Πίνακας συμμετοχής
Δημοφιλές περιεχόμενο
Προβολή δημοσφιλέστερου περιεχομένου σε 10/08/23 σε Αναρτήσεις
-
Το πρόβλημα έχει διορθωθεί. Σε περίπτωση που το ξανακάνει, είναι λόγω cache στον browser (κάνεις clear).1 βαθμός
-
1 βαθμός
-
Στο μεταξύ ο τύπος εισαγωγή από Blade Runner. A ρε μεγάλε Βαγγέλη, έχει επηρεάσει το σύμπαν...?1 βαθμός
-
Says who? Κωστη, ειμαι με ενα πληκτρολογιο στα χέρια απο τα μέσα των 80s... Θα μου επιτρέψεις να ξέρω καλύτερα απο εσένα τι με καλυπτει και τι δεν με καλύπτει... Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχιζεις αυτή την συζητηση... Χρησιμοποιησε εσύ το Defender αφου σε καλύπτει, και άσε μας εμας να χρησιμοποιούμε άλλα AV που μας καλυπτουν βρε αδερφε... Τι σκατα, ποσοστα απο την MS παιρνεις, γιατι απο εμένα σιγουρα δεν θα βγάλεις προμηθεια assούμε...0 βαθμοί
-
Η αλήθεια είναι ότι booster always on δεν έχω δοκιμάσει ποτέ , αν και φαντάζομαι ότι είναι καλή φάση για να έχει κανείς έναν ωραίο preamp. Νομίζω πως ο Josh JHS έλεγε στην εκπομπή του ότι πολλά boost μαζεμένα είναι gain stages και μπορεί κανείς να πετύχει βρωμιά στακάροντας boosters. Καλή ιδέα αυτή με το booster στο τέλος - θα το δοκιμάσω, αν και δεν είδα να έχω πρόβλημα με το πώς αντιδρά το modulation και το delay με τον λίγο boostαρισμένο ήχο. Δεν μπουστάρω για να κλωτσήσω τον αμπ άλλωστε, θέλω ίσα ίσα μερικά dB παραπάνω για να ακουστεί το solo. Βέβαια να πω εδώ πως παλιότερα όταν κουβαλούσα το Deluxe Memory Man που είχε πάνω του preamp, όντως βρώμιζε ευκολότερα αν ανέβαιναν τα dB και κλίπαρε κιόλας (έχει ενδεικτική λυχνία). Οπότε αυτό το Clean Boost στο τέλος καλή ιδέα. Εδώ ας πούμε ότι η σειρά των εφφέ αν και ακολουθεί κάποιους κανόνες, καμιά φορά αυτοί οι κανόνες μπορούν και να σπάνε , για παράδειγμα σε κάποιες ηχογραφήσεις παλιότερα με τους εκμέκ έβαλα το phaser και το trem μετά το Memory Man για να επηρεάσω τα trails κλπ. Άλλος γουστάρει να έχει το delay πριν το drive για να ακούει ψυχεδέλειες. Νομίζω ότι είναι ωραίο να πειραματίζεται κανείς. Πχ στην πεταλιέρα αυτή τη μικρή που έχω στήσει το wah μετά το fuzz κάνει τελείως άλλη δουλειά από ότι θα έκανε πριν που πνιγόταν κλπ. Το phaser δεν το έβαλα επίτηδες πριν το wah απλά ταίριαξε να είναι εκεί στη συνδεσμολογία. Σίγουρα πάντως το ήθελα πριν τις βρωμιές για να πάρω τον παλιό Van Halen ήχο που έχω στο μυαλό μου όσο μπορώ με το RAT2 να είναι μετά το Phase90. Όσες φορές έβαλα το phase μετά τα drive μου φάνηκε too much. Ίσως μετά το wah να είναι ενδιαφέρον , δεν τα παίζω άλλωστε ποτέ μαζί αλλά να ακόμα μια ιδέα για δοκιμή. ευχαριστώ !!0 βαθμοί
-
Συμφωνώ 100%. Γι' αυτό έχω το Malwarebytes (free).0 βαθμοί
-
Το Μεξικανικόν σκυλαδικάκι έχει πολύ πράμα για βρώση. Είναι βιντατζ, έχει μουσικό ενδιαφέρον, έχει μελωδία, φαρφίσα, μπουζουκοκίθαρο και τάνκερ ολόκληρα από καψούρα όπως κάθε μεξικάνικη σύνθεση που τιμά την παράδοση της πατρίδος. Εδώ οι κατα τα άλλα Peruanos Pasteles Verdes που έκαναν μεγάλο αγροτικό στο Μεξικόν, σιροπιάζουν το κλασσικό άσμα που κάρφωσε στην αιωνιότητα ο θεός Javier Solis.0 βαθμοί
-
0 βαθμοί
-
Εγκατέστησε το Avira Free (ή αγόρασε κάποιο απ'τα πακέτα του) και άσ'το να κάνει την δουλειά για σένα. Και με ευχαριστείς αργότερα.? Το χρησιμοποιώ 20 χρόνια τώρα και με έχει σώσει κυριολεκτικά χιλιάδες φορές. H συνεχής κατάταξη του μέσα στα 3 καλύτερα anitvirus τα τελευταία 20 χρόνια δεν είναι τυχαία. Το εγκαθιστάς και το ξεχνάς, η επιβάρυνση του συστήματος σου είναι ελάχιστη. Όσο για το Avast, μια και αναφέρθηκε, απλά σκουπίδι. Όσοι το έχουν ας του κάνουν ένα uninstall πριν είναι αργά.0 βαθμοί
-
Αγόρασα πριν 2 μέρες το Hotone Ampero II Stomp 10th Anniversary Limited Edition. https://www.hotoneaudio.com/products/multi-effects/new/ampero-ii-stomp-10th-anniversary-limited-edition Οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές. Ωραίοι ήχοι και εφέ κατευθείαν από το κουτί. Εύκολα παραμετροποιήσιμο. Το σύνδεσα και με VOX Ac σε καμπίνα και σε Fender Champ 5w και το ηχητικό αποτέλεσμα είναι καλό. Καλύτερο από αυτό που είχα με την BOSS GT-100 και την BOSS GX-100. Μου έδειχναν αταίριαστες με τον Champ. Ψήνομαι τώρα για ένα FRFR :-) https://www.fender.com/en-US/audio/powered-speakers-1/tone-master-fr-10/2275100000.html Tι λέτε? Κάτι πιο μικρό και φτηνό?0 βαθμοί
-
Τα modulation effects πως τα ακούς σε σχέση με φυσικά πεταλια? Επίσης, να ξέρεις ότι το stomp είναι εκπληκτική πλατφόρμα για ο,τι πετάλι του βάλεις. Το φιλαράκι μου εξήγησε ότι σε σχέση με λαμπάτο ενισχυτή και πεταλια, αντιλαμβάνεται τη διαφορά μόνο σε μεγάλες εντάσεις σε λάιβ, όπου υπάρχει αυτό το ελαφρύ fizz που αναφέρεις, στις ψηλές συχνότητες (το οποίο θυμίζει αμυδρά ψηφιακό ήχο). Είναι μικρή η διαφορά στον ήχο. Με το kemper που έχει, δεν ακούω ουσιαστική διαφορά.0 βαθμοί
-
Πάρε ένα ενεργό ηχείο. Η καλύτερα δύο να παίζεις και στέρεο.0 βαθμοί
-
Αγαπητέ Βρασίδα, η αλήθεια είναι ότι όταν έκανα έρευνα για να τον αγοράσω - (περίπου 5 λεπτά) ? - είχα στο μυαλό μου κουβέντες που πέταγες από δω και από κει για modeler και IR's. Με τις πεταλιέρες της Boss και τον Fender μου, δεν τα πηγαίναμε ποτέ καλά. Κοίταξα κάτι συγκριτικά Kemper, Helix, Quad και είπα θα μπλέξω (με ρυθμίσεις, παραμετροποιήσεις κλπ). Και μπορεί να μην ταιριάζει με τον υπάρχοντα εξοπλισμο και είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Πέφτω πάνω στη Hotone, λέω με τίποτα κόκκινο και πάω στο Ζαρανίκα με τη μηχανή για το τελευταίο κόκκινο κομμάτι ? που του είπα να μου κρατήσει. Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ όμορφο μηχάνημα. TIP Bάζω και μια οικογενειακή φωτό με τα ξαδέρφια του... Σε καλώ στο σπίτι μου στην Κυψέλη για καφεδάκι ή μπύρα και δοκιμή του Ampero. Ή αν δεν μπορείς, με χαρά στον δίνω μια βδομάδα να βγάλεις συμπεράσματα να μας τα γράψεις κι εδώ μέσα. C.U.0 βαθμοί
-
Καλορίζικο! Φίλος επαγγελματίας έχει πάρει και τον τελικό ενισχυτή της hotone, και τα παίζει με καμπίνα. Έχει, μου, λέει τον καλύτερο ήχο ever στα live.0 βαθμοί
-
0 βαθμοί
-
0 βαθμοί
-
η καλυτερη μπυρα του πλανητη: https://www.houseofwine.gr/how/franziskaner-hefe-weissbier-0-5lt.html κ αν δεν υπαρχει: https://cavakatsoni.gr/mpyres/mpyres-eisagwghs/weihenstephaner-hefeweissbier?gclid=Cj0KCQjwpompBhDZARIsAFD_Fp_BdVZiLFIqtLuBfKyVD-YNEORXlSXUPwytUufHsydk9dHqEpHK9T0aArPyEALw_wcB0 βαθμοί
-
0 βαθμοί
-
0 βαθμοί
-
Αν είδα καλά έχεις και τα δύο normal κανάλια καλωδιομένα. Για clean και βρώμικο ή κάτι άλλο; Υ.Γ απόλαυσε τον όσο δεν πάει συμμετέχουμε στη χαρά σου ??0 βαθμοί
-
Χρησιμοποιούσα eset για πολλά χρόνια. Στο τέλος το βαρύνανε τόσο πολύ, που μου έτρωγε ένα σκασμό πόρους. Τώρα είμαι χωρίς αντιβίωση, μόνο με το malwarebytes και προσπαθώ να προσέχω.0 βαθμοί
-
Πληροφοριακά, το Avast το οποιο χρησιμοποιώ για δεν ξέρω και εγώ πόσα χρόνια, μου εσκισε (γιατι δεν μπορουσα να φανταστώ οτι έφταιγε αυτό) το σύστημα με Win11, το οποιο τυχαίνει να ειναι και το κύριο μου (που σημαινει, κατσε λακαμά και στηνε ολα τα μουσικά απο την αρχή*). Κάτι πρέπει να έκαναν στο τελευταίο update. Τα συμπτωματα ήταν οτι , δεν μπορουσε το συστημα να παιξει αρκετες φορές βιντεο στο YT (δοκιμασμένο με δύο browsers), βιντεο τοπικά (Media Classic Player), TV Tuner κοκ. Σε όλα υπήρχαν θέματα και με την εικόνα και με τον ήχο. Ξέρω οτι ευθυνεται το Avast γιατι την 55η φορά που ξεκινησα να στηνω το σύστημα, δοκίμαζα τα πάντα μετά απο κάθε εγκατάσταση νεου λογισμικου. Με Avast, προβλημα, Χωρις Avast, όλα καλά. Εστησα το Kaspersky Free και φαινονται όλα ΟΚ, θα το παρακολουθω. Και πάλι καλά γιατι το μυαλό μου πήγαινε καθαρά είτε σε hardware failure, ή σε (παλι) προβληματικους drivers (Intelάρα όλε!). Για την ιστορία το άλλο desktop συστημα με τα Win10 φαίνεται ΟΚ προς το παρόν (θα δουμε), παιζει και να μην εχει παρει ακομα το update γιατι ειναι 24/7 ανοιχτο (σε καθε update του προγραμματος - οχι των virus definitions- χρειαζεται restart). Τα laptops εχω να τα ανοιξω πολυ καιρο (Win10) οπότε δεν ξέρω τι γινεται και εκει. *α ναι, το image restore ΔΕΝ λειτουργησε αυτη την φορά (εχω μερικές υποψίες γιατί) @#%#%@#@$@%.0 βαθμοί
-
0 βαθμοί
-
Μετά από αρκετές δοκιμές και 5-6 live θα έλεγα ότι τον απολαμβάνω πάρα πολύ τον ενισχυτή έως και επικίνδυνα. Το χτεσινό setup στο Καφωδείο: Signal Chain: AnalogMan Peppermint Fuzz MXR script CS phase 90 Dunlop Mini Crybaby Analogman Ts-9–> TS 808 mod. 1983 ProCo RAT 2 MXR Micro Amp BOSS PS-5 Super Shifter KORG Pitch Black tuner Demeter Tremulator MXR Carbon Copy Analog Delay Malekko Spring Chicken. Στο Μπάσο κανάλι και μόνο με τον διακόπτη στα 20 Watt και Creamback. Δουλεύανε όλα καταπληκτικά και το καταχάρηκα!! Το πρόβλημα για μένα είναι ότι χρησιμοποιούσα «λάθος» τον ενισχυτή για τις χαμηλές εντάσεις που παίζουμε. Αν μπορούσα να τον ανοίξω πολύ φαντάζομαι τα δύο κανάλια θα είχαν καλύτερο ήχο. Τώρα όμως είχα ένα super Useful Μπάσο κανάλι που με το Presence και τα Πρίμα στην ώρα 3.00 είχε αρκετό sparkle για να κόβει και τέλεια μπάσα. Τα μπάσα τα είχα 9.00 και τα μεσαία noon. Επίσης αυτό που είπατε για τα φαζζοπέταλα όντως ισχύει , τα αγαπάει πολύ ο αμπ και ειδικά με strat σκοτώνει ο συνδυασμός! Γενικά το Update είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος με τον ενισχυτή και βέβαια το Creamback είναι όνειρο!0 βαθμοί
-
0 βαθμοί
-
0 βαθμοί
-
0 βαθμοί
-
Gary Burton από το album του "Reunion" του 1989. Gary Burton – vibraphone, marimba Pat Metheny – guitar Mitchel Forman – piano, keyboards Will Lee – bass guitar Peter Erskine – drums, percussion0 βαθμοί
-
Κυρ @shelter μου άκουσέ με λίγο, το είπε ο Γιάννης και έχει δίκιο. Πάρε από αυτό το νήμα όλα αυτά που φτιάχνεις, άνοιξε ένα καινούριο νήμα στον Λούκουλο, και βάλτα εκεί (copy/paste), να είναι ανά πάσα στιγμή προσβάσιμα, και να μην χάνονται στο "τι τρώτε τώρα". Ονόμασε το νέο νήμα όπως θέλεις. Θέλεις "Shelter", θέλεις "έργα ζύμης", ότι θέλεις. Να τα βλέπουμε εκεί να μας τρέχουν τα σάλια, να σχολιάζουμε εκεί και να σου κάνουμε και παραγγελιές εκεί. Είναι κρίμα να τα πετάς στον σωρό.0 βαθμοί
-
0 βαθμοί
-
0 βαθμοί
-
0 βαθμοί
-
Άλλοι τρώνε θαλασσινά στου και άλλοι τοστ σπίτι τους. Άτιμο Montage, τι άλλες θυσίες θα κάνω για σένα...? Ευτυχώς που ο σεφ είναι ειδικευμένος στα τοστ. Παρακάτω η συνταγή για όσους γουστάρουν την γκουρμέ κουζίνα. Δύο φέτες Gouda Μία φέτα ζαμπόν Τόνος Rio Mare σε λάδι (στραγγίστε το) Μαγιονέζα Μουστάρδα Bon appétit!?0 βαθμοί
-
Εσύ ρε φιούζιε τι δουλειά έχεις εδώ κιθαρίστας άνθρωπος...; Μείνε μακρυά γιατί με αυτούς τους πληκτράδες δεν ξέρεις ποτέ..........0 βαθμοί
-
Το αλεύρι της στερεάς ελλάδας τολμώ να πω ότι είναι μακράν το καλύτερο ακόμα και απο άλευρα εξωτερικού. Ειδικά το σκληρό κίτρινο απο Βοιωτία/Φθιώτιδα. Τα αρνητικά που του προσάπτουν είναι ότι: 1) Είναι πιο δύσκολο στην αρτοποίηση απο τα λευκά, καθώς οι χρόνοι στους οποίους διογκώνεται και ωριμάζει είναι μικρότεροι και αισθητά διαφορετικοί με διαφορετικές θερμοκρασίες. Αν δεν έχεις αρκετή εμπειρία απο τη χρήση του σε διαφορετικούς μήνες το χρόνο, κινδυνεύεις να μην έχεις καλό αποτέλεσμα. 2) Υπάρχει μια αμερικανικής προέλευσης εμμονή με τα πολύ υψηλά ποσοστά πρωτείνης. Τα ελληνικά αλευρα γενικά ή πιο σωστά τα σιτάρια που ευδοκιμούν στον Ελληνικό γεωγραφικό χώρο δεν αποκτούν ποσοστά πρωτείνης πάνω απο 10.5%. Αυτό δεν εμποδίζει την αρτοποίηση, απλά κοντράρει την πραγματικότητα πάνω στην ινσταγκραμική θεώρηση της ιδέας για την αρτοποιία που θέλει αυτά τα πολύ φουσκωτά και μερικές φορές γυαλιστερά ινσταγραμικά ψωμιά. Παλιά τα ψωμιά στους φούρνους (ειδικα της επαρχίας) και ειδικά όσοι τα έζησαν πριν το 1971 που η μαγιά καθιερώθηκε ως βελτιωτικό μαζικής παραγωγής, ήταν λιγότερο φουσκωτά αλλά μακράν πολύ πιο νόστιμα και διαρκούσαν όλη τη βδομάδα. Το ποσοστό πρωτείνης ειναι άμεσα συνδεδεμένο με το άζωτο στη ρίζα του φυτού και αυτό καθορίζεται ή απο ιδιαίτερες εδαφολογικές συνθήκες (υγρασία στο έδαφος σε συνδυασμό με ηλιοφάνεια στην επιφάνεια) ή προστείτεται σε λίπασμα. Στα άλευρα της βόρειας ευρώπης και της βόρειας αμερικής που είναι γνωστά για κάτι ποσοστά του τύπου 13.5-15% δεν αναφέρεται κάτι ύποπτο στην διατροφική δήλωση, αλλά κανεις δε μας λέει οτι δεν αυξηθηκε το άζωτο με τεχνητό τρόπο στην καλλιέργεια ή ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προστέθηκε επιπλέον πρωτεινη σίτου (γλουτένη) στο αλεύρι, για να ανέβει το ποσοστό. Η μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτείνη κάνει τη ζύμη πιο ευκολοδούλευτη που θα δώσει την δυνατότητα και σε κάποιον λιγότερο έμπειρο να αρτοποιήσει. Πολύ συχνά τα έτοιμα άλευρα που κυκλοφορούν στο εμπόριο απο μύλλους που συλλέγουν αλεύρι απο όλη την ελλάδα και συχνά το εξωτερικό και το συσκευάζουν, αυτά που γράφουν απ έξω (για ψωμι, για τσουρέκι, για ιταλικά ζυμώματα, μοναστηριακό κλπ) έχουν ήδη μέσα και γλουτένη πρόσθετη (για να ανέβει η πρωτείνη) και μικρά ποσοστά μαγιάς ή αποξηραμένου προζυμιού. Η προσθήκη γλουτένης στο άλευρο είναι ευρέως διαδεδομένη τεχνική. Κάποιοι την αρνούνται για ιδεολογικούς λογους και κάποιοι την εφαρμόζουν φανατικά. Η μη προσθήκη όμως και η αρτοποίηση με ποσοστό 10-10.5% που έχουν τα ελληνικά άλευρα δεν είναι απαγορευτική. Επίσης η προσθήκη γλουτένης μέχρι ποσοστό 3% επι του συνολικού άλευρου της ζύμης επιτρέπεται απο τη νομοθεσία. Παρεμπιπτόντως το στερεοελλαδίτικο τύπου Μ (κίτρινο σκληρό) είναι μακράν απο τα πιο αρωματικά άλευρα που έχω δουλέψει και κάνει τρομερά γευστικό ψωμί. Μακάρι να είχαμε και ξυλόφουρνο για να ολοκληρωθεί το σκηνικό. Επίσης στην Ευρώπη και κατα συνέπεια και στην Ελλάδα, η νομοθεσία για τα τρόφιμα είναι πολύ πιο αυστηρή απο τον υπόλοιπο κόσμο και αυτό οφείλεται στη Γαλλία. Συγκεκριμένα το ψωμί είναι αποκλειστικά "αλεύρι σίτου, νερό, ζύμη (μαγιά ή προζύμι) και μικρή ποσότητα αλατιού". Αν ο αρτοποιός θέλει να αναμειξει άλευρα, οφείλει να το αναφέρει σε διακριτό σημειο (ετικέτα) και εαν κάτι περιέχει πιο πολλά και διαφορετικά προιόντα είναι προιόν ζαχαροπλαστικής.... καθώς προιόν αρτοποιίας είναι το ψωμί και τα αρτοπαρασκευάσματα που ως τέτοια λογιζονται προιόντα άρτου που κλιβανίζονται (δηλαδή φρυγανιές, παξιμάδια και ότι ψήνεται με τη ζύμη του ψωμιού). Δηλαδή αν εγώ φτιάξω ψωμί σε φόρμα με καπάκι με τη ζύμη του ψωμιού είναι αρτοπαρασκεύασμα. Αυτό στο σουπερμαρκετ που έχει 32 υλικά είναι προιον ζαχαροπλαστκής... Το κουλουρι θεσσαλονίκης που πουλιέται στους κουλουράδες είναι προιον ζαχαροπλαστικής. Εαν φτιαξεις ενα κουλουρι με τη ζύμη του ψωμιού είναι αρτοπαρασκεύασμα. Επίσης το ψωμί είναι προιόν διατίμησης. Δυστυχώς εμείς οι Αθηναίοι έχουμε συνηθίσει απο μικροί αυτό το παρασκεύασμα που ονομάζεται "ψωμί πολυτελείας" με σκέτο λευκό άλευρο φτιαγμένο απο την ψύχα του σιταριού και τέρμα βελτιωμένο. Το ψωμί δεν είναι έτσι, αλλα σαν αυτό που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας. Η γεύση εκπαιδεύεται και η ιδέα για την ομορφιά το ίδιο.0 βαθμοί
-
Πραγματική ιστορία: Μπαίνουμε μεσημέρι σε καφενείο σε χωριό απομονωμένο - Τι να φέρω, ρωτάει το μαγαζί - Δυο μπύρες Heineken - Heineken δεν έχω - Τι έχεις? - Άμστελ και πράσινη - ?, Ε τότε φέρε δυο πράσινες ?0 βαθμοί
-
Και εγώ αυτό κάνω. Κομμάτι κομμάτι....ό,τι βρίσκω δηλαδή στην ανακύκλωση κάθε φορά ?0 βαθμοί
-
0 βαθμοί
-
και εσένα θα έπρεπε να σε καλύπτει.-1 βαθμοί
Ο πίνακας επιτευγμάτων έχει ρυθμιστεί σε Athens/GMT+03:00