Προς το περιεχόμενο

Πίνακας συμμετοχής

  1. fusiongtr

    fusiongtr

    Solist


    • Βαθμοί

      9

    • Αναρτήσεις

      21936


  2. Spyros Delta

    Spyros Delta

    Μέλος


    • Βαθμοί

      8

    • Αναρτήσεις

      6399


  3. Superfunk

    Superfunk

    Solist


    • Βαθμοί

      6

    • Αναρτήσεις

      47922


  4. Yannis Methenitis

    Yannis Methenitis

    Administrator


    • Βαθμοί

      4

    • Αναρτήσεις

      11715


Δημοφιλές περιεχόμενο

Προβολή δημοσφιλέστερου περιεχομένου σε 11/21/18 σε όλα

  1. Μια παμπάλαια "ιχνηλασία" με κλασική και ακουστική κιθάρα. Η κλασική ήταν μια (μάλλον) Fender, πασπαρτού, και η ακουστική ίσως κάποιο σοβιετικό πείραμα με ύποπτης προέλευσης laminates, απευθείας απ' τα μπουντρούμια του μετρ Αφουξενίδη. Ένα take μια κι έξω, ένα μονοφωνικό raw track... και σε δεύτερο χρόνο οι σωτήριες επεμβάσεις του φίλτατου @longshadow μας φέρνουν σε αυτό που ακούτε. Στην κλασική, αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της σύνθεσης, ο Ορέστης Τσίναλης. Στην ακουστική εμού του ιδίου.
    3 βαθμοί
  2. Εντάξει, εγώ είμαι πιτσιρικάς, δεν ξέρω τι σκέφτονται τα παπούδια.
    3 βαθμοί
  3. Θα προσπαθήσω να δώσω κι εγώ τα 2 cents μου έχοντας ξοδέψει πολύ χρόνο και αρκετό χρήμα πάνω σε αυτή την πλατφόρμα ήχων κιθάρας. Τα plugins για να μελετά κανείς στο σπίτι είναι αξιοπρεπέστατα. Στον υπολογιστή μου με μία Focusrite Scarlett 2i2 1st Gen δεν έχω latency που να το παρατηρώ. Με Axe Fx και λαμπάτο + Two Notes Torpedo Captor δεν υπάρχει σίγουρα latency, τσεκαρισμένα με επαγγελματίες μουσικούς τα 2 αυτά setups. Τώρα στο κομμάτι του ήχου, που είναι το βασικότερο. Έχω την εντύπωση πως σε ανθρώπους πιο μεγάλης ηλικίας που ξεκίνησαν να παίζουν κιθάρα στα 70s-80s δεν αρέσουν όλα αυτά τα μηχανήματα (plugins και hardware τύπου Fractal-Kemper) γιατί μεγάλωσαν με άλλο ήχο ως Holy Grail. Νομίζω πως ψάχνετε πιο πολύ τον live ήχο όταν παίζετε, γιατί τότε τα albums είχαν ως ηχογραφημένο ήχο έναν live ήχο, όπου όλη η μπάντα έπαιζε μαζί και γραφόντουσαν έτσι οι δίσκοι, ή έστω την επόμενη γενιά παραγωγών όπου υπήρχε μεν η επί μέρους ηχογράφηση, αλλά όχι όλη αυτή η επεξεργασία και το over-mastering του ήχου. Συν ότι πήγατε σε πολύ περισσότερα lives από τις επόμενες γενιές που κόλλησαν στο MTV και αργότερα στο YouTube. Πλέον, για τη δική μου γενιά τουλάχιστον ο Holy Grail ήχος έχει αλλάξει σημασία. Εμείς ψάχνουμε mix ready πράγματα, να βγαίνεις live και ο θεατής/ακροατής να νομίζει ότι ακούει τη studio εκτέλεση. Εγώ προσωπικά έτσι μεγάλωσα, ακούγοντας πολύ αποστειρωμένες παραγωγές και πολύ αποστειρωμένα live DVDs, με αποτέλεσμα αυτόν τον ήχο να έχω στο κεφάλι μου και αυτόν να προτιμώ να ακούσω. Για να σας δώσω λίγο την οπτική μου γωνία περί ήχου, προτιμώ να ακούω και να παίζω από studio monitors παρά από κιθαροκαμπίνα. Το ακούει αυτό ο δάσκαλός μου και τραβάει τα μαλλιά του, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι. Με όσους συνομηλίκους μιλάω για ήχο το ίδιο μου λένε, τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς. Θεωρώ λοιπόν ότι αν ψάχνετε plugin που να σας δώσει αυτή την αίσθηση, ψάχνετε μάταια, γιατί όλα αυτά πατάνε σε studio enviroment ήχους, όχι live. Δεν είναι τυχαίο που πλέον όσοι πουλάνε ήχους σε Axe Fx-Kemper-Helix-κοκ προϊόντα, τον παρουσιάζουν ως Mix Ready ήχο. Αυτό είναι το παρόν πλέον στη μουσική βιομηχανία και ίσως είναι και ένας από τους λόγους που ορισμένοι συνφορουμήτες ακούνε μουσική μέχρι τα 80s μαξ.
    3 βαθμοί
  4. Θα έχετε παρατηρήσει φυσικά το Mix όπου όπως λέει η λεζάντα είναι: Λίγο πολύ είναι αυτονόητο το τι εξυπηρετεί και ήδη (αν εξαιρέσουμε την δική μου συμμετοχή) έχουν ανέβει διαμαντάκια. Είναι καλό να υπάρχουν οι συνθέσεις των μελών σε ένα ξέχωρο σημείο και να μην χάνονται μέσα στις συζητήσεις του φόρουμ. Γιατί έτσι ο επισκέπτης τις βλέπει ευκολότερα. Τα μέλη μπορούν να ανεβάσουν τις συνθέσεις τους σε ήχο ή βίντεο και μπορούν να ανανεώσουν το track αν αυτό προκύψει, με εμφανείς Αναθεωρήσεις. Επίσης υπάρχουν οι δύο επιλογές διάδρασης, Αξιολόγηση και Σχόλιο για καλοπροαίρετη και εποικοδομητική κουβέντα. Αύριο - μεθαύριο ίσως προκύψει και μια οργανωμένη συλλογή και που ξέρεις... ιδέες υπάρχουν.
    3 βαθμοί
  5. καλα ολα οσα λετε αλλα εμενα προσωπικά με βολεύουν πάρα πολύ τα προγράμματα αυτά διοτι: α. δεν είμαι επαγγελματίας για να το ψειριζω πολυ β. δεν είμαι τόσο καλός παίχτης ώστε να αλλάζω συνεχώς τη πενία μου για να πάρω το 0.1% έξτρα γ. παίζω μονο σπιτι και δεν παίζει λάμπα με τίποτα. ουτε με κουβέρτα, ουτε με πάπλωμα και δ. δε μου φαίνονται πραματα του διαόλου. Φυσικά δεν ειναι το βέλτιστο και εννοείται καταλαβαίνω τους παιχταράδες που δε τα θέλουν.
    3 βαθμοί
  6. Όλα software είναι και το axe και το kemper και οι περισσότερες πεταλιέρες και πολλά πετάλια αυτό που αλλάζει είναι το πόσο καλό είναι το software και δυο ακόμα πολύ σημαντικά πράγματα, το πόσο καλή είναι η προενίσχυση και το D2A A2D και το πού ακούς. Το κυριότερο απ'όλα αυτά, πρέπει να είναι optimized για να δουλεύουν για κάτι συγκεκριμένο .Την σωστή απόδοση της κιθάρας, όχι του mp3 ούτε του video game . Όλα το plugin είναι καταδικασμένα να ακούγονται κάπου στο περίπου μέχρι να τα φέρεις εσύ και θέλουν πολύ δουλειά. Δεν είναι χαζοί στην Universal Audio που πουλάνε τα plugin ένα σκασμό λεφτά και το interface δύο σκασμούς λεφτά. Το software μιλάει στο δικό τους μηχάνημα γι'αυτό η ποιότητα είναι άριστη. Δεν μπορείς να περιμένεις ήχο από τα 5΄ monitors σαν της καμπίνας του ενισχυτή σου. Θέλεις ή πολύ καλά monitors ή πολύ καλό frfr.
    2 βαθμοί
  7. Παντα απολαυστικος και μεγαλοφυής
    2 βαθμοί
  8. Nα παιζεις ΑΡΓΑ ,οπως εγω.....σαν χελωνα ...εμενα το latency ειναι πιο γρηγορο απο το παιξιμο μου ....
    2 βαθμοί
  9. Κι εγώ το προτιμώ. Και δεύτερος έρχεται ο solid state για τα γούστα μου. Αυτό με την καθυστέρηση είναι δολοφονία, δεν μπορώ να έχω απόκριση όπως την περιμένω και έτσι προτιμώ την gt-8. Κι εδώ το ίδιο ισχύει για μένα. Όμως .... εγώ είμαι μιας άλλης νοοτροπίας. Δεν ψάχνω κανένα real thing, δεν με ενδιαφέρει. Δεν με νοιάζει πόσο πιστά αναπαράγει την λάμπα, γιατί δεν είμαι φανατικός "λαμπάκιας". Αν ο ήχος είναι καλός και μου κάνει, αυτό είναι, μου αρέσει. Το θέμα μου είναι αυτή η ρημάδα η απόκριση στο χτύπημα της χορδής, που με κάνει να μην μπορώ να λειτουργήσω. Και το θέμα είναι ότι με κάθε νέα έκδοση αυτών των plugins, το latency του software χειροτερεύει (μπορεί και να είναι η ιδέα μου, δεν ξέρω). Όσο δυνατό υπολογιστή και να έχεις, αυτό δεν εξαλείφεται εντελώς. Βέβαια για πιο αργά/ατμοσφαιρικά παιξίματα δεν έχω θέμα, και με τα εφφέ που έχουν όλα αυτά τα plugins μέσα, την καταβρίσκω. Οι ήχοι γενικά, μου γαργαλάνε την δημιουργικότητα, η ποικιλία τους και η δυνατότητα να παίζεις με αυτούς σαν παιγνίδι, φτιάχνοντας τρελά ηχητικά τοπία, με εξιτάρει. Εκεί είναι το δυνατό σημείο αυτών των plugin για μένα. Και μιας και αναφέρθηκε από τον Σπύρο, το bias amp 2, έχει μια καινοτομία (σύμφωνα με τα specs), και με κάνει να θέλω να το δοκιμάσω (δεν μπορώ λόγω αδύναμου pc). Το λεγόμενο amp matching. Εκτός δηλαδή από το ότι δημιουργείς εσύ τον ενισχυτή που σου αρέσει (έτσι λένε νομίζω), μπορείς να πάρεις μια ηχογράφηση κιθάρας (ακόμα και από cd), και να ματσάρεις τον ήχο της με αυτό ενός virtual amp. https://www.positivegrid.com/bias-amp/ Αν κάποιος το έχει δοκιμάσει, θα ήθελα γνώμες.
    2 βαθμοί
  10. Σε καταλαβαινω απολυτα. Ειναι οπως στους κιθαριστες η σχεση των σατριανοβαιδων κλπ, με τον hendrix. Αν δεν προσπαθησεις να παιξεις αυτα που παιζουν και να κατανοησεις ολη τη φιλοσοφια, τεχνικη, πρωτοπορια ακομα και διαθεσιμο εξοπλισμο, δεν καταλαβαινεις την συγκριση.
    2 βαθμοί
  11. Εξαιρετικοι ντραμμερ και οι δυο.....alas και οι δυο ΜΑΖΙ ισα ισα που ειναι αξιοι για να ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ τα cymbal cases του Buddy (σε ΟΛΑ τα επιπεδα και ειδικα στον τομεα της ΤΕΧΝΙΚΗΣ αλλα και φυσικα του Big Band drumming ) και τους ΙΔΙΟΥΣ να ρωταγε καποιος ειμαι σιγουρος οτι αυτο θα ελεγαν.
    2 βαθμοί
  12. Μια ακόμα συνέντευξη του May, θα πείτε. Γενικά, ναι. Αλλά ο συνεντευξιάζων ήταν (για μένα) έκπληξη. Ο κυριούλης λοιπόν, είναι ο Steve Jones. Ναι, ο 'Never-Mind-The-Bollocks' Steve Jones. To '77 έτρωγαν τα μουστάκια τους* - δεινόσαυροι vs. κόψτε τις παπαριές και παίξτε 3 γαμωακόρντα να τελειώνουμε - και στα 60-70φεύγα τους συζητάνε σαν άνθρωποι. *Αν και ο Taylor είχε πιάσει το vibe γράφοντας το Sheer Heart Attack, εμπνευσμένος απ'τους Pistols που ηχογραφούσαν τότε στο ίδιο στούντιο. Σχόλιο κάτω απ' το βίντεο: anarchy and monarchy.
    1 βαθμός
  13. Κουβαλούσε τους ενισχυτές του ... ... και μερικά εφφέ. Πήρε όμως το φασόλι και ησύχασε.
    1 βαθμός
  14. ΞΑΝΑλεω (μιας κι εγω το ξεκινησα) προσωπικα, παιζω απο το 1996 (οταν δεν μπορω να εχω ενισχυτη) και με πεταλιερες και στο σπιτι και σε λαιβ και ακουω και απο μονιτορ και με inear και με τα παντα. (αυτη τη στιγμη πχ κανω διάλειμμα μελετης οπου παιζω με πεταλιερα και ακουστικα, παροτι διπλα μου εχω ενα marshall ενα fender και ενα koch) Με τις σουιτες ρε παιδι μου "δεν μπορω ρε να παιξω". Οχι "δεν μπορω να ακουσω". Μια χαρα ακουγονται αλλοι. Και ηχο εχω φτιαξει στο bias. Δεν παιζει ομως στα χερια μου.
    1 βαθμός
  15. εγώ σε αντίστοιχης γενιάς focus έχω σημαντικό θέμα, με ενοχλεί ακόμα και το ελάχιστο latency. Ίσως είναι και θέμα υπολογιστή (laptop i5) 80s? 70s max....
    1 βαθμός
  16. Πάρτε και ένα περσινό συγκεντρωτικό αρθράκι, που έχει και μερικά free. https://www.musicianonamission.com/guitar-amp-simulators-vs-real/
    1 βαθμός
  17. Ο απαιχτήδης Χεζούς! Τι παίζουν όλοι τους... Και τι ωραίο ήχο και παίξιμο τα ντραμς.
    1 βαθμός
  18. Οσο για το reamping, ειναι μια αλλη κουβεντα. Εγω δεν θελω ουτε να το ακουω σαν φιλοσοφια. Οτι παιζεται, ειναι για να ακουγεται με τον ηχο που παιχτηκε. Και φυσικα οποτε που ζητηθηκε να ηχογραφησω κατι (ιδιως επαγγελματικα) και να στειλω το track με γκλον γκλον ηχο κατευθειαν απο την καρτα ηχου, εφαγαν πορτα.
    1 βαθμός
  19. Ηχογραφησα ενα memo για ενα θεμα με το bias με τετοιο ηχο, αλλα παιζει αλλος, οχι εγω. Το ακουω και λεω εγω παιζω εδω?
    1 βαθμός
  20. Οχι, το εξηγησα αναλυτικα νομιζω. Παιζω μεχρι και με pocket pod, και φυσικα σε μονιτορ ή ακουστικα. Μια χαρα με "ακουνε" οι προομοιωσεις αυτου του ειδους (με το απαραιτητο γαργαλημα φυσικα) Η αισθηση που εχει στα χερια μου το software με χαλαει. Δεν με "ακουει". Πως να το εξηγησω? Γυρνας λιγο την γωνια της πενας ακουγεται αλλη χροια. Στο Software οποτε γουσταρει το κανει. Δυναμικες οτι ναναι.
    1 βαθμός
  21. Εγω παιδες παροτι δεν ειμαι της φιλοσοφιας "μονο λαμπα" και παιζω και με πεταλιερες και μεχρι και με το pocket pod εχω βγαλει ηχο, και εχω και τα real things (εχω δλδ σημειο αναφορας και στοχο) και ξερω να τουικαρω κλπ, με αυτα τα διαολια δεν μπορω να παιξω. Eχω προσπαθησει με guitar rig, amplitube, και τελευταια με το bias fx και amp. Εχω ακουσει απο αλλους πολυ ωραια πραματα που δεν μπορεις να ξεχωρισεις αν ειναι virtual ή αληθινο, αλλα εγω στα χερια μου δεν μπορω να το αισθανθω. Αισθανομαι οπως με το VG της roland. Δεν παιζω εγω ρε παιδακι μου. Δεν "ακουει" τα χερια μου το software. Πολυ προσπαθεια.
    1 βαθμός
  22. Απόλυτα ακριβές. Αν θες να πλησιάσεις "αληθινό" ήχο με software πρέπει να ξέρεις λιγάκι τι κάνεις και όχι απλά να βάλεις ένα preset και να περιμένεις να ακούσεις ατόφιο ήχο λάμπας π.χ. Εγώ πίνω νερό στο όνομα του amplitube αν και σαν προϊόν το αντιπαθώ γιατί πληρώνεις πολύ ακριβά για να πάρεις τη basic πλατφόρμα η οποία δεν έχει απάνω σχεδόν τίποτα από gear και από εκεί και πέρα πρέπει να αγοράσεις επιπλέον. Πάντως όσον αφορά την πιστότητα του καθαρού ήχου, υπενθυμίζω ένα τεστ που είχα ανεβάσει πριν 4 (κι όλας) χρόνια και είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα. https://www.noiz.gr/index.php?topic=202860.0 (δεν το έβρισκα στο καινούριο site)
    1 βαθμός
  23. Ok τώρα εξηγούνται τα σχόλια όλων για τη φωνή. Που ούτως ή άλλως είναι από τα πιο απαιτητικά όργανα στην τοποθέτηση στο mix. Τι να σχωρήσεις, δικό σου το κομμάτι, δική σου η επιλογή εννοείται. Λίγο η κιθαρίλα να σπάσει. Όχι, μπουγάτσα θέλει διαδικασία να φαγωθεί. Είναι σαν να μην έχω φάει καλό πρωινό και να με φωνάζει η μάνα μου "φάε κανα κουρού να σε κρατήσει".
    1 βαθμός
  24. 1 βαθμός
  25. Πάρε βρε ένα κατσαβίδι πριν αρχίσεις να μοιράζεις 20άρικα...? Αν η θέση 4 κάνει κουάκ και ακούγεται κανονικά, σημαίνει ότι κάτι τρέχει με τον διακόπτη. Αν δεν κάνει κουάκ ( τον γνωστό phasey ήχο που όλοι ξέρουμε στις 2 και 4 θέσεις) τότε κάτι τρέχει είτε με τον διακόπτη, είτε με την καλωδίωση του συγκεκριμένου μαγνήτη είτε με τον μαγνήτη τον ίδιο. Με αυτή τη σειρά. Παβέζας, Vagabond, Φίλης (massroom studio), Guitar workshop (τούμπα), Παναγιώτης Λαμπής, Σάκης (Μαυρομουστάκης), Valve Studios, Kώστας Δούκας (Τσέλιος), Kώστας Γιαπιτζόγλου (ΚG guitars) και υπογράφων. Αυτούς γνωρίζω με ενασχόληση και σε ηλεκτρικά όργανα.
    1 βαθμός
Ο πίνακας επιτευγμάτων έχει ρυθμιστεί σε Athens/GMT+02:00
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...