batucada Δημοσιευμένο 5 Αυγούστου 2007 Δημοσιευμένο 5 Αυγούστου 2007 Καλησπέρα. Πολυ ωραίο το σαιτ σας, το παρακολουθώ εδώ και ένα χρόνο περίπου, αν και σήμερα μολις εκάνα εγγραφή. Ειμαι dj, και έκανα αυτή τη δουλειά για πάνω απο 17 χρόνια. Σε κάποιες φάσεις της πορείας μου στον χώρο μετείχα και σε κάποια remixing projects στην Ελλάδα αλλά και σε κάποια φάση και στο εξωτερικό. Τελικά με κόλλησε η ψείρα της παραγωγής και μετα απο μερικά χρόνια αποχής απο το djing ξανάρχισα περσι να παιζω σε μερικά happenings αλλά και οργανωμένα παρτι σε Ελλάδα και εκτός. Βασικά η δουλειά μου είναι αλλη, οποτε η ενασχόληση ειναι καθαρά ερασιτεχνική. Η ψειρα λοιπόν που λέγαμε, που λέγεται παραγωγή, ήρθε πριν απο ένα 6μηνο και συνεχίζει να με τρωει. Αποφασισα μετά απο πειραματισμους με διάφορα μηχανάκια και σοφτγουερ να το παρω σοβαρά... Εχω ένα υποτυπώδες στουντιάκι με διάφορα πράγματα, θα σας τα πω παρακάτω, και επιθυμώ τα φώτα σας. Βασικά το αντικείμενο που με ενδιαφέρει πρωτίστως ειναι το remixing κομματιών, αλλά φαντάζομαι ότι αν σε κολλησει κατι το πας all the way :D . Απο πλευράς μηχανηματων djing εχω τα πάντα που μου χρειάζονται όπως 2 technics mkII 1 pioneer CD 1 mixer Numark M-audio Torq controller monitor Tannoy 5A reveal και προσθεσα 1 M-audio project mix 1 M-audio trigger finger 1 M-audio ozone controller 1 mic Sennheiser (δεν θυμάμαι το μοντελο) Ολα αυτά τα δουλεύω με έναν υπόλογιστή αρκετά δυνατό. Δεν μου έχει παρουσιάσει πρόβλημα εως τώρα :). Και άλλα διαφορα πραγματάκια απο δω κι απο κεί. Το project mix το πηρα προσφατα και βασικά τωρα ειμαι στο ψάξιμο για sequencer για να καταληξω κάπου. Δουλεψα περισσοτερο το Ableton live 5.3 αλλά τον τελευταιο καιρό λεω να δω τα pro tools και το Cubase. Βασικά για αυτά διάβασα αρκετά πράγματα εδω μέσα αλλά και στα ξένα φόρα αλλά τωρα θα ήθελα τα φωτα σας, δεδομένου του εξοπλισμου που έχω και της χρησης που τον θέλω, πιο πρόγραμμα σας φαίνεται το πιο σωστό? Επισης τι επιπρόσθετο εξοπλισμό μπορεί να χρειαστώ? Thanx
lambrosgg Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2007 Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2007 Καταρχήν να σε καλοσορίσω στην οικογένεια του noiz, (συγκινηση, χειροκροτήματα, σαμπάνιες κλπ κλπ) Τώρα να σου απαντήσω (όσο μπορώ) στις ερωτήσεις σου! Επειδή έχω ασχοληθεί κ εγώ με την τέχνη του remix και του mash up και το προσπάθησα σε διάφορους sequensers, η λύσεις είναι δυο, αναλόγως τί θες να κάνεις. 1. To Live της Ableton είναι κυρίως για live (όπως δηλώνει και το όνομά του). Δλδ αντί να έχεις cd players και μίχτες, έχεις το pc σου (ή mac) ορίζεις στ live ενα bpm και ότι κομματι του πετάς, το ρυθμίζει να παίζεται στην συγκεκριμένη ταχύτητα και συγχρονισμένα με το προηγούμενο και επόμενο κομμάτι. Τo daw του όμως δεν είναι τόσο εξειδικευμένο και εύχρηστο όμως. Εγώ τουλάχιστον όσες φορές προσπάθησα, δεν έκανα δουλειά. Τα ενσωματωμένα εφέ αλλαγης ταχύτητας και pitch είναι άθλια σε σχέση με του cubase. 2. Αν θές να δημιουργήσεις (ΣΑΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ) remix τα οποία απλώς θες να τα έχεις σε cd για να τα παίξεις άλλη ώρα, τότε cubase χωρίς συζήτηση. (δες και το sonar της cakewalk. η 6η έκδοση είναι χαλαρά ισάξια του cubase) Απο hardware είσαι κομπλέ. Και απ ότι είδα ξοδεύτικες αρκετά... Εχεις παρει πολύ καλά μηχανήματα. Οπότε: Τσίμπα το cubase σου, βρες τις ιδέες σου, στρώσου και περιμένουμε να μας ανεβάσεις τ αποτελέσματα! http://www.facebook.com/group.php?gid=258853791192
batucada Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2007 OP Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2007 Eυχαριστώ Lambrosgg για το καλοσορισμα και ευχαριστω και για τα ¨φώτα¨ σου. Το φοβομουν οτι θα καταληξω να τυρανιέμαι με το cubase αλλά τι να κάνεις, η τέχνη θέλει θυσίες :D Εψαξα στο σαιτ της steinberg αλλά δεν δίνει κάποιο demo για να το δοκιμάσω. Υπαρχει σε κάποια μορφή (νομιμη εννοείτε) που να μπορώ να το δοκιμάσω? Ειδα ότι υπαρχουν διαφορετικές εκδοσεις του προγράμματος, ποια νομίζεται ειναι η πιο σωστή για μένα ή δεν αξίζει τον κόπο και να πάρω την Cubase 4 κατευθείαν? To protools τι λέει? μια και το project mix ειναι αρκετά συνδεδεμένο μαζί του... Αν σας έπρηξα μπορείτε να με κάνετε ban :D
lambrosgg Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2007 Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2007 Ε όχι από τώρα ban... Έχεις καιρό ακόμα... :D :D :D :D :D Η αλήθεια είναι ότι δεν υπαρχει demo των Cubase\Nuendo αλλά στο λογότυπο της πειρατικής έκδοσης τους από H2O αναφέρεται ως "try before buy". Δεν είναι κακό να κατεβάσεις την πειρατική έκδοση για αρχή για να πειραματιστείς και αν σου κάνει να το αγοράσεις κανονικα. Το cubase 4 είναι πραγματικά ΕΠΟΣ. Να παρεις κατευθείαν αυτό. Έχουν προσθέσει καινούρια εφε και πολλά άλλα στοιχεία που το κάνουν πιο εύκολο. Τα pro tolls αν και έχω κάρτα ήχου της M-Audio δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ. Αλλα ότι και να είναι τί να κάνουν μπροστα στον κολοσσό Steinberg? Όσο και αν σε τρομάζει το χάος του Cubase πρέπει να βουτήξεις. Αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με την παραγωγή μουσικής, δεν το γλιτώνεις αυτό το λούκι. Με σοβαρή δουλειά, συγκέντρωση και το manual στο χέρι σε ένα μήνα θα το παίζεις στ δάχτυλα. Είδα τα specs του project mix και είναι κάπως υπερβολικα για να φτιάξεις ένα remix... Τι τα θες τόσα κανάλια? Και τί το θες το μικρόφωνο? Βιαστηκες να τα αγοράσεις όλ αυτα... http://www.facebook.com/group.php?gid=258853791192
batucada Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2007 OP Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2007 To μικρόφωνο έμεινε απο εκπομπή που έκανα στο ραδιόφωνο και έκανα απο το στουντιο στο σπιτι μου το live ή καμια φορά την "κονσέρβα". To project mix μπορεί να το αλλάξω απο τον τύπο που το πήρα με κάτι άλλο. Εχω μια σχετικά καλη άκρη στο Αμέρικα και το είχα πάρει απο εκεί σε καλη τιμή, γι' αυτο το έχω.
lambrosgg Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2007 Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2007 Προσπάθησε να εξοικονομήσεις χρήματα έτσι. Δεν χρειάζεσαι τπτ παραπάνω απο μία καλή κάρτα ήχου, με midi, καλά monitors και ένα midi keyboard. και το fingerboard θα σου είναι κάπως άχρηστο αφού έχεις keyboard. Εκτός αν το έχεις συνηθίσει. http://www.facebook.com/group.php?gid=258853791192
batucada Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2007 OP Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2007 Το project mix OK μάλλον έχεις δίκαιο ότι είναι too much αλλά σκέφτομαι μήπως για εμένα που έχω συνθήσει στην χρήση του μικτη, δεν θα με βοηθούσε αν κάνω assign ολα αυτά τα κουμπάκια στο cubase 4 και να το χρησιμοποιώ ως εξωτερικό controller, μαζί με το ozone? Το trigger finger με βολεψε πολυ σε λαιβ χρήση στα σετ που κάνω και γενικά τώρα βλέπω ότι μπορώ να βάλω κάποιο όργανο σε αυτο το μηχάνημα. Κοιταζω τις τιμές του cubase 4 στα ελληνικά σαιτ και στα ξένα... Γιατί τέτοιο χάσμα τιμών στο software??? 8O Το ηξερα για τα μηχανήματα αλλά και στο software? 749 o Nakas, 302 ο γνωστός μου απο Αμερική... Μιλάμε για το full retail προγραμμα. Τι γινεται, κάνω κάποιο λάθος? :roll:
starscream Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2007 Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2007 καταρχήν καλως ήρθες. Το project mix OK μάλλον έχεις δίκαιο ότι είναι too much αλλά σκέφτομαι μήπως για εμένα που έχω συνθήσει στην χρήση του μικτη, δεν θα με βοηθούσε αν κάνω assign ολα αυτά τα κουμπάκια στο cubase 4 και να το χρησιμοποιώ ως εξωτερικό controller, μαζί με το ozone? θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο Κοιταζω τις τιμές του cubase 4 στα ελληνικά σαιτ και στα ξένα... Γιατί τέτοιο χάσμα τιμών στο software??? icon_eek.gif Το ηξερα για τα μηχανήματα αλλά και στο software? 749 o Nakas, 302 ο γνωστός μου απο Αμερική... Μιλάμε για το full retail προγραμμα. Τι γινεται, κάνω κάποιο λάθος? προφανώς οι τιμές είναι για διαφορετικές εκδόσεις. το ακριβό θα είναι η έκδοση cubase4 και το φθηνότερο θα 'ναι η cubase4 studio. το ableton live δεν είναι μόνο για live, είναι κανονικότατος sequenser για ηχογραφήσεις/μίξεις. εφόσον το έχεις bundled στα maudio προϊόντα δοκίμασε πρώτα με αυτό πριν αγοράσεις κάτι εξτρά...
batucada Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2007 OP Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2007 Thanx Starscream. Ναι νομίζω οτι θα μπορουσα να χρησιμοποιήσω κάτι τέτοιο αλλα νομίζω οτι με καλυπτει προς το παρόν το project mix μια και το έχω. Ναι και εγω το ιδιο ειπα μολις ειδα την διαφορά αλλά μιλαμε για το ιδιο ακριβως πρόγραμμα. Ειναι το cubase 4 full retail edition που ειναι η μεγαλυτερη εκδοσή του. :roll: Με το Ableton εκανα κατι δοκιμές και μιλησα και με αλλους μου ειπαν οτι κάνουν μιξεις μέσα σ' αυτο χωρις κανένα πρόβλημα. Τωρα δεν ξερω, θα τα δοκιμάσω και τα δύο και νομίζω οτι ταιριάξει καλυτερα σ' αυτο που πάω να κάνω θα το χρησιμοποιήσω. Αυτο νομίζω ειναι το καλυτερο... Κατι δίαβαζα σήμερα το απογευμα σε ενα απο τα λινκ που δίνετε μεσα στο φορουμ και έλεγε οτι αν δεν έχεις σοβαρό μικτη να τρεξεις την μιξη "έξω απο το κουτί" ειναι καλυτερα να το κάνεις με τον σοφτγουερ μικτη. Ισχύει κατι τετοιο?
boukas Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2007 Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2007 δώσε λινκ για το cubase. Α ναι αν είναι από αμερική βάλε φόρους, έξοδα αποστολής, εκτελωνισμούς κτλ κτλ και θα σου έρθει 1 ή άλλη. Αλλά δώσε λινκ να το δω "Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση