Προς το περιεχόμενο

Πίνακας συμμετοχής

  1. fusiongtr

    fusiongtr

    Solist


    • Βαθμοί

      7

    • Αναρτήσεις

      21936


  2. Shelter

    Shelter

    Μέλος


    • Βαθμοί

      5

    • Αναρτήσεις

      1991


  3. odis13

    odis13

    Μέλος


    • Βαθμοί

      3

    • Αναρτήσεις

      6380


  4. Spyros Delta

    Spyros Delta

    Μέλος


    • Βαθμοί

      3

    • Αναρτήσεις

      6399


Δημοφιλές περιεχόμενο

Προβολή δημοσφιλέστερου περιεχομένου σε 11/08/23 σε Αναρτήσεις

  1. Eτσι κι αλλιως εβλεπες διαφημισεις. Ετσι κι αλλιως χρησιμοποιουσαν τις πληροφοριες σου για να σου δειχνουν τις διαφημισεις που σου "ταιριαζουν". Αυτο που συμβαινει ειναι οτι σου προτεινουν να πληρωσεις για να σταματησουν αυτα. Αλλιως συνεχιζεις οπως ηταν με το "Free" Ενας σοφος ειπε οτι οταν κατι ειναι δωρεαν, το εμπορευμα εισαι εσυ. Λογικο. .
    3 βαθμοί
  2. Τι τα θέτε μωρέ αυτά ... Κλείστε τα να παν στο δγιάολα ...
    3 βαθμοί
  3. Γενικά δεν διαφωνώ, και εγώ αν είχα τώρα 3-3.5κ για ακουστική μάλλον θα πήγαινα σε κάποιον μικρότερο οργανοποιό ακόμα και αν ήταν για να ζητήσω μια κατασκευή τύπου Martin. Το επιχείρημα όλων των υποστηρικτών μάλλον όμως είναι η τιμή που κρατάει λόγω φίρμας η Martin ή η Gibson κ.ο.κ. Παρεμπιπτόντως προσφάτως συζητούσα με έλληνα οργανοποιό που δραστηριοποιείται στο μπουζούκι και μου έλεγε κάτι αντίστοιχο. Ότι σε πιο μικρή ηλικία διάλεγε με μανία στη λεπτομέρεια τα πιο τελεια καπάκια που μπορούσε να βρεί, τα αγόραζε και στη συνέχεια απο αυτά έφτιαχνε τα πιο τέλεια απο αυτά που είχε αγοράσει. Τελευταία άρχισε να φτιάχνει όργανα με τα υπόλοιπα και φυσικά ουδεμία διαφορά στον ήχο (ίδια διαπίστωση).... Αυτός τουλάχιστον δεν κρύβει τα καπάκια κάτω απο χρώματα και λοιπες τεχνικές. Παρεμπιπτώντως εγώ δεν ειδα κάτι άσχημο στα καπάκια αυτα. Θα ειχε ενδιαφέρον να βλέπαμε και τι εννοεί η Martin δευτέρας διαλογής καπάκι.
    3 βαθμοί
  4. Καλά είναι όλα αυτά... Για όταν δε μπορείς να κάτσεις σπίτι να παραγγείλεις... Καλά είναι κ αυτά ? Χρόνια πολλααααα Γιώργη κ Στράτο!!!!
    2 βαθμοί
  5. Αυτο ακριβως - απ'οσο εχω καταλαβει ως χομπιστας που προσπαθει να παρακολουθει τον χωρο, υπαρχει μια γενικη ομοφωνια σχετικα με το παραπανω. Δεν μπορεις να ξερεις απο πριν με βεβαιοτητα το ποσο καλο θα βγει ενα καπακι. Υπαρχουν καποια χαρακτηριστικα προφανως που τα αποφευγεις για κατασκευαστικους ρολους, αλλα αφου αποκλεισεις αυτα τα εμφανως ακαταλληλα κομματια, στα υπολοιπα δε μπορεις να κανεις και κατι παραπανω απο ενα educated guesswork. Υπαρχουν καποια χαρακτηριστικα, οπως η ομοιομορφοια τονου/χρωματος, η ευθυτυτα και πυκνοτητα των νερων, η ομαλη διαβαθμιση στο πυκνωμα/αραιωμα των νερων κλπ κλπ τα οποια θεωρουνται επιθυμητα, διοτι συνηθως συνεπαγονται καλο τελικο αποτελεσμα, και εν μερει με βαση αυτων κρινονται κομματια ως ΑΑ, ΑΑΑ, Master Grade ή οπως θες να τα ταξονομησεις. Αλλα δεν ειναι νομος απαραβατος - υπαρχουν κομματια που δειχνουν "μαπα" και καταληγουν να δινουν εξαιρετικο αποτελεσμα και κομματια που δειχνουν εξαιρετικα και βγαινουν ψοφια, c'est la vie. Ειχε βαλει και ο gutter αν δεν απατωμαι προσφατα ενα βιντεο του Τom Sands πανω σε αυτο ακριβως το θεμα.
    2 βαθμοί
  6. Δεν ειδα κάτι άσχημο στα καπάκια των μπουζουκιών που μου έλεγε ο οργανοποιός. Είδα μερικά και έπαιξα ένα μπουζούκι. Για τις μάρτιν έγραψα ότι ενώ ακούγονται ωραία, κριμα ενα όργανο 4κ να εχει πάνω εκτύπωση. Πόσο άσχημο δηλαδή ήταν το καπάκι μόνο του? Θα ήθελα να ειχα μια εικόνα των καπακιών αυτών για να ξέρουμε για τι μιλάμε. Και παρεμπιπτόντως έχουμε δει και ωραία flamed ελατάκια σε κιθάρες που δεν παίζανε... και κατα τα άλλα μπανάλ εμφανισιακά καπάκια σε κιθάρες που πυροβολούσαν.
    2 βαθμοί
  7. Αυτή νομίζω ότι είναι μια περίπτωση με τα γένια και τα χτένια. Δεν ξέρω, εγώ θα προτιμούσα το ξεβράκωτο, κι ας μη βλεπόταν. Τουλάχιστον θα ήταν μια από αυτές τις περιπτώσεις που βλέπεις κάποιον ξεπλένη με τη σαγιονάρα και τη βερμούδα και σου λέει κάποιος "ρε τον βλέπεις αυτόν; μην τον βλέπεις έτσι, δεν ξέρεις τι έχει!"
    2 βαθμοί
  8. Αμανείσαι μάγκας φίλως δεν στα παίρνουνε τζάμπα. Τα πουλάς εσύ από πριν.
    1 βαθμός
  9. Πω πωωωω, καλοφαγώπιοτα.
    1 βαθμός
  10. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Σου λένε ότι αν δεν πληρώσεις συνδρομή, θα χρησιμοποιούν τις πληροφορίες σου για διαφημίσεις.
    1 βαθμός
  11. Τι ακριβώς σου συνέβη? Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος σε αυτό το thread και γενικότερα μην υποθέτεις ότι όλοι βρίσκονται μέσα στο μυαλό σου
    1 βαθμός
  12. Έχω παρακολουθήσει τον πεθερό πολάκις να ψήνει ψωμί στο ξυλόφουρνο. Το μόνο που μπορώ να σου μεταφέρω, απο όσα έχω δει, είναι οτι βγάζει οποιαδήποτε υπόνοια ξύλου/κάρβουνου κλπ (αφού φτάσει στη θερμοκρασία που θέλει, μη με ρωτήσεις ποια είναι) και μετά με ένα πολύ πολύ καλά βρεγμένο πανί τυλιγμένο στην άκρη του φουρνόξυλου αρχίζει και σκουπίζει καλά τη βάση. Το τελευταίο προφανώς το κάνει για τις στάχτες αλλά ταυτόχρονα ρίχνει και λίγο τη θερμοκρασία. Μετά, αφού μπουκώσει τον φούρνο με ψωμί (δε μένει εκατοστό ανεκμετάλευτο, ίσως και αυτό παίζει ρόλο) καπακώνει την είσοδο και αφήνει να γίνει η δουλειά. Αν βρω την ευκαιρία θα εκμαιεύσω κι άλλες πληροφορίες, αλλά νομίζω αυτά είναι όλα κι όλα.
    1 βαθμός
  13. Νομιζω ειναι διπλο το δελεαρ - απο τη μια αυτοι που θελουν να εχουν στα χερια (ποδια) τους το καθε νεο μυστικιστικο toy of the week για το οποιο εξεφρασε διθυραμβους ο ταδε και ο δεινα youtuber/forumιστας, απο την αλλη αυτοι που πονταρουν στο να ειναι early adopters στο νεο Klon ωστε να χρυσαφισουν αργοτερα εις βαρος των πρωτων. 'Η εστω να βγαλουν ενα χαρτζηλικι παραπανω απ'οτι δωσαν. Στην προκειμενη περιπτωση, 100 κομματια ολα και ολα δε θα δυσκολευτουν να τα πουλησουν. Και δοκιμαζει και τα νερα ο Lollar με μικρο ρισκο - πες οτι παει καλα αυτη η συνεργασια με τον Fukushima, φευγουν ολα τσακ μπαμ. Δε το επανακυκλοφορουν αυριο, χωρις μαντεμια και κορδελακια, σαν "κανονικο" μοντελο με χαμηλοτερη τιμη?
    1 βαθμός
  14. Μην σε απασχολεί το headstock Δημήτρη μου.
    1 βαθμός
  15. Overdrive από Lollar σε συνεργασία με τον Ιάπωνα Keijiro Fukushima της KGR HARMONY σε συλλεκτική έκδοση 100 κομμάτια (όποιος πρόλαβε, τον Κύριο είδε!), και φτιαγμένο απο ...μαντέμι...στην Ιαπωνία! Πρόκειται απο ότι είδα σε διάφορα φόρα για μια twisted για τον Lollar έκδοση του πεταλιού Arare της KGR HARMONY.
    0 βαθμοί
  16. Άμα σε δαγκάσει θα σου πω εγώ ...
    0 βαθμοί
  17. Λίγα λόγια για το Σοφάκι φίλος, το μεγαλύτερο φρύδ....μοντέλο της Ευρώπης...?
    0 βαθμοί
  18. Έλα ρε θηρίο, το βλέπεις κι εσύ? Για λέγε, ποια υποστηρίζεις?
    0 βαθμοί
  19. Να γκρουβάρουμε λίγο. The Jazzinvaders - Hey Hey Yeah Yeah (2013) Linda Bloemhard - vocals Jan Van Duikeren - trumpet Rolf Delfos - alto & soprano sax Guido Nijs - tenor sax Berthil Busstra - Rhodes, Clavinet, synths Ton Van Der Kolk - bass Phil Martin - drums & percussion Guest: Dr. Lonnie Smith - Hammond
    0 βαθμοί
  20. μισο να γελάσω λιγο..... οκ. Γελασα. Συνέχισε
    0 βαθμοί
  21. Ποια νομοθεσία στην περιοχή μου έχει αλλάξει όμως? Γιατί έμπαινα και έψαχνα "νόμοι στο Πόρτο Ράφτη" και δεν μου έβγαζε τίποτα ο γούγλης.
    0 βαθμοί
  22. Νομιζω οτι το τηγανι του SF ειναι απο καλυτερο μαντεμι.
    0 βαθμοί
  23. Κύριοι το bottom line είναι το ακόλουθο: Ο τζάμπας απεβίωσε... Οι εταιρείες των social- Meta, X- έχουν πάθει το θάνατο της αλεπούς καθότι για διάφορους λόγους, τα διαφημιστικά έσοδα πήραν την κατηφόρα και πρέπει να βγουν τα σπασμένα. Εξού και οι premium συνδρομές στο Χ κλπ... Οπότε όποιος θέλει, να καταθέσει τον οβολό του. ?
    0 βαθμοί
  24. Μα το πιο ενδιαφέρον πράγμα στο FB είναι οι διαφημίσεις. Τι άλλο να δεις, κουνημένες σέφλι? ?
    0 βαθμοί
  25. Ναι, αυτό είδα. Πάτησα δεξιά και τέλος. Δεν άλλαξε τίποτα στο πως βλέπω το FB, κι όσο για τη "χρησιμοποίηση" των δεδομένων μου για διαφημιστικούς σκοπούς, χέστηκα.? Αυτο γινόταν έτσι κι αλλιώς στο FB, το οποίο ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα Ιδιωτικό μέσο (οι περισσότεροι το ξεχνάνε αυτό, ή θέλουν να το ξεχνάνε, νομίζοντας ότι βρίσκονται στην πλατεία του χωριού τους).
    0 βαθμοί
  26. Εν τω μεταξύ βλέπω το €9.99 που λέει στο screenshot που εβαλες και παραξενεύτηκα γιατί εμένα μου ζήτησε περισσότερα. Αλλά τελικα: Depending on where you purchase it will cost €9.99/month on the web or €12.99/month on iOS and Android.
    0 βαθμοί
  27. Ευχαριστώ! Πάω τώρα για τίποτα μπυρο-πιτσο-νιοκι-κρασο-ριζοτο-ρουμο-ουσικάρες. Φρόνιμα, ε; Όχι εσύ κυρφιουζιονάρα μου. Τα άλλα τα ρεμάλια @vrasidas27 και ΣΙΑ ΕΟΕ
    0 βαθμοί
  28. Εσύ σήμερα πρέπει να τρως γουρνοπούλα και να πίνεις Macallan ασούμε. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ κυρ Αλή μου.
    0 βαθμοί
  29. Η εναλλακτική ήταν 12 η 13 Ευρω το μήνα.
    0 βαθμοί
  30. Χμμμμ....? Τώρα που το ξανασκέφτομαι, κάτι μου έβγαλε χτες αλλά πάτησα ΟΚ βιαστικά για να μπω και δεν θυμάμαι τι έγραφε.? Μάλλον αυτό είναι, αλλά, διαφημίσεις εγώ ακόμα να δω. Αυτό λογικά λόγω του extension "F.B. Purity" (άκρως απαραίτητο extension για το FB) και του Vivaldi browser που έχει ενσωματωμένο adblock. Το uBlock origin το έχω κλειστό στο FB.
    0 βαθμοί
  31. Φίλε @odis13Δεν σκέφτομαι καθόλου τη μεταπώληση,όταν παίρνω ένα όργανο.Κατά τα άλλα,συμφωνώ σ'αυτά που λές. @SuperfunkΊσως την ξαναδοκιμάσω. Άντε, μην πάρω το κεφάλι παραμάσχαλα. Τα χρώματα της, δεν μου αρέσουν.
    0 βαθμοί
  32. Όπως λες ΣΥΝΗΘΩΣ. Σε συζητήσεις με οργανοποιούς (δεν είχαμε και εδώ μερικούς παλιά? θα ειχε ενδιαφέρον η γνώμη τους) έχω ακούσει ότι ακόμα και αυτό το δήθεν ομοιόμορφο πύκνωμα των νερών δεν είναι κανόνας. Παρεμπιπτόντως αυτό έχει να κάνει με την υγρασία που απορρόφησε το δέντρο σε κάποια χρονική στιγμή της ανάπτυξής του. Το χρώμα το ίδιο. Όλοι έχουν κάποιους εμπειρικούς κανόνες αλλά αν ρωτήσεις πολύ έμπειρους οργανοποιούς (και έχουμε και εμείς στα παραδοσιακά και στις κλασσικές κιθάρες) θα σου πει ότι δεν υπάρχει "συνταγή" μόνο αποφάσεις που έχει πάρει ο εκάστοτε οργανοποιός για τα όργανα που θέλει να φτιάχνει, και ύστερα το ποσοστό επιτυχίας του οργάνου είναι κάπως τυχαίο και σίγουρα δεν αναπτύσσεται αμέσως, αλλά περίπου 10 έτη απο την κατασκευή του... Απλά αυτό που συμβαίνει είναι ότι το τι θεωρεί ο καθένας μας ωραίο ήχο είναι αρκετά υποκειμενικό και έτσι η holy grail κιθάρα μου είναι ο εφιάλτης του @odis13 και αντίστροφα. Επίσης υπάρχει και μάλιστα απο την αρχή της οργανοποιίας influencing, αυλές, μυθολογία και παραφιλολογία. Ξέρεις... ποιος είσαι εσύ που μιλάς για καπάκια, δεν ξέρει η Martin κλπ. Καλή η Martin και ξέρει. Αλλά και οι Ισπανοί με τις κλασσικές και οι Ναπολιτάνοι με τα μαντολίνα τους αλλά και τις κιθάρες τους κάτι έχουν μάθει και αυτοί 200 χρόνια. Και με πιο βαθιά παράδοση οργανοποιού πριν την κιθάρα στην Ευρώπη. Έχω βιβλίο του J.Romanillos για τον Torres που λέει ότι είχε δοκιμάσει ότι ξύλο μπορούσε να βρεί, μέχρι και χαρτόνι στο καπάκι.... Για αυτό λέω ότι δεν ανακάλυψε κανείς τον τροχό.
    0 βαθμοί
  33. Για την ακρίβεια τα πεθερικά μου έχουν στο χωριό... αλλά μέχρι η κόρη τους να δείξει ανώτερη ευφυΐα και να με παντρευτεί, ο φούρνος είχε ανάψει μία φορά νομίζω. Τα τελευταία χρόνια το παιδεύω. Η αλήθεια πάντως είναι ότι το τάϊσμα μας το αναλαμβάνει κατά βάση η ψησταριά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Στα του άρτου είμαι ανίδεος αλλά αν ανοίξει και Club Ψητοπωλείο το Noiz ίσως μπορώ να κάνω κάποιες θεσμικές τοποθετήσεις σε υποθετικά thread "πόσο αλάτι στο χοιρινό;" και "θυμάρι στα φρυγαδέλια, ναι ή όχι;"
    0 βαθμοί
  34. Όταν το βρείς το κολπο δοκίμασε πριν βάλεις μέσα το ψωμι να το ψεκάσεις με λίγο νερο και να βάλεις και στο θάλαμο του φούρνου ενα ντενεκάκι ή ταψάκι με νερό για να έχει υγρασία ο φούρνος. Θα κάνει ακόμα πιο τραγανή την κόρα. Σας ζηλεύω ρε μπαγάσηδες που έχετε ξυλόφουρνο. Είναι το ένα level παραπάνω που δεν μπορούμε να εχουμε εμεις στα διαμερισματα. Ενταξει καταλαβαινω οτι δεν ανάβεις φουρνο για ενα δυο ψωμιά αλλά αν εχεις κοσμο και τραπέζι με φίλους και οικογένεια είναι τρομερή φάση.
    0 βαθμοί
  35. 0 βαθμοί
  36. 0 βαθμοί
  37. Ναι,Στράτο. Δεν τόλμησα ποτέ,τον διπλό στο γεφύρι.Πάντα έγερνα,προς την παράδοση. Αν κάποτε το τολμήσω ,θα είναι σε μορφή μονού.
    0 βαθμοί
  38. Αν ήταν μέχρι 3000 τη χτύπαγα χωρίς φόβο και πάθος. Αλλά στα 4κ χαλιέμαι να ξέρω ότι παιρνω φωτοτυπία καπάκι. Πάντως απο όσο τις ακούω σε βίντεο ακούγονται σαν d18 και αυτό είναι ΠΟΛΥ καλο., Μόλις θυμήθηκα οτι ειχαν κανει με την ιδια τεχνική και μια d18 με ψευδο ρελικ
    0 βαθμοί
  39. Αρχίσαμε? Έχει "κάψει" κόσμο και κοσμάκη ο @shelter. Από τώρα σου λέω καλοφάγωτο.
    0 βαθμοί
  40. Ειναι ετοιμο επιτελους το κτηνος της PRS Αν ειναι τοσο καλο οσο το 15αρι μικρο αδερφακι του θα πουλησει τρελα Πληροφοριες δε ξερω (χωρα κατασκευης, τελικες λαμπες,τροπος κατασκευης κλπ) Στα ντεμο ακουγεται καρα σουπερ. Τρια εντελως independent channels (το καθενα με δικο του preamp) Το καθαρο καρα American clean. Το overdrive οι ιδιοι λενε πως ειναι βασισμενο σε Νταμπλ, δε μου ακουγεται ετσι. Πιο πολυ για modded british μου ακουγεται σε αυτο το βιντεο (οπως κ να'χει φουλ στα μεσαια) Το lead full saturated, στα αυτια μου ακουγεται σαν Mezzabarba σολντανοειδες Η τιμη λενε κοντα στα 1850 δολλαρια Πως θα μεταφραστει αυτο σε ευρω μετα το υπερατλαντικο σιπινγκ δε ξερω Παιζει κ καλα πολυ χαμηλα λενε με το μαστερ βολιουμ, οποτε @Nekkon ορμα ?
    0 βαθμοί
  41. Καινούρια αμερικάνα, μέχρι 2,5 χιλιάρικα. Η ultra ήδη εξετάζεται και δε μας αρέσει η EJ. Όσον αφορά τις σειρές, 2 είναι οι επιλογές: American professional II και American Vintage II. Για τις πρώτες δεν έχω άποψη καθώς δεν έχω παίξει/ακούσει από κοντά. Για τις δεύτερες μπορώ να σου πω μετά βεβαιότητας ότι και η προηγούμενη και αυτή η american vintage σειρά είναι φανταστικά όργανα. Προσωπικά, δε θα την απέκλεια με τίποτα λόγω τάστων. Υ.Γ. Ο άνθρωπος έθεσε τους όρους του: Strat, Fender, made in USA, καινούρια, μέχρι 2,5 χιλιάρικα, όχι EJ και παραδοσιακά ως τώρα του έχουν προταθεί: - EJ - Made in Mexico - Μεταχειρισμένες - Μη Fender Οπότε προτείνω κι εγώ το πεδίο που δεν παραβιάστηκε ακόμα: https://www.thomann.de/gr/fender_custom_groovy_strat_nos.htm
    0 βαθμοί
  42. Σαν προχτες πριν 37 χρονια.. Απολυτο καψουροκομματι, απολυτο παιξιμο..
    0 βαθμοί
  43. Ναι αυτό το εφέ το κάνει η γάστρα που μιμείται κάπως τον τρόπο λειτουργίας του ξυλόφουρνου. Αλλά και πάλι σε μικρογραφία. Αν είχα κανονικό ξυλόφουρνο θα μπορούσα να τα ψήνω ΠΟΛΥ καλύτερα. Παρεμπιπτόντως η γάστρα είναι τρομερή. Όχι μονο για ψωμιά. Εχω κανει επικά γιουβέτσια και αρνιά με πατάτες και λαχανικά εκει μέσα...
    0 βαθμοί
  44. Δεν είναι ποτέ αργά. Απλά ετοιμάσου για αρκετό διάβασμα, και γερό στομάχι για μερικές αποτυχίες που δεν πρέπει να σε καταβάλουν. Η αρτοποιία είναι φαινομενικά απλή (4 υλικά) αλλά πρακτικά είναι αποτέλεσμα μεγάλης πείρας που σιγά σιγά αποκτάται μέσω της αποτυχίας και του διαβάσματος. Εγώ έχω πετάξει πολλά κιλά ζυμες... και έχω φτιάξει απίστευτες βλακείες. Αλλά 1) Βρίσκω τη διαδικασία ψυχοθεραπευτικη 2) Με ιντριγκάρει η διαδικασία του να μαθαίνω κάτι δημιουργικό απο την αρχή και απο εκει που δεν μπορούσα να κάνω κάτι, ξαφνικά να μπορώ. 3) Θεωρώ πολύ σημαντικό να ξέρεις μια δεξιότητα με τόσο πρακτικό αντίκρυσμα... Ότι θες είμαστε εδω! p.s Χθες μου μπήκε η ιδέα να φτιάξω μαλακά φρατζολάκια με σουσάμι για βρώμικο τύπου καντίνας! ξέρεις... 4-5 αλοιφές, πανσέτα ή σουβλάκι, πατάτες ντομάτα κρεμμύδι, μουσταρδοκέτσαπ! ?
    0 βαθμοί
  45. Ψωμί "Ιωάννινα" με προζύμι Το ψωμί αυτό είναι μια προσωπική συνταγή που έφτιαξα μετά απο πολλές δοκιμές και φυσικά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Τουλάχιστον όχι από άποψη τεχνικής και υλικών. Είναι φόρος τιμής στον παλιό φούρναρη της γειτονιάς μου και φίλο, που παίρνοντας σύνταξη μου έμαθε μερικά πράγματα που με καθοδήγησε ώστε να μάθω λίγα πράγματα για την αρτοποιία. Για να τον τιμήσω έκανα το ψωμί αυτό το οποίο μάλιστα του άρεσε πολύ (αν και εκτός της αισθητικής των ψωμιών που ο ίδιος κατασκεύαζε. 850gr λευκό αλεύρι σκληρό (τύπου 55%) 100gr κίτρινο αλεύρι τύπου Μ 50gr αλεύρι καλαμποκιού (κίτρινου) 200gr προζύμι 650ml νερό 22gr αλάτι 25ml ελαιόλαδο Βγάζει ή ένα μεγάλο ψωμί περί τα 1850gr ή δύο μικρότερα αν κόψουμε στα δυο τη ζύμη. Σημασία έχει το προζύμι μας να είναι σωστό και επαρκώς δυνατό για να σηκώσει μια τόση ζύμη. Αυτό απαιτεί ένα αυστηρό πρόγραμμα ταϊσμάτων με αλεύρι και νερό καθημερινά και σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα που μεταβάλλονται ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου. Έτσι το καλοκαίρι με τις ζέστες γίνεται πραγματικά δύσκολο το προζύμι και θέλει ή πολύ συχνά ταΐσματα ή συντήρηση στο ψυγείο και αρκετό χρόνο στην επανενεργοποίηση του. Επίσης το προζύμι θέλει τάισμα με υψηλής ποιότητας ολικής άλεσης αλεύρι και αποχλωριωμένο νερό (εχω καταστρέψει 3). Γενικά είναι μερακλίδικη δουλειά αλλά τεράστια η διαφορά και στη γεύση και στην υφή αλλά και τη συντήρηση. Ρίχνουμε το μείγμα απο τα άλευρα στο μίξερ μαζί με το νερό και τα ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε 30' να αυτολυθούν. Στη συνέχεια προθέτουμε το προζύμι και ανακατεύουμε για 5'. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας με συνεχόμενη ροή για να γίνει γαλακτοματοποίηση της ζύμης σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια ανεβάζουμε λίγο την ταχύτητα και συνεχίζουμε το χτύπημα για αλλα 5'. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί 30' και προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε αλλα 5' στη δεύτερη ταχύτητα. Τοποθετούμε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο σκεύος και το αφήνουμε σκεπασμένο για 3 ώρες σε θερμοκρασία περίπου 25βαθμούς. Στη συνέχεια το αδειάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο και ή το κόβουμε σε δύο μερίδες ή το κρατάμε ολόκληρο και σχηματοποιούμε αρχικά σε δίπλωμα "φάκελο" και στη συνέχεια σε μπάλα με τάση αλλά χωρίς να σκάσουμε όσο γίνεται τις εσωτερικές κυψέλες με διοξείδιο που έχουν δημιουργηθεί. Τοποθετούμε το ζυμάρι σε καλαθάκια με βαμβακερό πανί που έχουμε επαρκώς πασπαλίσει με κάποιο άλευρο που δεν περιέχει γλουτένη (ρυζάλευρο, σιμιγδάλι, πατατάλευρο, άλευρο καρύδας κλπ) ωστε να μην απορροφηθεί απο τη ζύμη και κολλήσει το ζυμάρι με το πανί (αμα συμβει αυτο την κάτσαμε τη βάρκα... μιλάω εκ πείρας). Προσωπικά συστήνω το σιμιγδάλι. Βάζουμε τα καλαθάκια με το ζυμάρι σε σακούλες και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10 ώρες. Προθερμαίνουμε φούρνο στους 240βαθμούς για 1 ώρα, με γάστρα μέσα (και ένα ποτήρι νερό μέσα στη γάστρα) ωστε να κάψει ικανοποιητικά η γάστρα. Βγάζουμε τα ζυμάρια απο το ψυγείο, τα φέρνουμε τούμπα σε λαδόκολλες, διορθώνουμε το σχήμα δίνοντας λίγη τάση ακόμα και χαράσουμε με ξυράφι σχετικά βαθιά (τουλάχιστον 2.5 εκ). Στη συνέχεια βγάζουμε τη γάστρα απο το φούρνο και μεταφέρουμε το ζυμάρι μέσα πιάνοντάς το απο τη λαδόκολλα και με ένα βαποριζατέρ ρίχνουμε λίγο νερό μέσα στη γάστρα γύρω γύρω και λίγο απο πάνω στο ζυμάρι και κλείνουμε γαστρα. Ψήνουμε 240βαθμούς για 20' με κλειστή γάστρα και μετά αλλα 30 με ανοιχτη. Βγάζουμε το ψωμί και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου Στη συνέχεια το συντηρούμε τυλιγμένο με μια πετσέτα βαμβακερή για μια δυο μέρες ή με τη σακούλα στο ψυγείο για 1.5 βδομάδα.
    0 βαθμοί
Ο πίνακας επιτευγμάτων έχει ρυθμιστεί σε Athens/GMT+03:00
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...