TSege Δημοσιευμένο 24 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσιευμένο 24 Δεκεμβρίου 2007 Είμαι ανάμεσα στα TASCAM VL-A5 και στα TASCAM VL-A8 τα οποία ακόμα δεν έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά. Το δωμάτιο μου είναι 12 τ.μ. όπως θα δείτε στη κακοσχεδιασμένή κάτοψη του δωματίου μου παρακάτω. Σε μάυρο φόντο είναι στο σχήμα του δωματίου μου, σε γκρι το γραφείο, σε πετρόλ η καρέκλα και σε κόκκινο η θέση στην οποία θα τοποθετηθούν τα Studio Monitors. Το ερωτήματά μου είναι τα εξής: Ποιά από τα 2 Studio Monitors που προανέφερα θεωρείτε πως είναι ιδανικά για το δωμάτιο μου; Τα TASCAM VL-A8 μήπως παραείναι μεγάλα για το συγκεκριμένο χώρο; I guess i' ll always be.. A Soldier Of Fortune.
tugito Δημοσιευμένο 24 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσιευμένο 24 Δεκεμβρίου 2007 Νομίζω ότι ειναι πολύ τα 140watt που δίνουν τα 8αρια για 12τμ χώρο.Τα 5άρια θα σε βολέψουν τέλεια και με πολύ ένταση. Αν παρόλα αυτά παίζει στο χώρο να κάνεις και τζαμαρίσματα με φίλους και πάει λέγοντας εκεί καλό ειναι να υπάρχουν 8αρια ώστε να σηκώνουν πιο άνετα πολλά όργανα...
TSege Δημοσιευμένο 24 Δεκεμβρίου 2007 OP Δημοσιευμένο 24 Δεκεμβρίου 2007 Αν παρόλα αυτά παίζει στο χώρο να κάνεις και τζαμαρίσματα με φίλους και πάει λέγοντας εκεί καλό ειναι να υπάρχουν 8αρια ώστε να σηκώνουν πιο άνετα πολλά όργανα... Μπα, δε παίζει αυτό το ενδεχόμενο. I guess i' ll always be.. A Soldier Of Fortune.
papaki23 Δημοσιευμένο 24 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσιευμένο 24 Δεκεμβρίου 2007 Εγώ προτείνω οκτάρια.Πήγαινε κάπου που μπορείς ν'ακούσεις monitors και σύγκρινε ίδιας εταιρείας 5αρια και οκτάρια.Τα πρώτα θα σου φανούν αστεία...
boukas Δημοσιευμένο 24 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσιευμένο 24 Δεκεμβρίου 2007 φτιάξε όμως λίγο τον χώρο σου, γιατί θα βγαίνουν ως αχταρμάδες οι ήχοι από τα ηχεία "Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7
haryy Δημοσιευμένο 24 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσιευμένο 24 Δεκεμβρίου 2007 ..αχταρμάδες οι ήχοι... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D (ρε Boss βάλε κανένα smilie για κακάρισμα) http://www.facebook.com/timelessrecordingstudio
tugito Δημοσιευμένο 25 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσιευμένο 25 Δεκεμβρίου 2007 Βασικά όπως και να χει ίσως είναι καλύτερα να πάρεις 8άρια ώστε να ξεμπερδέυεις διαπαντώς. Θα έχουν φουλ ενταση, ωστε και στο μέλλον αν θελήσεις να εξελίξεις το στουντιό σου να υπάρχουν αυτά και να σου κάνουν άψογη δουλειά. Καλό να επενδύεις σκεφτόμενος και το μελλον σε τέτοια πράγματα.
DimitriosUK Δημοσιευμένο 25 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσιευμένο 25 Δεκεμβρίου 2007 +1000 για τα 8". Η ενταση ρυθμιζεται απο το ηχειο.Στη δουλεια εχω τα M-audio BX-8a (130Watt!!!) και το volume τους το εχω στη μεση. Με τα 5" αργα ή γρηγορα θα διαπιστωσεις πως οι χαμηλες συχνοτητες δεν "βγαινουν" πραγμα που αρχικα θα σε οδηγησει σε "bass heavy" μιξεις και στη συνεχεια ειτε σε αγορα subwoofer ειτε σε αντικατασταση των ηχειων ;) http://www.myspace.com/jimmylahanis
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 25 Δεκεμβρίου 2007 Moderator Δημοσιευμένο 25 Δεκεμβρίου 2007 +1000 για τα 8". Η ενταση ρυθμιζεται απο το ηχειο.Στη δουλεια εχω τα M-audio BX-8a (130Watt!!!) και το volume τους το εχω στη μεση. Με τα 5" αργα ή γρηγορα θα διαπιστωσεις πως οι χαμηλες συχνοτητες δεν "βγαινουν" πραγμα που αρχικα θα σε οδηγησει σε "bass heavy" μιξεις και στη συνεχεια ειτε σε αγορα subwoofer ειτε σε αντικατασταση των ηχειων ;) Είμαι ο τελευταίος που θα εκφέρω ιδία άποψη για το ποιά είναι τα καταλληλότερα monitor. Απλά να υπενθυμίσω ότι απαιτείται πάντα μία περίοδος εκμάθησης των monitor (+του χώρου κλπ). Μπορεί κανείς στη συνέχεια να ξέρει πως πρέπει να ακούγεται η μείξη του από τα δικά του monitor ώστε να παίζει σωστά όταν την ακούσει από άλλα συστήματα. Αν τα μονιτόρ σου δεν αποκρίνονται καλά στις πολύ χαμηλές, αργά η γρήγορα θα μάθεις να μην τις "σπρώχνεις" παραπάνω από όσο πρέπει. Το subwoofer δεν πρόκειται να σε σώσει. Αντίθετα μπορεί να σε οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Κι αν είναι να "μάθεις" κάποιο σύστημα.... γιατί να μην "μάθεις" ένα σετ monitor που είναι πιο προβλέψιμο από το ίδιο σετ μαζί με το subwoofer? :) Δες και τις σχετικές παρατηρήσεις του npap εδώ: http://www.noiz.gr/index.php?topic=11611.0
toneless Δημοσιευμένο 26 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσιευμένο 26 Δεκεμβρίου 2007 Τα 5άρια είναι σίγουρα αξιοπρεπέστατα για το χώρο σου. Τα λιγότερα-περισσότερα μπάσα από τις διαφορετικές διαμέτρους μεγαφώνων δεν πρέπει να δημιουργήσουν πρόβλημα στη μίξη, αρκεί να μάθεις τον ήχο τους και να "φαντάζεσαι-αντιλαμβάνεσαι" το αποτέλεσμα. Ο ιδανικός συνδιασμός που θα πρότεινα για το χώρο σου είναι τα 5ιντζα και έναν switch για A/B δοκιμές με subwoofer. Αν όμως στο κενό χώρο, ακριβώς πίσω από την καρέκλα του γραφείου μπει καμιά πολυθρόνα-καναπές, πήγαινε για τα 8άρια... :-X Άλλωστε ξεκουράζει πολλές φορές να κάτσεις λίγο πιο μακριά, σε διαφορετική θέση και να ακούσεις ξανά το αποτέλεσμα. ::) Άκου να δεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση