Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Καλησπέρα,πρώτο ποστ και θα ήθελα να πω συγχαρητήρια για το καταπληκτικό site  8)

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι πως ίσως φανεί απλό αλλά δεν έχω βρει 100% απάντηση κοιτώντας τα προηγουμενα ποστς...Έχω ένα απλό midi piano της m-audio (keystation 49e) και ένα midi controller (U-16 της Evolution) και ασχολούμαι πολύ τελευταία με το Pro-53...Αν και το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πανάλαφρο και πιάνω καλό latency (45 ms) με μια απλή Audigy κάρτα ήχου ήρθε η ώρα να αγοράσω μια καλύτερη...Είχα βάλει στο μάτι την M AUDIO AUDIOPHILE Usb λόγω των MIDI Ports και επειδή είναι μια καλή λύση για τα λεφτά της...Την κάρτα ήχου την θέλω και για άλλα όργανα,οπως κιθαρα,αρμονιο,ηλεκτρικό πιανο κτλπ.Δλδ δεν θέλω μόνο για το midi keyboard...Σημειώση:Μόνο για εξωτερική προορίζομαι διοτι την θέλω και για το groupακι μου

Η ερώτηση μου είναι η εξής:Αξίζει να πάρω οπωσδήποτε κάρτα ήχου με midi ports αν χρησιμοποιω κυρίως το midi piano?Δλδ αν το συνδεσω μέσω midi θα έχω λιγοτερο latency απόσο θα είχα αν το συνδέσω με USB?Γιατι οπως βλέπω με την μέτρια κάρτα ήχου που έχω με το Pro-53 έχω ήδη σχετικά καλό latency...Το λέω αυτο διοτι πολλές εξωτερικές κάρτες ήχου(κατω απο 160) δεν έχουν Midi I/O και όσες έχουν νομίζω στερούν σε κάποιους άλλους τομείς...Για παράδειγμα η LEXICON ALPHA USB AUDIO INTERFACE φαίνεται αρκετά καλή αλλα δεν έχει MIDI Ι/Ο

Δημοσιευμένο

Καλησπέρα,πρώτο ποστ και θα ήθελα να πω συγχαρητήρια για το καταπληκτικό site  8)

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι πως ίσως φανεί απλό αλλά δεν έχω βρει 100% απάντηση κοιτώντας τα προηγουμενα ποστς...Έχω ένα απλό midi piano της m-audio (keystation 49e) και ένα midi controller (U-16 της Evolution) και ασχολούμαι πολύ τελευταία με το Pro-53...Αν και το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πανάλαφρο και πιάνω καλό latency (45 ms) με μια απλή Audigy κάρτα ήχου ήρθε η ώρα να αγοράσω μια καλύτερη...Είχα βάλει στο μάτι την M AUDIO AUDIOPHILE Usb λόγω των MIDI Ports και επειδή είναι μια καλή λύση για τα λεφτά της...Την κάρτα ήχου την θέλω και για άλλα όργανα,οπως κιθαρα,αρμονιο,ηλεκτρικό πιανο κτλπ.Δλδ δεν θέλω μόνο για το midi keyboard...Σημειώση:Μόνο για εξωτερική προορίζομαι διοτι την θέλω και για το groupακι μου

Η ερώτηση μου είναι η εξής:Αξίζει να πάρω οπωσδήποτε κάρτα ήχου με midi ports αν χρησιμοποιω κυρίως το midi piano?Δλδ αν το συνδεσω μέσω midi θα έχω λιγοτερο latency απόσο θα είχα αν το συνδέσω με USB?Γιατι οπως βλέπω με την μέτρια κάρτα ήχου που έχω με το Pro-53 έχω ήδη σχετικά καλό latency...Το λέω αυτο διοτι πολλές εξωτερικές κάρτες ήχου(κατω απο 160) δεν έχουν Midi I/O και όσες έχουν νομίζω στερούν σε κάποιους άλλους τομείς...Για παράδειγμα η LEXICON ALPHA USB AUDIO INTERFACE φαίνεται αρκετά καλή αλλα δεν έχει MIDI Ι/Ο

Καταρχήν καλωσήρθες  ;D

45 ms δεν είναι και πολύ καλό latency :P

Να πάρεις κάρτα η οποία να έχει dedicated (δικούς της δλδ) asio2 drivers εάν θέλεις να μειώσεις το latency.

Εφόσον και το keyboard και το controller σου έχουν usb midi interface δεν χρειάζεται η κάρτα να έχει midi in/out. Διαφορά στο latency δεν υπάρχει σε σχέση με το midi i/o, όμως controller, keyboard και κάρτα ήχου καλό θα είναι να συνδέονται καθένα σε ξεχωριστή θύρα usb και όχι σε hub.

Για usb κάρτα ήχου, φθηνή και με αξιοπρεπείς preamps για μικρόφωνα ή όργανα προτείνω και τούτη (χωρίς midi i/o):

http://www.thomann.de/gr/tapco_by_mackie_link_usb.htm

Δημοσιευμένο

Ευχαριστώ για την απάντηση :)

Ναι όντως 45 ms δεν είναι καλά αλλά για μια κάρτα ήχου με 20 ευρά και λόγω του Pro 53(που δεν προκειται να το χρησιμοποιησεις για να παίξεις καθαρούς ήχους πιάνο κτλ) είναι υποφερτά(τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ) :P

Την κοίταξα την κάρτα ήχου που μου πρότεινες και μου φαινεται πολύ καλή λύση για την περιπτωση μου...2 ερωτήσεις

α)είδα οτι έχει 2 input XLR που λέει combined με 1/4 jack inputs...δλδ θα έχει και ανταπτορα για να μπαίνουν και RCA?

β)απο Ελλάδα υπάρχει κάποια αντιπροσωπια η καταστημα που μπορώ να την βρω διαθέσιμη?

Δημοσιευμένο

Και με τους δικούς τις οδηγούς πιανει 5-7 ms άνετα.Σε μηχανάκι 2.4 GHz Intel,1 GB Ram,Audigy 2 bulk είναι πολύ άνετη.Και αυτό το latency είναι σαν να μην υπάρχει.Και  ο γνωστόπς μου όχι μόνο por53 ανοίγει αλλά κάνει real time αναπαραγωγή vst's  απο κομμάτια που φτιάχνει.Πριν του την δώσω την είχα ψάξει και γώ καλά, είχα βάλει και kx drivers και δεν είδα διαφορά.Και ηχογράφηση μπορείς να κάνεις αν πάρεις έναν προενισχυτάκο.

Τώρα που το βλέπω γράφεις για audigy 1.Δεν ξέρω αν έχει asio η 1 αλλά η audigy 2 έχει asio2.Λές και για εξωτερική για το group.Αν δεν είναι αναγκαίο κακό η εξωτερική μην την πάρεις, ειδικά και σε usb.Αν θές ντε και καλά εξωτερική προτίμησε firewire.

Δημοσιευμένο

Η audigy πρώτης γενιάς υποστηρίζει asio 1 σε αντίθεση με τις μεταγενέστερες, εξού και το μεγαλύτερο latency. Πάντως πιθανόν να μπορείς να το μειώσεις έαν έχεις δυνατό pc και μειώσεις το μέγεθος του buffer.

Αντιπρόσωπος της tapco στην Ελλάδα είναι η eurosound:

http://eurosound.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

Άμα δεις τις photo στο link του thomman φαίνεται ότι στο ίδιο input μπορεί να μπει είτε xlr είτε 1/4 jack, δε χρειάζεται adaptor. Η ίδια κάρτα βγαίνει και σε firewire.

Λές και για εξωτερική για το group.Αν δεν είναι αναγκαίο κακό η εξωτερική μην την πάρεις, ειδικά και σε usb.Αν θές ντε και καλά εξωτερική προτίμησε firewire.

Firewire κάρτα είναι όντως προτιμότερη αλλά δε θα υπάρχει διαφορά σε επιδόσεις εάν δε σκοπεύει να "στύψει" το bandwidth. Οι επιφυλάξεις για τις usb κάρτες κατανοητές, αλλά μη γινόμαστε και υπερβολικοί, δε θα υπάρξει πρόβλημα σε normal χρήση μπάντας. Τώρα γιατί τον αποτρέπεις γενικά για εξωτερική κάρτα ήχου ομολογώ πως δε το καταλαβαίνω  :o

Ένας πολύ καλός οδηγός επιλογής καρτών ήχου και γενικά για το στήσιμο home studio βρίσκεται εδώ

Δημοσιευμένο

Εξωτερική για ευνόητους λόγους...Με χρήση καλού laptop να μπορώ να κάνω την δουλεία μου όπου θέλω...

Ναι έχω διαβάσει για τις Firewire και ότι είναι καλύτερες αλλά όπως είπε ο starscream για κανονική χρήση δεν θα έχω πρόβλημα..Εξάλου δεν έχω ακόμα και τις κατάλληλες γνώσεις για να την ξεζουμίσω :P Με την πάροδο του χρόνου βλέπουμε

BTW Audigy SE έχω.Λάθος δικό μου που είπα απλή

Δημοσιευμένο

Μιας και μίλησες για Lexicon ρίξε και μια ματιά και στην Lexicon Omega . Έχει και midi (in,out) και είναι κοντά στα χρήματα που λες (169 ευρώπουλα στου Θωμά).

Nothing is said that has not been said before...

Δημοσιευμένο

Μην σκέφτεσαι βραχυπρόθεσμα όσον αφορά τη μουσική.Επίσης και στη ζωή και στις επενδύσεις σου είναι καλά να κοιτάς πιο μπροστά.Με λίγα παραπάνω ευρουλάκια τώρα ίσως θα είσαι καλυμένος για αρκετό καιρό αργότερα χωρίς να δώσεις τα διπλάσια μετά.

Εγώ θα επιμείνω και πάλι στην firewire αφού θα χεις και καλό λαπτόπι να είσαι άνετος σε όλους τους τομείς.Κοίτα για λίγα ευρουλάκια και τπτ σε m-audio μιάς που δεν έχει να ζηλέψει και πολλά στην κατηγορία της και το κυριότερο είναι ένα μηχάνημα δοκιμασμένο απο πολλούς "ερασιτέχνες ηχοληπτομουσικους".

Έχω δεί την απλή m-audio audiophile firewire σε ένα ψυλοαρχαίο laptop και ήταν μια χαρά και σε ηχογράφησεις και στα μίντια της.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιευμένο

Καλησπέρα

βασικά και σε μένα προέκυψε παρόμοιο ερώτημα... έχω laptop για live και θέλω να πάρω μια κάρτα ήχου usb με σκοπό να δυνδέσω korg microkontrol (ήμουν ανάμεσα σε αυτό και στο padcontrol - αλλά είπα να πάρω τελικά το πρώτο επειδή εκτός απο pads έχει και κλαβιέ) και ψηφιακά drums yamaha dd 65 (γιατί είναι φτηνότερα απο τα roland και μεταφέρονται πιο εύκολα από ένα κανονικό ψηφιακό drumset) που συνδέονται με midi. αν αυτά τα έχω και τα δύο ταυτόχρονα φορτωμένα σε fruity loops λέτε να έχω πρόβλημα με το latency αν πάρω την m-audio fast track pro;

αλλιώς έχει κανείς να προτείνει άλλη κάρτα ήχου usb γύρω στα 200-220 ευρώ;

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...