Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο
Αν όπως σου είπα' date=' όταν παίζεις το keyboard προσπαθείς να ακούγεται ο μετρονόμος σου ταυτόχρονα με το VSTi (το οποίο ακούγεται με latency), τότε παίζεις ο ίδιος τις νότες πιο πριν.Eφόσον έχεις ένα Latency περί τα 10ms, ας υποθέσουμε tempo:120, δηλαδή 0.5sec το 1/4, και άρα 0.5/16=31.25ms το 1/64. Ίσως να είναι λοιπόν συνδυασμός του timing του συστήματός σου, και αυτού που εσύ ίσως να προκαλείς (παίζοντας λίγο νωρίτερα). [/quote']

Έτσι ακριβώς ειναι τα πράγματα, τουλάχιστον με το keyboard.Πως θα παίξω/γράψω ομως χωρίς να ακούω τον μετρονόμο;

Πάντως τα 511 samples πολλά μου φαίνονται. Να ξέρεις οι firewire/USB κάρτες' date=' χρησιμοποιούν κάποια extra samples ως buffer (τα οποία δεν φαίνονται στις ρυθμίσεις), ώστε να μπορούν να δουλέψουν λόγω της μικρής ταχύτητας μεταφοράς σε σχέση με τις pci. Η δική μου κάρτα (M-audio 192) που είναι PCI βγάζει στο test στα 44.1KHz/64samples 3ms latency και περί τα 110 samples με ψηφιακή είσοδο - έξοδο και περί τα 4.5ms latency με αναλογική (η διαφορά 1.5ms είναι λόγω του συνολικού latency από τους A/D - D/A).

Δοκίμασε την κάρτα σου σε ένα άλλο σύστημα να δεις τη διαφορά. Επίσης ανέβασε τη δειγματοληψία στα 96, οπότε να μειωθεί και το latency να δεις αν θα έχεις διαφορά.

Στο δικό μου σύστημα, όταν κατεβάζω στα 64 ή 128 samples, δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα. [/quote']

Όσο ανεβάζω την δειγματοληψία αλλάζει το buffer μονο του, αλλα προς τα πάνω. Π.χ. στα 96KHz έχει γίνει 224 (η τιμή που λέει στο Live) απο 96 που είναι στα 44.1KHz.

Να υποθέσω πως όλα τα USB interface έχουν τόσο μεγάλο latency; Σε σχεση με τις pci καρτες παντα.

Δημοσιευμένο

Ναι τα PCI (και τώρα τα PCIe) έχουν το λιγότερο latency και λιγότερο CPU usage αντίστοιχα (ιδίως σε λίγα samples). Δες και αυτό το link με κάποια σχετικά benchmarks:

http://www.aavimt.com.au/dawbench/blofelds2.htm

Πολλούς βέβαια δεν τους ενοχλεί, απλώς να ξέρεις σε γενικές γραμμές αν έχεις κάποιο CPU usage στο όριο με PCI στα 128 samples, με firewire θα πας στα 256. Μία πάνω δηλαδή.

www.myspace.com/michalismusic

Δημοσιευμένο

Κάτι άλλο που με προβληματίζει...

Είναι προτιμότερο να συνδέσω το keyboard μέσω USB ή στο Midi in της κάρτας ήχου;

Προσθέτει δηλαδή η usb σύνδεση που παρεμβάλλεται κάποιου είδους καθυστέρηση;

Δημοσιευμένο

Η γνώμη μου είναι ότι η σύνδεση MIDI σε USB είναι χειρότερη από οποιαδήποτε άλλη. Ναι, είναι δυνατό να προκαλείται κάποιο latency από το USB (που είναι συνήθως 1.1).

www.myspace.com/michalismusic

Δημοσιευμένο

Νέα συμπεράσματα....

Συνδεσα τα drums στο line in της κάρτας ήχου και έκανα direct monitoring (zero latency). Επίσης τα είχα συνδεσει και με midi και έγραφα σε δυο κανάλια. Ένα ήχο, ένα midi.

Καταλαβα ότι:

1.Τα 10ms είναι μεγάλο latency για drums.

2.Είναι αδύνατο οι νοτες που παίζω στα drums να έχουν όλες 100% gridmatch

3.Κατα αυτόν τον τρόπο, δηλαδη να γραφω ακούγοντας απο το module και στη συνέχεια να σβήνω το αρχείο ήχου ωστε να μένει μονο το midi το οποιο θα παίζει μεσω του ezdrummer, γίνεται η δουλειά ικανοποιητικά.

Μεγάλες διαφορές απο την usb και την απευθείας συνδεση στην κάρτα ήχου μέσω Midi (για τα πλήκτρα) δεν είδα πάντως. Αλλα δεν το μελέτησα και πάρα πολύ.

Με τα πλήκτρα δυστυχώς δεν μπορω να κάνω κάτι παρομοίο.direct monitoring δηλαδη.

Λέω να πάρω μια μεταχειρισμένη m-audio 2496, η οποία πάει πολύ χαμηλά σε latency(νομίζω), για να δώ αν θα αλλάξει κάτι. Αν αλλάξει παίρνω στη συνέχεια μια firewire.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...