Προς το περιεχόμενο

Πίνακας συμμετοχής

  1. Superfunk

    Superfunk

    Solist


    • Βαθμοί

      2

    • Αναρτήσεις

      47922


  2. manosx

    manosx

    Μέλος


    • Βαθμοί

      2

    • Αναρτήσεις

      6241


  3. trolley

    trolley

    Solist


    • Βαθμοί

      2

    • Αναρτήσεις

      12244


  4. σκούφοΣ

    σκούφοΣ

    Μέλος


    • Βαθμοί

      2

    • Αναρτήσεις

      3716


Δημοφιλές περιεχόμενο

Προβολή δημοσφιλέστερου περιεχομένου σε 12/07/23 σε Αναρτήσεις

  1. @killbill ολα τα εχει απαντησει ο Μανος με αυτην του την απαντηση Δεν υπαρχει περιπτωση η αρμονια να μη σου ανοιξει το κεφαλι κ να μη σε μαθει να βρισκεις λυσεις. Αλλα εδω κρυβεται κ η απαντηση σου. Στο λυσεις. Λυσεις σε προβληματα συνθετικα που προκυπτουν (κ κυριως λυσεις κ κατανοηση στο voice leading). Αυτο φυσικα προυποθετει πως γραφεις (που οπως λες κ εσυ ο ιδιος ισχυει). Βοηθαει να τα σκεφτεις ολα αυτα με το εξης κλισε κ χιλιοειπωμενο: Οι κανονες της αρμονιας δεν ειναι εκει για να σου επιβαλουν πως συνθετεις κ να σου κοψουν την δημιουργηκοτητα. Αφου καποιοι τεραστιοι γραφαν κατι, τοσο σπουδαιο, οι κανονες βγηκαν (μετα) για να σου πουν πως οταν κανεις αυτο, θα ακουστει ετσι (φυσικα αφου το κανεις κτημα σου). Γνωριζεις δηλαδη μετα απο πολλη τριβη, πως ο ταδε "κανονας" αφου εφαρμοστει θα εχει το ταδε αποτελεσμα. Κ κανει τα παντα πιο ξεκαθαρα στο να βγαλεις αυτο που εχεις στο κεφαλι σου, εξω στον κοσμο. Θα βλεπεις δηλαδη τα παντα σαν ηχο. Θα ακους κατι μεσα σου κ θα ειναι ξεκαθαρο το τι πρεπει να κανεις κ το πως θα βγει εξω ως ηχος, ως μουσικη. Θα εχεις δηλαδη μια δεξαμενη πιθανων ηχων, λυσεων κ κατευθυνσεων μεσα σου. Δε πηγαινουμε δηλαδη σε ολα μπουσουλώντας κ αν βρουμε καπου, ή γυρναμε πισω ή πηγαινουμε σε αλλη κατευθυνση παρακαλώντας να μη βρουμε εμποδιο κ προς τα εκει.
    2 βαθμοί
  2. Εδώ είναι το σημείο που κάποιος λέει "μην απογοητεύεσαι, ποτέ δεν είναι αργά, ο Θεός είναι μεγάλος" και άλλα τέτοια, όμως δυστυχώς πρέπει να σου πω την αλήθεια, όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ βέβαια: κάθε δευτερόλεπτο που επενδύεις στην κατασκευή ήχων, είναι δευτερόλεπτο που στερείς από τη διαδικασία παραγωγής μουσικής. Και - παρά τις ενστάσεις που σίγουρα θα καταγραφούν - η παραγωγή ήχων δεν είναι μέρος της διαδικασίας παραγωγής μουσικής, είναι ένα εντελώς άλλο επάγγελμα. Έτσι την έχω πατήσει εγώ, ξέρω τα κέρατά μου από audio synthesis (είχα μία φυσική ροπή στο να τα καταλαβαίνω αυτά), και μετά από σαράντα χρόνια ενασχόλησης, έχω-δεν-έχω σαράντα... λεπτά (!) μουσικής μου που θα έβαζα να ακούσει κάποιος. Πρέπει κάποιος να ξέρει να προγραμματίσει τα synth του; Ναι, αρκετά ώστε να μπορεί να ταιριάξει τον χαρακτήρα ενός preset με τον χαρακτήρα της λοιπής ενορχήστρωσης. Αρκετά, ώστε να διασκεδάζει. Αρκετά, ώστε να δοθεί μία ευκαιρία να αναδυθεί κάποιος περίεργος μη-προβλέψιμος ήχος. Αρκετά, ώστε να εντυπωσιάζει τους φίλους του. Αλλά όχι να κάνει πονοκεφάλους επ' αυτού. Και βέβαια, η FM είναι μανούλα στο να προκαλεί πονοκεφάλους, όπως έχεις ήδη διαπιστώσει. Εντελώς προσωπική άποψη όλα τα παραπάνω, δεν είναι για να διδάσκονται σε πανεπιστήμια και τέτοια. ?
    2 βαθμοί
  3. Τον Παπαρα κι αν τον πλενεις το σαπουνι σου χαλας. Εννοειται βεβαια οτι "δεν ξεκουρδιζει" οταν το χρησιμοποιεις σαν Bigsby οχι σαν Floyd Rose....? Την γεφυρα την εχεις πακτωσει?
    1 βαθμός
  4. Όταν το midi keyboard διαθέτει μόνο MIDI ports, θα συνδεθεί στην κάρτα ήχου. (που κι αυτή πρέπει να διαθέτει MIDI interface, και άρα ports). Τα τελευταία χρόνια, το MIDI μέσω USB έχει διαδοθεί πάρα πολύ. Όμως, επειδή υπάρχει ακόμη εξοπλισμός παλαιός και αξιόλογος, και χρήσιμος, ο οποίος διαθέτει μόνο MIDI θύρες, και κανέναν άλλον τρόπο μετάδοσης MIDI πέραν αυτών των θυρών, αρκετά καινούργια μηχανήματα έχουν κι αυτά MIDI θύρες, ώστε να μπορούν και αυτά να συνδεθούν, και να ελέγξουν τα παλαιότερα. Με USB καλώδιο να συνδέεται MIDI controller σε κάρτα ήχου δεν έχω δει πάντως.
    1 βαθμός
  5. το πιό σημαντικό στην όλη ιστορία είναι ακόμα και να μην έχεις σοβαρές γνώσεις, είναι να υπάρχουν σαφείς οδηγίες, κάποιος να συμβουλεύεσαι και φυσικά να έχεις πρόσβαση ή να αγοράσεις τα κατάλληλα εργαλεία. Πχ ο Pass F5 για να ρυθμιστεί το bias του, χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα τρια βολτόμετρα. Επίσης πάντα θεωρούσα ότι τα led είναι όλα ίδια και τα χρησιμοποιούμε για το φως τους. Και όμως αφ ενός δεν είναι, ενώ χρησιμοποιούνται με άριστα αποτελέσματα για πτώση τάσης. Ούτε ήξερα πως μετράμε το forward voltage ή ότι έχουν διαφορετικές τιμές ανάλογα με το χρώμα. Επίσης τα κολλητήρια δεν είναι ίδια, χρειάζεται να έχεις διαφορετικής ισχύος ή σταθμό, καθώς και τα κατάλληλα εργαλεία αποκόλλησης, καθαρισμού πλακέτας κλπ. Και φυσικά δεν πάμε στα ξύλα, τις κόλλες και τα ρούτερ που αυτά τα ξέρουν καλύτερα όσοι φτιάχνουν κιθάρες. Ευτυχώς που υπάρχει το νετ. Πάντως για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούσα να υπερηφανεύομαι ότι όλο το σύστημα ήταν φτιαγμένο, λίγο έως πολύ, απο τα χέρια μου.
    1 βαθμός
  6. Είναι θέμα σεταρίσματος, το Bigsby ειναι βραχος. Check your nut slots & your stringing technique.
    1 βαθμός
  7. Οπως ειπα στην πρωτη μου απαντηση, ξεκιναμε με τη σκετη FM, τη διαμορφωση συχνοτητας μονο. Σε ποιο βαθος κατανοησης θελεις να φτασεις πανω σε αυτο το ζητημα, εξαρταται απο σενα, παντως η υποθεση εχει τρελες μαθηματικες προεκτασεις. Η τελικη καταληξη παντως σε πρακτικο επιπεδο ειναι τοσο η κατανοηση των επιπτωσεων στον ηχο της τιμης του ratio των operators, που ΙΜΗΟ ειναι η ΚΑΡΔΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της υποθεσης FM Synthesis, οσο, και αυτο ειναι το σημαντικοτερο απο πρακτικης πλευρας, την ""απομνημονευση", ας το πουμε ετσι, μιας σειρας ratio τιμων η και καποια συγκεκριμενα στοιχεια και ομαδες των τιμων αυτων, τα οποια δινουν στον ηχο αρμονικες η χαρακτηριστικα που εξυπηρετουν τους σκοπους και τις αναγκες μας πανω στη συνθεση ηχου. Απο τη στιγμη λοιπον που θα κατεχεις τα εργαλεια αυτα, τα οποια προκυπτουν κατα βαση απο το ratio των συχνοτητων των operators,την επιλογη fixed, το feedback, καθως και το πως αυτα επηρεαζουν τις παραγωμενες αρμονικες, εχεις κανει το μεγαλυτερο μερος της δουλειας. Διοτι, για να ερθω στην απορια σου, το να ρυθμισουμε την επιδραση του modulator στο carrier με την περιβαλλουσα, ο βαθμος της επιδρασης δηλαδη, ειναι κατανοητος σε οποιον ξερει τι ειναι περιβαλλουσα. Αν δεν το ξερει, καλο ειναι να ασχοληθει με την αφαιρετικη συνθεση για αρχη και βλεπουμε. Αυτο ομως αφορα την ποσοτητα της επιδρασης που εξελισσεται δυναμικα στο χρονο, η ΠΟΙΟΤΗΤΑ της επιδρασης ομως, το ποιες συχνοτητες θα προστεθουν στη sine κυμματομορφη του carrier, αυτο θα προκυψει απο το λογο των συχνοτητων τους, το ratio δηλαδη, και αυτη ειναι η ποιοτικη διαφορα που θα μας οδηγησει και στο να ρυθμισουμε και την περιβαλλουσα αναλογα. Αν δηλαδη εχουμε ενα ratio που θα δωσει δυσαρμονικες συχνοτητες, αυτο θα αφορα τον κροτο του σφυριου στο tine, συνεπως και η περιβαλουσα θα ειναι πολυ συντομη γιατι αφορα την ατακα, και θελουμε απλα να "μπισταει" η ατακα του ηλεκτρικου πιανο και οχι να ακουγεται φαλτσο ολο το σωμα της νοτας του. Αντιθετα, αν το ratio ειναι τετοιο που προσθετει την αρμονικη σειρα στον ηχο, κανει δηλαδη τη sine να γινει στην ουσια saw, τοτε η περιβαλλουσα του modulator δεν ειναι τιποτα αλλο απο την αντιστοιχη περιβαλλουσα του φιλτρου σε ενα αφαιρετικο συνθ, και ρυθμιζοντας τη ας πουμε να μειωνει την επιδραση στον carrier με το περας του χρονου, ειναι το αντιστοιχο με το να κανουμε την περιβαλλουσα σε ενα αφαιρετικο synth να κλεινει το φιλτρο.
    1 βαθμός
  8. Κοιτα: Για να σε βοηθησει πρακτικα η κλασσικη προσεγγιση, πρεπει και να την εφαρμοσεις. Και οχι, δεν ειναι απαραιτητο να την εφαρμοσεις σε μεγαλες φορμες. Μπορω να σου πω οτι ειναι ΠΑΜΠΟΛΕΣ φορες που ενα νορμαλ ? ενα κανονικο ποπ κομματι μου τραβαει την προσοχη, και αν κατσω ετσι να το δω λιγο στο πιανακι διαπιστωνω οτι "τηρει", με μια ευρεια εννοια, τις "οδηγιες" που παιρνει κανεις απο την κλασσικη προσεγγιση. Διοτι, οσο παραξενο και να σου φανει, δεν υπαρχει ΤΙΠΟΤΑ το θεωρητικο στην Αρμονια και την Αντιστιξη. Οι θεωριες τελειωνουν με τη θεωρια ? Η Αρμονια κτλ ειναι ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΑΤΗ, εχεις μια μελωδια και την εναρμονιζεις, η ενα μπασο και γραφεις τις υπολοιπες φωνες, η αντιστιξη εχεις ενα δοσμενο cantus firmus και κανεις τα δικα σου κλπ. Το οτι υπαρχουν καποιες προτροπες και καποια suggestions, δεν ειναι θεμα θεωριας, ειναι ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ λυσεις για τα προβληματα με το voice leading. Οταν λοιπον αυτες τις πρακτικες λυσεις τις συναντας στη Madonna, στους ABBA, στον Τσιτσανη, στους Bad Religion ? ε τοτε μπορουν να βοηθησουν τον καθε συνθετη, ειτε μουσικης ειτε τραγουδιων. Υπαρχουν τωρα δυο ενδεχομενα: Πρωτον, πολυ υψηλη αισθητικη, η οποια καλυπτει αυτες τις αναγκες χωρις μελετη αλλα με το μελωδικο ενστικτο. Αν λοιπον εισαι ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα που βγαζεις, εισαι ΟΚ, ο τσιτσανης ας πουμε δε μελετουσε Μπαχ ? Το αλλο ενδεχομενο ειναι η μουσικη που κανεις να μην εχει καν την αναγκη για εκλεπτυσμενη μελωδικοτητα και δεν ξερω τι αλλο, αν γραφεις ξερω γω τραπ ? σιγα μην κανεις και φουγκα ?
    1 βαθμός
  9. άμα γουστάρει να παίζει μην τον αποθαρρύνετε.
    1 βαθμός
  10. Τα τελευταία 25 χρόνια έχω ασχοληθεί πολύ με τις ιδιοκατασκευές ιδίως στο χώρο του hifi. Και επειδή έτυχε να αναφερθεί σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να κάνω κάποιες αναφορές στα έργα μου. Σχεδόν το 80% είναι κατασκευές βάσει κιτ, αλλά θα έλεγα σχετικά μεγάλου βαθμού δυσκολίας και απαιτήσεων που χρειάζονται και εξοπλισμό αλλά και σωστές οδηγίες και αν είναι δυνατόν και καθοδήγηση. Ξεκινάμε με το πρώτο ζευγάρι ηχείων που έφτιαξα, κλώνο των bbc ls3 5a με cross KEF. Αυτά βέβαια πάνε πιο πίσω γύρω στο 1983 από το δεύτερο ζευγάρι ηχείων που έφτιαξα, κλώνο των bbc ls35A με cross falcon acoustics. Γύρω στο 2002 Γύρω στο 2003 κανιβάλησα ένα πικάπ και το έφτιαξα από την αρχή Το τρίτο ζευγάρι ηχεία ήταν το Mylo Κάποια στιγμή άρχισα να ασχολούμαι με dacs. Πρώτα δοκιμές, μετά κατασκευές. Μεταξύ των οποίων από τα πρώτα Sabre ESS 9008
    0 βαθμοί
  11. «It's funny; it's the single most popular contemporary synthesiser. Everybody has one. But nobody knows how to program them...» Πρόσφατο άρθρο του Musicradar.com στο παρακάτω λινκ για το Yamaha DX7, με αφορμή τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία του. https://shorturl.at/lNSV1
    0 βαθμοί
  12. Λοιπόν, άμα μιλάμε για το Arturia που θέλεις να πάρεις και είναι πολύ όμορφο και μου άρεσε και εργονομικά μιας και έφερες το θέμα και δεν το είχα υπόψη μου το συγκεκριμένο είναι usb powered, δηλαδή παίρνει ρεύμα από τη θύρα USB και παράλληλα μεταφέρει τα midi δεδομένα μέσω του USB καλωδίου για να ελέγχεις το πρόγραμμα ηχογράφησης/επεξεργασίας (DAW) και τα ψηφιακά όργανα και εφφε (VST intruments/effects) άρα λοιπόν στην περίπτωσή σου θα παίρνει επαρκές ρεύμα από το λάπτοπ σου για να δουλέψεις. Εκεί θα το συνδέσεις και βγάζει και μια θύρα midi που βγάζει το arturia χρησιμεύει σε περιπτώσεις που θέλεις να το χρησιμοποιήσεις σαν master controller/keyboard για άλλα όργανα που έχουν αυτή τη σύνδεση την αναλογική, είναι συνήθης η χρήση αυτή για να ελέγχεις πολλά όργανα , μπορείς να ψάξεις ακαδημαϊκά γι αυτό στο διαδίκτυο, για το πως επικοινωνούν τα όργανα μεταξύ τους και πως αξιοποιούνται αυτές οι θύρες για εν σειρά ή παράλληλες αλυσίδες. ότι βγάζουν οι σύγχρονες κάρτες θύρα usb to hub, το host δεν έχει σημασία, έχει επίσης χρησιμότητα και μπορεί το controller να συνδεθεί και εκεί ώστε να παίρνει ρεύμα και να μεταδίδει midi δεδομένα. Μην σε απασχολεί αυτό τόσο πολύ κατά εμένα. Άμα θες την κάρτα ήχου της arturia για να τα έχεις ασορτί ? κιόλας που βλέπω πως περιλαμβάνει επίσης το Ableton live μια χαρά πιστεύω είναι και θα μείνεις ευχαριστημένος σίγουρα. Αφού αυτή βγάζει και USB θύρα το midi σήμα θα περνάει κανονικά, θα την βλέπει το Ableton και σαν audio και σαν midi interface.. έτσι θα βάλεις την κάρτα στο laptop, θα βάλεις το arturia στην κάρτα ήχου ακολουθώντας τις οδηγίες και θα είναι μια χαρά και θα γλυτώσεις και μία θύρα. ?️
    0 βαθμοί
  13. they are two now Ειχε ακριβως τον ιδιο ηχο με την WF...και καθονταν...
    0 βαθμοί
  14. 1. Το πληκτρο εχει usb μονο. Θα συνδεθει σε usb στο πισι. 2. Το πληκτρο εχει και usb και midi. Μπορει να συνδεθει και με τους δυο τροπους. Αναλογα με το τι εχει το πισι. Προτιμητεο το midi ΑΝ η καρτα εχει εισιδο. 3. Το πληκτρο εχει μονο midi. Αναγκαστικα θέλουμε καρτα με midi
    0 βαθμοί
  15. Και πιο "σωστα" θα συνθετεις, αν με το "σωστα" βεβαια εννοεις τα tried and true κλασσικα προτυπα, και πιο ευκολα σιγουρα. Οτι ειδους μελετη και να εκανες αλλωστε η ευκολια θα βελτιωνοταν, ενω και οι περισσοτερες μουσικες που αξιζει να μελετησει κανεις εχουν αμεσες η εμμεσες επιρροες απο τα ιδια κλασσικα προτυπα. Αυτο δε σημαινει βεβαια οτι ξαφνικα αυτα που θα γραφεις θα γινουν οι κομματαρες του αιωνα, ετσι; Ειναι σαν τη μπαλα η φαση, ρωτας αν η προπονηση θα σε κανει καλυτερο παιχτη, και ναι θα σε κανει, ειδικα αν κανεις προπονηση περουκας ? την πιο επιστημονικα τεκμηριωμενη προπονηση του κοσμου. ? Αλλα Μεσι γεννιεσαι, δε γινεσαι. Παντως, το να ξεφυλλισεις απλα ενα βιβλιο δε λεει και τιποτα. Αν δε σε κλασει ο μαστορας δε γινεσαι τεχνιτης ?
    0 βαθμοί
  16. Σε πρωτη φαση, τη μεγαλυτερη σημασια εχει να εχεις μπει στο νοημα. Οτι ας πουμε το φστ φστ φστ καταλαβες οτι θα ειναι LFO η καποιος stepper, ειναι πολυ ενθαρρυντικο, αν δεν ειχες ασχοληθει θα το καταλαβαινες; Ουτε σε χιλια χρονια. Τωρα, αν θελεις ο ηχος του pad να μενει σταθερος στο background την ωρα που ακουγεται το σφτ σφτ, θα βαλεις εξτρα oscillator, αν παλι θελεις Ο ΙΔΙΟΣ ο ηχος του pad να κανει σφτ σφτ θα πειραξεις το φιλτρο. Δηλαδη οσο πιο πολυ στο νοημα μπαινεις, τοσο πιο ευκολα βρισκεις αυτο που θες. Για να ρυθμισεις αυτο που θελεις ομως, η και για να κανεις δοκιμες και πειραματα, και να μην βγει αμπελαλε ? η λυση ειναι μια: Περιορισμος των εργαλειων. Δεν μπορεις να αλλαζεις καθε βδομαδα synth plug in, η καθε εξαμηνο hardware, και να περιμενεις να βρισκεις ακρη στο τσακ μπαμ. Ειναι μεγαλη υποθεση οι αυτοματισμοι ? να πηγαινεις κατευθειαν εκει που θες. Αν ειναι να μπλεκεις με μενου, και που ηταν τωρα αυτο, και αυτο αραγε τι κανει, το εχεις χασει το παιχνιδι. Σε αυτα χανεται ο πολυς ο χρονος, Το να ρυθμισεις 5- 10 παραμετρους δε λεει και τιποτα.
    0 βαθμοί
  17. Ναι, υπάρχει ΚΑΙ αυτό. Νομίζω ότι ο Κηθ Έμερσον έλεγε (σε μία συνέντευξη) ότι "εκείνα τα χρόνια, κάθε φορά που φτιάχναμε ένα καινούργιο ωραίο ήχο, κατ' ευθείαν φτιάχναμε και ένα κομμάτι με αυτό τον ήχο". Τώρα, ελπίζω να μην με εξορκίσει ο Καταρράκτης που θα γράψω ότι στον Κηθ Έμερσον προτιμώ his piano work.
    0 βαθμοί
  18. Αυτό. Ναι. Πολλές φορές φρενάρω και λέω: εδώ θέλω έναν ήχο παντ ψιλοτζενέρικ, αλλά να κάνει ΦστΦστΦστ τρίηχα τετάρτων κρεσεντο ντεκρεσέντο. Όχι ΜΠΖΤ, φστ. Αλλά αυτό είναι έλεγχος του φίλτρου μέσω LFO? Είναι άλλος ένας oscillator μόνο με θόρυβο που ελέγχεται από στεπ μοντιουλέιτορ; Μήπως είναι τελικά δύο τελείως ανεξάρτητοι ήχοι; Τέτοιες απορίες έχω, και μέχρι να τα δοκιμάσω αυτά, με την απειρία που έχω, έχει βγει αμπελαλέ. Συν ότι ποτέ δεν μπορώ να προσεγγίσω το αποτέλεσμα στο 100%, ωστέ να πω μετά "Α φίλε, η μέθοδος Α σου δούλεψε σε αυτή την περίπτωση." Τι να λέμε, θέλει τριβή.
    0 βαθμοί
  19. Επειδή μπερδεύτηκα με τον τρόπο σύνδεσης.. Η κάρτα ήχου μπαίνει απευθείας σε θύρα USB του λάπτοπ. 1.Το midi ειναι καλύτερο να μπει κι αυτό απευθείας σε θύρα USB του λάπτοπ ή σε hub όπως λέει ο φίλος Mgs. 2.ποτε πρέπει το midi keyboard να συνδεθεί στην κάρτα είτε με USB ή με midi καλώδιο? Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος? Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τη βοήθεια! Θα τα μελετήσω κι αν χρειαστω κάποια διευκρίνιση θα επανέλθω! Να είστε καλα
    0 βαθμοί
  20. Το ξέρω αυτό, και δε με ενοχλεί καθόλου. Το διασκεδάζω αρκετά, με τα πάνω και τα κάτω του φυσικά. Γιατί σιγά τη μουσική παραγωγή που κάνω εντέλει, την πλάκα μου κάνω γενικώς. Ε, τώρα παίζω FM puzzle, έτσι το βλέπω. Ξεκινάμε από επίπεδο ψάρακας, κι όσο μου βγει, για όσο με γοητεύει.
    0 βαθμοί
  21. Αν ομως η διαδικασια παραγωγης μουσικης περναει απο τη συνθεση ηχου; Αν δηλαδη σου επιτρεπει τη μουσικη εκφραση οπως την φανταστηκες ενας ηχος που εφτιαξες; Για να μην παρεξηγηθω, με τη γενικοτερη λογικη σου συμφωνω, η προτεραιοτητα πρεπει να ειναι η μουσικη. Τα συνθια ομως ειναι, η θα πρεπει να ειναι, και αυτα ενα εργαλειο και ενα μεσο για να φτιαξεις μουσικη. Αλλωστε δε θελει δα και ΤΟΣΟ χρονο να μπεις στο νοημα, τουλαχιστον στην απλη αφαιρετικη και την S&S.
    0 βαθμοί
  22. Πηγαινε ρωτα τους beatles, τον Van halen, τους rolling stones, τους pink floyd , doors, sex pistols, radiohead, queen, δηλαδη γρουπακια μετριας επιτυχιας αν ηξεραν φουγκα-αρμονια-αντιστιξη. Θυμαμαι να ρωταει ενας δημοσιογραφος τον van halen τι ξερει απο θεωρια και αυτος να του απανταει οτι υπαρχουν 12 νοτες που τις ανακατευω κατα το δοκουν........ Τωρα απο εκει και περα αν θες για την προσωπικη σου καλλιεργειανα μαθεις κατι παραπανω, κακο δεν σου κανει.
    0 βαθμοί
  23. Έχει ένα σκασμό αλγόριθμους. Από DX, TX81Z (δέχεται και τα sysex), και FM-X.
    0 βαθμοί
  24. Ειναι τρια διαφορετικα πραγματα. Δηλαδη οταν λεμε DX7 FM synthesis μιλαμε για τρια διαφορετικα πραγματα. Πρωτα ειναι η FM σκετο. Η διαμορφωση συχνοτητας δηλαδη. Αυτο το basic block το συνανταμε παντου, οχι μονο στα καθαρα FM συνθεσαιζερ. Απο εκει πρεπει να ξεκινησει κανεις, και ας μην σκοπευει να ασχοληθει με το DX7. Οταν κατανοησει τη διαμορφωση συχνοτητας, οπως αυτη παρουσιαζεται στη βασικη της μορφη δηλαδη μεταξυ δυο απλων oscillators, τοτε μπορει να παει στο δευτερο σταδιο που ειναι η FM synthesis. Στη συνθεση ηχου δηλαδη που δεν εχει απλα τη διαμορφωση συχνοτητας ως ενα εξτρα ηχοχρωματικο feature, αλλα που στηριζεται εξολοκληρου σε αυτη. Εκει θα δει τους αλγοριθμους, και το πως αυτος καθοριζει το ρολο του operator μεταξυ carrier και modulator. Θα δει επισης πως αυτος ο ρολος καθοριζει με τη σειρα του το ειδος της επιδρασης που θα εχει η περιβαλλουσα. Και βεβαια θα δει και το πως αληλλεπιδρουν περισσοτεροι απο 2 operators μεταξυ τους. Αυτο στις μερες μας ειναι πολυ πιο ευκολο, και πολυ πιο ευχρηστο να γινει με τα μοντερνα hardware και software. Τη δεκαετια του 80 ομως, ολα τα παραπανω ηταν ταυτισμενα με το DX7. Ενα synth με πολλα πλεονεκτηματα, αλλα με βασικο μειονεκτημα το interface του. Σα να μην εφτανε ομως το δαιδαλωδες menu driven interface, υπηρχαν και καποια εξτρα δεδομενα: Πρωτον, τα μεχρι τοτε synth σε πληρη αντιθεση με το DX7 ηταν ακρως λειτουργικα, τα knob based αναλογικα αλλωστε ακομα θεωρουνται προτυπο ευχρηστιας. Δευτερον, η FM synthesis ηταν καινουργιο φρουτο, με τους χρηστες να μην ειναι εξοικειωμενοι με αυτο, και μαλιστα ενα πολυ περιπλοκο φρουτο: Ενα τυπικο αναλογικο με δυο oscillators, ενα φιλτρο και 2 απλες ADSR περιβαλλουσες εχει ΠΟΛΥ λιγοτερες παραμετρους απο το DX7 με τους 32 αλγοριθμους, τις 6 γεννητριες με τις 6 εξελιγμενες περιβαλλουσες και ολα τα υπολοιπα. Το χειροτερο απολα ομως ειναι το εξης: Σε ενα αναλογικο απλα γυριζεις τα κουμπακια και πεφτεις συνεχεια πανω σε χρησιμους ηχους. Ειδικα αν ασχοληθεις μονο με το φιλτρο και τον ενισχυτη θα παρεις πληθωρα ηχων χωρις να υπαρχει περιπτωση οι ηχοι αυτοι να μην ειναι μουσικοι. Σε ενα FM synth ομως, θα πρεπει να εχεις μεγαλη επιγνωση του τι κανεις, γιατι ειναι τετοια η φυση του οργανου που ειναι πανευκολο η κατασταση να ξεφυγει απο καθε ελεγχο ? Το DX7 ειχε τεραστια επιτυχια για το ευρος των ηχων του, ομως ακριβως αυτο το ευρος, και οι δυνατοτητες της FM να παραγει non harmonic overtones κανουν το sweetspot των μουσικων ηχων να ειναι μια μικρη νησιδα μεσα σε εναν ωκεανο απο quirky alien soundscapes. Πως λοιπον να μην κολλησουν οι χρηστες με τα preset; Εδω κολλανε ΣΗΜΕΡΑ, με τις οθοναρες αφης και τους virtual analog αλγοριθμους ? και δε θα κολλαγαν τοτε, που τα μεν preset ακουγοντουσαν στα τοτε αυτια σα θειο δωρο, ενω αντιθετα οταν εμπλεκες με το μενου ανοιγε ο εφιαλτης με τα 666 παραθυρακια, και απο τα ηχεια ακουγοντουσαν οι δαιμονες να κανουν rave party;
    0 βαθμοί
  25. Και γιατί δε βοηθάτε λίγο κύριε... FM-X 79 μου, μπας και βγάλουμε κι εμείς κανα ηχάκι; Όλο πρισετ πρισετ πρισετ, ω ρε μάνα μου ηχάρες, πα να φτιάξω κάτι καινούργιο, πλημμύρα, ποντικοδιώκτης.?
    0 βαθμοί
  26. H komplete audio six δινει καλό software όντως και το ableton live όπως ειπώθηκε είναι όντως κατάλληλο για το στυλ σου. Τo software που δίδεται αντίστοιχα με την Κomplete και το Arturia keylab είναι πλούσιο και θα συνδυαστεί ωραία και θα σε βγάλει άνετα και θα το αξιοποιήσεις και όταν πάρεις κάποια στιγμή καλύτερο λάπτοπ. Και εμένα θα με έβγαζαν αυτά. Σε κάθε περίπτωση το Arturia σαν controller είναι και για εμένα εξαιρετική επιλογή. Τα υπόλοιπα απαντήθηκαν από τους άλλους φίλους. Καλές αγορές και καλή συνέχεια!!!!!
    0 βαθμοί
  27. Εγώ έπιασα αλυσοπρίονο. Έκοψα το δέντρο για το τζάκι.
    0 βαθμοί
  28. Επιασα και σήμερα κολλητήρι. Διόρθωσα τα λαμπάκια του δένδρου...
    0 βαθμοί
  29. Νομίζω οι πιο πρόσφατες κατασκευές ήταν δυο ίδια phono stage Salas, για μένα και ένα φίλο. Απο τις πιο απαιτητικές κατασκευές καθώς χρειαζόταν μέτρηση και ματσάρισμα των led που απαιτούνται. Απο ένα σύνολο 40, στο τέλος χρησιμοποιούνται μόνο κάποια ζευγάρια. Όλες οι κατασκευές ήταν πολύ υψηλών specs hifi. Πχ τα υλικά για το phono stage έφταναν τα 700 ευρώ, με υλικά που στο 90% δεν βρίσκονται εδώ.
    0 βαθμοί
  30. γυρω στο 2013 αυτός ο ενισχυτής ακουστικών τάξης Α, κλώνος του leheman black cube
    0 βαθμοί
  31. Αργότερα στο Bufallo προσθήκη λαμπάτου τελικού σταδίου Μια απο τις πιό δύσκολες επεμβάσεις μοντίφες που έκανα ήταν η εξαγωγή σήματος i2s από το logitech mysqueezebox duet. Στις πρώτες φαίνεται η μύτη απο το κολλητήρι και μια καρφίτσα για να καταλάβετε πού ακριβώς ήταν η δυσκολία στο να κλέψεις το σήμα από το τσιπ Αργότερα η κατασκευή του τελικού τάξης Α Pass F5. Οι φωτο είναι από πρώιμο στάδιο, δοκιμών. Μετά συμμαζεύτηκε και ευπρεπίστηκε
    0 βαθμοί
  32. Aργότερα φυσικά το Sabre ESS 9018 γνωστο στις diy κοινότητες ώς Bufallo DAC
    0 βαθμοί
  33. Μπρουκλης! Καλοπαιχτη και αναμένουμε review!
    0 βαθμοί
  34. Many thanks ? για τις πληροφορίες @Superfunk
    0 βαθμοί
  35. White falcon ψάχνω @Superfunk Για να την βλέπω κυρίως - όχι για τον ήχο της (πάντα στη Strat μου καταλήγω) - όχι για την μεταφέρω και να τη δείχνω - μία, που αν τη βαρεθώ δεν θα χάσω τα λεφτά μου Η αρχική μου επιλογή ήταν η παρακάτω - the holly grail κατά την Gretsch- με single coils - αλλά έγραψες ότι Gretsch χωρίς Bigsby είναι σκοδραλια χωρίς σκόρδο - οκ - σέβομαι τις γνώσεις σου και σε ακούω Η δεύτερη, με μικρή διαφορά ήταν η παρακάτω Το 59 είναι χρονιά ορόσημο για εμένα - έχει bigsby - είναι το το κόσμημα of the crown κατά την Gretsch - έχει TV Jones humbuckers όπως όλες οι μετέπειτα - και γράφει ξεκάθαρα WHITE FALCON στο headstock Ακόμα αμφιταλαντεύομαι Αν την κάνω τη μαλακία θα σου τη στείλω κανα μήνα να κάνεις ένα proper review - αυτά που παίζουν στο YouTube είναι πολύ λίγα Ευχαριστώ
    0 βαθμοί
  36. Το Β. Αμα ειναι να εισαι κιτσαριο και να κουβαλας περισσοτερο χρυσο και απο τον Φλωρινιωτη ε τι? μισες δουλειες θα κανουμε ? Θα το πας all the way.
    0 βαθμοί
  37. Τα περι δασκαλου αυτονοητα. Το οτι παιζεις και διαβαζεις καλα στα πληκτρα, ειναι πολυ καλο, οπως και τα περι θεωριας. Υπαρχουν προγραμματα και σκριπτακια για scoring φασεις που εντοπιζουν και διορθωνουν αρμονικα λαθη, θα ηταν καλο βοηθημα. Πηγαινε το βημα βημα. Ετσι και αλλιως βημα βημα παει, με απλες συγχορδιες Ι, ΙV, V ξεκιναει. Οταν ομως βαζεις την παραμετρο του στρωτου voice leading, ακομα και κατι τοσο απλο γινεται θεμα. Για μενα το σημαντικοτερο, ειτε παει καποιος σε δασκαλο ειτε προσπαθησει μονος του, ειναι να καταλαβει το ΤΙ μαθαινει. Η κλασσικη προσεγγιση της Αρμονιας και ολων των υπολοιπων, δεν ειναι ουτε μονοδρομος, ουτε η λυση δια πασα νοσο. Ειναι ομως ενα αποσταγμα της εξελιξης αιωνων της δυτικης λογιας μουσικης, και η βαση πανω στην οποια γραφτηκαν τα ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΑ αριστουργηματα των κλασσικων δασκαλων. Πιστευεις οτι η δικια τους προσεγγιση, ο δικος τους τροπος και δρομος, εχει κατι να δωσει στη μουσικη σου και στους στοχους σου; ΙΜΗΟ ειναι πολυ δυσκολο να ΜΗΝ εχει κατι να δωσει, αν μη τι αλλο αυτη η λεπτομερης προσεγγιση δινει μια ευχερια και εναν ελεγχο στη γραφη μας, και ας κινηθουμε σε εντελως αλλα μονοπατια. Ο ελεγχος δεν ειναι ουτε απαραιτητα επιθυμητος ομως, ουτε ισως σε τοσο μεγαλη προτεραιοτητα για καποιον ωστε να αφιερωσει τον (πολυ ) χρονο που χρειαζεται η φαση. Οποτε, θα σε ρωταγα το εξης: Η ιδια η μουσικη που ακολουθει αυτην την προσεγγιση, σου λεει σαν ακουσμα κατι; Δηλαδη, σε τραβαει να ψαξεις τον τροπο λειτουργιας της; Εχεις μια ηλικια x ετσι και αλλιως, αν κανεις ηδη τη μουσικη που θες οπως τη θες, δε νομιζω οτι αξιζει η ολη ταλαιπωρια για εγκυκλοπεδικους λογους. Οποτε, αν σε τραβαει το ακουσμα σαν αυτο το κομματακι που θα βαλω να μερακλωσουμε ? και λες "πως το κανει αυτο ο poostis" τοτε ορμα, και οταν θα κολλησεις, γιατι θα κολλησεις καποια στιγμη αυτο ειναι σιγουρο, τοτε βλεπεις τι θα κανεις για δασκαλο. Αν παλι το κομματακι και αυτο το στυλ γενικα σου ειναι αδιαφορο, αστο να παει, πηγαινε σε καμια μοντερνα προσεγγιση να γουσταρεις.
    0 βαθμοί
Ο πίνακας επιτευγμάτων έχει ρυθμιστεί σε Athens/GMT+03:00
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...