Πίνακας συμμετοχής
Δημοφιλές περιεχόμενο
Προβολή δημοσφιλέστερου περιεχομένου σε 09/06/23 σε όλα
-
Θα πω πράγματα αυταπόδεικτα αλλά βρισκόμαστε δυστυχώς στην εποχή που πρέπει να δικαιολογούμε τα ήδη δεδομένα. Το κομμάτι είναι ένα αριστούργημα, προϊόν στίχων του Waters και μουσικής σύνθεσης και των τεσσάρων. Η original εκτέλεση από το Dark Side of the Moon δε, με τον Gilmour στα φωνητικά είναι εμβληματική/αξεπέραστη/συγκλονιστική/ιστορική και βάλτε ό,τι άλλο θετικό επίθετο θέλετε. Η παρούσα εκτέλεση προφανώς και δεν είναι κακή (θα έπρεπε να προσπαθήσει πολύ κάποιος για να χαλάσει ένα τέτοιο κομμάτι), αλλά όπως είπαν και οι συνάδελφοι παραπάνω, δεν αλλάζει/προσθέτει/προτείνει τίποτα. Είναι δε σίγουρα χειρότερη από την original. Ο Waters μας είπε πρόσφατα εν ολίγοις ότι "Τι Pink Floyd και μαλακίες, δικά μου είναι τα κομμάτια" και ακολούθως αποφάσισε να ξαναηχογραφήσει το album χωρίς του υπολοίπους προφανώς. Με λίγα λόγια δηλαδή να δηλώσει και πρακτικά αποκλειστική κυριότητα των κομματιών. Οπότε πάει τώρα και γεροντοσκαλίζει ένα έργο τέχνης άρτιο, με ανεξάρτητη πλέον πολιτιστική οντότητα και ιστορία γιατί το original έργο δεν έλεγε Roger Waters αλλά Pink Floyd. Απλά γελοιότητες. Υ.Γ. Quiz: Μαντέψτε ποιο από τα δύο άλμπουμς θα (συνεχίσει) να ακούει ο κόσμος σε 50 χρόνια από τώρα.5 βαθμοί
-
Δεν με ενδιαφερει η αποδομηση ή η μη επιδειξη "σεβασμου" οπως αρεσκονται πολλοι "φαν" να λενε για καποιο opus magnum της συγχρονης τεχνης. Εχει αποδειχτει πλειστες οσες φορες οτι ακομα και εργα που δεν μπορουμε να τα φανταστουμε αλλιως, η που πιστευουμε οτι δεν μπορει κανεις να βελτιωσει την τελειοτητα, στα χερια καποιου αλλου εμπνευσμενου ικανου καλλιτεχνη, αυτο γινεται και μεταμορφωνεται σε κατι αξιολογο που δινει μια διαφορετικη οπτικη γωνια , φρεσκαδα. Να πουμε για τους Raining pleasure k τον Χατζηδακι, να πουμε για τους D. mode και το personal jesus κ.ο.κ. O Waters λοιπον και το δικαιωμα εχει και τα καλλιτεχνικα εχεγγυα εχει και μπραβο του που λενε. Το θεμα ειναι οτι εδω με αυτα τα δυο που εχω ακουσει ναι μεν ειναι επαναστατικες οι αλλαγες σε σχεση με τα αυθεντικα αλλα δεν μου προκυπτει οτι εχουμε κατι το οποιο να εμπιπτει στις παραπανω κατηγοριες που χαρακτηριζουν μια διασκευη ως ισαξια η και καλυτερη του original.2 βαθμοί
-
To ίδιο θα σκεφτόμουν πάνω κάτω και για τα παραπάνω, μια και δεν χρειάζεται κάποιος να ακούει DP πχ για να έχει ακούσει κάπου/κάποτε το Smoke On The Water. Το ίδιο ισχύει και για άλλες διάσημες συνθέσεις, τις πρώτες νότες της 5ης συμφωνίας του Μπετόβεν πχ ή την εισαγωγή του Toccata & Fugue, BWV 565 του Μπαχ, είναι θέματα που έχουν παιχτεί παντού (ταινίες, διαφημίσεις, tv, ράδιο, bars/clubs/ταβέρνες/ψητοπωλεία/λαχαναγορές/cafe/ασανσέρs κλπ κλπ κλπ), και συνεχίζουν να παίζουν. Το να μην πέσει κάποιος πάνω τους σε κάποια στιγμή της ζωής του είναι πραγματικά σπάνιο.1 βαθμός
-
Είπαμε, Οίκος "Rustichella D’ Abruzzo". Αυτόν ξέρουμε, αυτόν εμπιστευόμαστε.??1 βαθμός
-
1 βαθμός
-
Έτσι, να "γυρίζει" η SG assούμε, μην είστε μονοφαγάδες και παρτάκηδες... ?1 βαθμός
-
Η SG δεν ειναι ουτε του Γιωργη ουτε δικια'μ Βρεθηκε εδω κ ειπε να παιξει κι αυτη ωστε να εχουμε μια πρασινη κιθαρα κ μια κοκκινη1 βαθμός
-
Συμφωνώ απολύτως με τον κύριο από πάνω @fenderiarhs. Ωραία η αισθητική, δείχνει ότι είναι σε μια διαφορετική ατραπό πλέον που προσεγγίζει την τραγουδοποιία με πιο παραδοσιακούς όρους και λιγότερες συναισθηματικές εξάρσεις (λογικό και λόγο ηλικίας), αλλά δεν προσθέτει κάτι στο κλασσικό του πλέον έργο. Ωστόσο θα αγόραζα μια νέα δουλειά δουλεμένη με αυτή την αισθητική. Αρκεί ο συνθέτης να αισθανόταν ότι υπάρχει λόγος να εκφραστεί.1 βαθμός
-
Νομίζω, αποκατεστάθη η βλάβη. Γι' αυτό μου φαίνονταν αλλου ντ' αλλού το παίξιμο σου ? Όταν σου στελνω ένα 3λεπτο backing, να μου στελνεις 3λεπτο αρχείο, για να κολλήσει στην αρχή και να μην έχουμε τετοια θεματα. Όταν μου στέλνεις το σολο σκέτο, άστα να παν....1 βαθμός
-
1 βαθμός
-
1 βαθμός
-
0 βαθμοί
-
Μy Guitar Heroes!!!! Είστε καταπληκτικοί, απολαυστικοί, ο ήχος σας με συγκίνησε, τα σόλο σας με εξίτσραν. Εύγε σας!!! Άξιοι!!!!!!0 βαθμοί
-
0 βαθμοί
-
To Να μ' αγαπάς το έχω ακούσει... το έχει τραγουδήσει ο Στέλιος Ρόκος. Τα άλλα όχι. Τραγούδια του Ρόκου είναι και αυτά;0 βαθμοί
-
Εσύ πρέπει να είσαι "ματάκιας", δεν εξηγείται αλλιώς γιατί την θέλεις σε βίντεο και όχι στο δωμάτιο.0 βαθμοί
-
Τώρα με τη Σίντνεϊ στο βίντεο περιμένεις να σχολιάσουμε το τραγούδι ή αν ξέρει κιθάρα ο κηφ....0 βαθμοί
-
Άμα ξέρεις να γράφεις τραγούδια. Υ.Γ. Και μην ακούσω δεν ξέρει ο Keef κιθάρα και τέτοιες @ν0η$ί€$0 βαθμοί
-
0 βαθμοί
-
Όπως υποσχέθηκα είπα να βάλω μερικές φωτογραφιούλες από Βαρκελώνη. Είναι ας πούμε σχετικά πρόσφατες. Νομίζω του 2018 Εφτιαξα και κλαμπ. Μέχρι να εγκριθεί αρμοδίως ανεβάζω εδώ κάποια πράγματα και ας τα μεταφέρουν οι αντμιν Η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι φυσικά μια paella. Στην καινούργια παραλία της Βαρκελώνης θα βρείτε αρκετα γκουρμέ εστιατόρια για να δοκιμάσετε. Οι τιμές...ιδίως όταν υπάρχει άμεση θέα είναι υψηλές. Και υπάρχει και waiting list, τουλάχιστον μισής ώρας. Μια paella όπως στην φωτογραφία που υποτίθεται είναι για 2 άτομα, βολεύονται και 4 μαζί με μερικά ακόμα πιατάκια. Κοντά στο 100ρικο. Δεν νοείται να είστε Βαρκελώνη ή Ισπανία και να μην χτυπάτε αλύπητα tapas. Πρόκειται για μικρά ατομικά μεζεδάκια που "βγαίνουν" σε ό,τι φαντάζεται ο μαγαζάτορας. Συνήθως στα πιό καλά εστιατόρια υπάρχει κατάλογος με εικόνες, αλλά στα πιό ...του δρόμου υπάρχουν έτοιμα στον μπουφέ όπου παίρνεις και ξαναπαίρνεις περνώντας μετά από το ταμείο. Απο ιδιαίτερα οικονομικά έως πολύ ακριβά. Ανάλογα πού θα κάτσεις εδώ σε ένα μαγαζάκι έξω από την Βαρκελώνη, δυστυχώς δεν θυμάμαι πού. εδώ σε ένα μαγαζάκι έξω από την Βαρκελώνη, δυστυχώς δεν θυμάμαι πού. εδώ η επιλογή είναι πιό ραφιναρισμένη. Βλέπετε το εστιατόριο. Δεν μας γδάρανε πάντως. Σημειωτέον παντού πήγαμε με δικό μας άνθρωπο, αν και δεν είναι τόσο δύσκολο να πετύχεις καλη ποιότητα. Στα μικρά καφέ, ακόμα και τα πιό κεντρικά όπως αυτά στους διπλανούς δρόμους της Sagrada Familia, βολεύεσαι μια χαρά με κάτι γρήγορο Κατεβαίνοντας την κεντρική λεωφόρο La Rambla που σε κατεβάζει στη θάλασσα, στα δεξιά είναι η είσοδος της παλιάς αγοράς. La Boqueria. Είναι κάτι σαν τις δικές μας ημιυπαίθριες ή μάλλον κλειστές αγορές όπου ψωνίζεις τα πάντα, αλλά,....το πιό σημαντικό είναι ότι περπατάς και τσιμπάς.... Αφήνω τις εικόνες να μιλήσουν. Για να μη λετε ότι βάζω μόνο φαγητά θα βάλω και ποτά το γνωστό El National και ένα ακόμα νορμάλ εστιατόριο Το George Payne bar-restaurant Νορμαλ=νορμαλ τιμές Μια και επίσημα η διαχείριση ενέκρινε το νεο κλαμπ, έφερα μόνος μου αυτά που είχα ανεβάσει στο προφιλ μου. Δεν ξέρω αν προκάλεσα κάποια αναστάτωση, θεώρησα (και ζητήθηκε κι απο άλλους) ότι έτσι είναι πιό οργανωμένο. Σίγουρα δεν παύει το νοιζ να είναι μουσικό φόρουμ, αλλά.... Βέβαια στο μεταξύ άλλα ανέβηκαν δίπλα και ο Λούκουλος έγινε και τουριστικός εκεί....0 βαθμοί
-
0 βαθμοί
-
Με 10 ευρώ το κιλό ελπίζω το chitarra να είναι καμιά Martin D-28 του 50 assούμε... Ιταλιάνi μασκαλτσόνε...?0 βαθμοί
-
0 βαθμοί
-
Ριξε και τριμμένη Tonelab από πάνω ρε παλουκάρι και λαμπάτη σάλτσα rectifier assουμε, και καλή σου όρεξη! ?0 βαθμοί
-
0 βαθμοί
-
0 βαθμοί
-
Λοιπόν επιστροφή στα καΘιμας ? Ότι πιο ανθυγιεινό υπάρχει αλλά παρόλο που δεν μου αρέσει και τόσο πολύ η σοκολάτα ήταν πραγματικά απίστευτο,ο μικρός χοροπηδαγε από τη γευστική πανδαισία ? Churos από San Gines , ιδρυθέν το 1897,στη Μαδρίτη, τα οποία τα βουτάς μέσα σε λειωμένη σοκολάτα συνήθως έχει 3 ώρες ουρά για να καθίσεις αλλά ευτυχώς ξυπνάμε από τις 7 (πήγαμε 8.30 και περιμέναμε μόνο 10 λεπτά)0 βαθμοί
-
0 βαθμοί
-
Αν δε βρίσκεις CTS, μπορείς να τσεκάρεις και τα Alpha. Είναι το ίδιο καλά, πιο οικονομικά και τα taper τους είναι και λίγο πιο κοντά στα vintage centralab απ ότι των απλών CTS. Δηλαδή έχουν μια λίγο μεγαλύτερη πτώση έντασης από το 10 μέχρι το 7, και μετά είναι πιο στρωτά. Εννοείται ότι εκτός από metric shaft, πρέπει να είναι και audio taper. Αν τα παίρνεις για αναβάθμιση, καλύτερα να είναι μετρημένα και ματσαρισμένα. Αυτό δεν το κάνουν στην Ελλάδα.0 βαθμοί
-
Σας ζηλεύω και τους δύο ?!! ??. Πολύ ωραίοι... μπράβο παιδιά!!! Η δεύτερη μίξη Γιώργο πολύ καλύτερη... προτείνω να μπει στο main post.0 βαθμοί
-
Γιώργο κοιμάσαι καθόλου τα βράδια; Πώς αντέχεις; Τι καίτε εκεί στην Κρήτη για καύσιμο, δώσε μου κ εμένα λίγο ρε φίλε... ? Εκτός αν δεν είναι νόμιμο ασούμε ?0 βαθμοί
-
Καλημέρες! Έτοιμο και το λευκό. Πιο μαλακό (όχι φούσκα ωστόσο) αλλά με λιγότερο γεμάτο γευστικό προφίλ από το άλλο που είχε και λίγο ολικής αλέσεως. Γενικά τα άλευρα ολικής άλεσης (που είναι και το κανονικό αλεύρι) είναι πολύ πιο γευστικά. Αλλά η γεύση του σύγχρονου ανθρώπου δεν τα έχει συνηθίσει σκέτα. Επίσης είναι πολύ πιο δύσκολα στο χειρισμό καθώς έχουν πολλή μεγαλύτερη απορροφητικότητα σε νερό και θέλει πολύ καλή τεχνική για να τα φέρεις σε θέση να ενεργοποιηθεί η γλουτένη και να γίνει ελαστική η ζύμη. Αυτός είναι και ο λόγος που συνήθως στα αρτοπαρασκευάσματα των φούρνων είναι σε μικρά ποσοστά μαζι με λευκό αλεύρι για να βοηθάει την υφή, αλλά και στα δήθεν ολικής άλεσης του λιανικού εμπορίου όπου το πραγματικό ποσοστό ολικής αλεσης είναι με το ζόρι 20%.0 βαθμοί
-
Έχει πολύ βολική ταστιέρα η g400. Και το σχήμα του μανικιού πολύ καλό. Στην sg είναι όλα πολύ πιο βολικά στο αριστερό. Έχει διαφορά. Με τον ήχο πρέπει να το δεις λίγο. Θέλει άλλες ρυθμίσεις σε σχέση με στρατ. Λιγότερα μπάσα, περισσότερα μεσαία και πριμα. Σε αυτό που μου έστειλες έκοψα 3db κάτω από τα 1000hz και εδωσα 3db στα 3500 hz, μπας και κόψει καλύτερα. Σίγουρα οι διπλοί βοηθούν τρελά στο λεγκατο. Είναι πιο κομπρεααρισμενοι και το eq βοηθάει πολυ, διότι δεν ξυρίζουν.0 βαθμοί
-
John Abercrombie από το album του "M" του 1981, με τον εκπληκτικό και αγαπημένο μου Richie Beirach στο πιάνο. Bass – George Mraz Drums – Peter Donald Electric Guitar, Acoustic Guitar – John Abercrombie Piano – Richard Beirach0 βαθμοί
-
0 βαθμοί
-
0 βαθμοί
-
μόλις είδε η Σοφία τα καμώματά σου και η πρώτη της αντίδραση ήταν "- που μένει;" κανόνισε ορέ να μου κλείσεις του σπιτ'... ?0 βαθμοί
-
Αυτό έχει και 20% ολικής άλεσης. Επειδή μου αρέσουν τα πιο βαριά ψωμιά, που έχουν και γευστικό όγκο αλλά και δημιουργούν αίσθηση κορεσμού. Αν όμως θέλει κανείς να το κάνει πιο αέρινο, δεν έχει παρά να χρησιμοποιήσει αλεύρι πολυτελείας (αυτό που οι μυλωνάδες λένε φαρίνα) που είναι μόνο η ψύχα από το σιτάρι. Πάντως σου εγγυομαι ότι τρως τοστ και "σε πιάνει"!!!0 βαθμοί
-
Το πάθος για το σωστό ψωμί είναι αρχέγονο και για αρχόντους! Στις πρώτες δύο ένα σημερινό προζυμένιο με αλεύρι τύπου Μ από τη Χαιρώνεια (πολύ σοβαρό αλεύρι αν και το πιο δύσκολο στη χρήση του), λίγο σκληρό καναδέζικο και 5% καλαμποκιού. Στις 3 επόμενες ένα πειραματικό με σκληρό από Θεσπιές και ένα μείγμα απο Harina morada(Αλεύρι από μωβ καλαμπόκι από το Περού) και κανέλα. Πλάκα είχε αλλά πολλή παραπάνω δουλειά για αισθητικούς λόγους. Εννοείται ότι οι παραδοσιακές πρακτικές διατηρούνται...0 βαθμοί
-
Θα συμφωνήσω με τον από πάνω. Συμπαθητική η διασκευή, αλλά μέχρι εκεί. Πραγματικά τι τον έχει πιάσει...0 βαθμοί
-
Τι διαλειμματική ρε φίλως, εγώ και 22-2 να κάνω, σε δύο ώρες, τρώω τριών ημερών φαγητό ασούμε.0 βαθμοί
-
Λοιπόν ο τελεκαστερακιας ξηγηθηκε σπαθί σε ... ύποπτο κουτούκι 200+ ετών σε κάτι στενά που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους.... ΕΠΟΣ το δείπνο (άλλο πράγμα οι locals τελικά) Scallops ολοφρεσκα ,iberico roasted shoulder και τα καλύτερα μοσχαρίσια μάγουλα που έχω φάει ποτέ,και είναι και από τις σπεσιαλιτέ μου, επαναλαμβάνω:ΕΠΟΣ0 βαθμοί
-
0 βαθμοί
-
Στον Αι Φλώρο πρέπει να έπαιξαν και αφτοί... Γουρουνοπούλα στη λαδόκολλα, ντομάτα κομμένη στα τέσσερα και παγωμένη μπύρα... Αφτά είναι ?0 βαθμοί
-
Κοίτα να βρεις και κάποιον Μαδριλένιο πληκτρά να σε πάει σε κάνα σοβαρό μαγαζί που να έχει Ισπανική ομελέτα και Xάμμοντ...0 βαθμοί
-
Ένα τουρ στο εργοστάσιο του Γιαννάκη και του Σάββα. Για τους λάτρεις της οργανοποιίας.0 βαθμοί
-
Λοιπόν τελευταίο (ελπίζω) γιατί το ξευτελίσαμε. Από Δευτέρα επιστροφή στο συντηρητισμό. Παστουρμάς από Miran με Wolt γιατι βαριέμαι να κουνηθώ, ομοίως και τα τυριά. Φύλλο ελλείψει του σωστού, Χαβέλας Ζαγορίσιο (που για έτοιμο είναι ίσως και το καλύτερο παρεμπιπτόντως). Ντομάτες και κύμινο φρεσκοκοπανισμένο στο γουδί (βασικό). Για τη συνταγή ακολούθησα τον μπάρμπα από δω (μονο που έβαλα πιο πολύ παστουρμά ?)που για κάτι τέτοιους τσιπουρομεζέδες και καταστάσεις ρούφεν κάργα, είναι πολύ καλός. Προσοχή με το αλάτι, εγώ προσωπικά δεν πρόσθεσα καθόλου και πάλι ήταν λίγο αλμυρό. Υπερτασικοί και χολυστερινικοί keep away. Εγώ θα χτυπιέμαι για κανα μήνα τώρα για να με συγχωρήσει ο Άγιος Escoffier.0 βαθμοί
-
Αφτά είναι τραγούδια λαίμαι... 666 the number of the beast, with my new ID card hell and fire was spawned to be released ??? The ritual has begun, Satan's work is done ?0 βαθμοί
Ο πίνακας επιτευγμάτων έχει ρυθμιστεί σε Athens/GMT+03:00