Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Τους Slipknot στους έφερα σαν παράδειγμα. Η ίδια λογική είναι... απλά στους evanescence είναι λίγο πιο soft οι κιθάρες... λιγότερο κομπρεσσαρισμένες... οι Linkin park μια από το ίδια απλά έχουν διαφορετικό ήχο στις κιθάρες... αλλά μου φαίνεται πως έχουν τον ίδιο παραγωγό.

• Απαντήσεις 31
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Μια χαρά είσαι. Και οι Linkin Park με guitar rig γράφουν. Δοκίμασε τα εξής:

1) Πέτα το v-amp (δηλαδή χρησιμοποίησέ το μόνο σαν DI).

2) Guitar Rig

3) Modern παραμόρφωση

4) Πολλά tracks

5) Διαφορετικές κεφαλές και καμπίνες (Tweed και Orange κυρίως για αυτό το "nu metal" ήχο που θέλεις)

6) ΛΙΓΑ ΓΚΑΖΙΑ (οι πιο ογκώδεις κιθάρες βγαίνουν με χαμηλά gain, οπότε μην σκέφτεσαι "θέλω όγκο, άρα πάμε το gain στο 8..."

Δημοσιευμένο

5) Διαφορετικές κεφαλές και καμπίνες (Tweed και Orange κυρίως για αυτό το "nu metal" ήχο που θέλεις)

Αυτό παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο. Βάλε μάλιστα και συνδυασμούς κεφαλών-καμπίνας' date=' που [u']δεν κολλάνε μεταξύ τους[/u]. Πχ βάλε στο Amplitube2 στα 4-5 κανάλια με κιθάρα που θα φτιάξεις, τα 2 με mesa boogie φάση και τα άλλα 2 με marshall φάση.

Τώρα το αν θα πετάξεις τους 2 μεσα αριστερά και τους 2 μαρσαλ δεξιά, ή θα τους πλέξεις μεταξύ τους, δλδ μαρσαλ+μπουγκι μαζί αριστερά και δεξιά, με λίγη διαφορά στο πανάρισμα (πχ ο μπούγκι 100% και ο μαρσαλ 80%) είναι κάτι που το φτιάχνεις εσύ, αναλόγως τις ορέξεις σου...

Παίξε και με συνδυασμούς καμπινών, όχι μόνο μεταξύ των διαφόρων 4*12, αλλά και μεταξύ 12ιντσων και 10ιντσων, τα μικρόφωνα σε κάθε καμπίνα (θέση, απόσταση, πόσο "χώρο" καταγράφουν) κτλ κτλ κτλ.....

Ε τί δλδς, βλάκες είναι όλοι όσοι ηχογραφούν με πόσα διαφορετικά μεταξύ τους μηχανήματα; :wink:

Ίσως το καλύτερο πρόγραμμα γιαυτό τον σκοπό να είναι το guitarrig (για το Revalver δεν έχω άποψη, καθώς δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη), λόγω των περισσοτέρων επιλογών σε αριθμό διαθέσιμων συνδέσεων (πχ παίρνει 4 καμπίνες ανά κεφαλή αν θυμάμαι καλά), καθώς αποτελεί 1 καθεαυτό μοντουλαρ σύστημα. Παρόλα αυτό το あぶぃつべ 2, κερδίζει λίγο από το χαμένο έδαφος, εξαιτίας της καλύτερης προσομοίωσής του. (No flame war started here...).

1 κουλό θα ήταν να συνδυάζεις τις ίδιες προσομοιώσεις (2 μπουγκι, 2 μαρσαλ) με συνδυασμό των 2 ανωτέρω προγραμμάτων (καθένα σε κάθε 1 προσομοίωση). Έτσι θα κερδίζεις την "αληθοφάνεια" του ενός, με την παραμετροποίηση του άλλου.

Α και παρά τα παραδείγματα που σου έφερα με μπουγκι-μαρσαλ, δοκίμασε από το amplitube την προσομοίωση του modern hi gain, είτε με τους κλασικούς 2, είτε με τον thd και θα πάρεις αρκετά καλά αποτελέσματα.

Βέβαια πολύ σημαντικό για τον ήχο στις κιθάρες, είναι και το πως συνεργάζονται με το μπάσο-τύμπανα. Αδύναμο μπάσο σε συνδυασμό με μη καλά τύμπανα (είτε ως ήχος, είτε ως παίξιμο), "αδυνατίζουν" την κιθάρα πολύ. Σκέψου το ως σύνολο το τραγούδι και όχι ως κάθε επιμέρους όργανο ξεχωριστά, Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα; Το justice 4 all από metallica.

Στην πορεία μπαίνουν και οι μετέπειτα επεξεργασία του ήχου με εφε [κομπρέσορες, eq, reverb (λίγο μην λασπώσει ο ήχος) κτλ κτλ...] που εκεί χάνεται η μπάλα....

Πω παναγιά μου λογοδιάροια.... :lol:

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Δημοσιευμένο
Μια χαρά είσαι. Και οι Linkin Park με guitar rig γράφουν. Δοκίμασε τα εξής:

1) Πέτα το v-amp (δηλαδή χρησιμοποίησέ το μόνο σαν DI).

2) Guitar Rig

3) Modern παραμόρφωση

4) Πολλά tracks

6) ΛΙΓΑ ΓΚΑΖΙΑ (οι πιο ογκώδεις κιθάρες βγαίνουν με χαμηλά gain' date=' οπότε μην σκέφτεσαι "θέλω όγκο, άρα πάμε το gain στο 8..."[/quote']

+1000 :wink:

με το GUITAR RIG κακα τα ψεμματα αν ΞΕΡΕΙΣ τι κανεις (και το χρησιμοποιεις ΑΚΡΙΒΩΣ οπως και τους ενισχυτες ) μπορεις να βγαλεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ηχο θες (ειδικα στα βρωμικα το προγραμμα απλα ...μαμαει...).

να προσθεσω οτι ακομα μεγαλυτερο ογκο θα βγαλεις χρησιμοποιωντας καποια απο τα "μικροφωνα" on axis & καποια off axis (χρησιμοποιησε τα "πυκνωτικα" για αυτη τη δουλεια),για τον ηχο που θελεις το room mike ειναι αχρηστο :wink:

βαλε επισης σε ενα ξεχωριστο καναλι την προσομοιωση του ROLAND JAZZ CHORUS να παιζει ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ και μιξαρισε τον χαμηλα μαζι με τα βρωμικα τρακς (δινει πολυ definition) :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημοσιευμένο

με το GUITAR RIG κακα τα ψεμματα αν ΞΕΡΕΙΣ τι κανεις (και το χρησιμοποιεις ΑΚΡΙΒΩΣ οπως και τους ενισχυτες ) μπορεις να βγαλεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ηχο θες (ειδικα στα βρωμικα το προγραμμα απλα ...μαμαει...).

Βασικα στα καθαρά assλέει. Στα βρώμικα βασιλιάς είναι το amplitube2.

βαλε επισης σε ενα ξεχωριστο καναλι την προσομοιωση του ROLAND JAZZ CHORUS να παιζει ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ και μιξαρισε τον χαμηλα μαζι με τα βρωμικα τρακς (δινει πολυ definition) :wink:

Βασικά θα μπορούσε να βάλει μια σκέτη κιθάρα (χωρίς προσομοίωση), να την τοποθετήσει στο κέντρο και να την μιξάρει τόσο χαμηλά, που και όταν σολάρει το κανάλι της, ίσα να ακούγεται. Το definition είναι περισσότερο ψυχοακουστικό. Καταλαβαίνεις ότι κάτι υπάρχει εκεί, αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις τι είναι αυτό!

Και να μην ξεχάσει να επεξεργαστεί κατάλληλα το μπάσο και τα τύμπανα. Χωρίς αυτά "μισές" κιθάρες θα βγαίνουν προς τα έξω!

Στο μεταξύ με τόσα ταυτόχρονα gr που θα ανοίξει, να δω που θα την βρει την δύναμη ο υπολογιστής του! :lol:

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Δημοσιευμένο
Στο μεταξύ με τόσα ταυτόχρονα gr που θα ανοίξει, να δω που θα την βρει την δύναμη ο υπολογιστής του!

θα κανει freeze τα tracks & ετσι δεν θα εχει κανενα προβλημα... :wink:

Δημοσιευμένο

ε,βεβαια αλλη χαρη εχει η αγωνια του τυπου "θα μου κολλησει ή δεν θα μου κολλησει η κομπιουτα..." :lol:

ετσι δε βαριεσαι ποτε...

τι freezing & αηδιες μου λες! :lol: :lol: :lol:

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση