melkor169 Δημοσιευμένο 9 Νοεμβρίου 2007 OP Δημοσιευμένο 9 Νοεμβρίου 2007 Καλησπέρα και πάλι. Είμαι τώρα πια ανάμεσα Lexicon Omega και Lexicon Lambda και δεν ξέρω ποια να διαλέξω...Και οι 2 έχουν υπεραρκετά καλούδια για μένα..Προφανώς η Omega είναι θεωρητικά καλύτερη διοτι πρόσφερει 2 εισόδους παραπάνω και S/PDIF I/O,Και απο τιμη έχει πολυ καλύτερο συντελεστή σε σχέση με την Lambda...Το μόνο που με προβληματίζει είναι οτι ειναι μοντέλο του 2004 (αν δεν κάνω λάθος) και είναι USB 1.1...Έχω ακούσει τόσα για τις USB κάρτες ήχου που το 1.1 με απονθαρρύνει τελείως!Εσεις τι προτείνετε?
starscream Δημοσιευμένο 9 Νοεμβρίου 2007 Δημοσιευμένο 9 Νοεμβρίου 2007 Το usb 1.1 πρωτόκολλο αποτελεί περιορισμό στο bandwidth σε σχέση με το usb 2 και με το firewire. Aυτό πρακτικά σου περιορίζει το μέγιστο αριθμό καναλιών, software effects κτλ που θα μπορείς να έχεις σε ένα project. Γενικά οι εταιρείες κρύβουν το ότι συνήθως έχουν το usb 1.1 λέγοντας σκέτο usb, οπότε καλό είναι που ρωτάς... Φυσικά οι δίαυλοι δε παίζουν κανένα ρόλο στην ποιότητα των ηχογραφήσεων, αυτή είναι καθαρά θέμα ποιότητας των ad/da converters, mic preamps και δευτερευόντως των drivers... Υπό αυτή την έννοια δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις usb 1.1 κάρτες. Αλλά... Συνήθως το χαμηλό τους κόστος δικαιολογείται ακριβώς γιατί δεν έχουν και τη βέλτιστη ποιότητα γι'αυτό μη παρασύρεσαι από περισσότερα i/o σε καλύτερη τιμή... Από εκεί και πέρα επιλέγεις πάντα ανάλογα με τις ανάγκες σου, τωρινές αλλά και μελλοντικές... Εφόσον έχεις ανεβάσει το budget, στα χρήματα που κοιτάς πάντως υπάρχουν αξιόλογες πρότασεις σε firewire και είναι αυτές: http://www.thomann.de/gr/alesis_io14.htm http://www.thomann.de/gr/mackie_onyx_satellite.htm
boukas Δημοσιευμένο 10 Νοεμβρίου 2007 Δημοσιευμένο 10 Νοεμβρίου 2007 Συμφωνώ και επαυξάνω για mackie satellite. Την έχω και είναι τρομερή. Αλλά δεν ξέρω αν σε βολέψει καθώς δεν έχει midi. Λύνεται βεβεαίως με κάποιο midi box, απλά στο λέω για το αρχικό σου ερώτημα, που θες και midi. "Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7
melkor169 Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2007 OP Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2007 Το έψαξα περισσότερο το θέμα και κατα 95% θα πάω για την Alesis IO14 που μου ταιριάζει γάντι...Έχει και τρομερή τιμή για τις δυνατότητες της και την ποιότητα κατασκευής.Ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια σας guys :)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση