Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Copy Protection: Watermarked

WIVI doesn't depend on dongles or C/R (computer registration) or any other form of copy protection that limits the use of the software.

Instead, your player and your instruments are watermarked and encoded using the contact information from your credit card, before you even download the software. Installation is instant, and you're allowed to install and use the instruments on any number of computers and platforms, as long as you're the only one accessing the software.

 

http://www.wallanderinstruments.com/index.php?menu=products

 

Το τέλος των σπασμένων ;

 

Το watermark είναι ένας κώδικας που παίζεται από την μηχανή ήχου

(πχ vst synth ή vst compressor, eq …. ).

 

Δεν γίνεται αντιληπτός από το αυτί,

αλλά από ειδικό αναγνώστη του αρχείου.

Oταν η μουσική που έγραψες διαβαστεί από το πρόγραμμα - αναγνώστη,

γίνεται γνωστή η προέλευση του προγράμματος. :wink:

 

Με λίγα λόγια, όποιος χρησιμοποιεί σπασμένα

για να κάνει την πλάκα στο σπίτι του, δεν θα έχει πρόβλημα.

 

Αν όμως θελήσει να δημοσιεύσει την δουλειά του …

τότε για αυτόν το «τζάμπα» πέθανε. :lol:

 

Νομίζω πως το συγκεκριμένο μέτρο, μόνον θετικά στοιχεία θα αποφέρει …

Και δεν μιλάω για το εμπόριο γιατί δεν με ενδιαφέρει.

 

Μιλάω για την μουσική!

 

Το φαινόμενο «γεμίζω το PC με 100.000 προγράμματα,

και έτσι δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ με την μουσική»

θα εκλείψει.

 

Και επιτέλους, τα free θα πάρουν την θέση που τους αξίζει.

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

  • Απαντήσεις 39
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

  • Moderator
Δημοσιευμένο

Σιγά μην ήλθε το τέλος των σπασμένων.

Όλα σπάνε με κάποιο τρόπο. Δεν βλέπω τι το καινοτόμο βρίσκεται στην εν λόγω μέθοδο προστασίας. Κάτι ανάλογο υπάρχει και για εικόνες (αν δεν κάνω λάθος)...

Δημοσιευμένο

Εξ άλλου δεν ήρθε καν το τέλος των σπασμένων:

 

 

Με λίγα λόγια' date=' όποιος χρησιμοποιεί σπασμένα

για να κάνει την πλάκα στο σπίτι του, δεν θα έχει πρόβλημα.

[/quote']

Empty Rooms

Δημοσιευμένο

Καλα, μεταξύ μας είναι και λίγο ντροπή που το κάνουν αυτό αν είναι όντως όπως τα λέει ο ιχνηλάτης. Εγώ προσωπικά δεν θέλω τίποτα να αλλοιώνει τον ήχο μου χωρίς να το επιδιώξω. Εξηγούμαι:

 

Για να μην γίνεται αντιληπτό το watermark σημαίνει ότι πρόκειται για πληροφορία σε πολύ υψηλή συχνότητα, καθώς οτιδήποτε άλλο ακούγεται εύκολα, εντοπίζεται εύκολα και κόβεται εύκολα (ειδικά σε instrument πνευστών). Όσο και να είναι εκτός range ακοής ανθρώπινου αυτιού αυτή η πληροφορία, θα δημιουργεί intermodulation (μιας και αποκλείεται να είναι αρμονική της νότας πάντα) σε συχνότητες που ΕΙΝΑΙ αντιληπτές από το ανθρώπινο αυτί. (Πόσο μάλλον αν σκεφτούμε ότι δεν μπορεί να είναι και πολύ εκτός range αφού του cd η μέγιστη συχνότητα είναι 22.050 Hz). Όλα αυτά ισχύουν αν είναι όπως τα λέει ο ιχνηλάτης και μιλάμε για πληροφορία πάνω στο audio.

 

Έλεος δηλαδή: Μας γεμίσατε dongles και usb hubs, μας βάζετε να ενεργοποιήσουμε με request code / authorization code / serial number, να κάνουμε registration, γ@μ!στε μας και τον ήχο τώρα :evil:

  • Moderator
Δημοσιευμένο

...

Για να μην γίνεται αντιληπτό το watermark σημαίνει ότι πρόκειται για πληροφορία σε πολύ υψηλή συχνότητα' date=' καθώς οτιδήποτε άλλο ακούγεται εύκολα, εντοπίζεται εύκολα και κόβεται εύκολα (ειδικά σε instrument πνευστών). Όσο και να είναι εκτός range ακοής ανθρώπινου αυτιού αυτή η πληροφορία, θα δημιουργεί intermodulation (μιας και αποκλείεται να είναι αρμονική της νότας πάντα) σε συχνότητες που ΕΙΝΑΙ αντιληπτές από το ανθρώπινο αυτί. (Πόσο μάλλον αν σκεφτούμε ότι δεν μπορεί να είναι και πολύ εκτός range αφού του cd η μέγιστη συχνότητα είναι 22.050 Hz). Όλα αυτά ισχύουν αν είναι όπως τα λέει ο ιχνηλάτης και μιλάμε για πληροφορία πάνω στο audio.

....

[/quote']

 

Σε σχέση με αυτό, (και αν πράγματι η πληροφορία είναι πάνω στο παραγόμενο audio) θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθεί "η μελανιά" σε μία φασματική περιοχή. Ιδιαίτερα αν μιλάμε για πληροφορία στα πέρατα του ακουστικού φάσματος, θα ήταν εύκολο να αφαιρεθεί με "χειρουργικό" EQ ειδικά αν χρησιμοποιούμε το όργανο για νότες πολύ μακρυά από αυτό (π.χ. πολύ μπάσες νότες).

Αν μου ζητούσε κάποιος να κάνω κάτι αντίστοιχο, θα μοίραζα "το μαρκάρισμα" σε όλο το εύρος του φάσματος κάνοντας πράγματα όπως π.χ. να "βγάλω" μία από τις αρμονικές σε ανάποδη φάση, κάτι που είναι δύσκολο να ακουστεί. Αν θέλετε ανεβάζω ένα παράδειγμα δικής μου απόπειρας προγραμματισμού στο MATLAB ( :oops: :oops: )

  • Moderator
Δημοσιευμένο

Θέλετε δε θέλετε ( :lol: ) , αφού κάθησα και το βρήκα, ανεβάζω ένα

clip.

 

Είναι μια ακολουθία από νότες. Η κάθε νότα φτιάχτηκε σαν επαλληλία 5 ημιτονοειδών αρμονικών οι οποίες φθίνουν εκθετικά με διαφορετική σταθερά χρόνου η κάθε μία και μπαίνει με διαφορετικό attack. Η κάθε μία είναι πολλαπλασιασμένη με δικό της συντελεστή "βαρύτητας".

Στην πρώτη εκτέλεση είναι η συγκεκριμένη ακολουθία ενώ στη δεύτερη είναι το ίδιο πράγμα μόνο που οι συντελεστές "βαρύτητας" της 2ης και της 4ης αρμονικής έχουν αντίθετο πρόσημα. (Δηλαδή έρχονται σε αντίθεση φάσης). Η όποια διαφορά μπορεί εύκολα να περάσει απαρατήρητη στο αυτί ειδικά αν δεν ακούει κανεις το ένα ακριβώς μετά από το άλλο. Με ανάλυση της κυματομορφής όμως μπορεί κανείς να καταλάβει ποιο είναι το καθένα.

 

(Σημείωση, τα samples φτιάχτηκαν σε πολύ χαμηλή (και ασυνήθιστη) συχνότητα "δειγματοληψίας" (20kHz) γιατί σε μεγαλύτερη κάνει κάποια βλακεία η κάρτα ήχου στο playback την οποία δεν έχω καμία όρεξη να ψάξω να διορθώσω. Από εκεί και από τις διαδοχικές μετατροπές format /συμπιέσεις νομίζω ότι προέρχεται και ο θόρυβος). Το reverb είναι από το garageband, όχι από τον κώδικα αλλά μου φαίνεται θα κάτσω να χτυπήσω ένα τέτοιο script....έτσι αντί κάποιου άλλου αδιάφορου passtime :lol: )

Δημοσιευμένο

Τώρα κατεβάζω το κλιπάκι, ωραίος Χαρίλαε! 8)

 

 

Αλλα... δεν αντέχω, θα στο πω. ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΗΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ MATLAB;;; :lol: Ελάχιστα το έχω δουλέψει (κι αυτό λόγω σχολής) και ούτε στα μάτια μου δεν θέλω να το βλέπω!

Yes it is!!!

Δημοσιευμένο

Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι το watermark στον ήχο

αλλά μάλλον θα είναι εντός του ακουστικού φάσματος.

Απλά αν στο ψηφιακό αρχείο

για ένα πολύ μικρό κλάσμα του δευτερολέπτου

μπεί κάποιος κώδικας, το αυτί δεν θα τον ακούει,

και έτσι δεν μπορείς ούτε με φάση ούτε με EQ να το βγάλεις.

 

Το μόνον που μπορεί να γίνει

είναι οι χάκερς να βγάλουν ένα προγραμματάκι

που να ψάχνει το audio αρχείο

και να τσακίζει τα watermarks όπου τα βρεί.

 

ΟΜΩΣ …

Αυτό δεν θα έχει την παλικαριά που είχαν τα κράκ.

Δηλαδή, οι χάκερς έσπαγαν τα προγράμματα

για να τα έχει ο φτωχός κοσμάκης

και όχι για να έχει τζάμπα waves ο κάθε S. Albini.

 

Έτσι όπως θα έχουν τα πράγματα σε λίγο, ο φτωχός χομπίστας

θα μπορεί να κάνει ότι θέλει με όλα τα προγράμματα,

αλλά δεν θα μπορεί ο επαγγελματίας που θα εκδώσει CD.

 

Επομένως γιατί να φτιάξουν τέτοιο πρόγραμμα;

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

  • Moderator
Δημοσιευμένο
...

Αλλα... δεν αντέχω' date=' θα στο πω. ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΗΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ MATLAB;;; :lol:

...[/quote']

 

:lol: :lol: :lol: Θέλεις τα script να τα πειράξεις ή σε πιάνει ανακατωσούρα?? :wink: :lol:

Δημοσιευμένο

Ηρεμήστε, έχετε ξεφύγει.

Η μέθοδος προστασίας στην οποία αναφέρεται ο Ιχνηλάτης και χρησιμοποιείται από το συγκεκριμένο λογισμικό ΔΕΝ ενεπλέκει κατά κανένα τρόπο τον ήχο. Το watermark είναι ένα πολύ μικρό κομάτι κώδικα που περιέχεται στον installer του λογισμικού. Έτσι, ο ίδιος ο installer επιτρέπει (όπως άλλωστε εξηγούν οι άνθρωποι) την εγκατάσταση αυτού του προγράμματος σε οποιονδήποτε αριθμό υπολογιστών.

 

Αν κάπου εδώ υποπτεύεστε ότι δεν είναι και πολύ σπουδαία μέθοδος προστασίας έχετε δίκιο: δεν είναι. Όμως έχει τα πλεονεκτήματά της: αν εγώ είχα πάρει αυτό το πρόγραμμα νόμιμα και αποφάσιζα να το χαρίσω σε όλο το ίντερνετ, τίποτε δεν θα μπορούσε να με εμποδίσει. Όταν όμως έπεφτε στα χέρια του κατασκευαστή μία από τις παράνομες κόπιες, θα ήταν απόλυτα σαφές (από την ανάγνωση του watermark) ποιος ακριβώς ήταν που αποφάσισε να κάνει αυτή τη "μοιρασιά" και τότε θα τον έπινε από την κείμενη νομοθεσία.

 

Απ' την άλλη, αν υποθέσουμε ότι υπήρχε κάποιος μάγκας χάκερ που να κάτσει να βρεί το watermark μέσα στον αρχικό κώδικα, τότε ζήτω που καήκαμε διότι (όπως εξηγούν, είπαμε) το watermark περιέχει τα στοιχεία της πιστωτικής μου κάρτας.

 

Γκαίκε;

Mea Culpa

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...