Προς το περιεχόμενο

Πίνακας συμμετοχής

  1. odis13

    odis13

    Μέλος


    • Βαθμοί

      7

    • Αναρτήσεις

      6380


  2. fusiongtr

    fusiongtr

    Solist


    • Βαθμοί

      5

    • Αναρτήσεις

      21936


  3. Yannis Methenitis

    Yannis Methenitis

    Administrator


    • Βαθμοί

      3

    • Αναρτήσεις

      11715


  4. makam

    makam

    Guru


    • Βαθμοί

      1

    • Αναρτήσεις

      549


Δημοφιλές περιεχόμενο

Προβολή δημοσφιλέστερου περιεχομένου σε 11/01/23 σε Αναρτήσεις

  1. Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που μας μεταφέρεις. Σε ευχαριστώ και χρόνια πολλά!
    3 βαθμοί
  2. Από κάπου πρέπει να κάνεις την αρχή. Ξεκίνα από αυτόν αφού σου αρέσει. Μετά μπορείς να πας σε Mesa, μετά σε Diezel, κλπ. Πιστεύω ότι καμιά 30αριά ενισχυτές σου χρειάζονται ακόμα.
    2 βαθμοί
  3. Aν δεν απατωμαι ειναι το ποσο "ξεκουρδιστες" ακουγωνται αυτες οι αρμονικες σε σχεση με το πιανο (δηλαδη σε σχεση με το ποσα Hz εχουμε αποφασισει οτι αντιστοιχουν στην Χ νοτα υπο το equal temperament συστημα). Υποθετω σε cents παντα...
    2 βαθμοί
  4. Βασικα η μεγαλυτερη παγιδα για την κατανοηση ειναι τα ταστα, επειδη α) ΔΕΝ ειναι συμμετρικα γυρω απο το 12ο, για προφανεις λογους και β) απο ενα σημειο και μετα ΔΕΝ συμφωνουν με τις αρμονικες, τι δε συμφωνουν δηλαδη, σε καποιο σημειο υπαρχουν 3-4 διαφορετικες αρμονικες ΑΝΑΜΕΣΑ σε δυο ταστα. Να σκεφτεστε ισα μερη χορδης, κλασματα. Για τις πρωτες 2-3 αρμονικες βολευει να θυμομαστε και σε ποια ταστα πεφτουν, κυριως πριν το 12ο αντε και μετα. Αλλα απο εκει και πανω αστα να πανε, εχεις καλυτερη τυχη να προσπαθεις με το ματι να κοψεις την χορδη σε 5α ή 6α παρα να ψαχνεις στο περιπου ταστα.
    2 βαθμοί
  5. +1 για σφυριχτα! Τι pinch harmonics και σαχλαμαρες. Αλλα σοβαρα τωρα, τοση ωρα μιλουσαμε για natural harmonics. Αμα ανοιξεις το παιχνιδι με τα artificial harmonics (ολα τα naturals + το offset Χ ταστων για το root + τεχνικη δεξιου χεριου για να φρεταρεις και να παιζεις ταυτοχρονα) γινεται το σωσε. Βαλε και τα σφυριχτα και τα ταπ, αστα να πανε. Εμενα ο ερωτας μου ομως ειναι τα bends και τα slides με αρμονικες, εκει βγαινουν κατι αρρωστα πραματα που λες "κατσε, ΤΙ". Για να βλογησω και τα γενια μου, αυτο το κομματι του Leo Kottke με τη 12χορδη και αρμονικες με bend behind the nut (στο 1:10 και στο 2:20 στο τελειωμα) οταν το ειχα πρωτοακουσει με ειχε στοιχειωσει η φραση αυτη και ειχα μεινει χαχας, τι διαολο εκανε εδω λεω? Και εν τελει δεν ειναι τπτ δυσκολο αμα ξερεις τα κολπα!
    1 βαθμός
  6. Ποτέ δεν με εντυπωσίαζαν όλα αυτά τα περίεργα controllers που πρέπει να κάτσεις απ'την αρχή να μάθεις να (τα) παίζεις. Το Roli απορρίπτεται μόνο και μόνο γιατί δεν έχει νορμάλ πλήκτρα, το ίδιο (και χειρότερα) και το Haken. Στοιχηματίζω ότι η πλειονότητα των πελατών τους δεν είναι πληκτράδες αλλά διάφοροι άσχετοι, DJs και άλλα "φρούτα" που θέλουν να εντυπωσιάσουν το πόπολο στα "lives" τους με διάφορες περίεργες touch συσκευές. Αυτοί και ο Jordan Rudess, οι καλύτεροι πελάτες.? Το πιο κοντινό στα παραπάνω είναι το Osmose, αυτό τουλάχιστον έχει πραγματικά πλήκτρα.
    1 βαθμός
  7. Η μακαρονάδα με τα καλώδια και οι κρυμμένες πεταλιέρες κάτω από τον καναπέ, όλα τα λεφτά!?
    1 βαθμός
  8. Και γράφουν και στα κιθαρονήματα. Έχουν ρεύμα τα παιδιά.
    1 βαθμός
  9. Υπερπροσφορά πληροφορίας. Ένα χειροκρότημα από μένα στους συμμετέχοντες και ειδικά στον Οδυσσέα που το έχει μελετήσει εις βάθος προφανώς.
    1 βαθμός
  10. Οχι, δεν ειναι ακριβως ετσι. Ειναι σαν καθρεφτισμα η φαση, η συμμετρια δηλαδη δεν εχει να κανει με τα ταστα αλλα κε τις διαιρεσεις του μηκους της χορδης. Δηλαδη η μεν πεμπτη ( + οκταβα) ειναι οντως στο 19ο ταστο, διοτι ειναι τα 2/3 της χορδης, ΑΛΛΑ οι δυο οκταβες ΔΕΝ ειναι στο 17ο ταστο διοτι ειναι τα 3/4 α της χορδης, ειναι δηλαδη ΠΙΟ ΔΕΞΙΑ, πιο κοντα στη γεφυρα, αφου το κλασμα 3/4 ειναι μεγαλυτερο, ειναι στο 24ο ταστο.
    1 βαθμός
  11. Ναι οντως, οπως το εγραψε ο @Nicholas_Chili δεν ειναι ακριβως σωστο επειδη δεν παμε απαραιτητα με υποδιαρεσεις του 2, (1/2, 1/4, 1/8) αλλα με ολες τις υποδιαιρεσεις. Αυτο που τονισε πολυ σωστα ομως ειναι οτι η ιδια αρμονικη "ζει" σε καθε πολλαπλασιο της υποδιαιρεσης της, ειναι ουσιαστικα τα παντα "mirrored" στα 2 μισα της χορδης. Δηλαδη, η 2η (με το συστημα που μετρησα παραπανω) αρμονικη στο 1/3ο της χορδης (7ο ταστο) υπαρχει επισης και στα 2/3α της χορδης (στο 19ο ταστο). Η 1/4ο θα ζει και στα 3/4α κ.ο.κ. Παραθετω πχ αυτο το graph απο τη wikipedia, ειναι αρκετα πληρες αν και οχι το πιο ευκολοδιαβαστο. Οι μαυρες γραμμες πανω πανω αντιπροσωπευουν τα ταστα, και οι κυκλοι τις τοποθεσιες των αρμονικων υποδιαιρεσεων. Μπορεις να δεις πως επαναλαμβανονται ανα τις υποδιαιρεσεις τους και επισης πως "ξεφευγουν" απο τις θεσεις των ταστων σιγα σιγα.
    1 βαθμός
  12. Κατα κανονα γινεται ολο και πιο δυσκολο οσο ανεβαινεις στην αρμονικη σκαλα. Η πιο ευκολη δηλαδη ειναι η 1η* αρμονικη στο 1/2 μηκος της χορδης (12ο ταστο), μετα η 2η στο 1/3 (7o ταστο) ειναι λιγο πιο δυσκολο να βγει καθαρα, ειναι λιγο πιο χαμηλη σε ενταση, η 3η στο 1/4 (5ο ταστο) ακομη παραπανω και παει λεγωντας. Με το που φτασεις στην 4η (1/5ο της χορδης, στο 4ο ταστο) αρχιζει να δυσκολευει αρκετα. Eχε υποψην μερικα ακομη πραγματα: - Τυπικα οι πιο χοντρες χορδες ειναι και πιο ευκολες στο να παιχτουν οι αρμονικες τους. - Οσο πιο κοντα στη γεφυρα παιζεις συνηθως και πιο ευκολο να βγουν οι πιο ψηλες και δυσκολες αρμονικες. - Ο "ηχος" παιζει μεγαλο ρολο, ειναι πολυ πιο ευκολο να κανεις μια αρμονικη να ακουστει καμπανα με εναν overdriven ηχο παρα με εναν καθαρο. - Η τεχνικη επισης παιζει ρολο, θελει ενα ιδιαιτερο "τσιμπημα" στη χορδη που ειναι λιγο δυσκολο να μεταφερθει γραπτα. - Αν επαιζες καποιο τοξωτο εγχορδο θα εβλεπες οτι ειναι τρομερα πιο ευκολο να βγαλεις υψηλες αρμονικες με δοξαρι παρα με πενα/δαχτυλα. και τελος, οσο ανεβαινεις στην αρμονικη σκαλα ισως παρατηρησεις 2 πραγματα. Πρωτον, η τοποθεσια της αρμονικης ΔΕΝ ειναι 100% ιδια με αυτη του ταστου, πρεπει να τις "κυνηγησεις" λιγο και δευτερον, οι αρμονικες αυτες, οταν και αν τις βγαλεις, ΔΕΝ ειναι "in tune" με το πιανο ή το κουρδιστηρι σου. Το πρωτο εχει να κανει με τους περιορισμους των ενταστων οργανων, το δευτερο με τα προβληματακια του equal temperament συστηματος στο οποιο βασιζεται η δυτικη μουσικη. *Ναι η αρμονικη οκταβα στο 12ο ταστο ειναι τεχνικα η 2η αρμονικη της ανοικτης χορδης γιατι η ανοικτη ειναι η 1η και μετα η 3η στο 7ο κλπ κλπ αλλα you get the point.
    1 βαθμός
  13. Είναι που δεν πουλάει ο Thomann πισιά, γι' αυτό.
    1 βαθμός
  14. Ρε φίλε, να σου κάνω μια πρόταση? Γιατί δεν λες στην μαστόρισσα να γραφτεί μέλος, μόνο και μόνο για να έχει το δικό της νήμα στον Λούκουλο? Να παρουσιάζει πιάτα και να γράφει συνταγές δηλαδής. EDIT: Ααααα, μπορούμε να την κάνουμε και mod βρε.
    1 βαθμός
  15. Όχι, μας αρέσει ο ήχος με το Ampero. Σοβαρά τώρα, Γιώργο μου το θέμα είναι να σου αρέσει εσένα ο ήχος και η αίσθηση, και να σε εμπνέει να παίξεις. Και αν έχει διαφορές στην αίσθηση από λάμπα, μπορεί αυτό να σε οδηγήσει σε νέα μονοπάτια παιξίματος.
    0 βαθμοί
  16. 0 βαθμοί
  17. Τώρα θα μπει ο Νέκκονας να ρωτήσει λεπτομέρειες.
    0 βαθμοί
  18. Κ απο Diezel τον Herbert ετσι? ΠΟυ ειναι 180 βαττονια για καλα καθαρα κ χεντρουμ αφθονο. Ασε που θα δουλευει πολυ καλα το Αμπερο μαζι του ?
    0 βαθμοί
  19. Απο τις καλυτερες κ πιο βολικες επιλογες για σπιτι ?
    0 βαθμοί
  20. Νομίζω αυτόν τον ήχο, με αυτήν την καθαρότητα, δεν θα μπορούσα να τον μαγειρέψω με τα πετάλια μου. Στερείται λίγο φυσικού κομπρεσαρίσματος και αίσθησης, αλλά έχει τα προτερήματά του. Και φυσικά παίζω με telecaster... jtmsd1.mp3 Ρε μήπως να αγοράσω jtm45 ??
    0 βαθμοί
  21. Παρτε ενα μαθηματακι Γαλλικών να μαθετε μπαλίτσα assούμε...
    0 βαθμοί
  22. 0 βαθμοί
  23. Βάζω δύο χαλιά βιδεα γιατι μόνο με γράψιμο μπορεί κάποιος να μην καταλάβει Αρμονική βγάζεις σε όποιο ταστο θες, βάζοντας τον δείκτη απαλα μια οκτάβα πάνω (όπως βάζεις δηλ κ το αριστερό χέρι όταν θες να βγάλεις αρμονική) κ τσιμποντας την χορδή με τον παράμεσο. Ή κάνοντας ελαφρύ ταπ μια οκτάβα πάνω ελευθερώνοντας κατευθείαν τη νότα Επίσης πιντς χαρμονικ δεν είναι μονο μια η αρμονική που μπορει να βγει. Παίζεις "αρπετζιο" (με μια σταθερή νότα στο αριστερό) αναλογα με τη θέση της πένας (είναι λίγο παλούκι να το βρεις καθώς σε κάθε ταστο ξεκινάς από άλλο σημείο κ με το δεξί) VID_20231101_215254.mp4 VID_20231101_215153.mp4
    0 βαθμοί
  24. Το'χει το θρεντ μάλλον, ό,τι θέλει ο καθένας διαβάζει...
    0 βαθμοί
  25. τώρα εγώ γιατί διάβασα αναδιπλούμενα πτώματα?
    0 βαθμοί
  26. Πάντως αν πάρει μερικά πετάλια ακόμα, καμιά 25 κιθάρες (γιατί τον βλέπω τον φουκαρά μόνο με την 335), και περίπου 15 ενισχυτές, υπάρχει η πιθανότητα να πλησιάσει τον @gkourmoul1.
    0 βαθμοί
  27. Θα πρότεινα να βάλεις αγγελία στη κατηγορία Μουσικοί & Ηχολήπτες στις αγγελιες
    0 βαθμοί
  28. Που είναι ο κράσος οεο, οεο, οεοεοε?
    0 βαθμοί
  29. Για να το γραψουμε και με εναν αλλο τροπο που ισως βοηθησει: Η 1η αρμονικη βρισκεται στο μεσο (1/2) της χορδης, πεφτει δηλαδη εκει που ειναι το 12ο ταστο. Η 2η αρμονικη βρισκεται στα τριτα (1/3) της χορδης, και πεφτει σχεδον εκει που ειναι το 7ο ταστο. Δεν ειναι ακριβως εκει αλλα close enough, ας πουμε 7ο ταστο ακριβως. Τυγχανει επισης να πεφτει και στο 19ο ταστο, αλλα ΟΧΙ επειδη 12+7=19, δεν πρεπει να μετραμε ταστα. Αυτο που θελουμε να μετρησουμε ειναι αποστασεις σε πολλαπλασια μηκους της χορδης. Δηλαδη, αν ξερουμε οτι τυγχανει αυτη η αρμονικη να πεφτει εκει οπου βρισκεται το 7ο ταστο και θελουμε να βρουμε τον αντικατοπτρισμο της απο την αλλη μερια δεν προσθετουμε απλα 12 ταστα στο νουμερο μας αλλα πρεπει να κανουμε ενα εκ των δυο παρακατω: Ειτε θα μετρησουμε την αποσταση απο το 7ο ταστο μεχρι το 12ο (που ειναι το σημειο συμμετριας μας) και μετα θα παρουμε αυτη την αποσταση με αφετηρια το 12ο ταστο και προς τα κατω, ή θα μετρησουμε την αποσταση απο το nut μεχρι το 7ο ταστο και θα παρουμε παλι αυτη την αποσταση ξεκινωντας τωρα ομως απο τη γεφυρα και μετρωντας προς τα πανω (προς το 12ο). Και οι 2 μετρησεις μας βγαζουν στο ιδιο ακριβως σημειο, το οποιο τυγχανει εδω να ειναι το 19ο ταστο (το οποιο επισης τυγχανει να μας βγαινει και απο 12+7=19 το οποιο ομως ειναι λαθος στην προκειμενη). Η 3η αρμονικη βρισκεται στα τεταρτα (1/4) της χορδης, και πεφτει σχεδον εκει που ειναι το 5ο ταστο. Δεν ειναι ακριβως εκει αλλα close enough, ας πουμε 5ο ταστο ακριβως. Αν τωρα θελουμε να βρουμε τον αντικατοπτρισμο της απο την αλλη μερια του σημειου συμμετριας (12ο ταστο) τοτε ΔΕΝ προσθετουμε 12 ταστα απλα, ΔΕΝ βρισκεται στο 17ο ταστο η εικονα της. Πρεπει να μετρησουμε τις δυο αποστασεις που αναφεραμε παραπανω. 'Η μετραμε απο το 12ο ταστο ως το 5ο και μετα παιρνουμε την ιδια αποσταση ξεκινωντας απο το 12ο ταστο και προς τα κατω, ή μετραμε απο το nut ως το 5ο και μετα παιρνουμε την ιδια αποσταση ξεκινωνας απο τη γεφυρα και προς τα πανω. Και οι 2 μετρησεις θα μας βγαλουν περιπου εκει οπου βρισκεται (αν υπαρχει) το 24ο ταστο, ουδεμια σχεση εχουμε με το 12+5=17. Και μετα αν αρχισουμε να ψαχνουμε για 4η, 5η και παραπανω τοτε δεν πεφτουμε οχι ακριβως ουτε κοντα αρκετα σε καποιο ταστο πανω απο το 12, για το κατω αυλακι αστο καλυτερα. Το σχημα που δειχνει ο τυπος στην πρωτη σελιδα του βιβλιου του, απο το βιντεο του @manosx(EDIT: διορθωση, ο gutter) ειναι εξαιρετικο αλλα δε βρισκω κατι αντιστοιχο στα γρηγορα ρε γμτ.
    0 βαθμοί
  30. Γειά σου φίλε Geka, το θέμα είναι μαθηματικό και είναι πολύ απλό. Ας πούμε ότι το καθαρό μήκος της ελεύθερης χορδής [δηλαδή από το nut μέχρι το saddle της γέφυρας είναι 64 εκατοστά (δεν είναι ακριβώς 64 αλλά το βάζω τόσο χάριν ευκολίας)]. Οι φυσικές αρμονικές βγαίνουν στη μισή απόσταση, στη μισή της μισής, στη μισή της μισής της μισής και πάει λέγοντας. Η μισή λοιπόν απόσταση από το 64 εκατοστά, είναι το 32 και πέφτει πάνω στο 12ο τάστο όπου βγαίνει η πρώτη και πιο εύκολη αρμονική. Η μισή της μισής απόστασης είναι το 16 εκατοστά και πέφτει πάνω στο 5ο τάστο από την πλευρά του nut αλλά και περίπου πάνω στην αρχή του neck μαγνήτη από την μεριά της γέφυρας. Και στα 2 αυτά σημεία βγαίνει αρμονική. Η μισή της μισής απόστασης είναι τα 8 εκατοστά όπου εμφανίζεται σε 4 σημεία πάνω στην ταστιέρα. Περίπου πάνω στο 2ο τάστο & περίπου πάνω στο 9ο τάστο από τη μεριά του nut και περίπου πάνω από το 17ο & πάνω από τον middle μαγνήτη από τη μεριά της γέφυρας. Και αυτή η υποδιαίρεση στα μισά των μισών συνεχίζεται για πάντα...
    0 βαθμοί
  31. - Γιατρε μου εχω ενα προβλημα. - Τι προβλημα? - Εχω μονο ενα @ρχιδι - Δεν πειραζει, γραφτο στ'@ρχιδι σου.
    0 βαθμοί
  32. Για το Alnico 2 του πράγματος και τη λιγότερη επιθετικότητα των Blondes, που θεώρησα ότι πιθανά να την προτιμάς. Ωστόσο οκ, μπορεί να κατάλαβα και λάθος... Γενικότερα πάντως, οποιοδήποτε από τα δύο σετ λογικά θα σε ενθουσιάσει, καθώς το επίπεδο clarity και μόνο θα σου δίνει άλλη αίσθηση στο παίξιμο (αυτή την στιγμή είναι λίγο πολύ σαν να διαλέγεις ποιό μοντέλο Ferrari προτιμάς).
    0 βαθμοί
  33. Ξέχασα να πω πως αν κάποιος έχει παραπάνω ψωμί από όσο μπορεί να φάει σε μια βδομάδα παίζει πάντα και η κατάψυξη ε. Κόβεις όσο δεν μπορείς να καταναλώσεις και σε μια σακούλα το βάζεις στην κατάψυξη. Το επαναφέρουμε αφήνοντάς το να έρθει αρκετές ώρες σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το διατηρούμε με τον ίδιο τρόπο. Ένα μικρό ζέσταμα σε φούρνο μικροκυμάτων ή τοστιέρα θα το κάνει ακόμα πιο καλό. Αρκεί να το κάνουμε μόνο στην ποσότητα που θα φάμε. Αν ωστόσο το ψωμί αρχίσει να ξεραίνεται, αφαιρέστε την κόρα με ένα μαχαίρι και κόψτε το σε φέτες αφήνοντάς το να ξεραθεί έτσι. Μετά γίνεται υλικό για μπιφτέκια (μακράν καλύτερο υλικό από τις φρυγανιές ή τη βρώμη) ή το τρίβεις σε τρίφτη και γίνεται εξαιρετικό υλικό για πανάρισμα ή για να απορροφήσει πλεονάζοντα υγρά σε πίτες ή άλλα φαγητά. Στον ευρωπαικό μεσαίωνα και στο Βυζάντιο το χρησιμοποιούσαν για να πήζουν σάλτσες (δεν υπήρχε καλαμπόκι ακομα για να εχουμε corn flour). Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές Γιάννη. Να είσαι πάντα καλά. Είναι γεγονός ότι αυτές οι πληροφορίες είναι καθημερινές για όλους μας και αξίζει να τις ξέρει κάποιος. Γιατί ειναι κρίμα να πετάμε ψωμί.
    0 βαθμοί
  34. Με βάση το παραπάνω, Το ψωμί του τόστ που λέμε στην ελλάδα και sandwish bread στην πατρίδα του την αμερική, ΔΕΝ είναι ψωμί αλλά "αρτοσκεύασμα ζαχαροπλαστικής" Ο τύπος αυτός αρτοσκευάσματος αναπτύχθηκε στην Αμερική με σκοπό να παράγεται εύκολα και γρήγορα από τις βιομηχανίες, η ψίχα του να έχει αρκετή αντίσταση για να μη διαλύεται όταν απλώνεις πάνω υλικά (φυστικοβούτυρο και μαρμελάδες), να είναι μαλακό (σαν αφρός) και κυρίως να διατηρείται τουλάχιστον 2 εβδομάδες από τη στιγμή που θα το αγοράσεις. Προσωπικά οι παραπάνω λόγοι μου φαίνονται κάπως γελοίοι γιατί δεν ξέρω τι είχαν στο μυαλό τους αλλά κανένα ψωμί που έχω φτιάξει ή αγοράσει από φούρνο δεν διαλυόταν όταν αλείφεις πράγματα πάνω του. Ακόμα και όταν αλείφεις κατευθείαν μέλι που το ελληνικό μέλι έχει πολύ μεγαλύτερη πρόσφυση σαν υλικό. Δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο που έσπασε δόντι με φρέσκο ψωμί ακόμα και η υφή του αφρού με στέλνει νοητικά σε κέικ και παντεσπάνια. Επίσης το ψωμί μπορεί να ξεραθεί ή να μουχλιάσει. Και τα δύο είναι φυσικές διαδικασίες που με κατάλληλη μεταχείριση αποφεύγονται. Αρχικά η μούχλα αναπτύσσεται όταν συντρέχουν εκ παραλλήλου συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας. Αν ένα από τα δύο δεν υπάρχει (ή και τα δυο) το ψωμί δε μουχλιάζει. Το να ξεραθεί το ψωμί έχει να κάνει με τη σταδιακή εξάτμιση της υγρασίας του αλλά και την επαφή της ψίχας του όπου υπάρχουν ακόμα κάποια βακτήρια με τον αέρα. Αυτά κάνουν το άμυλο να αποκτά μια κρυσταλλική μορφή και σκληραίνει όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα βρασμένα μακαρόνια ή το ρύζι που αφήνουμε να έρθει σε επαφή με τον αέρα για λίγες ώρες. Όλα αυτά.... αποφεύγονται με τον εξής τρόπο. Όταν το ψωμί βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου (δηλαδή να μην είναι ζεστό μόλις βγήκε από το φούρνο). Το τοποθετούμε μέσα σε μια νάιλον σακούλα την οποία κλείνουμε καλά, και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε ένα μικροκλίμα υγρασίας μέσα στη σακούλα και όλο αυτό μέσα σε ένα άλλο μικροκλίμα θερμοκρασίας (ψυγείο). Η υγρασία που έχει μέσα του το ψωμί δεν θα εξατμιστεί εκτός της σακούλας και το ψωμί θα την απορροφήσει από το περιβάλλον του ξανά όταν διαφύγει). Το ψωμί ΔΕΝ θα μουχλιάσει γιατι μπορεί να έχει μεν υγρασία αλλά όχι υψηλή θερμοκρασία. Το ψωμί διατηρείται έτσι τουλάχιστον μια εβδομάδα άριστα. Εαν είναι κάποιος σουπερ μερακλής, μπορεί απλά να κόψει όσο θέλει και να το αφήσει στον πάγκο λίγη ώρα να επιστρέψει σε θερμοκρασία δωματίου. Πάντως εγώ κάθε βράδυ κόβω μια φέτα και την αφήνω σκεπασμένη στον πάγκο. Το επόμενο πρωί είναι σαν φρέσκια και είναι μιας εβδομάδας. Νομίζω ότι έχω κρατήσει ψωμί και λίγο παραπάνω από βδομάδα. Αλλάζει λίγο η υφή του και γίνεται λίγο πιο "λαστιχωτό" αλλά δεν ξεραίνεται ούτε μουχλιάζει. Μια φορά είχα αγοράσει ψωμί τοστ από σουπερμαρκετ (πολύ γνωστή εταιρεία). μετά από άνοιγμα της συσκευασίας και μερική κατανάλωση μπήκε σε ένα ντουλάπι και στη συνέχεια ξεχάστηκε εκεί για τουλάχιστον 2.5 μήνες σίγουρα... μια μέρα το ανακάλυψα και από περιέργεια έβγαλα μια φέτα να δω πως είναι. Το ψωμί δεν είχε τίποτα εμφανισιακά και ήταν μαλακό όπως και την πρώτη μέρα.... πάντως δεν ψήθηκα να το φάω.
    0 βαθμοί
  35. Αυτά, "last year". Τι φιδάκια και tetris και πασιέντζες, στο 2023 ζούμε.? Η Ubisoft ήδη ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Yamaha, και το "Assassin Creed Mirage" που κυκλοφόρησε στης αρχές Οκτωβρίου για τα Playstation 5, Windows κ' Xbox One, θα έρχεται πλέον προεγκατεστημένο και στο νέο Montage M από τον Ιανουάριο. Νέα εποχή στο synth gaming...?
    0 βαθμοί
  36. Αυτά ήταν μηχανήματα. Όχι τώρα που σου ζητάει ο άλλος 4 χιλιάρικα και δεν έχει μέσα ούτε σκάκι ούτε τάβλι ούτε μία πασιέντσα τέλος πάντων ? Ακόμα και το MC-707 πιό πάνω έχει ping pong ?
    0 βαθμοί
  37. Αυτό που με χαλάει περισσοτερο δεν είναι η σχετική έλλειψη δυναμικων, αλλά κάποια ενοχλητικά πρίμα που κάνουν μυτερό τον ήχο. Θα ήθελα να είναι πιο μαλακος, και να ακούει πιο πολύ όταν ρίχνω το treble και το presence. Θα ήταν ιδανικό. Ακόμα ένα πράγμα που με χαλά, είναι ο "τεχνητός" τρόπος που σβήνει η νότα. Σε πολλές περιπτώσεις φταίει και το noise gate πολύ έχουν σχεδόν όλοι οι ήχοι. Ευελπιστώ να εξαλειψω τα προβλήματα αυτά με λίγο tweaking. Δεν είναι ο βασικός ήχος μου, αλλά δεν παύω να προσπαθώ να παίρνω τα μέγιστα από αυτό.
    0 βαθμοί
  38. Όταν το απενεργοποιήσεις λογικά δεν θα εμφανιστεί το μήνυμα. Βέβαια δεν θα είναι σε λειτουργία το Auto Shutdown.
    0 βαθμοί
  39. 0 βαθμοί
  40. ME ΓΕΙΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ!!!! ???
    0 βαθμοί
  41. Ρε παιδια, με έχετε παρεξηγήσει! Έχω μόνο έναν υπολογιστή!
    0 βαθμοί
  42. Λοιπόν ακούστε εδώ τι συμβαίνει. Δεν είναι δυνατόν ο Γιώργος να παίρνει κιθάρες, πετάλια, πολυεφφέ κι ενισχυτές κάθε 20 μέρες, κάτι δεν πάει καλά εδώ. Βαρέθηκα να γράφω "καλόπαιχτο". Έκατσα και σκέφτηκα σοβαρά. Μάλλον εκεί στον Thomann τον έχουνε γνωρίσει από τις πολλές αγορές του, και μπήκανε και διαβάσανε και τα reviews που κάνει. Οπότε τον ρωτάνε τι θέλει, και του στέλνουνε gear για να κάνει reviews εδώ, να φτάνει το gas στον Θεό, και να ορμάμε εμείς τα αρρωστάκια στον Γερμανό να ψωνίζουμε. Δεν εξηγείται αλλιώς.
    0 βαθμοί
  43. Κανονισε τωρα να αρχισουν να ρωτανε ποιο κραμα ειναι το καλυτερο για SRV ηχο, και να ξηλωνουν καθε βδομαδα ταστιερες
    0 βαθμοί
  44. Συζητανε δυο φιλοι: - Γιατι εχεις μαυρο ματι ρε? - Ασε, απο σαρδαμ την επαθα.... - Τι σαρδαμ ρε? για λεγε.... - Πηγα με τη γυναικα χτες στο θεατρο και ηταν στο ταμείο μια γκομενα με κατι βυζαρες τουμπανα, μπερδευτηκα κι εγω και της ειπα "θα ηθελα 2 βυζιτηρια". Τα πηρε στο κρανιο η δικια μου και με τσακισε. Εσυ ομως γιατι εχεις αυτο τον επιδεσμο σαν σαρικι στο κεφαλι? - Απο σαρδαμ κι εγω. - Τι εγινε δλδ? - Γυρισα προχτες στο σπιτι και αντι να πω στη γυναικα "τι φαι εφτιαξες αγαπη μου σημερα?", της ειπα "μου εχεις καταστρεψει τη ζωη μωρη καρι@λα"
    0 βαθμοί
  45. Εχθές δούλεψα καμιά ώρα μαζί του και τώρα το πρωί που έκανα κάτι δουλειές στον υπολογιστή το κοιτούσα και λέω θα μοιραστώ και μια καλλιτεχνική στο topic. Όπως φαίνεται αυτό το σετάρισμα θα με συντροφεύσει για πολύ καιρό, ενίοτε θα αλλάζει το keyboard με αυτά που έχω, προς το παρόν θα δουλέψω στη σύνθεση με το V μαζί με τα VST και κυρίως αυτά που έχω από Spectrasonics και Native Instruments. cos_dr's Music Workstation - Studio στο σημείο αυτό να αναφέρω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα ηχεία τα Presonus, μέχρι στιγμής που και χώρο δεν μου πιάνουν και καλές ρυθμίσεις έχουν και κυρίως είμαι ευχαριστημένος από την ακρόαση, μου δίνουν σχετική ακρίβεια χωρίς να ξεσηκώνουν τον κόσμο τη νύχτα και χωρίς να με κουράζουν, είναι πολύ λεπτομερή και τα συνηθίζω πάρα πολύ. Για τα λεφτά τους και για το μέγεθός τους είμαι πολύ ευχαριστημένος, ελπίζω να δείξουν και αντοχή και ανοχή, εγώ τα προσέχω πάρα πολύ, όσο καλύτερα γίνεται στις εντάσεις μου και τις ρυθμίσεις μου.
    0 βαθμοί
  46. Λοιπόν, Μόλις γύρισα από τα πατρογονικά εδάφη από τη μεριά του πατέρα μου (Τιθορέα) και έχω προσωπική παράδοση να μην έρχομαι από εκεί πίσω αν δεν έχω προμηθευτεί γιαούρτι, μέλι βελανιδιάς και ψωμί. Το ψωμί ίσως θεωρηθεί υπερβολή, αλλά δεν είναι. Ο λόγος είναι ότι αντίθετα με ότι βρίσκεται ακόμα και σε καλούς φούρνους εδώ (και ακόμα και με ότι φτιάχνω εγώ) πρόκειται για το σωστό/true ψωμί από κίτρινο Βοιωτικό αλεύρι αποκλειστικά, προζύμι και ψήσιμο σε έναν παλιό τουβλινο φούρνο με μεταλλικά μέρη από ισπανικό μαντέμι. Όπως βλέπουμε στη φωτογραφία, δεν διαθέτει κάποια ιδιαίτερη διόγκωση, το χάραγμα είναι ψιλό πρόχειρο και το σχεδόν τετράγωνο σχήμα μάρτυρα ωρίμανση σε πινακωτή. Έχει ελάχιστο σουσάμι αλλά κυρίως τέλειο ψήσιμο και σκληρή κόρα εξαιτίας του φούρνου. Κακά τα ψέματα, όση τεχνική και να έχεις και όσο καλό αλεύρι, ο φούρνος παίζει μεγάλο ρόλο και οι οικιακοί φούρνοι έχουν περιορισμούς. Επίσης το ψωμί έχει συμπαγή δομή εσωτερικά χωρίς μεγάλη κυψελωση, εξαιτίας του ελαιολάδου που επιβραδύνει τη διόγκωση. Ο μεγάλος θάλαμος του φούρνου (σα μικρό δωμάτιο είναι) σε συνδυασμό με την ενιαία θερμοαποροφητικότητα των τούβλων και του μαντεμιού, δημιουργούν συνθήκες κλιβάνου που ο μικρός μας οικιακός φούρνος, δεν πετυχαίνει ποτέ. Ακόμα και με γάστρα προετοιμασμένη για μια ώρα στο ζενίθ της θερμοκρασίας. Ως καύσιμη ύλη είναι ξύλο και για υγρασία σφουγκαρίστρα με νερό και ταψιά με νερό που βράζει. Αυτό είναι το κανονικό ψωμί που έχουμε πια ξεχάσει δυστυχώς...
    0 βαθμοί
Ο πίνακας επιτευγμάτων έχει ρυθμιστεί σε Athens/GMT+03:00
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...