Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Γεια σας παλι ,εχω ενα πολυπλοκο προβλημα ,εκανα εγραφη στο cubase 2 χωρις να δω οτι το project ηταν στα 24bit ,προσπαθησα να τα μετατρεψω σε 16-48 αλλα δεν τα καταφερα ακουγοταν εκτος ρυθμου, και αποφασισα να σβησω οτι ειχα γραψει και να κανω παλι την εγραφη στα 16-48 .Οταν ομως πηγα να κανω mix down το δεχοταν μονο σαν image και στην pool διπλα

σε αυτο το mixdown εμφανιζει ενα χ.Επισης πριν κανω το mixdown kai δεν παταω την επιλογη να υπαρχει σαν pool η σαν audio track το mixdown εμφανιζεται κανονικα στο σωσμενο φακελο audio.Γιατι το δεχεται μονο σαν

image;Ξερει καποιος;

Εχθρός τού κέρδους είναι ή αντοχή

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιευμένο

Αρχικά, γιατί έσβησες το project θα μπορούσες να συνεχίσεις στα 24bit και να το μετατρέψεις αργότερα μιξαρισμένο στα 16bit (εκτός αν ήταν θέμα χώρου).

Τώρα, το Χ στο pool σημαίνει οτι το αρχείο δεν εχει audio, μήπως σου έμεινε καποιο 24μπιτο αρχειάκι όταν αποφάσισες να ξαναγράψεις στα 16; (τσεκαρέ το pool για bitdepth).

Τελικά δεν κατάλαβα, έκανες τη μίξη ή όχι;

e are the knights who say...Ni

Δημοσιευμένο

να ξέρεις γενικά οτι τα bit δε παίζουν ρόλο στον να σου ακούγεται κάτι εκτός ρυθμού.αυτό γίνεται όταν έχεις διαφορετικό sample rate στο project απ'ότι στο audio αρχείο.

κατα τ'άλλα δε κατάλαβα τι ακριβώς παίχτηκε,εχω και χρόνια να ακουμπήσω το cubase...

Δημοσιευμένο

Το χ εμφανιζεται διπλα στο καναλι του mixdown.Δεν το δεχεται σαν audio αλλα σαν image, και δεν ξερω γιατι το κανει αυτο.Σαν audio εμφανιζεται ξεχωριστα απο τον φακελο οταν δεν τσεκαρω την επιλογη pool στο πλαισιο του mixdownΤο project δεν το εσβησα ολο αλλα μονο τα ηχογραφημενα καναλια που ηταν 24bit-44.Προσπαθησα να τα μετατρεψω σε 16-48 αλλα το αποτελεσμα ηταν να παιζουν εκτος ρυθμου σε σχεση με τα σοφτ συνθς.Δεν εχω ξανακανει τετοια μετατροπη.Ευχαριστω για τις πληροφοριες,αν μπορουσατε να μου δωσετε παραπανω πληροφοριες για να γινει η μετατροπη σωστα...Τι ειναι το bitdepth και πως μπορω να το δω;

Εχθρός τού κέρδους είναι ή αντοχή

Δημοσιευμένο

πρέπει απλώς το project σου να έχει ίδιο sample rate με όλα τα audio files.

τα soft synth πάντα παίζουν σύμφωνα με το sample rate του project.

ή θα πας στις ρυθμισεις του cubase και θα το βάλεις να παίζει (και να ηχογραφεί) στα 44.1k ή θα ανοίξεις τον audio editor και θα κάνεις sample rate conversion στα 48k στα αρχεία σου.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...