gsp Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2004 Καταρχας ευχομαι σε ολους καλες γιορτες, και χρονια πολλα. Ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει κανεις , αν υπαρχει καποιο συγκεκριμενο κουρδισμα που μπορω να κανω στο keyboard ωστε να παιζει oriental. Η καθε νοτα 'κουρδιζει΄ +/-63 και το 50 αντιστοιχει σε ενα τεταρτο.. Υπαρχουν τιποτα charts πουθενα? Επειδη απο θεωρια μουσικης ειμαι ασχετος συγχωρεστε αν εχω γραψει καμια βλακεια :)
yannis Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2004 Kατ αρχήν καλωσόρισες Το αραβικό κούρδισμα είναι -32 ενώ το τούρκικο είναι στο -38. Βεβαίως υπάρχουν πολλές παραλλαγές, αλλά αυτά τα δύο είναι στάνταρ. Παρεπιπτόντως. Τι keyboard έχεις? Ρωτώ διότι για να κάνω ανάλογα κουρδίσματα αναγκάστηκα να αγοράσω το XV 2020 Roland (παλιά είχα το Gem WK3 Oriental, αλλά τώρα το πουλάω) Αυτά και καλή τύχη Γιάννης
gsp Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2004 OP Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2004 Να σαι καλα, ευχαριστω πολυ. Εχω το EXR-5 Roland. Ομως αν καταλαβα καλα -38 ναι αλλα σε ποιες νοτες? Προφανως οχι σε ολες γιατι τοτε ειναι σαν να κανω transpose...
kostas21 Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2004 Φίλε αναφέρεσαι στα μόρια που μπορεί να δεχτει κάποιο αρμόνιο ώστε να παράγει ανατολίτικες κλίμακες. Υπάρχουν πολλοί συνδιασμοί που μπορείς να βρείς και μόνος σου αλλά καλό ειναι να δείς πεντε πράματα και σχετικά με τους δρόμους (ουσάκ,χιτζάζ κ.α). Δοκίμασε πάντως το εξής. Βάλε -50 στο μι και στο σι και -30 στο φα δίεση και παίξε απο ρε. Καλή τύχη!
gsp Δημοσιευμένο 24 Δεκεμβρίου 2004 OP Δημοσιευμένο 24 Δεκεμβρίου 2004 Ευχαριστω kostas21 θα το ψαξω..
xristos69 Δημοσιευμένο 24 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσιευμένο 24 Δεκεμβρίου 2004 Φίλε αναφέρεσαι στα μόρια που μπορεί να δεχτει κάποιο αρμόνιο ώστε να παράγει ανατολίτικες κλίμακες. Υπάρχουν πολλοί συνδιασμοί που μπορείς να βρείς και μόνος σου αλλά καλό ειναι να δείς πεντε πράματα και σχετικά με τους δρόμους (ουσάκ' date='χιτζάζ κ.α). Δοκίμασε πάντως το εξής. Βάλε -50 στο μι και στο σι και -30 στο φα δίεση και παίξε απο ρε. Καλή τύχη![/quote'] δηλαδή αν θέλω να κάνω ενα ταξίμι απο ρε ουσακ ποιές νότες να πειράξω?
triton Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2005 το στανταρ ειναι αναλογα σε τι κλιμακα παιζεισ ξεκουρδειζεις τιν δευτερη και τιν πεμπτη νοτα κατα -50.
ubik Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2005 σε λα (A) (B-1/4) © (D) (E) (F+1/4) (G) (A) αυτη ειναι σαν minor και με τις ιδιες νοτεσ απο G ειναι σαν major εγω παντος στην αιγυπτο την εμαθα και ειναι -+ 50 cents dld F+1/4 ειναι F + 50 cents enjoy m7/9 Dm7/9
pliakosvasileios Δημοσιευμένο 7 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσιευμένο 7 Φεβρουαρίου 2005 Η βοήθεια σου μου έιναι πολυτιμη με τα κουρδίσματα. Μήπως μπορείς να με ενημερώσεις αναλυτικότερα? Πως ακριβώς ειναι το κάθε "ανατολίτικό" κούρδισμα?
ubik Δημοσιευμένο 7 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσιευμένο 7 Φεβρουαρίου 2005 βασικα εγω αυτο το κουρδισμα ξερω με αυτα τα δυο modes. θεωριτικα αν αρχιζες την κλιμακα απο αλλες νοτες με το ιδιο κουρδισμα θα εχεις και αλλα. H κανε transpose to κουρδισμα. αυτα μποροω να σου πω γιατι αυτα ξερω :) παντως αυτες η δυο κλιμακες ειναι αρκετα ενδιαφερον και καλυπτουν τα περρισοτερα κομματια που εχω ακουσει εκτος αν θελεις να ασχολυθεις με τιποτα μουσικες απο το ιραν. m7/9 Dm7/9
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση