Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Πώς γίνεται να μπορώ εγώ και ένας φίλος μου να παίξουμε συγχρόνως (live) με δυο midi όργανα (keyboard και κιθάρα) στο CubaseSX;

Όταν είμαι στο (έχω επιλέξει το) κανάλι του keyboard ακούω το keyboard αλλά δεν ακούω την κιθάρα, και όταν είμαι στο κανάλι της κιθάρας, ακούω την κιθάρα αλλά δεν ακούω το keyboard. Nα τα ηχογραφήσω και τα δύο γίνεται, αλλά πώς θα μπορέσω να τα ακούω και τα δύο συγχρόνως;

Δημοσιευμένο

1. Χρειάζεσαι midi interface με 2 ins, ένα για κάθε keyboard.

2. Eπιλέγεις ένα track και στο inspector θέτεις το midi input που έχεις συνδέσει το πρώτο keyboard και σε ένα άλλο track το midi input του δεύτερου keyboard (δηλ. να μην λέει "all midi inputs").

3. Κάνεις και τα δύο tracks record enabled (πατάς το κόκκινο κουμπάκι για rec και στα δύο tracks) ή αν προτιμάς να γράψεις μόνο το ένα και το άλλο απλά να ακούγεται, πατάς το πορτοκαλί κουμπάκι σε σχήμα μεγαφώνου.

Δημοσιευμένο
Μπορείς να περιγράψεις τα properties που έχεις στα 2 tracks (in' date=' out κλπ) καθώς και την συνδεσμολογία σου;

Γεράσιμος[/quote']

Έχω ένα midi interface με 4 in out (συνδέεται με USB στον υπολογιστή). Tην κιθάρα (GR-33) την έχω στο πρώτο

midi in και έχω επιλέξει το όργανο που μου έχετε πει σε αυτό το forum (:Roland GR-33 & Cubase SX).To keyboard το έχω βάλει στο δεύτερο midi in και έχω βάλει για όργανο ένα VSTi. Όταν επιλέγω το κανάλι της κιθάρας ακούω την κιθάρα αλλά δεν ακούω το keyboard. Kαι αντιστοίχως όταν επιλέγω το κανάλι του keyboard δεν ακούω την κιθάρα.

Μήπως αυτό είναι η από default λειτουργία του Cubase; Αλλά και πάλι είναι δυνατόν να μην έχουν σκεφτεί την περίπτωση να θέλουν δύο μουσικοί να παίξουν (όχι να ηχογραφήσουν) συγχρόνως ο καθένας στο δικό του midi όργανο;

Δημοσιευμένο

3. Κάνεις και τα δύο tracks record enabled (πατάς το κόκκινο κουμπάκι για rec και στα δύο tracks) ή αν προτιμάς να γράψεις μόνο το ένα και το άλλο απλά να ακούγεται' date=' πατάς το πορτοκαλί κουμπάκι σε σχήμα μεγαφώνου.[/quote']

Δηλαδή για να ακούω και τα δύο midi όργανα συγχρόνως πρέπει να έχω τα tracks τους record enabled;

Δημοσιευμένο
Όταν επιλέγω το κανάλι της κιθάρας ακούω την κιθάρα αλλά δεν ακούω το keyboard. Kαι αντιστοίχως όταν επιλέγω το κανάλι του keyboard δεν ακούω την κιθάρα.

Πως εννοείς το "επιλέγεις";

Γεράσιμος

Δημοσιευμένο
Όταν επιλέγω το κανάλι της κιθάρας ακούω την κιθάρα αλλά δεν ακούω το keyboard. Kαι αντιστοίχως όταν επιλέγω το κανάλι του keyboard δεν ακούω την κιθάρα.

Πως εννοείς το "επιλέγεις";

Γεράσιμος

Εννοώ ότι έχω επιλέξει το track του αντίστοιχου midi όργανου, δηλαδή έχω κάνει κλικ με το ποντίκι σε αυτό το track και είναι με έντονο χρώμα.

Με την λέξη "κανάλι" εννοούσα το track.

Δημοσιευμένο
ΟΚ' date=' κατάλαβα. Δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις 2 tracks έτσι. Ακολούθησε τη πρόταση του [b']NikosP[/b].

Γεράσιμος

Δηλαδή αν κάνω τα δύο tracks record enabled τότε θα ακούω και τα δύο όργανα (tracks) συγχρόνως χωρίς να χρειάζεται να τα επιλέγω;

Κάτι άλλο που (δυστυχώς) μόλις τώρα το σκέφτηκα: μήπως η λύση είναι πολύ απλή, δηλαδή να επιλέξω και τα δύο track συγχρόνως όπως επιλέγουμε τα αρχεία στα Windows κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Shift και κάνοντας κλικ στα δύο tracks. Λές αυτό να κάνει τα δύο tracks να ακούγονται συγχρόνως;

Ευχαριστώ πολύ για το άμεσο ενδιαφέρον σας !!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...