Πίνακας συμμετοχής
Δημοφιλές περιεχόμενο
Προβολή δημοσφιλέστερου περιεχομένου σε 02/17/21 σε όλα
-
9 βαθμοί
-
Έρχεται μια φυσική καταστροφή και σου θυμίζει πως οι παλιές τεχνολογίες , ακόμα και ξεπερασμένες να θεωρηθούν, ΔΕΝ πρέπει να παροπλίζονται ποτέ, αλλά να συνεχίσουν να υπάρχουν έστω και ως εφεδρικές. Παραδείγματα: η ευρυζωνική τηλεφωνία, μπορεί να σημαίνει ταχύτητα στο internet, αλλά αν κοπεί το ρεύμα…..πάει και το τηλέφωνο. Τα βραχέα (που πάνε για κατάργηση) ως συχνότητα……αν κοπεί το ρεύμα, έχεις τουλάχιστον με δυο μπαταρίες ένα μηχάνημα (τρανζιστορ) για έναν μήνα τουλάχιστον να ενημερώνεσαι και να διασκεδάζεις, Ο λιγνίτης…....τι θα γινόταν αν ηλεκτροδοτούμασταν ή θερμαινόμασταν μόνο με ΑΠΕ; Αν δεν υπήρχε σε πολλά σπίτια κάποιο τζάκι, έστω και καταρχήν ως διακόσμηση…..θα είχαν ξεπαγιάσει πάρα πολλοί (στο τζακι μπορεις να μαγειρέψεις κιόλας) . Το παλιό ντεπόζιτο νερού, σου εξασφάλιζε μια αυτονομία υδροδότησης. ……και πολλά άλλα.8 βαθμοί
-
Στα πλαίσια της προετοιμασίας για τις ακαδημαϊκές σπουδές η θυγατέρα έφτιαξε αρκετά βίντεο τον τελευταίο καιρό σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ιδρυμάτων. Ενα από αυτά είναι το γνωστό σε όλους Spain του Chick Corea (ένα κομμάτι που είχα κάνει και εγώ διασκευή ...40 σχεδόν χρόνια πριν με τους A priori). Το ενδιαφέρον είναι ότι αφ ενός η ίδια όταν το διάλεξε δεν γνώριζε το γεγονός αυτό και αφ ετέρου τις μέρες που ολοκληρώνονταν η διαδικασία έφτασε η θλιβερή είδηση για την απώλεια του μεγάλου συνθέτη.6 βαθμοί
-
6 βαθμοί
-
6 βαθμοί
-
Συμφωνώ και επαυξάνω LK! Τι πρόβλημα έχουν τα FM και θέλουμε τα βραχέα; Τρανζίστορ με μπαταρία πάντα πρέπει να έχουμε. Όπως και φακό. Πάρε και μια απλή συσκευή τηλεφώνου με καλώδιο να έχεις για blackouts αν δεν χρησιμοποιείς κινητά. Ξερω έχεις αρκετές LK.? Ο λιγνίτης (καθωσπρέπει όρος για το κάρβουνο) όμως είναι πηγή ενέργειας μόλις 2 αιώνων και δεν σημαίνει πως είναι ο παλιός καλός τρόπος επειδή αυτόν γνωρίσαμε. Μολύνει απο τη μια και θα τελειώσει απο την άλλη. Καλό είναι να δουλεύουμε για νέες καθαρότερες και κυρίως ανανεώσιμες πηγές. Δεν είναι εδω ακόμη αλλά απο κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Ανάβουμε το Ντζάκι ή τη σόμπα για 2 μέρες. Επίσης υπάρχει και το layering outfit (κρεμμύδι) για όσους ακολουθούν τη μόδα και τη ζέστη. Παλιός καλός συνδυασμός.?5 βαθμοί
-
5 βαθμοί
-
Παρακολουθώ τι γίνεται εκεί έξω και σχεδόν κάθε μέρα μένω άναυδος με το ταλέντο που υπάρχει. Σε όλα τα μουσικά όργανα, αλλά ας μην το απλώσουμε, ας μιλήσουμε για κιθαρίστες, για νέους κιθαρίστες. Ichika Nito Tim Henson Plini Roessler-Holgate Jakub Zytecki Mike Dawes Matteo Mancuso ....... Αλλά οι 2 πρώτοι με έχουν ενθουσιάσει, δεν ξέρω ποιός είναι καλύτερος και δεν μιλάω τεχνικά, υπάρχουν πολλοί τεχνικοί κιθαρίστες, μιλάω για νέο πράγμα, νεο ήχο, διαφορετική προσέγγιση. Την πρώτη φορά που άκουσα το G.O.A.T. των Polyphia ήταν όπως η πρώτη φορά που άκουσα στα 13 van halen, ναι, τόσο πολύ. Εάν μου ζήταγε κάποιος να ψηφίσω τον πιό επηρεαστικό νέο κιθαρίστα θα φώναζα Tim Henson. Αλλά κανένας δεν με ρώτησε και σίγουρα έχει μικρή σημασία η γνώμη μου γι΄αυτό πείτε εσείς. Ποιός λείπει κατά τη γνώμη σας απο την λίστα; Ποιός θα επηρεάσει περισσότερο τη νέα γενιά;4 βαθμοί
-
4 βαθμοί
-
Για μένα σίγουρα ο Plini, θεωρώ ότι πήγε μπροστά την κιθαριστική μουσική σε μία κατεύθυνση που δεν είχαμε δει ακόμα, τουλάχιστον σε metal σκηνές. Ο άλλος που θεωρώ ότι ξεχώρισε και δεν έχει αναφερθεί είναι ο Daniele Gottardo. Έβγαλε 2 εξωφρενικά albums πριν μερικά χρόνια, αλλά μετά χάθηκε. Δεν ξέρω τι του συνέβη, αλλά εμένα με επηρέασε πολύ στο πώς βλέπω τη μουσική αλλά και την κιθάρα μέσα σε διαφορετικά concepts. Τελευταίος που δεν έχει αναφερθεί είναι ο David Maxim Mimic. Πέρα από τα πολύ ωραία soundscapes που δημιουργεί, έχει ένα περίεργο "Βαλκανικό" θα έλεγα phrasing, το οποίο είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό από όσα έχω συνηθίσει. Τρομερές ενορχηστρώσεις επίσης. Ακούω πολλούς απ'όσους έχουν ήδη αναφερθεί, όπως ο Nick Johnston που επίσης πήγε αλλού την όλη φάση με τα instrumental, o Mateus Asato που έχει πάρα πολύ ωραίο feel (αν και ακόμα δεν έχει βγάλει κάποια ολοκληρωμένη δουλειά) και ο Mancuso, ο οποίος πραγματικά έχει απόλυτο έλεγχο πάνω στο όργανο και με σχετικά ανορθόδοξο τρόπο. Γενικά η νέα γενιά έχει σπουδαίους καλλιτέχνες, αρκεί να θέλει κανείς να τους ακούσει.4 βαθμοί
-
4 βαθμοί
-
@gmoukou Στην ινδικη κουζινα, αυτη η οικογενεια πιατων με φακες γενικα ονομαζονται dal ή dhal. Αν ψαξεις λοιπον συνταγες για dhal θα βρεις απειρες, προφανως οι παραλλαγες ειναι απειρες. Συνηθως χρησιμοποιουν σπασμενες φακες, αλλα κοκκινες, κιτρινες, πρασινες καφε ολες δουλευουν, δοκιμασε με οτι μπορεις να βρεις πιο ευκολα. Σημερα (και χτες βασικα) το μενου εχει Mapo Tofu, απο τα αγαπημενα μου sichuan πιατα. 9 στις 10 φορες το tofu μου πεφτει καπου απο απωθητικο εως παγερα αδιαφορο , το συγκεκριμενο φαι ομως οταν ειναι πετυχημενο το λατρευω. Κομματακια tofu μαγειρεμενα μαζι με κιμα μεσα σε ενα πικαντικο broth με βαση το doubanjiang (ενα fermented paste φτιαγμενο απο σπασμενη φαβα και τσιλι, βασικο συστατικο σε πολλα πιατα του Sichuan και υπευθυνο για το βαθυ κοκκινο χρωμα), κρεμμυδακια, σκορδο, ginger και φυσικα μπολικο sichuan peppercorn για το χαρακτηριστικο μουδιασμα. Ο κιμας παραδοσιακα εδω ειναι μια μικροποσοτητα (μοσχαρισιου ή χοιρινου) καθαρα για να προσθεσει γευση στο ζωμο και οχι τοσο ως κυριο συστατικο του πιατου, εγω οταν το φτιαχνω στο σπιτι προφανως βαζω ισως και παραπανω κιμα απο tofu, και αυτη τη φορα για αλλαγη εβαλα κιμα κοτοπουλο. Εννοειται διπλα μια γαβαθα ρυζι για συνοδεια. ?4 βαθμοί
-
χελλοου νοιζ φρεντσ ένα κομμάτι που μόλι; ανεβάσαμε στο YouTube, προιόν της μανιοκαταθλιπτικής καραντινάτης πραγματικότητας που βιώνουμε...εμένα μου βγάζει όλη αυτή την δυστοπική γλυκόπικρη, μελωδικά παράφωνη αίσθηση απομόνωσης των τελευταίων μηνών...υποθέτω κατατάσεται στο γενικότερο post punk, post rock, dark wave ιδίωμα αν υπάρχει κάτι τετοιο. Hope you'like it4 βαθμοί
-
Άμα κάνουν καλή μουσική, θέλουμε. Αν είναι να κάνουν επίδειξη περφεξιονισμού, ... θέλουμε να τους δούμε στο πρόγραμμα του Medrano.3 βαθμοί
-
3 βαθμοί
-
Βασικα ΟΛΑ τα ασιατικα φαγητα με tofu φτιαχνονται και με κοτοπουλο ,και με μοσχαρι και με χοιρινο και με γαριδες....μια και η ΓΕΥΣΗ προερχεται σχεδον παντα απο τα ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ,τα λαχανικα και τη ΣΑΛΤΣΑ (με βαση την σογια που εχει τρομερα ισχυρη γευση) ή τον ΖΩΜΟ (να μιλαμε για τις ΣΟΥΠΕΣ που ειναι και το 60% της ασιατικης κουζινας) και η πρωτεϊνη ειναι απλά ...ο φορεας της (κατι για να...μΑΣΑΣ δηλαδη....).. Ολη αυτη η φιλοσοφια (οπως και οι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ποσοτητες πρωτεϊνης μεσα σε ενα πιατο σε σχεση με τον δυτικο κοσμο αλλά και την Μ.Ανατολη και Β.Αφρικη ) ειναι εντελως ξενες για την Ελληνικη παλετα...μια και η κουζινα μας εχει λιγα μπαχαρικα (μεχρι και 10-15 χρονια πριν το 99% των Ελληνων ειχε σπιτι του αλατι,πιπερι,ριγανι,κανα κιμυνο και αντε και κανα μπουκοβο στο τσακιρ κεφι αλλα και σημερα δεν νομιζω το ποσοστο αυτο να εχει πεσει κατω απο το 80%) μεγαλα κομματια κρεατος και γενικα θελει....ΧΡΟΝΟ στην παρασκευη (οποτε η γευση αναπτύσεται μεσα απο το αργο ψησιμο,πολλες φορες σε ΦΟΥΡΝΟ ,κατι που σχεδον δεν υπαρχει στην ασιατικη κουζινα, και οχι απο τους τονους μπαχαρικων και σογιας...) Οποτε αν θελει καποιος να φτιαξει καποιο ασιατικο φαγητο με tofu αλλα δεν εχει ...tofu ...το πιο safe ειναι το κοτοπουλακι (και ειδικα το πλεον ΑΝΟΣΤΟ μερος του δηλ,το στηθος) Τωρα καποια πιο "δυνατα" tofu dishes οπως το fried tofu κτλ...καλο θα ηταν να μην τα επιχειρησετε γιατι απλα δεν υπαρχει στην Ευρωπη tofu τετοιας πΓιοτητας που να εκΣασφαλιζει οτι το φαγητο θα τρωγεται....3 βαθμοί
-
Θα έπρεπε οι συμμετέχοντες,να είχαν ζυγιστεί,στην αρχή του νήματος και να ξαναζυγιστούν,σε τρείς μήνες πάλι. @gvourΣόλο μπριζόλα!2 βαθμοί
-
2 βαθμοί
-
Ούτε να το επενδύσεις σε αφήνουν...(Η επένδυση είναι μορφή αποταμίευσης btw) Υποχρεωτικά πρέπει να το ξοδέψεις αλλιώς πρόστιμο... Η χαρά του Στάλιν....2 βαθμοί
-
Αποταμίευση. Δεν συμφέρει να αποταμιεύεις γιατί με τον πληθωρισμό χάνουν την αξία τους τα χρήματα σε βάθος χρόνου. Πρέπει να το επενδύεις το χρήμα. Οι τράπεζες δανείζουν με υψηλό επιτόκιο και τοκίζουν με μηδαμινό επιτόκιο.2 βαθμοί
-
Επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο σου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ και την ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ είναι ότι πιο φασιστικοκομμουνιστικο έχει σκεφτεί ο ανθρώπινος νους...2 βαθμοί
-
Καινουργιες ειναι οι χορδες που δεν εχουν ακομη φορεθει. Υπογραφή SF ΥΓ αναλαμβανω την οποια ευθυνη αν ο φερόμενος ως υπογραφων εχει αντίρρηση.2 βαθμοί
-
Και που να πας σε καμμία Σουηδία...εκεί αν πληρώσεις με μετρητά πληρώνεις ΠΑΡΑΠΑΝΩ τιμή μια και σε χρεώνουν έξοδα "διαχείρισης μετρητών " αυτό βέβαια ΑΝ βρεις μαγαζί ή εστιατόριο που να δέχεται μετρητά (καλή τύχη). Βέβαια υπάρχουν και χώρες στην Ευρώπη, π.χ. Γερμανία ή Ελβετία που Έτσι και βγάλεις κάρτα βγάζει ταυτόχρονα και περίστροφο ο μαγαζάτορας και σε πετάει με τις κλωτσιές έξω :) Το πλέον χυδαίο όμως στην χώρα μας είναι ότι προσπαθούν να παρουσιάσουν την ουσιαστική απαγόρευση χρήσης μετρητών που έχουμε με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής....(εδώ γελάμε)....ας μας έλεγαν τουλάχιστον ξεκάθαρα ότι "παιδιά κάπως πρέπει να ενισχύσουμε τους ισολογισμούς των ,υπερβολικά πολλών ,τραπεζών που έχουμε και τους μισθούς των,υπερβολικά πολλών, τραπεζοϋπαλλήλων με τις προμήθειες των καρτων" να το παίρναμε απόφαση και να τα βάζαμε και αυτά, τα χρήματα, στα "έξοδα υπέρ αναξιοπαθούντων " στα οποία πάνε σχεδόν όλοι οι φόροι μας..2 βαθμοί
-
Το ρευστο πάει για καταργηση επίσης με ανόητες δικαιολογίες. Ειχα 20 ευρώ, τόσο ΑΚΡΙΒΩΣ όσο έκανε αυτο που ηθελα να πάρω.....και ΔΕΝ το επαιρνε το καταστημα (δεν μας αφηνουν λεει στο κλικ away), λες και θα έκανα παραπάνω κινησεις αν του έδινα το 20 ευρω και το επαιρνε, από το να βάλω την καρτα στο μηχάνημα......2 βαθμοί
-
Σιγουρα μπορεις να πειραματιστεις με χιλια δυο πραγματα! Το tofu προεκυψε ως παραπλευρο της καλλιεργειας της σογιας (φτιαχνεται απο πηγμενο γαλα σογιας, οπως θα φτιαχναμε πχ εμεις γιαουρτι ή καποιο τυρι). Οποτε λογικο να απουσιαζει και απο το ευρωπαικο διαιτολογιο μιας και ιστορικα η καλλιεργεια της σογιας ηταν περιορισμενη στην Ασια κυριως. Εχει υψηλη θρεπτικη αξια αλλα οπως ειπες γευστικα δεν χανουμε απολυτως τπτ, ειναι τελειως ανοστο (ή εχει μια ελαφρα γευση...γρασιδιλας, not great). Στην Ασια τρωγεται κυριως για την θρεπτικη και οικονομικη του αξια ως αντικαταστατο πρωτεινης οπως ειπες, αλλα και για την υφη του - αυτο ειναι κατι το οποιο δεν εχουμε οι δυτικοι αναπτυγμενο τοσο ως γαστρονομικη προτεραιοτητα, αλλα στην Ασια και ειδικα στην Κινα θεωρηται η επιτομη της γαστρονομιας. Το να τρως δηλαδη κατι καθαρα και μονο για την απτικη απολαυση του να το μασας, ακομα και (αν οχι ειδικα οταν) ειναι τελειως ανοστο - μερικα απο τα πιο εξωτικα/αμφιλεγομενα/whywouldyoudothis υλικα της κινεζικης κουζινας πεφτουν σε αυτη την κατηγορια (shark's fin, bird's nest κλπ). Εμεις μιας και δεν εχουμε τετοιες ανησυχιες μπορουμε να βολευτουμε με κατι πιο ευγεστο θα ελεγα, ειδικα στην Ελλαδα δε νομιζω οτι αξιζει να πας να χρυσοπληρωσεις για να παρεις αμφιλεγομενης ποιοτητας συσκευασμενο tofu. Ενα μαλακο αλλα non-melty τυρι οπως πολυ σωστα ειπε ο @Superfunk ειναι μια ενδιαφερουσα επιλογη. Το paneer ειναι μια καλη λυση αν μπορει να βρεθει, το χρησιμοποιουν μαλιστα οι ινδοι παρομοιως με το tofu - ενα σχετικα ανοστο υλικο που οταν σιγομαγειρευεται ρουφαει ολη τη γευση της σαλτσας σαν σφουγγαρι. Εγω θα δοκιμαζα ισως και χαλουμι - εχει πολυ πιο εντονη γευση και ειναι αλμυρο, αλλα γιατι οχι? Απο εκει και περα μπορεις να ξεφυγεις και τελειως απο το tofu/τυρι και να δοκιμασεις καποια απο τις συγγενικες συνταγες της sichuan κουζινας, οπως το παρακατω πχ πιατο με μοσχαρι. Γιατι να μη του προσθεσεις και μερικες προβρασμενες πατατες πχ? Εξαιρετικο θα γινει. Δυστυχως (ή ευτυχως) για το πιπερι sichuan και το dobanjiang paste δεν υπαρχει αντικαταστατο, αλλα πιστευω σε μαγαζια με ασιατικα ειδη ή σε μερακλιδικα deli θα βρεις σχετικα ευκολα (το Σεπτεμβριο που ημουν Θεσσαλονικη βρηκα στο Παντωπολειο, και οι τιμες ηταν νορμαλ).2 βαθμοί
-
Ακούω επίσης στις ειδήσεις ότι πάνε να αγοράζουν προιόντα άμεσης ανάγκης , και δεν δουλέυον τα Pos χωρίς ρεύμα , και αναρωτιέμαι.....δεν έχουν 5 , 10 ......40 ευρώ σε χαρτονομίσματα (υπό κατάργηση επίσης) στην τσέπη τους να αγοράσουν. Και η απάντηση είναι ΔΕΝ έχουν.2 βαθμοί
-
ΚΑΦΤΡΑ (Verse1) Άλλη καρδιά δεν έχει η νύχτα να χαρίσει μια ματιά. Ένα φιλί χωρίς πατρίδα, ορφανό. Και αυτά τα μάτια που κοιτάζουν παραμένουν δανεικά, όλα τα λόγια γίναν ψέμα ξαφνικά. Ένα βήμα προς τα πίσω... (Chorus) Φεύγω λοιπόν. Πάω λοιπόν. Η τελευταία προσευχή στην Αγκαλιά της. Είναι το ψέμα γλυκό μα το πληρώνεις διπλό. Στα χείλη κάφτρα απ' τα κόκκινα φιλιά της. (verse2) Τον δρόμο πίσω περπατάω μ' ακόμα βρέχει δυνατά. Του ουρανού τα μαύρα δάκρυα είν' αρκετά. Να γεμίσουν τ' άδεια μάτια που στερέψαν ξαφνικά πως μισήσανε τα λόγια τα μισά. Ένα βήμα προς τα πίσω.... (Chorus) Φεύγω λοιπόν. Πάω λοιπόν. Η τελευταία προσευχή στην Αγκαλιά της. Είναι το ψέμα γλυκό μα το πληρώνεις διπλό. Στα χείλη κάφτρα απ' τα κόκκινα φιλιά της...2 βαθμοί
-
2 βαθμοί
-
1 βαθμός
-
1. Σύμφωνοι, θέμα γούστου 2. Λάθος κάνεις εδώ. Αν δεις κάποια clinics του Αμπάση, και μιλάω για live, ζωντανά με κόσμο, και δεις αυτά που δείχνει και μετά παίζει, είναι εξωγήινα. Και στα ρυθμικά τους (μόνος του παίζει), και στην τεχνική, και στην εγκεφαλικότητα, είναι να τρελαίνεσαι. Το να μην σε αγγίζει αυτό, είναι απόλυτα αποδεκτό (ούτε εγώ τρελαίνομαι), αλλά το να λες κάτι τέτοιο, και να υποστηρίζεις ότι είναι και αντικειμενικό .... ε όχι, είναι λάθος. 3. Μιλάς για το προσωπικό σου γούστο προφανώς. Γιατί αν ακούσεις τον Alex Machacek, τον Tim Miller, κλπ, ..... Μπορεί φυσικά (το πιθανότερο) να μην σου αρέσουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν καλές μουσικές.1 βαθμός
-
1 βαθμός
-
Έχω ήδη στην αναμονή τη πρόταση σου για μουστάρδα στη πέστο. Αύριο το μεσημέρι θα πλατσουρισει και ο γίγαντας και το λουκανικάκι μιας και υπάρχει αποθεματικό.1 βαθμός
-
Πάρα πολύ όμορφο, και με καταπληκτικό θέμα. Έχεις έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να κρατάς ζωντανό το ενδιαφέρον του ακροατή σε όλη την διάρκεια του κομματιού. Πέρασες και τις "περίεργες" φρασούλες σου .... Σαν μόνη ένσταση, θα πω για το ρυθμικό σέκσιον, ότι το πληκτροκίθαρο θα ήθελα να έχει μεγαλύτερη διάρκεια στα ακκόρντα που παίζει, και να μην είναι παντού τόσο κοφτά και ελάχιστης διάρκειας τα χτυπήματά του. Εζωγράφισες πάλι ....1 βαθμός
-
Μόλις είδα τον τίτλο σκέφτηκα 4 ονόματα, Tim Henson, Ichika Nito, Jason Richardson και Tosin Abasi. Οι 2 πρώτοι είναι αυτό που αρκετοί αποκαλούν "instagramικοί" κιθαρίστες, αν και εγώ διαφωνώ με τον όρο. Τους λένε έτσι γιατί ήδη έχουν αρχίσει και επιρρεάζουν φουλ τη νέα γενιά, γιατί πλέον όλοι στα social media παίζουν μικρά κλιπς σε τέτοιο στυλ. Και οι 2 τελευταίοι είναι καθαροί Prog Metal, και έχουν πάει το είδος σε άλλο επίπεδο. Εγώ άκουσα πριν κανα χρόνο το O.D από Polyphia και είχα πάθει την πλακάρα μου. Μετά άκουσα και το G.O.A.T, Goose, Crush και άλλα. Δεν είχα λόγια.1 βαθμός
-
1 βαθμός
-
Το ρευστό δεν είναι ευκολία, είναι δικαίωμα του ανθρώπου, είναι αποτέλεσμα της εργασίας του καθενός (δεν με ενδιαφέρει) η ασφάλεια και η ελευθερία του. Από την στιγμή που θα το αποκτήσει κανείς νόμιμα δεν πρέπει να δίνει λογαριασμό σε κανέναν τι θα το κάνει αν δεν θέλει να δώσει λογαριασμό. Ακόμα και οι ευυπόληπτοι πολίτες που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν (για αυτούς με τα σματφον και τα πατίνια λέω) και δεν χρωστάνε πουθενά και τέτοια... θα έρθει η ώρα που θα το μετανιώσουν, εμείς οι απατεώνες θα βρούμε τρόπο . Τέρμα πιο σοβαρό θέμα από το ''τι κάνουμε χωρίς ρεύμα και ίντερνετ''1 βαθμός
-
Οπως είπε και ο @odis13 κανονικα φτιαχνονται με κοκκινες (κυριως) ή αλλες σπασμενες φακες...αλλα ειχα ξεμεινει και χρησιμοποίησα φακες ψιλες Κοζανης. Εγω την εχω απλοποιησει/πειραξει την παραδοσιακη συνταγη (γιατι γενικα η Ινδικη κουζινα ειναι ΠΙΚΡΑ απο πλευρας προετοιμασιας και χρονου που πρεπει να ξοδεψεις στην κουζινα...υπαρχουν φαγητα που θεΝε 2 ημερες για να τα μαγειρεψεις σωστα με βαση την κλασσικη συνταγη...) https://thewanderlustkitchen.com/indian-red-lentil-dal/ Πρωτα βραζω τις φακες (αφού τις πλυνω πρωτα με κρυο νερο) για 5 λεπτα και τις σουρωνω για να φυγει η μπιχλα και το κλαΝιδοΦακτορ ? Τις βαΝω στην ακρΙΑ. Στον ιδιο τΕνΤΖΕΡΗ ριχνω ΓΚΙ ή βουτυρο ΡΟΔΑΜΙ προβειο κλαριφιε (υπαρχει και η...light (my ass) εκδοχη με ελαιολαδο αλλα ΑΛΛΗ γευση εχει το βουτυρο...γιατι να το κρυψωμεν αλλωστε) και σωταρω 2 μεγαλα κρεμμυδια με λιγο αλατι και λιγο ζαχαρη μεχρι να καραμελωσουν ελαφρα,μαζι σωταρω λιγο καρυ,κιμινο,σκονη κολιαντρο,λιγο καπνιστη παπρικα,κουρκουμα και λιγο μπουκοβο,μολις καραμελωσουν βαζω 1 γεναια κουταλια πολτο σκορδου και μια μεγαλη κουταλια πελτε τοματας και σωταρω λιγο ακομα,1 λεπτο περιπου και μετα προσθετω 2 μεγαλα καροτα,1 μεγαλη πατατα,1 πιπερια Φλωρινης μεγαλη και τα 3 λεπτοκομενα. Τα φερνω κανα δυο γυρες για 1-2 λεπτα και μετα προσθετω τη φακη την οποια επισης φερνω κανα δυο γυρες. Προσθετω 1 με 1,5 λιτρο νερο και μια κουταλια της σουπας ζωμο (κοτα ή λαχανικων) και βραζω περιπου 45 λεπτα μεχρι να αρχισει να χυλωνει και να λυωνει και η πατατα. Μπημαρω καλα ,δοκιμαζω για αλατι,διορθωνω και ετοιμος.1 βαθμός
-
Απο τη στιγμη που εχουμε χτισει σπιτια και "οικιΖμους" (λαιΜε τωρα μια και οι περισσοτεροι απο αυτους ουτε αποχετευτικο διΧτυο δεν εχουν ουτε καμμια βασικη υποδομη) στις βουνοκορφες,στα βοσκοτοπια και στα ρεματα...και τα εχουμε βαφτισει Βορεια Προαστια και πουλαμε (και αγοραζουμε) το τ.μ. 5000 ευρω.... ας μη περιμένουμε και τιποτα διαφορετικο...απο τη στιγμη που το power grid ειναι ΥΠΕΡΓΕΙΟ....ειναι λογικο οταν ,μια φορα στα 15 χρονια χιονισει εξωπραγματικα,και πεσει το ΔΕΝΤΡΟ (το οποιο φυσικα ΟΥΔΕΙΣ ενδιαφερεται να κοψει γιατι του χαλαει τη....σκια).....να διαλυθει το συμπαν.... Στον πολιτισμενο δυτικο κοσμο ΠΡΩΤΑ κανουμε τις ΥΠΟΔΟΜΕΣ και μετα ΧΤΙΖΟΥΜΕ σπιτια....εχω γνωστο που εδωσε το 2005 μισο εκατομμυριο ευρω (τοτε με αυτα τα λεφτα επαιρνες διαμερισμα 80 τ.μ απο το οποια εισεπρατες 4000 ευρω το μηνα ενοικιο στο κεντρικο ΛΟΝΔΙΝΟ) και πηρε 150 τετραγωνικα σε ενα....λατομειο στην Πεντελη...μιλαμε για...πολυκατοικιαρα....τυφλα να εχει ο...Bauhaus και ο Art Deco μαζι......δεν ειχε ομως....αποχευτευση και ερχονταν ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ...να ρουφηξει...το πραμα τρεις φορες το μηνα και επαιρνε ρευμα απο ενα σαπιο ξυλινο στυλο της ΔΕΗ που ειχε δει σιγουρα την...μικρασιατικη καταστροφη .......ειναι ΤΡΕΛΛΟΣ ο κοΖμος.... (εννοειται βεβαια οτι χθες δεν ειχε ουτε νερο ,ουτε ρευμα....) ΚΕΝΤΡΟ λοιπον και κΣΕΡΟ ΨΩΜΙ αν θες ασφαλεια και ζεστασια... αλλιως πας στα βλαχοχωρια και you take your chances .... Στις ΗΠΑ μονο την προηγουμενη εβδομαδα στο New Mexico (οπου και εκει χιονιζει μια φορα στα 30 χρονια ) 1.000.000 νοικοκυρια εμειναν χωρις ρευμα για 7 ημερες.....δυστυχως η ζωη στην υπαιθρο εχει και τα προβληματα της...δεν ειναι παντα ροδινη.1 βαθμός
-
1-2) - Έχεις δοκιμάσει να σβήσεις εντελώς τα ASIO drivers (εφόσον έχεις κάρτα ήχου)? - Το Cubase (και γενικά τα DAW) λειτουργούν συνήθως στο τελευταίο buffer που έχεις χρησιμοποιήσει. Υπάρχει περίπτωση κάποιο άλλο πρόγραμμα που θέλει να χρησιμοποιήσει το driver του ήχου, να έχει ρυθμιστεί σε διαφορετικό buffer. Όταν δύο προγράμματα με διαφορετικό buffer ανοίξουν ταυτόχρονα, εκεί ξεκινάνε τα προβλήματα. - Έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις template και profile, όπου να ανοίγουν όλες οι ρυθμίσεις που θες πάντα? - Επίσης, έχεις αυθεντικό Cubase? Γιατί κάποια σπασμένα έχουν υπερβολικά πολλά προβλήματα. 3)Αν νομίζεις ότι η Nvidia έχει προβληματικά drivers, πού να δεις την AMD... Γενικά μην κάνεις ποτέ update drivers, ειδικά nvidia, όταν έχεις ανοιχτές εφαρμογές. Μπορεί να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα, ακόμα και να σου καταστραφεί ένα project. Επίσης αν δεν έχεις προβλήματα και αν δεν κάνεις update στο software σου, καλό θα ήταν να μην κάνεις καθόλου update.1 βαθμός
-
Υπάρχει μια λειτουργία στο Facebook για να μπλοκάρονται τα ψεύτικα προφίλ, ιδιαίτερα αυτά που βάζουν ονόματα άλλων που έχουν ήδη προφίλ. Συνήθως είναι για "influencers" ή γνωστές προσωπικότητες που δεν έχουν καθόλου Facebook, αλλά κάποιοι άλλοι φτιάχνουν προφίλ με το όνομά τους προκειμένου να πάρουν likes και να ασκήσουν επιρροή μέσω του ονόματός τους. Λογικά, κάποιος μπορεί να είδε κάποιο παρόμοιο προφίλ με το δικό σου και να το ανέφερε, έτσι και η ειδοποίηση.1 βαθμός
-
Πολύ καλό Απόστολος όπως πάντα .Οι ενορχηστρώσεις μου αρέσουν .Η φωνή επίσης .Εσένα πάντως σου αρέσουν οι 6th minors με λίγο 9ths από πάνω!1 βαθμός
-
Είχα το QS6 το QS7 το QS8.1 & QS8.2 και το Fusion HD8. Έχω τώρα το Fusion HD6 . Η σειρά Fusion βάζει κάτω πολλά από τα γνωστά synths εφόσον δεν έχει bugs and issues .Απίστευτες δυνατότητες.1 βαθμός
-
1 βαθμός
-
1 βαθμός
-
1 βαθμός
-
ποια η διαφορα και η αξια λοιπον της ΚΛΑΣικης εναεργειας και απενοχοποιησης της διαφορετικοτητας των οσπριων???1 βαθμός
-
1 βαθμός
-
1 βαθμός
-
1 βαθμός
Ο πίνακας επιτευγμάτων έχει ρυθμιστεί σε Athens/GMT+02:00