα για να είναι αυτοσχεδιασμοί.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...