Προς το περιεχόμενο

Πίνακας συμμετοχής

  1. manosx

    manosx

    Μέλος


    • Βαθμοί

      4

    • Αναρτήσεις

      6241


  2. σκούφοΣ

    σκούφοΣ

    Μέλος


    • Βαθμοί

      2

    • Αναρτήσεις

      3716


  3. stavros_d80

    stavros_d80

    Μέλος


    • Βαθμοί

      1

    • Αναρτήσεις

      1852


  4. cos_dr

    cos_dr

    Μέλος


    • Βαθμοί

      1

    • Αναρτήσεις

      15323


Δημοφιλές περιεχόμενο

Προβολή δημοσφιλέστερου περιεχομένου σε 11/27/23 σε Αναρτήσεις

  1. Σε αυτα τα πραγματα δεν εχει σημασια το καλυτερος- χειροτερος. Δηλαδη σα τραγουδιστης ας πουμε, υπαρχει κανεις που να θεωρει καλυτερο τον Ozzy απο τον Dio; Αγανακτηση Γρεβενων- Ρεαλ Μαδριτης ειναι η συγκριση σα φωνες. Ομως γραφτηκαν ΟΙ ΥΜΝΟΙ των sabbath με ozzy, ΤΕΛΕΙΩΣΕ, η ιστορια ΕΓΡΑΨΕ, δεν αλλαζει αυτο, ουτε ξερουμε τι θα γινοταν αν δεν ηταν ο Ozzy. Ετσι και με τους Purple, η ιστορια γραφτηκε και δεν ξεγραφει.
    4 βαθμοί
  2. Χεβεν εντ Χελ ρε!!! Ε κατι εγραψε ο Ριτσι κ μετα τους Περπολ....
    2 βαθμοί
  3. Έυγε κώστα.Κανε αυτό που περιμένουμε να κάνεις,πιστεύω θα μάς δώσεις πάλι κάτι καλό.
    1 βαθμός
  4. Ομολογώ ότι τόσο μεγάλη φαντασία δεν έχω.? Εσύ να πας να αγοράσεις το MODX του φίλου σου, να τον βοηθήσεις κιόλας στην αγορά του Montage M, γιατί αν περιμένει απ'τον κουφο-Santa...?
    1 βαθμός
  5. με το modewave ειναι πιο κοντα σε ηχο, πιο καινουργιιο και μπορει να συνδυαστει με το gaia2 ανετα σε ενα σεταπ electro,house,edm κτλ η σε ενα πιο progressive full band σχημα με το wavestation δεν βλεπω καποια σχεση ειναι τελειως 90s ο ηχος και αρκετα ξεπερασμενος.... εκτος αν θες πολυ συγκεκριμενους ηχους οπως καποια pads του οργανου πχ αλλα και παι θα ακουγεται καπως.... το μονο οργανο απο αυτη τη δεκαετια που θα μπορουσε να συνδυαστει ενα gaia2 πιστευω ειναι ενα jd 800 η ισως ενα jp8000 η korg ms2000, αλλα παλι με επιφυλαξη καθως εχουν χρησιμοποιηθει πολυ δισκοφραφικα και κανουν μπαμ τα presets.... ο ηχος του gaia2 προσωπικα μου αρεσε πολυ για electro,ambient,edm πειραματισμους.
    1 βαθμός
  6. To Omnisphere είναι το απαν όλων σε όλα αυτά ?
    1 βαθμός
  7. Έλα ρε συ! Tα είδα αλλά δεν έδωσα βάση. ?
    0 βαθμοί
  8. (Πάντως εγώ θα οργάνωνα ένα μαύρο μαγερειό, χωρίς αδεια, αφμ, εφκα, τιποτα κατατίποτα. Μπλακ σαν τον γουίλι από το τζιμπουτί. Μόνο κοτοπουλάκι στήθος να έδινε ψημένο με 5 ευρώ θα γινόταν σφαγή. Αρκεί να υπήρχε κάποια καλή μαγείρισσα, να τα φτιάχνει. Θα μαζεύονταν τα λεφτά για το μονταζ μέχρι να πω κύμινο, εκτός προϋπολογισμού, θα το έπαιρνα και θα ησύχαζα.)
    0 βαθμοί
  9. To ίδιο θα κάνω και εγώ από εδώ και μπρος για την ΝΑΤΙVE INSTRUMENTS?
    0 βαθμοί
  10. θα το ήθελα πάρα πολύ. Και αυτό στο λέω για να ξέρεις ότι είσαι #1 στη λίστα. αλλά είμαστε ακριβώς εκεί που είμασταν πριν ένα χρόνο.
    0 βαθμοί
  11. φαντάσου λέμε να το είχα ψωνίσει... ούτε που θα είχα καταλάβει αν υπάρχει πρόβλημα, πολύ περισσότερο αν λύθηκε
    0 βαθμοί
  12. .... Κουφός-ξεκουφός, τώρα διάβασες τι θέλω, οπότε...?
    0 βαθμοί
  13. Εγώ είμαι. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε ... Φέτος πήρα καινούριο έλκυθρο. Βγάζει 2000 τάρανδους, είναι δυνατό.
    0 βαθμοί
  14. 0 βαθμοί
  15. Αυτό ρε συ το έγραψα στις 31/10. Άργησες μόνο 27 μέρες να απαντήσεις.?
    0 βαθμοί
  16. ε, μου ήρθε επειδή διάβασα κανένα δεν υπήρξε και είπα να πω αυτό που είπα και ας υπήρχαν και αντιδράσεις?
    0 βαθμοί
  17. 0 βαθμοί
  18. Να βάλουμε και λίγο Bolin για τον Fusiongtr που μας τον θύμισε. Zephyr - Boom-Ba-Boom / Somebody Listen (1969) Candy Givens - vocals & harmonica Tommy Bolin - guitar John Faris - Hammond David Givens - bass Robbie Chamberlin - drums
    0 βαθμοί
  19. Ποιος μωρέ? Αυτός ο πιτσιρίκος που έπαιξε προηγουμένως στο "Spectrum" του Μπίλυ ΚόμπΧαμ?? Σιγά τα ωά....? (πλάκα κάνω?)
    0 βαθμοί
  20. Για εμενα ο καλυτερος κιθαριστας των Περπολ ειμαι εγω ............ Μεγαλη απωλεια ο Τομμυ Επισης η αγαπημενη μου περιοδος Ριτσι ειναι με Rainbow, αλλα καθαρα στυλιστικα κ μονο
    0 βαθμοί
  21. Ειναι σε ολα καλυτερος οντως σε ολα εκτος απο ενα. Στο μεγεθος .. Κ το λεω ειλικρινα οτι σε ολα τα αλλα ειναι καλυτερος. Οταν το 90% των θεματων στην κιθαρα σε ολη τη χαρντ ροκ μουσικη απο 80 κ μετα, εχουν επιρροες Μπλακμορ (ειτε το ξερουν ειτε οχι) ειναι αστειο να τους συγκρινεις σα μεγεθος κ ιστορικα. (ως χαρντ ΡΟΚ κιθαριστες μιλαω) Οποτε περι ορεξεως....
    0 βαθμοί
  22. Ο τύπος είχε βγάλει κάποια μουσική σχολή στο εξωτερικό, δεν θυμάμαι τώρα ποια, και νόμιζε ότι είχε γ@%^$ει τον Πάπα. Κατά βάση μεταλάς ήταν, πολύ γρήγορος μεν, αλλά για μπάντα δεν έκανε. Ήταν μάλλον της Malmsteen σχολής, 3 λεπτά solo κιθάρα σε τετράλεπτο κομμάτι.? Στις πρόβες δε, στις λιγοστές που ήρθε, ήθελε break για τσιγάρο σχεδόν μετά από κάθε κομμάτι. Ευτυχώς που ο χώρος που προβάραμε είναι σπίτι μου, γιατί αν πληρώναμε προβάδικο τώρα θα ζητιανεύαμε.? Τον Morse τον ήξερα καλά πριν πάει στους DP γιατί είχα δισκογραφία Dixie Dregs, και όταν πήρε τη θέση του ακατανόμαστου έκανα πάρτυ. Για μένα ο Morse είναι ο κιθαρίστας που θα έπρεπε να έχουν οι DP από την πρώτη μέρα, ο Blackmore κιθαριστικά ποτέ δεν μου κόλλησε στο αυτί σε αυτή την μπάντα, ζήτημα να μου αρέσουν 2-3 σόλο του από ολόκληρη τη δισκογραφία τους, με κούραζε ο ήχος και το παίξιμο του όταν έκανε σόλο. Όταν μπήκε ο Morse και πρωτοάκουσα το "Purpendicular", το πρώτο τους άλμπουμ με αυτόν, έπαθα μεγάλη πλάκα. "Εδώ είμαστε" είπα, οι Deep Purple όπως ακριβώς πρέπει να ακούγονται.???? Κρίμα που άφησε την μπάντα για τους λόγους που όλοι ξέρουμε, είχε δηλώσει ότι θέλει να τελειώσει σαν κιθαρίστας στην μπάντα αυτή, κι αυτό λέει πολλά.?
    0 βαθμοί
  23. Ο οποιος αν το ρωτησεις φυσικα κ θα σου απαντησει: "Για εμενα, ειμαι ο Στηβμορς"
    0 βαθμοί
  24. Όχι. Για τον Τουμένι Νόουτς.
    0 βαθμοί
  25. Λυπαμαι αλλα ειναι τοσο κακο, που επρεπε να το μοιραστω
    0 βαθμοί
  26. Οσο αφορα την wavetable, οχι πολυ. Ομως το gaia εχει και virtual analog δυνατοτητες, παιρνει μαλιστα και την εξομοιωση του jupiter 8, με ενα επιπλεον κοστος βεβαια γυρω στα 180 ευρω.
    0 βαθμοί
  27. Α, γεια σου. Ποστάρεις την σωστή ώρα. Ότι πρέπει για να μου τρέξουν τα σάλια να φάω την τουμπανοφασολάδα μου σε κανένα δίωρο. Τώρα ψιλοτσιμπάω (πολύ "ψιλο" όμως) μπρόκολο με τυροκαυτερή, για να συνοδεύσω το κρασάκι μου.
    0 βαθμοί
  28. Και μετά τα ψωμιά και τα προζύμια, ρίχνουμε και ένα αρνί με πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια και μια γλυκοπατάτα στη γάστρα. Το αρνί το έχω μαριναρει με ξύδι (ποντιακή επιρροή) και δε μυρίζει καθόλου. Επίσης στη συνέχεια πασαλειφθηκε με βενεγκρετ με μυρωδικά (θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη). Ψήσιμο 3 ώρες με γάστρα κλειστή και 20' ανοιχτή έτσι για την κρούστα.
    0 βαθμοί
  29. Κοιτώντας αυτά τα δυο βάζα σκέφτομαι ότι είναι καλύτερα να μην ξέρεις πως φτιάχνεται το ψωμί, όπως και τα λουκάνικα
    0 βαθμοί
  30. Orange Rockreverb Orange Rockreverb.mp3 Diezel VH4 Diezel VH4.mp3 Engl savage 120 Engl savage 120.mp3
    0 βαθμοί
  31. Buenos Dias compañeros Εδώ και κανα δυο εβδομάδες δουλεύω πάνω σε κάτι καινούριο εν είδει πειράματος που ήταν πιθανό να έχει αμφίβολα αποτελέσματα. Στην Ιταλία δουλεύουν ένα είδος προζυμιού που ονομάζεται lievito madre. Αυτό είναι ένα σφιχτό προζύμι αναερόβιας προετοιμασίας που ξεκινά απο μια φρουτομαγιά. Δίνει εντυπωσιακή διόγκωση, άρωμα φρούτου και σπογγώδη υφή και είναι η βασική πρώτη ύλη του πανετόνε (το πανετόνε είναι το κόσμημα της αρτοποιίας). Οι φρουτομαγιές είναι μυκητες απο αλκοολική ζύμωση που γίνονται απο φρούτα κυρίως (αλλά και λαχανικά με σακχαρα), νερό και ελάχιστη ζάχαρη. έκοψα δύο μήλα σε κύβους και τα έβαλα σε αποστειρωμένο βάζο με νερό και λίγη κρυσταλική ζάχαρη. Το έκλεισα και το ανακίνησα δυνατά ωστε να μήλα να χτυπήσουν στα τοιχόματα και να βγάλουν ζουμί. Στη συνέχεια το έκλεισα χαλαρά (ωστε να επιτρέπει στο διοξείδιο του άνθρακα να διαφεύγει απο το βάζο και να μη σκάσει ή να μουχλιάσει). Επαναλάμβανα τη διαδιακασία με το κούνημα 3-4 φορές τη μέρα και σε 3 ημέρες είχα αρχισει να έχω ξινισμένη οσμή και φυσαλίδες σαν ανθρακικό στο υγρό μου. Σούρωσα το υγρό απο τα μήλα και πήρα μια μικρή ποσότητα απο το υγρό και την ανακάτεψα σε νέο αποστειρωμένο βάζο με αλεύρι ολικής άλεσης σε ιση ποσότητα. Μετα απο 8 ώρες είχα μια μικρή δραστηριότητα απο μυκητες και έτσι πήρα λίγο απο μειγμα αυτό και το ανακάτεψα με νερό και αλεύρι σε αναλλογία 1-4-4. Σε 8 ώρες είχα μια τρελή διόγκωση αλλα οσμή που δε μου άρεσε πολύ γιατι μυριζε σαν μήλο που έχει αρχισει να χαλάει. Συνέχισα να το ταίζω αδειάζοντας το βάζο και κρατώντας πάντα μια μικρή ποσότητα και ανακατεύοντας συνεχώς με αλεύρι και νερό σε 1-4-4 ανα 8 ώρες. Μετά απο μια εβδομάδα είχα ένα ικανοποιητικά δυνατό προζύμι που δεν ειχε ασχημη μυρωδιά. Χθές το απογευμα σκεφτόμουν να κάνω μια δοκιμή προσπαθώντας να μιμηθώ το ψωμί του χωριού όσο μπορώ. Την περασμένη Κυριακή πηγαίνοντας πέρασα έξω απο το μύλο στη Χαιρώνεια και είδα μισάνοιχτη την πόρτα. Επιτόπου αναστροφή και μπήκα μέσα αλλά δε βρήκα κανέναν... Ειδα λευκο καπνό απο τους ελαιώνες και σκέφτηκα ότι μαζεύουν και κάποιος παίζει να ειναι στο ελαιοτριβείο δίπλα. Τελικά ήταν και φόρτωσα 2 25κιλα τσουβάλια. Ενα ολικής και ένα σκληρό Μ, καθώς και λιγο σιμιγδάλι. Εκανα λοιπόν μια μείξη απο 85% σκληρό τύπου Μ (κίτρινο αλέυρι), 10% σιμιγδάλι και 5 αλεύρι καλαμποκιού ίσα ίσα για το άρωμα. Τα ανακάτεψα με νερό και τα άφησα 30 να αυτολυθούν αλλά όταν έπιασα το μειγμα και το τράβηξα για να δω αν εχει ελαστικότητα απογοητεύτηκα. Σκιζόταν. Αποφάσισα να μην το βάλω κάτω και έριξα το προζύμι, απλά έβαλα λιγο παραπάνω απο ότι συνήθως γιατι σκεφτομουν οτι εχει χαμηλωσει η θερμοκρασια πια και θα θελει λιγη ενισχυση. Τα ανακάτεψα με το χέρι αρχικά αλλά επειδή δεν έβγαινε οπως το ήθελα (και βαριόμουν) το έριξα στο μιξερ με το γάτζο και σε 2' ειχα μια ωραια ανακατεμένη ζύμη που ειχε τυλιχτει ωραια γύρω απο το γάτζο. Στη συνέχεια διέλυσα αλάτι σε ελάχιστο νερό και το ενσωμάτωσα καθώς και λίγο ελαιόλαδο για τη γαλακτοματοποίηση. Η εικόνα έδειχνε ομογενοποιημένη αλλά πλαδαρή... Αποφάσισα να το τυλιζω με ναυλον σακούλα για να κάνω μικροκλίμα υγρασίας και το άφησα τυλιγμενο σε μια κουβέρτα για 45'. Μετά εξακολουθούσε να φαίνεται πλαδαρό αλλά όταν τράβηξα τη ζύμη είχε πλέον ελαστικότητα. Έτσι έκανα 8 διπλώματα απο όλες τις μεριές, το τύλιξα πάλι και το ξανάφησα αλλα 40'. Τώρα λιγο καλύτερα πάλι, καλύτερη υφή και ελαστικότητα. διπλωσα ακομη 7-8 φορές και το τύλιξα στη σακούλα και το άφησα 1.5 ώρα αυτή τη φορά. Το ζυμάρι μετά απο 1.5 ώρα είχε απλώσει λίγο. Το έριξα στον πάγκο και το άπλωσα όσο αισθανόμουν ότι μπορούσα εκμεταλευόμενος την ελαστικότητα χωρις να σκιστεί η ζύμη. έφτιαξα ένα παραλληλόγραμμο περίπου ίδιου πάχους και διπλωσα τη ζύμη σαν χαρτι Α4 που το βάζουμε σε φάκελο (διπλωμα στα 3 οπως οι λογαριασμοι της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ). Στη συνέχεια έπιασα την άκρη της ζύμης και τραβώντας ελαφρά άρχισα να τυλίγω προς τα μέσα κάνοντάς την ένα ρολό που στη συνέχεια έπλασα σε μπάλα προσπαθώντας να μη το πιέσω πολύ και χαλάσω την αεροκυψέλωση που ήδη είχε δημιουργηθεί μέσα της. Πασπάλισα γενναία με αλεύρι καλαμποκιού γιατί πλάθοντάς το η ζύμη άρχισε να κολλάει λίγο και το αλεύρι καλαμποκιού λόγω απουσίας γλουτένης δεν απορροφάται απο τη ζύμη και δε θα κολλούσε. Αναποδογύρισα τη ζύμη με μια χούφτα και την έβαλα σε ένα καλαθάκι τραβόντας και κλείνοτάς την όσο πιο σφιχτά μπορούσα. Στη συνέχεια έβαλα το καλαθάκι σε σακούλα και στο ψυγείο κατα τις 20:30. Είχα σκοπό να ξυπνήσω κατα τις 7 αλλά στις 5 άνοιξαν τα μάτια μου και μου είχε μπει στο μυαλό ότι θα μου ξεφύγει χρονικά η ωρίμανση. Σηκώθηκα και άναψα κατευθείαν το φούρνο με τη γάστρα μέσα. Έβγαλα να δω το ζυμάρι, το πιεσα λιγο με το δάχτυλο και είδα ότι η ζύμη επανερχόταν σχετικά αργά πράγμα που σημαίνει οτι όντως ήταν κοντά στο να ειναι έτοιμο. Έτσι αποφάσισα να ψήσω στις 6 μετά απο μια ώρα προθέρμανση φούρνου. Υπάρχει ενας εμπειρικός κανόνας για να ξέρουμε σε τι στάδιο βρίσκεται η ωρίμανση της ζυμης. Πιέζουμε με το δάχτυλο τη ζύμη λιγο και εαν επανέρχεται γρήγορα θέλει και άλλη ωρίμανση. Εαν επανέρχεται αλλά αργά, ειμαστε έτοιμοι. Εαν δεν επανερχεται και μένει βαθούλωμα εκει που βάλαμε το δάχτυλο, το αφήσαμε πάρα πολύ ώρα και δε θα φουσκώσει. Επίσης όταν ψηθεί θα εχουμε μεγάλα κενά μεταξύ ψίχας και κόρας σαν να ξεκολλάει η κόρα απο το ψωμι. Στις 6 αναποδογύρισα το καλάθι με τη ζύμη σε μια λαδόκολλα και είχα ενα ελάχιστα διογκωμένο ζυμάρι αλλά με καλή συνεκτικότητα. Καθώς ήταν ακόμα κρύο απο το ψυγείο, το χάραγμα με το ξυράφι έγινε ωραίο και ευκολο χωρις να κολλήσει πουθενά. Το ζυμάρι μεταφέρθηκε στη γάστρα όπου ψηθηκε με κλειστή γάστρα και ελάχιστη υγρασία μέσα της για 20'. Στη συνέχεια άνοιξα τη γάστρα (η στιγμή της αλήθειας) και διαπίστωσα ότι είχαμε ένα αρκετά καλό oven spring λόγω του ότι η ζύμη είχε εξωτερικά ξεραθει στο ψυγειο αλλά η υγρασία που ήταν μεσα εξηλθε ως ατμος με βία απο τον καυτο φούρνο και σήκωσε ωραία τη ζύμη. Η διόγκωση έγινε μεν αλλα σε λογικά πλαίσια όπως το ψωμι που είχα ποστάρει εδώ πριν λιγο καιρο. Συνεχισα το ψησιμο αλλα 30' αλλά χτύπησα τον πάτο και ο ήχος δεν ήταν αρκετά "κουφιος" έτσι το άφησα 10' ακόμη. Το αποτέλεσμα βγηκε απο το φούρνο στις 7 οπως γινεται στους φούρνους! Ευτυχώς που μου έκοψε και σηκώθηκα νωρις γιατι τα κιτρινα άλευρα έχουν πολύ πιο σύντομους χρόνους ωρίμανσης απο τα λευκά και μαζι με το σιμιγδάλι ακομα πιο πολυ. Αργότερα θα ποστάρω φωτογραφίες και απο το εσωτερικό καθώς και συμπεράσματα απο τη δοκιμή. Ρουστίκ ψωμι. P.s Δεν έχω ξεχάσει τα παιδιά που μου έχουν ζητήσει να δείξουμε από την αρχή ένα απλό ψωμί, θεωρώ ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα το έχω φτιάξει.
    0 βαθμοί
  32. .... που χρησιμοποιεί τέλε, μόνο για τις ανάγκες της φωτογράφησης.
    0 βαθμοί
  33. Εγώ με τελε. Μόνο στο funny stuff πάει αυτή η φωτό.
    0 βαθμοί
  34. Όταν έρχεται ο αδερφός σου Ελλάδα μετά από δύο χρόνια... Πάνω με κυπριακό παστουρμά Κάτω με αρμένικο
    0 βαθμοί
  35. Στοιχειωσε τα ονειρα μας ? Οσο αφορα τον ex g.p, αν ειναι να το παμε στο πολυ αλλου και στο αντε γεια για το ποιος εκανε την αρχη με το χασιμο, η καταληξη θα ειναι παλι η γνωστη: Λες και κατεβαινουν ιπταμενοι δισκοι απο το υπερπεραν ειναι αυτο το χορικο ?
    0 βαθμοί
  36. Να πω οτι δεν το περιμενα? Το περιμενα. ???
    0 βαθμοί
  37. Είσαι ωραίος ρε Σπύρο, μπράβο. Δεξιά ή αριστερά είσαι 30 κιλά κάτω?
    0 βαθμοί
  38. Δεν το παιζουμε. Ειμαστε. 30 κιλα κατω, και συνεχιζουμε.
    0 βαθμοί
  39. Εχει ενδιαφερον. Σε αυτο το thread για το Gaia, καταληξαμε να μιλαμε για workstation και montage. Στο αλλο thread για το gaia καταληξαμε να μιλαμε για κιθαρες και tele. Κατι μου λεει οτι δε θα τα παει καλα αυτο το synth. ?
    0 βαθμοί
  40. Πήρα εγω εναν κολλητό μου στη Roland, τον Akihiro Nagata και μου είπε πως ονομάσαμε με το ελληνικό αρχαίο όνομα της γης, για να υπονοησουμε μια παγκόσμια προσέγγιση στη μουσική και τον ήχο. Για να μας κάνουν υποσυνειδητα να το θέλουμε και να το αντιλαμβανομαστε μεγαλύτερο από ότι είναι. Και του λέω τι κάνετε για να πουλήσετε και σε λίγα χρόνια όλοι θα πεινάμε. Και μου απαντάει, πείνα τεμπέλη Έλληνα και εμείς θα πουλαμε τον πολιτισμό σου για να κονομαμε με νέα προϊόντα κάθε εξάμηνο Χαχαχαχαχα ???
    0 βαθμοί
  41. 0 βαθμοί
Ο πίνακας επιτευγμάτων έχει ρυθμιστεί σε Athens/GMT+03:00
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...