Προς το περιεχόμενο
  • Ανακαλύψτε τη μουσική του Noiz
  • "Nostalgia" - gkourmoul1

(0 κριτικές)

Nostalgia

• Like 8

Feedback χρήστη

Πρόταση

gmoukou

Δημοσιευμένο

Τζόρτζ ρέει σα νεράκι.

Μπράβο!

Δε συζητώ για το μέλος και τη ρητορική του πράγματος.

Αυτό είναι κατα κύριο λόγο που του δίνει ροή.

Μου άρεσε δε πάρα πολύ και το voicing στο G - C (Αυτή η Β ψηλά στη G φώτισε όλη τη πλάση!)

• Ευχαριστώ 1
    gkourmoul1

Δημοσιευμένο

Μου αρεσει που χρησιμοποιησες τη λεξη "φωτισε". Αν και προκειται για μεταφορα, ειναι η πιο καταλληλη που μπορω να σκεφτω.

Η αληθεια ειναι οτι η μελωδια ειναι ολο το κομματι. Ολα τα υπολοιπα ειναι απλα για να μην ειναι "στεγνη" η μελωδια.

Χαιρομαι που σου αρεσε!

• Like 1
    gmoukou

Δημοσιευμένο

22 minutes ago, gkourmoul1 said:

Μου αρεσει που χρησιμοποιησες τη λεξη "φωτισε". Αν και προκειται για μεταφορα, ειναι η πιο καταλληλη που μπορω να σκεφτω.

Αν το καλοσκεφτείς υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να χαρακτηρίσει κανείς μια συγχορδία/αρμονία και, παίρνοντας δεδομένο οτι οι βασικές κατηγορίες είναι χαρούμενο-λυπητερό, οι αμέσως επόμενοι χαρακτηρισμοί, συνήθως, είναι φωτεινό και σκοτεινό.

Φυσικά η λίστα μπορεί να είναι ατελείωτη μιας και ο καθένας αντιλαμβάνεται λίγο διαφορετικά τη κάθε συνήχηση.

Για δοκίμασε να παίξεις μια συγχορδία Eb maj7, που αν τη παίξεις σε ευθεία κατάσταση (δλδ Eb-G-Bb-D) θα βγεί αυτή η ευχάριστη και μαλακή χροιά που σου ψιθυρίζει "πιάσε μια μπύρα και άραξε στην άμμο":classic_tongue:
    Μετά δοκίμασε να την παίξεις G-D-Εb-Βb σε συνεχόμενες χορδές αντίστοιχα (δλδ πρώτη αναστροφή) και παρατήρησε πώς εκείνος το όμορφος και μαλακός ήχος μεταμορφώνεται σε κάτι πιο σκοτεινό και έντονο.

Ο κόσμος της αρμονίας και των συνηχήσεων είναι ένα μέρος που κάθε μουσικός πρέπει να βυθιστεί.

Τα καλούδια του είναι άπειρα!

• Ευχαριστώ 1
    cigaret13

Δημοσιευμένο

Το κομμάτι είναι πολύ καλό!

Εάν ανέβαζες λίγο τα τύμπανα (περισσότερο το rimshot) , έβαζες ένα μικρό break στην αρχή τους εκεί στο 2:35, αναθεωρούσες κάπως την λίγο δεξιά κιθάρα με τους αρπισμούς και εάν κάνα-δυο bends που σου ξέφυγαν ήταν in tune , θα σού'λεγα ότι είναι piece of art...

Λεπτομέρειες θα μου πεις και θα έχεις δίκιο ρε Γιώργο..., αλλά τώρα τελευταία βγήκα από την ανδρική εμμηνόπαυση και είμαι κάπως....?

• Χαχα 1
    gkourmoul1

Δημοσιευμένο

Να 'σαι καλα Φωτη!

Το αρπισμα ηταν κεντρο.

Δεξια και αριστερα, ντουμπλαρισμενη, ηταν lead κιθαρα, η οποια μεταφερθηκε λιγο δεξια, ωστε να μπει τερμα αριστερα η 2η lead.

Τα τυμπανα αστα βραστα. Δεν μπορουσα να τους κανω τιποτα παραπανω.

ex-Dr. No

Δημοσιευμένο

7 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

Το αρπισμα ηταν κεντρο.

Δεξια και αριστερα, ντουμπλαρισμενη, ηταν lead κιθαρα, η οποια μεταφερθηκε λιγο δεξια, ωστε να μπει τερμα αριστερα η 2η lead.

Μάλλον έπρεπε να τα κάνεις ανάποδα ?

dimsonic

Δημοσιευμένο

αριστούργημα...

(αν δεν είχε αυτό το συνδρομο των floyd και το φλερτάρισμα με το albatros του μακαρίτη).

Πολύ καλύ δουλειά πάντως.

• Ευχαριστώ 1
    gkourmoul1

Δημοσιευμένο

Ευχαριστω!

2 minutes ago, dimsonic said:

(αν δεν είχε αυτό το συνδρομο των floyd και το φλερτάρισμα με το albatros του μακαρίτη).

Για το floyd συμφωνω.

Με το albatros που την ειδες την ομοιοτητα, περα απο το low gain ηχο? ?

dimsonic

Δημοσιευμένο

Η δευτερη κιθάρα από το 3.28 και μετά.

Στα έχω πει 100 φορές.

Είναι καλό που σου αρέσει το shine on, αλλά πρέπει να το ξεπεράσεις.

Αν είναι να του κάνεις αναφορά θα την κάνεις (για μένα) σε ποσοστό πχ 10-20% μέσα σε ένα πλήρες μέρος και μετά θα φύγεις, θα πας αλλού.

Εχω κάνει και εγώ πχ στο a love supreme, αλλά το κράτησα 6-7 μέτρα.

Δε λέω ότι τα ξέρω όλα, αλλά πιστεύω ότι το κομμάτι θα αρέσει σε πολλούς γιατί θα τους θυμίζει κάτι που είτε θα ξέρουν τι είναι και θα λένε "μπράβο του το έκανε ίδιο" είτε δεν θα θυμούνται πλέον αλλά θα τους είναι πολύ οικείο. Δεν ξέρω απο τα δυό πιό είναι χειρότερο. Σε μια τρίτη κατηγορία είμαι εγώ.

Εχεις ρίξει δουλειά, δεν μου αρέσει να είμαι ο γκρινιάρης.

• Ευχαριστώ 1
    Panos Kostagiannis

Δημοσιευμένο

Ωραιο ταξιδακι με πηγες ευγε!!

• Freaky Pop - Got heart

this is my new project "Freaky Pop" it comes with all my 90's vibes.. enjoy people!

George Falkas
    George Falkas
    Music 1

madtown

ειπα να ανεβασω και ενα που ψηνεται....

komis dracoulas
    komis dracoulas
    Music 4

The rain effect

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά. Ενα μικρό κομμάτι όπως ήλθε με την βροχή που κατάφερε να με βάλει να πατήσω το rec μετά απο καιρό. όπως πάντα no edits.

loucas
    loucas
    Music 15
  • Δημοσιεύστε κάτι...