Προς το περιεχόμενο

Πίνακας συμμετοχής

  1. fusiongtr

    fusiongtr

    Solist


    • Βαθμοί

      1

    • Αναρτήσεις

      21936


  2. σκούφοΣ

    σκούφοΣ

    Μέλος


    • Βαθμοί

      1

    • Αναρτήσεις

      3716


  3. mpamps

    mpamps

    Μέλος


    • Βαθμοί

      628

    • Αναρτήσεις

      1426


  4. Jazzjoker

    Jazzjoker

    Μέλος


    • Βαθμοί

      1777

    • Αναρτήσεις

      5340


Δημοφιλές περιεχόμενο

Προβολή δημοσφιλέστερου περιεχομένου σε 01/17/24 σε Άρθρο Σχόλια

  1. @mpamps Δες τα βίντεο κάποια στιγμή. Πρώτα τα 30κατι πρώτα λεπτά του shull . Μετά του cordy κ αφού έχεις καταλάβει τι παίζει, δες το βίντεο με specs (κ τον πίνακα) του Ed S
    1 βαθμός
  2. Μπάμπη μου, το σήμα της κιθάρας, επηρεάζει το input level της κάρτας. Μόνος σου λες, ότι με κιθάρα που έχει πιο high output μαγνήτες, χαμήλωνες το gain της κάρτας. Οπότε η standard τιμή στο input level της κάρτας, έχει ήδη λάβει υπόψιν της το σήμα της κιθάρας. Πχ αν υποθέσουμε ότι η τιμή στην κάρτα πρέπει να είναι 0db, και το ρύθμισες με κάποια κιθάρα. Αν βάλεις κιθάρα με πιο δυνατούς μαγνήτες, το input level στην κάρτα θα πάει πάνω από 0db (πχ 2db λόγω πιο δυνατού σήματος), και θα πρέπει να χαμηλώσεις το gain έτσι ώστε να δείχνει πάλι 0db.
    1 βαθμός
  3. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Επειδη εγραψα μια ανακριβεια σπευδω να διορθωσω Απο το maximum input volume της καρτας αφαιρουμε το level που θελει να βλεπει το πλαγκιν. Aς το πουμε plugin expected headroom (εγω πριν ειπα το αντιθετο) Ας παρουμε ως παραδειγμα 2 καρτες κ το maximum input volume τους Α) Audient ID22: 16db B) Audient ID24: 12db (Για να λυθει κ η απορια του @mpamps που εχει την τελευταια) Κ ας υποθεσουμε πως θελουμε να τις ρυθμισουμε για καποια σουιτα της Neural DSP, ωστε η τελευταια να βλεπει σωστο σημα. Τα Neural θελουν να βλεπουν -12,2 db Οποτε αφαιρουμε απο τις αντιστοιχες τιμες στα Α κ Β το 12,2 κ αυτο που περνουμε ειναι η ρυθμιση του gain στο instrument in της αντιστοιχης καρτας. Τα αποτελεσματα ειναι: Α) Audient ID22: 3.8db B) Audient ID24: -0.2db Αυτο σημαινει πως εκτος απο την ID22 που μπορουμε να εχουμε το gain στο 3,8, στην ID 24 θα το βαλουμε αναγκαστικα στο 0
    0 βαθμοί
  4. Ευχαριστώ @fusiongtr και @ex - v27, bk27 για τις διευκρινίσεις. Δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει ακριβώς, αλλά θα τη βρω την άκρη.
    0 βαθμοί
  5. Στα πολύ ωραία και χρήσιμα που αναφέρουν Στράτος και Βασίλης παραπάνω, να προσθέσω έναν μπακαλίστικο τρόπο, αν κανείς δε θέλει να μπλεχτεί με db range και τεχνικές λεπτομέρειες της κάρτας ήχου κλπ. Αφού συνδέσουμε την κιθάρα στην κάρτα, ανεβάζουμε το volume των ακουστικών αρκετά έως πολύ. Σε αυτή τη φάση δε μας ενδιαφέρει το volume των ακουστικών να αντιπροσωπεύει το output του plugin αλλά να μπορούμε άνετα να ξεχωρίζουμε λεπτομέρειες στον ήχο, χωρίς να κάνουμε όμως ζημιά στ' αυτιά μας φυσικά. Ξεκινάμε να ανεβάζουμε το gain της εισόδου της κάρτας από το 0. Η δική μου κάρτα δεν έχει τιμές πάνω στο gain οπότε εμπειρικά ξεκινάω 9 o' clock με single coils. Παίζουμε, ακούμε ενώ παρακολουθούμε στο plugin τα levels των input και output. Δίνουμε ελάχιστο gain στην κάρτα κάθε φορά ώσπου να μας ικανοποιήσει απόλυτα ο ήχος. Εκεί σταματάμε. Μόλις φτάσουμε στο επιθυμητό ηχητικό σημείο και αν το output στο sim είναι πολύ χαμηλά, το αυξάνουμε μέσα από το sim ώσπου στα δυνατότερα παιξίματα ίσα να φτάνει στα 0db. Τέλος ρυθμίζουμε την ένταση των ακουστικών ξανά εκεί που μας βολεύει. Συμπερασματικά: ξεχνάμε το λαμπάκι της κάρτας που δείχνει καλό σήμα ή clipping και χρησιμοποιούμε τα αυτιά μας και μόνο.
    0 βαθμοί
  6. Επίσης να πω πως κατάφερα πάνω σε προσπάθεια να ανανεώσω τη σελίδα χρησιμοποιώντας κινητό, να πατήσω αξιολόγηση για το άρθρο που εγώ ξεκίνησα.... Αν αυτό φαίνεται... τι να πω; ήταν ατύχημα, αλήθεια ?
    0 βαθμοί
  7. Εγώ το σκέφτομαι πως αφού ψάχνουμε να δούμε ποιες είναι οι ιδανικές ρυθμίσεις στην κάρτα (λαμβάνοντας υπόψιν ποιο πλαγκιν χρησιμοποιούμε κάθε φορά) , ώστε αυτό το αμπ σιμ να συμπεριφέρεται όσο πιο κοντά στον πραγματικό ενισχυτή που μοντελοποιει, να περιμένουμε κιόλας να συμπεριφέρεται κ πιο κοντά σε κανονικό ενισχυτή. Δε θα συμπεριφέρεται κ η τελε ας πούμε του Μπάμπη κ η Esp με τον ίδιο τρόπο μπροστά από έναν ενισχυτή. Το καλό είναι πως αν μας τελείωσει το headroom (του virtual ενισχυτή αυτή τη φορά, όχι το headroom του πλαγκιν) επειδή πχ συνδέουμε την esp σε έναν , deluxe reverb πχ, μπορούμε εν γνώση μας να χαμηλώσουμε το ινπουτ του πλαγκιν για να πάρουμε καθαρό ήχο, ενώ σε πραγματικό σεταπ το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, είναι να χαμηλώσουμε το βολιουμ knob της κιθάρας
    0 βαθμοί
  8. Έχεις απόλυτο δίκιο. Το θέμα είναι ότι ουσιαστικά από την στιγμή που μείωνε το gain στην κάρτα όταν άλλαζε κιθάρες, "προσπαθούσε" να τις έχει όλες με παραπλήσιο output, οπότε δεν ευθύνεται το plugin για την ομοιότητα στην συμπεριφορά του ήχου τους. Όταν λοιπόν έχουμε μια σταθερή ρύθμιση στο input level της κάρτας (λίγο πριν το κλιπάρισμα, άρα είναι περίπου σταθερή), οι διαφορετικού output κιθάρες μας, θα τείνουν να έχουν περίπου ίδια συμπεριφορά όσον αφορά στο gain τους.
    0 βαθμοί
  9. Πολύ ενδιαφερον Βασιλη. Δεν έχω δει τα βίντεο ακόμα, αλλά έχω μια ερώτηση. Το output του μαγνήτη δεν παίζει ρόλο σε όλο αυτο; Κι εγώ μέχρι τωρα οριζα το input gain της κάρτας λίγο πριν clipάρει. Αλλά κάθε φορά που άλλαζα κιθάρα πχ από την τελε στην Esp, αναγκαζομουν όπως είναι λογικό να μειώσω δραματικά το gain στην κάρτα. Σε αυτή τη νέα προσέγγιση βλέπω μια standard τιμή στο input gain της κάρτας (αναλογα με το sim) αλλά χωρίς να αναφέρει πουθενα για το σήμα που φτάνει από την ίδια την κιθάρα. Εκτός κι αν το χω καταλάβει όλο λάθος.
    0 βαθμοί
Ο πίνακας επιτευγμάτων έχει ρυθμιστεί σε Athens/GMT+03:00
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...