st_eve Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2007 για σε ολους!μηπως υπαρχει καποιος να μου εξηγησει πως λειτουργουν τα plug in's?εννοω αν τρεχουν ανεξαρτητα απο καποιο sycuencer?πιο συγκεκριμενα εχω το ez drummer και το cubase sx3.τι μπορω να κανω για να κανω το plug in να παιξει?δωστε μου καποιες γενικες πληροφοριες για να παρω πρεφα τι γινεται γιατι........ειμαι ασχετος και τωρα τελαιυταια πιανομαι με αυτα τα θεματα.ευχαριστω για το χρονο σας προκαταβολικα!!!
kontras Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2007 γειά σου φίλε το ezdrummer που αναφέρεις δεν είναι plug in, αλλά vst. Εάν εγκαταστήσεις το cubase και το ezdrummer, ανοίγοντας ένα midi κανάλι στο project σου, θα πατήσεις F11 και θα επιλέξεις το ezdrummer. Αυτό θα φορτώσει και θα μπορείς να παίξεις. Αυτά χοντρά χοντρά, για να κάνεις μια αρχή. Κάντα αυτά με το καλό, και εδώ είμαστε :) Dreamers come and go, but a dream's forever
gerasimos Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2007 για σε ολους!μηπως υπαρχει καποιος να μου εξηγησει πως λειτουργουν τα plug in's?εννοω αν τρεχουν ανεξαρτητα απο καποιο sycuencer? Ένα VST Instrument απαιτεί ένα VST Host για να τρέξει. Στην προκειμένη περίπτωση, το Cubase είναι ένα VST Host. Μπορείς να βρεις και πιο απλά, ακόμα και δωρεάν VST Hosts, που δεν είναι sequencer αλλά "φιλοξενούν" τα VSTi και τους επιτρέπουν να εκτελούνται μέσα από αυτά.
pkole Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2007 Αν θες να μάθεις πολλά και να σου λυθούν οι πρώτες βασικές απορίες μελέτησε το παρακάτω link και θα με θυμηθείς http://www.tweakheadz.com
kilon Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2007 γειά σου φίλε το ezdrummer που αναφέρεις δεν είναι plug in, αλλά vst. Για την ακρίβεια VST PLUGIN. ;) www.myspace.com/thekilon www.soundclick.com/kilon
kilon Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2007 για σε ολους!μηπως υπαρχει καποιος να μου εξηγησει πως λειτουργουν τα plug in's?εννοω αν τρεχουν ανεξαρτητα απο καποιο sycuencer?πιο συγκεκριμενα εχω το ez drummer και το cubase sx3.τι μπορω να κανω για να κανω το plug in να παιξει?δωστε μου καποιες γενικες πληροφοριες για να παρω πρεφα τι γινεται γιατι........ειμαι ασχετος και τωρα τελαιυταια πιανομαι με αυτα τα θεματα.ευχαριστω για το χρονο σας προκαταβολικα!!! Η ένοια του pugin ειναι οτι μιλάμε για μορφή επέκτασης ενός προγράμματος. Στην περίπτωση των sequencer υπάρχουν πολλές μορφές plugins. VST, AU, RTAS κτλ. Τα plugins χωρίζονται σε δύο κατηγορίες , instruments και effects. Τα instruments δημιουργούν ήχο τα effects επεξεργάζονται ήδη υπάρχον ήχο. To κάθε sequencer έχει αυτό το οποίο λέγεται routing. Το routing είναι στην ουσία η διαδρομή του σήματος. To σήμα είχει δύο μορφές MIDI και AUDIO. Το instruments plugins θέλουν midi για να δουλέψουν , ενώ τα effects plugins θελουν audio. To πώς διαμορφώνεις το routing του midi και του audio εξαρτάται καθαρά απο το ίδιο το sequencer. Συνήθως δημιουργείς ένα midi track το οποίο στέλνει σήμα midi ,είται μέσω piano roll είται μέσω κάποιου εξωτερικού midi controller ¨οπως ένα midi keyboard , στο instrument plugin και απο εκει το audio πάει σε κάποιο Plugin effect. www.myspace.com/thekilon www.soundclick.com/kilon
st_eve Δημοσιευμένο 12 Δεκεμβρίου 2007 OP Δημοσιευμένο 12 Δεκεμβρίου 2007 ευχαριστω για τις απαντησεις.θελω να θεσω αλλο ενα ερωτημα που αναφορα εγγραφη κιθαρας.επειδη παιζω χρονια κιθαρα εχω μαθει μονο να βαζω την κιθαρα στον ενισχυτη μου και να παιζω με την βοηθεια και της πεταλιερας μου.τωρα που μου εχει δημιουργηθει η αναγκη να γραψω τις ιδεες μου στον pc αναρωτιεμαι αν προτιμοτερο ειναι μεσω μικροφωνου να ηχογραφω τον ενισχυτη μου ή μεσω ενως προγραματος οπως το guitar rig να κανω την ηχογραφηση κιθαρας παντα με τον τροπο να παταω rec και να γραφω αυτο που παιζω εκεινη τη στιγμη.το guitar rig λειτουργει σαν μια εικονικη πεταλιερα?με ποιον απο τους δυο τροπους θα πετυχω ενα καλυτερο αποτελεσμα ηχου οσο αναφορα την αληθοφανεια του ηχου?
kontras Δημοσιευμένο 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσιευμένο 12 Δεκεμβρίου 2007 Το guitar rig είναι αληθοφανές, αλλά πιστεύω ότι με ένα καλό μικροφωνάκι μπορείς να πετύχεις έναν πολύ καλό ήχο μέσω ενισχυτή. Βέβαια οι συνδυασμοί ήχου με το guitar rig είναι απλά ατελείωτοι, καθιστώντας το ιδανικό για ηχητικούς πειραματισμούς. Ο καλύτερος κριτής νομίζω είναι το αυτί σου, θα σου πρότεινα να πειραματιστείς και με τα δύο Dreamers come and go, but a dream's forever
boody Δημοσιευμένο 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσιευμένο 12 Δεκεμβρίου 2007 επειδη ρωτησες αν τα plugins δουλευουν ανεξαρτητα , ναι , μερικα δουλευουν και μονα τους (stand alone). http://the-boody.blogspot.com/
boukas Δημοσιευμένο 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσιευμένο 12 Δεκεμβρίου 2007 με ποιον απο τους δυο τροπους θα πετυχω ενα καλυτερο αποτελεσμα ηχου οσο αναφορα την αληθοφανεια του ηχου? Αν έχεις χώρο "σωστό" και ξέρεις να ηχογραφείς, τότε ο ενισχυτής δεν μπορεί να νικηθεί, όσο και να πλησιάσει το εικονικό και στη μίξη να μη φαίνονται διαφορές. (Είναι το real thing που λένε και οι βάρβαροι :D :D ) Αλλά αν δεν έχεις ούτε χώρο, ούτε το κατέχεις, τότε θα βγει τόσο απαίσιος ο ήχος, που καλύτερο είναι το πρόγραμμα. Απλά διαλέγεις και παίρνεις ;) Τώρα για το αν δουλεύουν ανεξάρτητα. Είτε γίνεται αυτό που λέει ο boody, είτε με κάτι σαν και αυτό http://www.hermannseib.com/english/vsthost.htm μπορείς να τα δουλεύεις, δίχως να ανοίγεις κάποιο sequencer και μάλιστα μπορείς να δημιουργήσεις μια αλυσίδα από vst (νομίζω ότι το vsthost ανοίγει μέχρι 16) κι έτσι να κάνεις διάφορες χημείες. "Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση