Προς το περιεχόμενο

Πίνακας συμμετοχής

  1. vagelism

    vagelism

    Μέλος


    • Βαθμοί

      20

    • Αναρτήσεις

      3887


  2. Πνοή και Νύξη

    • Βαθμοί

      9

    • Αναρτήσεις

      1713


  3. Αετός

    Αετός

    Μέλος


    • Βαθμοί

      9

    • Αναρτήσεις

      1827


  4. ez

    ez

    Guru


    • Βαθμοί

      7

    • Αναρτήσεις

      1813


Δημοφιλές περιεχόμενο

Προβολή δημοσφιλέστερου περιεχομένου σε 05/17/19 σε όλα

  1. Jazz είναι οταν παίζεις λάθος κι ο κόσμος χειροκροτάει.
    5 βαθμοί
  2. Ισχύει αυτό. Αλλά για τον μικρασιάτη είναι άλλες οι ρίζες, για τον ηπειρώτη άλλες (ίσως αρκετά κοινές με κάποιους άλλους βαλκανικούς λαούς), άλλες για τον θρακιώτη, τον κρητικό, τον στερεοελλαδίτη, κλπ. Αυτό που λέγεται "ελληνικές ρίζες" δεν υπάρχει. Ειδικά μετά τις τεράστιες σε έκταση μετακινήσεις πληθυσμών λόγω πολέμων, φτώχιας, συνθηκών ζωής, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πληθυσμού, δεν έχει καμιά επαφή με πιθανές πολιτιστικές ρίζες, δεν θεωρώ ότι είναι φορέας καμιάς πολιτιστικής παράδοσης.
    4 βαθμοί
  3. Διοτι ως γνωστον, αλλο κιθαρες και αλλο Τελεκαστερ! ?
    4 βαθμοί
  4. ο λογος που ειμαι εγω ο σεφ...ειναι γιατι εγω απολαμβανω να μαγειρευω...ενω η γυναικα μου {ενω μαγειρευει}, μαγειρευει γιατι πρεπει. Νομιζω καταλαβαινεις την διαφορα.
    4 βαθμοί
  5. μουσική σε όλες της τις εκφάνσεις, ηχοληψία επίσης, hi end audio, tech support, δημοσιογραφία, διδασκαλία, multimedia, graphics, πληροφορική κ.α. ήταν και είναι οι ενασχολήσεις που κατά συνθήκη μου έτρωγαν και μου τρώνε κυρίως τον χρόνο μου προσφέροντάς μου δημιουργική τέρψη (με την πλήρη έννοια του την "καταβρίσκω")... όμως με αυτές παράλληλα είχα την ευτυχία να βιοπορίζομαι και επαγγελματικά, οπότε δεν μου δημιουργήθηκε κάποια ιδιαίτερη ανάγκη (πλην συναισθηματικών περιπετειών στα νιάτα μου) να την "καταβρώ" με κάτι άλλο που θα λειτουργήσει ως η εκ του αντιθέτου εκτόνωση σε κάτι ήδη υπάρχον που με καταπιέζε (όπως πχ μια αδιάφορη έστω εργασία)... αν και βέβαια κάτι άλλαξε τελευταία και ίσως είναι άξιο αναφοράς... γενικά με την μαγειρική ήμουν τόσο άσχετος που με το ζόρι έφτιαχνα ένα τσάι κι ένα καφέ (εντάξει στον δεύτερο ήμουν καλόοοοος)... άλλα μέχρι εκεί... ούτε αυγό βραστό περαιτέρω... βέβαια κατά καιρούς διάφορές σύντροφοι μου τόλμησαν να με πιέσουν με χίλιους και έναν τρόπους να ασχοληθώ, αλλά ευτυχώς η μια και μοναδική μου απόπειρα να μαγειρέψω σε μικρή ηλικία παραλίγο να είχε θύμα, οπότε έφτανε παραδειγματικά πλέον για να την σκαπουλάρω εύκολα... αυτόν τον καιρό όμως με την Σοφία να αναρρώνει έχω κάνει αναγκαστικά "προόδους" εκτελώντας (πάντα με step by step οδηγίες) κάποια κλασικά πιάτα (τις μέρες που φτάνουμε να σιχαθούμε το φαγητό απ όξω)... και τελικά μπορεί να μη γίνομαι μάγειρας ούτε κατά διάνοια, αλλά κατά περίεργο τρόπο (αν και το ότι είμαι μερακλής στις "μίξεις" μάλλον βοήθησε?) έχω γίνει ήδη τοπ σεφ σε σαλάτες και διάφορες σως... έχω ξεπεράσει ήδη την (καταπληκτική μαγείρισσα) μάνα μου και η τυροκαυτερή μου, το τζατζίκι μου και η ταραμοσαλάτα μου έχουν αγγίξει το "τέλειο", σύμφωνα όχι μόνο με το δικό μου αισθητήριο, αλλά και δεκάδων διαφορετικών ανθρώπων από το περιβάλλον μου που έχουν δοκιμάσει τις δημιουργίες μου... επειδή λοιπόν η ζωή είναι περίεργη και ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ απέκτησα στα γεράματα ένα χόμπυ που διεκδικεί μέρος του χρόνου μου χωρίς επαγγελματική προοπτική... αν και εδώ που τα λέμε, σαν πολλές παραγγελίες έχουν αρχίσει να πέφτουν έμμεσα και άμεσα από φίλους και φίλες (και μάλιστα μου έκαναν δώρο αυτή τη φορά στη γιορτή μου ένα καταπληκτικό μίξερ της Braun)... τυχαίο?... ρε λες?...?
    4 βαθμοί
  6. Εγώ πάντως,ανατριχιάζω μ'αυτά.
    3 βαθμοί
  7. Κόνιτσα, μέσα σε ένα πετροχτιστο, δίπλα σε μια μασινα, με το κλαρίνο του, και εδώ έρχεται και η τεχνολογία, το νέο, που έφερε ο Κ Πιστιολης, το lap top, το loop station, και γενικά τα πετάλια του. Δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο τον χαίρομαι. Είχα την τύχη να βρεθώ στην Κόνιτσα, και στα περισσότερα χωριά της περιοχής. (τέτοια ομορφιά δύσκολα συνάντησα στο εξωτερικό) Ο ηπειρωτικός ήχος μαζί με τις εικόνες που έχω, είναι για μένα παράδοση. Πέρα απ αυτό, η Loreena Mckennitt έχει παντρέψει την παράδοση κάθε γωνίας στη γη, με τον καλύτερο τρόπο.
    3 βαθμοί
  8. Η φουστανέλα και το τσαρούχι έδωσαν τη θέση τους στο τζιν και τα παπούτσια. Τα ματζούνια και τα ξεματιάσματα έδωσαν τη θέση τους στα φάρμακα και τους αξονικούς τομογράφους. Τα μουλάρια και τα μονοπάτια έδωσαν τη θέση τους στα αυτοκίνητα κλπ. Έτσι έγινε και με τη μουσική προσέγγιση. Η "παράδοση" και το "από στόμα σε στόμα"/ "βάλε εδώ το δαχτυλάκι και μετά εδώ", έγιναν παρτιτούρες, θεωρίες και αρμονίες. Παγκοσμίως. Και όπως το τζιν έχει τσέπες έτσι και η αρμονία έχει συγχορδίες, και όποιος έχει στα χέρια σφυρί βλέπει παντού καρφιά, καμία έκπληξη εδώ. Καμία έκπληξη και καμία διαφορά με την ομιλία των Ελληνικών του σήμερα, που γιολάρουμε, φρικάρουμε, τζαμάρουμε, γκουγκλάρουμε και σρεντάρουμε, μια γλώσσα είναι και η μουσική και η lingua franca της μουσικής έχει αρμονική δομή και τρυπώνει παντού. Τώρα βέβαια, στην 25η μαρτίου ντύνουμε τα παιδιά τσολιαδάκια, και ακούμε κλαρίνα, δε σημαίνει όμως αυτό ότι είναι μια ενδυμασία ενταγμένη στην καθημερινή ζωή. Ούτε και το ξεμάτιασμα είναι πλέον αποδεκτή ιατρική πρακτική. Και με τα αυτοκίνητα τσακιζόμαστε περισσότερο από τους δυτικούς γιατί ακριβώς δεν έχουμε την παράδοση αυτοκίνησης που έχουν οι δυτικοί, οι κινέζοι τσακίζονται περισσότερο και από εμάς διότι έχουν ακόμα λιγότερη παράδοση. Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα με τα ηλεκτρικά όργανα, είναι εκτός της παράδοσής μας, για αυτό οι ενορχηστρώσεις μας με αυτά είναι κατά κανόνα εντελώς ανισόρροπες και φύρδην μίγδην. Όμως αν μείνεις αυστηρά στην παράδοση, και κυκλοφορήσεις με μουλάρι, βάλεις τσαρούχια και χορεύεις με τσαμπούνες και ζουρνάδες, θα είσαι απλά ένα γραφικό μουσειακό έκθεμα και τίποτα παραπάνω. Έχει κάτι να προσφέρει αυτή η περίφημη ελληνική παράδοση στο σήμερα; Αυτό το κάτι θα μείνει ζωντανό και αυτό θα ενσωματωθεί αρμονικά στο σύγχρονο περιβάλλον. Και θα διατηρηθεί χωρίς καμιά προσπάθεια από "ειδικούς" και μη. Ότι περισσέψει θα κοπεί, θα ισοπεδωθεί από το νέο ή/και το ξένο, και κανένας δεν μπορεί να το σώσει. Θα έχει και αυτό την τύχη των δεινοσαύρων, να υπάρχει μόνο στα ( λαογραφικά ) μουσεία ως έκθεμα και σε καμιά σχολική γιορτή/ θεματικό πάρκο ως αξιοθέατο.
    3 βαθμοί
  9. η μαγειρικη ειναι ενα μεγα ψυχοθεραπευτικο χομπυ γιατι εχει αμεσα αποτελεσματα.. Θελει αγαπη - θελει υπομονη - θελει συγκεντρωση..αλλα πανω απο ολα να εισαι εκει. Οπως ακριβως κ η μουσικη η η ηχοληψια.. το πραγμα μαγειρευεται real time - ζηταει την προσοχη σου...και στο τελος, ικανοποιει ενα αισθητηριακο μεσο . Η μουσικη το αυτι...η μαγειρικη την γευση. Κατι που δεν εγω δεν αντεχω..ειναι η ζαχαροπλαστικη γιατι στερει την μαγεια της δημιουργίας κ του αυτοσχεδιασμου.. Στην ζαχαροπλαστικη εισαι ψυχρος εκτελεστης που πρεπει να εκτελεσεις την συνταγη κατα γραμμα - στην μαγειρικη οι συνταγες εχουν παντα μια πλαστικοτητα .. Να σου πω οτι στο δικο μου σπιτι {εξαρχης} ο μαγειρας του σπιτιου ειμαι εγω.
    3 βαθμοί
  10. Eυτυχώς αυτό με το οποίο την καταβρίσκω το έκανα επάγγελμα. Παρ' όλα αυτά, στον ελεύθερό μου χρόνο την καταβρίσκω να μεταμφιέζομαι σε απύθμενο υπερκακό τερατομπούλη τον οποίο φυσικά κατατροπώνει ένα τετράχρονο, σώζοντας την ανθρωπότητα τουλάχιστον 8 φορές τη μέρα. Επίσης την καταβρίσκω να επιδιορθώνω καμένα μοτέρ τηλεκατευθυνόμενων αυτοκινητακίων, να κολλάω σπασμένους καθρέφτες επίσης αυτοκινητακίων, να εγκαθιστώ συστήματα σίγασης σε ηλεκτρικούς δεινόσαυρους-φωνακλάδες σε βαθμό πέραν του ανθρωπίνως ανεκτού. Τέλος την καταβρίσκω να χαλβαδιάζω ξύλα οπουδήποτε, από ασανσέρ, μέχρι μπαρ, μέχρι σκρίνια κρεβατιών γυμνών φωτογραφίσεων. Ενίοτε φαντάζομαι τον εαυτό μου να παίρνει μαζί του το τραπεζάκι που έπινα την μπύρα μου (μετανοιώνω που δεν το έκανα κάποιες φορές, βλ. φωτό). Επίσης σχεδιάζω πολύ, το 90% των σχεδίων πάει στο καλάθι. Κάποτε ζωγράφιζα κιόλας, αλλά δεν το προχώρησα ποτέ.
    3 βαθμοί
  11. Το πρώτο δε χρειάζεται σχόλια, καθαρά παραδοσιακή ζυγιά, δυνατό κανόνι, μουσικότατος κρουστός. Στο δεύτερο βγαίνει λίγο σέκκος ο ντράμερ, και το μπάσο δεν στηρίζει πολύ. Στουντιακά νομίζω θα έστεκε άνετα! (Έχω πάντα στο μυαλό μου το Always της Αζίζα με τον Weckl, που εμένα άσχετα με το πληθωρικό παίξιμο του σε όλο το άλμπουμ, μου αρέσει πολύ) Αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Ο κοινός παρονομαστής εδώ είναι οι μεγαθηριακοί μουσικοί. Που έχουν τόσο ισχυρή ταυτότητα, τέτοιο ήχο, και τόση τεχνική ώστε να εξυπηρετούν το ζητούμενο. Ενδιαφέροντα τα παραδείγματα, γιατί δεν είναι "παραδοσιακή μουσική" ως δοσμένα παλαιά τεμάχια τα οποία εκτελούν οι προαναφερθέντες μεγαθηριακοί μουσικοί, αλλά μουσική φρέσκια, καινούργια, παιγμένη από μουσικούς οι οποίοι στηρίχθηκαν στην παράδοση όχι μόνον της δικής τους χώρας και ανέπτυξαν τη δυνατότητα μιας κοινής μουσικής συνεννόησης. Προσωπικά θεωρώ ότι αν ο καθένας από αυτούς έπαιζε μόνο τα "συγκαθιστά", τα "σέρβικα", τα "συρτά" και τους "μαντηλάτους" της χώρας του και μόνο, ως επαγγελματίας, όσο και υπέροχος να ήταν δεν θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Αυτοί οι μουσικοί έχουν ξεπεράσει τα όρια (και γεωγραφικά) μιας στενής παράδοσης και κινούνται σε πιο ευρύ πεδίο, με πυξίδα μια πολύ καλαίσθητη μουσικότητα. (Κι εννοείται ότι αν σκάγανε με μια λύρα ένα ζαρμπ και μια άταστη κιθάρα να παίξουνε unplugged σε κάποια μαγαζιά που έχω κατά νου, στο τέλος θα τους λέγανε να κάνουνε λίγο ησυχία γιατί δεν μπορούνε να συζητήσουν στα πρώτα τραπέζια.) ?
    2 βαθμοί
  12. Ενα ενδιαφερον παραδειγμα..ειναι αυτα τα δυο κλιπ της μπαντας του Dinkjian Στο δευτερο κλιπ..απλα εχει βαλει εναν drummer.. Εγω προσωπικα...{αν κ drummer} χαλαστηκα με το ηχητικο αποτελεσμα. Παρεπιπτοντως..η μπαντα δεν παιζει παραδοσιακα κομματια..παιζει κομματια του DinkJian με παραδοσιακο ηχο. Επισης...υπαρχει καποιος που θεωρει οτι αυτο , θα ηταν καλυτερο με ηλεκτρικο μπασο , πληκτρα drums κ ηλεκτρικη κιθαρα?
    2 βαθμοί
  13. Δεν κατάλαβα γιατί η "παραδοσιακή", η δημοτική μουσική είναι ένα μουσειακό είδος. Μουσειακό φαίνεται επειδή κάποιοι ανέλαβαν να καταγράψουν τα χιλιάδες έργα και τα εκατοντάδες ρεύματα του χώρου που λέγεται σύγχρονη Ελλάδα, αλλά και να τα ακολουθήσουν τα ίχνη και την προέλευσή τους, πέρα από αυτόν τον χώρο; Μουσειακό φαίνεται επειδή κάποιοι από αυτούς τους "ακαδημαϊκούς" το παρουσίασαν με παρωπίδες; Επειδή δεν δισκογραφείται ή επειδή δεν έτυχε να βρίσκεται κανείς με το tascam να καταγράψει τα ατελείωτα "μουχαμπέτια" που εξακολουθούν να υφίστανται σε σπίτια, καφενεία, χώρους πολιτισμού, πλατείες, ξέφωτα, και παραλίες; Τι αυτομαστίγωμα είναι αυτό; Έχουμε το προνόμιο να έχουμε μία από τις πλουσιότερες μουσικές παραδόσεις με επιρροές από παντού και με τόσα υποείδη που ο μέσος Γερμανός ή ο μέσος Άγγλος δεν μπορεί να διανοηθεί γιατί, δεν μπορεί να το καταλάβει γιατί γι' αυτόν διασκέδαση είναι να πηγαινει για φαγητό, να φεύγει πριν απο την υπόλοιπη παρέα και να πληρώνει την μερίδα, τη σαλάτα και το ποτήρι κρασί του. Ή να έχει πελάτη εικοσαετίας με δεκάδες δουλειές και συνεργασίες και το πρώτο πράμα που του λέει είναι να του υπενθυμίσει τα 5 ευρώ και 20λεπτά που του χρωστάει από την προηγούμενη δουλειά... Βρήκαμε τρόπο να απορρίψουμε ακόμη και πράματα που μας τιμούν ως λαό τώρα; Η παραδοσιακή μουσική στην Ελλάδα είναι ζωντανός οργανισμός, μέρος της ζωής μας, ακόμη κι αν δεν είναι του γούστου μας ή δεν τη βρίσκουμε με αυτή. Ναι, στο παρελθόν συνδέθηκε με κάτι αισχρές προσπάθειες να "αναβιώσει" τεχνηέντως στα πλαίσια μιας κακόγουστης και επικίνδυνης υποβολής/επιβολής της, ως μέρος ενίσχυσης "εθνικής ταυτότητας" αλλά ευτυχώς μείναν με το "πουλί" στο χέρι. Αργότερα μπλέξανε τα μπούτια τους οι απανταχού "εκπολιτιστικοί σύλλογοι" προσπαθώντας να συνεχίσουν το έργο των φοινικόπτερων και όλα αυτά δημιούργησαν ένα κλίμα αποστροφής από το λεγόμενο δημοτικό τραγούδι (δημοτικό, δηλ. του δήμου=λαού, λαϊκό με απλά λόγια). Εγώ πιτσιρικάς άκουγα δημοτικά και με έπιανε ταχυπαλμία από την αηδία που μου προξενούσε υπερβολικά στημένο φολκλόρ. Τέλωσπάντων αυτά είναι θέματα που οι απανταχού μουσικολόγοι έχουν τη γνώση και τη βαρύτητα της άποψης για το τι είναι το δημοτικό τραγούδι και τι θέση έχει στη σύγχρονη Ελλάδα. Εγώ μόνο σκέψεις αδαούς καταθέτω, χάριν συζήτησης (Λες και το rockabily ή το μέταλ πχ είναι λιγότερο μουσειακό ή "γραφικό" είδος).
    2 βαθμοί
  14. Δεν ειπα ποτε οτι η Ελληνικη παραδοση ειναι μια. Κατα τη γνωμη μου, πρεπει να διαφυλαχτουν ολες.. Και του Ηπειρωτη , κ του Θρακιωτη κ του Κρητικου και του νησιωτη κοκ. και νομιζω οτι θα διαφυλαχτουν...γιατι καθε περιοχη βγαζει {και} τους παραδοσιακους της μουσικους. Μεγαλη κ σπουδαια δουλεια ειχε κανει ανα την Ελλαδα για οποιον θυμαται και η μεγαλη Δομνα Σαμιου https://www.domnasamiou.gr/
    2 βαθμοί
  15. Οσον αφορα τις ακουστικες, οσο πιο απλη και ταπεινη, τοσο πιο ομορφη...
    2 βαθμοί
  16. Θα μεινω εδω... Για μενα ναι Μανο.. Καθε μορφη παραδοσης.. ειτε μιλαμε για τα πανηγυρια - ειτε μιλαμε για παραδοσιακους χορους , ειτε μιλαμε για τον Παρθενωνα. Ακομα κ αν τα βραδυα ο ανθρωπος παιρνει σβαρνα τα κλαμπ κ ακουει sin boy... καλο ειναι να ξερει η να εχει ενα σημειο αναφορας απο που ξεκινησε...τις ριζες του. Και οσο υπαρχουν μουσικοι..νομιζω οτι καποιοι απο αυτους θα προσπαθησουν να αποτυπωσουν την εννοια της παραδοσιακης μουσικης στην εποχη που ζουν. πχ. Χαιρομαι παρα πολυ που υπαρχει ο Κυριος Χατζης που μελετησε κ μας διδαξε αρχαιοελληνικους ρυθμους.
    2 βαθμοί
  17. Μιλας για το προσωπικο σου γουστο εδω..που δεν εχει νομιζω σχεση με την κουβεντα. Δεν εχει σημασια νομιζω τι γουσταρει κ τι οχι ο καθενας μας..αλλα πως κατα τη γνωμη μας πρεπει να αντιμετωπιστει μια παραδοσιακη μουσικη. Οπως φαινεται υπαρχουν 2 αποψεις. Η 1η αποψη θελει την παραδοση - παραδοση... πχ.{Τι θα ηταν τα κρητικα χωρις λυρα κ λαουτο..} Και η δευτερη ειναι ανοιχτη σε εκμοντερνισμους. Και εγω ειμαι ανοιχτος σε διασκευες..Αν θυμασαι το θεμα για τους VIC εγω το ειχα ανοιξει... Αλλα στο μυαλο μου υπαρχει σαφεστατος διαχωρισμος αναμεσα σε ενα παραδοσιακο τραγουδι κ σε μια διασκευη αυτου.
    2 βαθμοί
  18. Εγω παλι νομιζω οτι πνίγεστε σε μια κουταλια.....ΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ? Μια και το μονο που ισχυει ειναι αΦτο
    2 βαθμοί
  19. να σημειώσω εδω και το εξής παράδοξο το οποίο απο όσο ξέρω είναι μοναδικό στην Ελλάδα : - η χωριάτικη πηγαία παραδοσιακή μουσική του λαού ονομάζεται : Δημοτική (του δήμου - πόλεως) - η αστική μουσική (των δήμων) που είναι πιο μακριά απο την λαϊκή παράδοση ονομάζεται : Λαϊκή πουθενά δεν έχω συναντήσει κάτι παρόμοιο.
    2 βαθμοί
  20. Oκ παρελαβα το παραπανω wireless system και μετα απο αρκετες μερες προσεκτικη χρηση κατεληξα στα εξης: Πολυ μεγαλη πιστοτητα αρχικου ηχου (ενα ελαχιστο κλικ κατω στις χαμηλες συχνοτητες εντοπιζω που και παλι μπορει να ειναι ιδεα μου...κατι που ερχεται πανευκολα απο το eq) Σχετικα στιβαρη κατασκευη (Παρόλα αυτα εχω προσθεσει patch cable και το εχω μονιμα κουμπωμενο στο jack του transmitter που οδηγει στην κιθαρα ωστε να μην καταπονω το δικο του jack με το βαλε βγαλε και...να κουμπωνει στη ζωνη της κιθαρας χωρις να προεξεχει σαν καβλιτζέκι) Αρκετα ελαφρύ. (Τοσο ωστε η θηκη που το βαζω μεσα να κραταει πανευκολα με ταινια διπλης οψης πισω απο velcro χωρις τον φοβο μη ξεσκρατσαρει και πεσει λογω βαρους...μια θηκη απο πολυεργαλειο εκατσε ταμαμ...) Διαρκεια μπαταριας 3,5-4 ωρες (Σε καμια περιπτωση 8 ωρες που λεει ο κατασκευαστης) Καθολου dropouts και αλλοιωση στο σημα αν δεν παρεμβαλονται τοιχοι εως και 20 μετρα και σε καμια περιπτωση 30 που λεει ο κατασκευαστης. Μετα τα 15 μετρα αρχιζουν τα dropouts αν παρεμβαλλονται τοιχοι ισως και απο νωριτερα. Καθολου hum η παρεμβολες στο σημα...η παιζει πεντακαθαρα η ΔΕΝ παιζει καθολου.(dropout) Πολυ ευδιακριτες ενδειξεις (Σε οποιεσδηποτε συνθηκες φωτισμου ειναι ξεκαθαρες οι ενδειξεις...μπαταρια...κτλ) Γενικα στα συνολικα 50€ περιπου που μου κοστισε ειναι value for money.Θα το χρησιμοποιουσα σιγουρα χωρις αγχος σε προβα και μικρο live σε χωρο που δεν παρεμβαλλονται πολλα εμποδια.Ομως θα ηθελα να δω πως αντιδραει οταν γυρω του υπαρχουν καμια 200ρια κινητα κεραιες transformers φωτα...κτλ. Σε συγκριση με ενα ακριβοτερο της joyo που ειχε πεσει στα χερια μου πιο παλια ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ! Γενικα στα χρηματα αυτα ...το συνιστώ. Παραθετω συντομο κλιπακι Cable vs wireless σε clean και distorted σημα. Τα ριφακια ειναι μισο παιγμενα με cable και μισοπαιγμενα wireless. cable vs wireless.mp3
    2 βαθμοί
  21. Μήπως όμως αυτό είναι και το λάθος στην όλη υπόθεση; Εγώ αν πάω συνειδητοποιημένα σε ένα μαγαζί για να ακούσω ζωντανά κρητικά ή ηπειρώτικα π.χ., σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα ποικιλία γιατί πάω στο συγκεκριμένο μαγαζί για να ακούσω αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μήπως και οι ακροατές δεν ξέρουν τι πραγματικά θέλουν; ή Μήπως εμείς που ασχολούμαστε με την μουσικοί είμαστε οι μόνοι που γκρινιάζουν για τέτοια θέματα, ενώ ο μέσος ακροατής δεν έχει κανένα θέμα να ακούσει τα πάντα αχταρμά;
    2 βαθμοί
  22. Για να μην ανοίγω καινούριο θρεντ, αφήνω αυτό εδώ για όποιον ενδιαφέρεται: https://www.youtube.com/watch?v=yQfG94RoR6s Είναι το τρίτο κατά σειρά (και τελευταίο) βίντεο από το εν λόγω LP, σας ευχαριστώ και πάλι! Σπύρος. ?
    2 βαθμοί
  23. Πιστεύω ότι η σύνθεση διαφορετικών πραγμάτων είναι συνήθως για το καλύτερο. Στις τέχνες ακόμα περισσότερο αφού από τον πειραματισμό δεν εξαρτώνται ζωές. Η μουσική έχει έναν δαρβινικό τρόπο εξέλιξης, ανεξάρτητα από το τι θα πούμε εμείς, από το εάν μας αρέσει ή όχι, ο κόσμος θα διαλέξει ποια θα είναι η μουσική αύριο. Η δουλειά του μουσικού δεν είναι να φυλάει τις παραδόσεις, είναι να δημιουργεί και να ερμηνεύει με την δική του αισθητική και κρίνεται το αποτέλεσμα.
    2 βαθμοί
  24. Να 'στε καλά Yameth και VangelisV. Το είπα απλώς γιατί αναφέρεται στους κανονισμούς του νόιζ. Αυτά τα παρακάτω είναι. Δημήτρης Γιαννόπουλος - "Σύλβια" από εκδόσεις ΑλΔε και "Η αλεπού κοιμάται πια στην άσφαλτο" από εκδόσεις Πηγή.
    2 βαθμοί
  25. Τα πουλια φαινονται ωραια επειδη πεταν προς την θαλασσα ?
    2 βαθμοί
  26. Καλημέρα σας αγαπητοί συνάδελφοι. Κάμω ποδαρικό/δοκιμή στην κατηγορία κλιψ του νέου φόρουμ με ένα πρόσφατο κομμάτι που πήγαινε για τραγούδι αλλά δε μου έκατσε τελικά και το άφησα ως ινστρουμένταλ. Δεν ξέρω αν έχω συμπληρώσει τα πεδία σωστά και δε βλέπω να υπάρχει προεπισκόπηση πια οπότε θα δείξει.
    1 βαθμός
  27. Γεράσιμος Μηλιαρέσης.... ο μεγαλύτερος αδερφός μου ήθελε να μάθει κλασική κιθάρα και το άκουγε συστηματικά. Εκεί γύρω στα 9-10 για πολύ καιρό νόμιζα ότι παίζουν δυο κιθαρίστες.
    1 βαθμός
  28. Ο αντιλογος σε αυτο που γραφεις ειναι..αν δεν στηριξεις κ διαφυλαξεις την παραδοση , τα ηθη κ τα εθιμα , την ιστορια αλλα και τον πολιτισμο σου..εισαι καταδικασμενος να γινεις προτεκτορατο.. Να αφομειωθεις απο μια αλλη χωρα... σου θυμιζει τιποτα?
    1 βαθμός
  29. 1 βαθμός
  30. Γενικα ειμαι κλασσικος στα γουστα μου αλλα εχω παθει κοκομπλοκο χρονια τωρα με την Bacon & Day Senorita του John Fahey (εδω το μοντερνο reproduction απο ARK New Era Guitars), χελπ.
    1 βαθμός
  31. Επιστρέφω με τεράστια κομματάρα. Τι εξώφυλλο ήταν αυτό ρε Prince;;;;;;
    1 βαθμός
  32. Μόνο εγώ χάζεψα με τις κιθάρες; https://www.youtube.com/watch?v=6i0a7RDPkM8
    1 βαθμός
  33. Για μενα το γνησιο λαικο τραγουδι {μιλαω για Τσιτσανη, Πανου, Κουγιουμζη κλπ} χρηζει της ιδιας σοβαροτητας κ προσοχης στο παιξιμο οσο το παραδοσιακο. Τον Νταλαρα ολοι τον βριζουν..αλλα δειτε τι ορχηστρα εστησε {κ βεβαια πως ακουστηκε} για αυτο το αφιερωμα στο Τσιτσανη.. {δεν μιλω για τα 17 μπουζουκια αλλα για τα υπολοιπα οργανα- κανενα ηλεκτρικο οργανο.}
    1 βαθμός
  34. Εάν είναι αυτό ""Έτσι για το χαβαλέ ρε παιδιά, να παίζουμε ε? "" μας γ@μησες την ψυχολογία ρε Κωνσταντίνε.....
    1 βαθμός
  35. α ρε βρούτε @Αετός και συ, φυλακή να με βάλετε θέλετε!
    1 βαθμός
  36. Καθώς επίσης κι αυτό,από το ίδιο έργο.
    1 βαθμός
  37. Δεν κατέχω από animation. Μου άρεσε πολύ το σημείο,μεταξύ 2:10-2:20.
    1 βαθμός
  38. Φίλτατε, πολύ ωραίο θέμα για προβληματισμό! Είναι πολλά τα επιμέρους θέματα: Ως προς το αισθητικό: Η ανάγκη επιβάλλει την ενορχήστρωση. Δεν με ενοχλούν οι κιθάρες οι σκαφάτες με τους twinηδες και τα κλαρίνα με ένα ντο να αρπάζουν και οκτάβα japan + gain 80db. Αυτή είναι η αισθητική του πανηγυριού, και δε γίνεται να βαράς 10 ώρες δουλειά να σου φεύγει το πλεμόνι. Επίσης όμως, δε με ενοχλεί και ένα κλαρινάκι σκέτο με λαουτάκι δίπλα κι ένα ντέφι ποσώς, εδώ μιλάμε για ποιότης. Από μπαρμπα Ναπολέοντα Δάμο, Γρίμποβο, Παλιούς Κλέφτες, Οσμαντάκα, Μπεράτια να ακούσεις, μιλάμε κάτσε καλύτερα. Αλλά αυτά είναι λόγια πράματα, δεν είναι για διασκέδαση πάνκικη. Να πάω τώρα να πω στους άλλους σταματάτε ρε γινήτε ανθρώποι μη βαράτε τα τομάρια ετσασυλλόγιστα; Όχι, γιατί χαλώ το γλέντι. Ο ακροατής τη βρίσκει, χορεύει και εγώ ποιος είμαι να τον κόψω. Ως προς το αρμονικό: Πιο πολύ τα κομμάτια μας είναι ομοφωνικά. Είναι πολλά τα χρόνια που τα όργανα είναι συγκερασμένα. Κι αν εσείς κάνετε κουμάντα με λύρες και στα νησιά με βιολιά, πάλι νομίζω οι ερμηνείες πολλών κομματιών έχουν εξομαλυνθεί και είναι συγκερασμένα πλέον. Δεν ακους "Ραστ" νησιώτικα πια, σπάνια, πιο πολύ ματζόρε. Έτσι τα παίζει και το βιολί, τα τέμπα πίσω γιατί να μην το εκμεταλλευτούν και να περάσουν μια συγχορδία αλανίαρα την 2.500.000 φορά που παίζουν ένα μπάλο; Πάντα ήμουν σκληροπυρηνικός κι έλεγα, α, όλα κι όλα, η παράδοση να είναι καθάρια. Και μια μέρα είδα το εγγονάκι του Γιάννη του Βασιλόπουλου στην Μπήλιω (blast from the past) που ήταν 8 χρονών και το έβαζε το όργανο στο στόμα και ακουγόταν σαν τον Γιάννη τον Βασιλόπουλο ακριβώς όμως! (πόσο να ήταν τότε... 80?) Και λέω... καλό είναι αυτό ρε παιδί μου τώρα; Παιδί πράμα, άγραφτος πίνακας, και να είναι προορισμένος να έχει τον παλιό τον ήχο από τα γεννοφάσκια του; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Εγώ πιστεύω ότι η παραδοσιακή μουσική είναι ζωντανή όπως όλες οι άλλες. Αν δε μας αρέσει κάτι σ' αυτή σήμερα, είναι το είδωλό μας που αντικατοπτρίζεται.
    1 βαθμός
  39. Κριτική στην μουσική σου δεν έχω την γνώση να κάνω,αλλά μπορώ να σου πώ οτι αυτό μου άρεσε. Ταίριαξε ωραία με την ιστορία.
    1 βαθμός
  40. Άμα είναι να το κάνεις, κάντο ένδοξα
    1 βαθμός
  41. Βαγγέλη μου, είχα μια ιδέα για μια custom tele και ο άνθρωπος που ανέλαβε να την υλοποιήσει ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου (με βάση αυτή πήρε άλλες δυο παραγγελίες να φανταστείς, από όσους την είδαν/άκουσαν). Συνοπτικά, η... εξίσωση: είναι από δυο κομμάτια κορίνα wood, με πενταθέσιο διακόπτη και τρεις μονούς μαγνήτες: P90 από Κορεατικη Epiphone των 90s, στο neck, έναν Schecter flatpole Μonstertone στη μέση και έναν Fender Custom shop Texas Special Tele στο bridge. Το μανίκι είναι από κορεάτικη Fender με Gotoh tuners. Εχει και κάποια μυστικά, μια φάσα με ένα ξύλο που λέγεται bubinga και το οποίο σύμφωνα με τον κατασκευαστή, δίνει τρελό intonation , sustain και καθαρότητα. Tην κόντραρα με Fender custom shop και αυτή ακούγεται σα να έχει... πως να το πω, περισσότερο headroom. Δεν ξέρω αν είναι περισσότερο ο συνδυασμός στα κσύλα ή οι μαγνήτες (π.χ. και οι εμδιάμεσες θέσεις παίζουν χωρίς να αδυνατίζει ο ήχος) ή ο συνδυασμός όλων, αλλά... ναι αφτό. Αν βρω χρόνο, μπορεί να φτιάξω ένα demo με τους ήχους της όταν γυρίσω στην έδρα μου, περισσότερο και για τον άνθρωπο που μου την έφτιαξε και να το ανεβάσω. Ετσι ήταν άβαφτη (στη μέση η τρέσα με το ξύλο που αναφέρω πιο πάνω) - τώρα απλά περιμένω να τριφτεί και να παλιώσει λίγο... ?
    1 βαθμός
  42. Το άλλο δεν μπορώ να το γράψω, θα με κόψει η λογοκρισία.
    1 βαθμός
  43. Ενδιαφέρον θέματα αυτά. Προσωπικά έχω πολλές φάσεις, τελευταία ακολουθώ τους Μπακς και παίζω και NBA 2K όπου εξελίσσω τον παίκτη μου, τώρα στο 77 overall, και αν φτάσω το 99 μου στέλνει η 2K δωρο μπασκετικά παπούτσια. Αν.
    1 βαθμός
  44. καλα εκει που ντουμπλάρει ο τυπος το σαξόφωνο είναι jesus christ superstar μας πεταξες έξω τα μάτια
    1 βαθμός
  45. Και ήρθαμε στο σήμερα όπου στην άκρη της κρεβατοκάμαρας πάνω στο γραφείο υπάρχει ένας υπολογιστής με οθόνη wide και ηχεία. Το ιδανικό περιβάλλον για τις πιό εμπνευσμένες στιγμές του καθενός. Με την παντοφλίτσα, τον καφέ κάτω από τις αφίσες των AC/DC και του Moby, γρατζουνάω την κιθάρα και την ηχογραφώ ακόμα και το Πάσχα που είναι όλα κλειστά. Τι χρειάζομαι λοιπόν για αυτή τη Νιρβάνα; Πολύ κοινά αλλά σωστά επιλεγμένα πράγματα. Ας τα πάρουμε ένα -ένα. Ο Υπολογιστής Το σημαντικότερο μέρος του σημερινού στούντιο είναι ο υπολογιστής. Οι προδιαγραφές αλλάζουν καθημερινά καθιστώντας το περσινό, παλιό. Για να γράψω μουσική, καλό θα είναι να είναι όσο πιό σύγχρονος γίνεται με τελευταίας γενιάς επεξεργαστή και Windows 10 - 11, 64bit. 16 Gb μνήμη RAM είναι ικανή για σοβαρή δουλειά αλλά σαν κανόνας όσο περισσότερη τόσο καλύτερα για να σηκώνει μεγάλα αρχεία. Ιδανικά ας υπάρχουν 2 δίσκοι. Ένας Solid State SSD NVMe για τα προγράμματα και το λειτουργικό και ένας μεγάλος HDD 7200 rpm με αρκετό χώρο για να σώνω τα αρχεία ήχου και τις τεράστιες ηχοθήκες samples. Σαν αναφορά, ένα τετράλεπτο stereo κομμάτι στα 16-bit, 44.1 Khz = 40 mb και όσο αυξάνεται ο ρυθμός δειγματοληψίας αυξάνεται και το μέγεθος του αρχείου. To motherboard καλό είναι να έχει τελευταίας τεχνολογίας chipset και όλες τις χρήσιμες πόρτες σύνδεσης USB 3, Ethernet, κ.α. Η κάρτα γραφικών μπορεί να είναι μια απλή onboard καθώς τα μουσικά προγράμματα δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις στην εικόνα όπως τα games και επιπλέον θέλουμε να αποφύγουμε τους θορυβώδεις ανεμιστήρες που αυτές διαθέτουν και το σοβαρό κόστος τους που αναλογεί όσο άλλο ένα PC σχεδόν. Και επειδή έχει αποδειχτεί πως το να ρίχνεις εξαρτήματα υψηλών προδιαγραφών σε ένα κουτί δεν κάνει απαραίτητα έναν γρήγορο και λειτουργικό υπολογιστή (λόγω διαφόρων ασυμβατοτήτων), θα κοίταζα για έτοιμες λύσεις απο εταιρίες HP, Dell, κ.α. που το κάνουν καλά αυτό. Στα laptop φυσικά είναι μονόδρομος αυτή η επιλογή, αν δεν σας περιορίζει το μέγεθος της οθόνης. Μία σχετικά μεγάλη οθόνη 24-27" HD ή 4K wide (ίσως και 2) αφού καλό και εύχρηστο είναι να υπάρχει σε θέα το timeline, τα plug-ins (εφέ και όργανα) και ο μείκτης σε μια ματιά. Καλό είναι να κρατώ το σύστημα μου όσο πιό καθαρό και ελαφρύ γίνεται χωρίς περιττές εγκαταστάσεις «δοκιμαστικών» προγραμμάτων, γιατί το βαραίνουν και καθυστερεί μέχρι κάποιο αναπόφευκτο format μετά απο λίγο καιρό ανεμελιάς. Εαν προτιμούσα Apple θα πήγαινα σε iMac και πάνω αν και η δουλειά γίνεται σχεδόν ανέμελα και με MacMini. Το software Για να γράφω θέλω ένα πολυκάναλο recorder και μαζί μια κονσόλα για να μιξάρω τα κανάλια. Φυσικά σε software. Παλαιότερα τα προγράμματα αυτά χωρίζονταν σε audio εγγραφείς και midi sequencers. Τώρα δεν υπάρχει διακριτή διαφορά και ένα sequencer γράφει δεδομένα midi και ήχο πλάι – πλάι και αποκαλείται DAW (Digital Audio Workstation). Ταυτόχρονα επειδή αυτά τα προγράμματα έχουν εξελιχθεί σε σουίτες virtual studio, προσφέρουν και software εκδόσεις οργάνων (πιάνα, μπάσα, synths, drum machines), τα λεγόμενα VST instruments (VSTi) ή TDM ανάλογα με την πλατφόρμα. Επίσης προσφέρουν κάθε λογής εφέ 'οπως reverb, delay, chorus, compressors και ότι περάσει από το νού του φαντασιόπληκτου και δημιουργικού καλλιτέχνη, σε μορφή plug-in. Επειδή μια από αυτές τις σουίτες θα γίνει το περιβάλλον που θα γράφω μουσική, θα πρέπει να το μάθω καλά για να εκμεταλλευτώ τις τεράστιες δυνατότητες του, που σημειωτέον απευθύνονται σε ειδικούς και ξεπερνούν κατά πολύ τις απαιτήσεις του μέσου χρήστη. Στόχος είναι να αφοσιωθώ στο να γράφω μουσική και να μην καταντήσω περιπλανώμενος νομάς απο εταιρία σε εταιρία. Κάτι που συχνά συμβαίνει σε όσους δεν διαβάζουν το manual, αποδίδοντας την δική τους άγνοια σε αδυναμία του software. Οι προτάσεις είναι πολλές. Ableton Live, Cubase Pro, Reason, Reaper, Bitwig Studio, Samplitude, Sonar, Logic Pro, Pro Tools, κ.α. Τα προγράμματα αυτά είναι τεράστια και πέρα απο χρήμα απαιτούν γνώσεις μουσικής τεχνολογίας, που για τις ανάγκες κάποιου που θέλει να γράψει 10 κανάλια ήχου και να βάλει βάθος και delay, είναι σαν να παίρνει ολόκληρη νταλίκα για να πάει στο περίπτερο για τσιγάρα. Αν διαθέτω τις γνώσεις ή την υπομονή να μάθω μελετώντας ολοκληρωμένες λύσεις, είναι το Sonar πλέον δωρεάν και το Reaper με συμβολικό ποσό. Υπάρχουν εκδόσεις light για σχεδόν όλα τα γνωστά DAW που κοστίζουν κάτω από 100 ευρώ όπως τα Sequel, Cubase Essential, Sonar Essential, Live Intro, που περιορισμοί τους όπως τα maximum 64 κανάλια ηχογράφησης δεν θα επηρεάσουν αρνητικά ποτέ έναν ερασιτέχνη μουσικό και θα λειτουργήσουν σαν βάση αν θέλετε να εξοικειωθείτε με κάποιο απο αυτά και αργότερα να αναβαθμίσετε αν χρειαστείτε περισσότερα εργαλεία. Φυσικά υπάρχουν και δωρεάν προτάσεις σοβαρών προδιαγραφών όπως το Garage Band που προσφέρεται απο την Apple, το Krystal για Windows και το Ardour για όσους προτιμούν Linux. Η κάρτα ήχου Η είσοδος και έξοδος στον μουσικό υπολογιστή. Μου δίνει ποιότητα ήχου, αθόρυβη εγγραφή, MIDI για να ελέγχω και να συνδέω εξωτερικά keyboards και synthesizers και επιλογές διασύνδεσης. Να μπορώ να συνδέω όποια εξωτερική συσκευή έχω, στον υπολογιστή δηλαδή. Φροντίζω να υποστηρίζει τεχνολογίες ASIO, κ.α. με εργοστασιακούς οδηγούς/drivers ώστε να μπορώ να κάνω real-time χρήση των VST instruments και plug-in. Έτσι όταν πατάω ένα πλήκτρο στο κλαβιέ, ο ήχος θα ακούγεται σύγχρονα και όχι αργότερα. Latency είναι η λέξη που πρέπει να αποφύγω. Η καθυστέρηση δηλαδή που προκύπτει όταν δεν είναι εγκατεστημένοι οι ειδικοί ASIO drivers Οι κάρτες ήχου είναι το σημείο που θα συνδέσω το μικρόφωνο και τα όργανα μου. Γι αυτό υπάρχει ποικιλία εισόδων και εξόδων (αναλογικές, ψηφιακές, πολυκάναλες με ADAT optical και MIDI). Επιλέγω βάσει των αναγκών που υπαγορεύονται απο τον αριθμό των πηγών (οργάνων) που θα ηχογραφώ ταυτόχρονα. Για έναν τραγουδοποιό π.χ. μια stereo κάρτα είναι συνήθως αρκετή, αφού θα γράφει ένα όργανο ή μια φωνή ή και τα δύο τη φορά. Υπάρχουν εκδοχές εξωτερικών καρτών που συνδέονται στον υπολογιστή με Thunderbolt και USB που είναι τα σημαντικά πρωτόκολλα σήμερα. Μικρόφωνα Τη δουλειά μου για ένα demo την κάνω και με το δυναμικό μικρόφωνο που χρησιμοποιώ στα live. Το Shure SM-58. Στο κάτω-κάτω την έμπνευση της στιγμής θέλω να πιάσω! Αν όχι... και θέλω να το στείλω στην κατανάλωση, ίσως να χρειαζόμουν κάτι πιο πιστό. Ένα πυκνωτικό μικρόφωνο, που πλέον με τα κινέζικα στην αγορά, αρχίζουν απο την ίδια τιμή και είναι καλύτερη επιλογή για το στούντιο αλλά πιο ευαίσθητο στην κακομεταχείριση και τις εντάσεις. Γι αυτό χρειάζομαι έναν αθόρυβο προενισχυτή μικροφώνου στην κάρτα μου, με τροφοδοσία ρεύματος 48 volt (phantom power) για να το συνδέσω. Συνήθως περιλαμβάνονται και στην πιο προσιτή κάρτα ήχου αλλά όσο ανεβαίνει η τιμή ανεβαίνει και η ποιότητα τους. Εναλλακτικά υπάρχουν και standalone προενισχυτές σε άπειρες εκδοχές με 1, 2 ή 8 εισόδους, με Equalizer, compressor, κύκλωμα λυχνίας αν επιθυμώ και έξοδο με Analogue to Digital (A/D) converter. Ηχεία Για να έχω ένα σημείο αναφοράς, καλό είναι να επενδύσω σε ένα σετ active monitors, (δηλαδή ηχείο με ενισχυτή στο ίδιο κουτί). Όταν λέω σημείο αναφοράς εννοώ ότι θα πρέπει να ακούω σωστά, χωρίς χρωματισμούς ώστε όταν μεταφέρω το “αριστούργημα” μου στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι του φίλου μου, να ακούγεται σχεδόν το ίδιο. Δηλαδή να μην ακούω μόνο το ταμπούρο και το hi-hat και να είναι χαμένα τα μπάσα ή το arpeggio του 303... και αντίστροφα. Ενα σωστό ηχείο είναι ο καθρέφτης της ηχογράφησης, που φανερώνει τα λάθη και δεν τα καλύπτει, ούτε τα ομορφαίνει, ώστε να μπορώ να τα διορθώνω. Αυτά πάντως δεν είναι τα ηχεία που πήρα με τον υπολογιστή προς €30. Θα βρώ μεγάλη ποικιλία, στα σχετικά μουσικά καταστήματα ενώ ένα αξιοπρεπές ζευγάρι κοστίζει από €250 και πάνω. Χρήσιμο θα είναι και ένα σετ καλών ακουστικών. Μπορεί να κοιμάται το μωρό ή ο κύριος Αλέκος δίπλα... ή να με απειλεί η Στέλλα με το πιστολάκι της, μετά τις 173 επαναλήψεις του κουπλέ που ακούει τις τελευταίες εβδομάδες. Για πολύωρη χρήση, ένα σετ ημι-ανοικτού τύπου είναι σωστό και ξεκούραστο, ενώ για υψηλές εντάσεις απαιτούνται κλειστού τύπου που συνήθως όμως έχουν χαμηλότερη πιστότητα. Η αλήθεια είναι ότι με λιγότερα χρήματα βρίσκεις καλύτερα ακουστικά από ότι σωστά ηχεία. Τα ακουστικά βέβαια δεν αντικαθιστούν τα ηχεία. Controllers Controller λέγεται το μέσον (πέρα από το ποντίκι) που ελέγχει το software. Μπορεί να είναι πλήκτρα πιάνου, pads για να παίζω τύμπανα με τα δάχτυλα ή επιφάνειες εργασίας για να ελέγχω τα fader του virtual μείκτη. Υπάρχει ποικιλία πλήκτρων, από 2 οκτάβες μέχρι 7, βαρυκεντρισμένα και μη, με σύνδεση στον υπολογιστή από τη θύρα MIDI ή την USB. Συνδέω και παίζω. Τόσο απλά. Επίλογος Μ’ αυτά και μ’ αυτά στήνεις μια πολύ σοβαρή βάση για να γράψεις μουσική. Αν μιλάμε για synthesizer και loop-based φάσεις δεν χρειάζεται να πάμε παραπέρα. Αυτά θα χρειαστώ από εργαλεία. Αν μιλάμε για πιό ροκ κι ακουστικές καταστάσεις είναι αρκετά για να στηθούν τα σημαντικότερα όπως κιθάρες, μπάσα, πλήκτρα και φωνές. Τα τύμπανα; Ε... και τι θα κάνουν τα επαγγελματικά στούντιο; Κλέφτες θα γίνουν; Θα μεταφέρω τη δουλειά που έκανα στο σπίτι σε ένα κατάλληλο χώρο για να γράψω ντραμς και να τα μειξάρω με τη σημαντική βοήθεια του επαγγελματία ηχολήπτη. Γίνεται απλά και γρήγορα. Μα πάνω απ’ όλα όμως χρειάζεται να ξέρουμε τα εργαλεία μας. Η μουσική δεινότητα σε συνδυασμό με την τεχνική κατάρτιση δίνει το σωστό αποτέλεσμα. Ικανό φυσικά και για κυκλοφορία. Γιάννης Μεθενίτης
    1 βαθμός
Ο πίνακας επιτευγμάτων έχει ρυθμιστεί σε Athens/GMT+03:00
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...