zinobios Δημοσιευμένο 12 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσιευμένο 12 Δεκεμβρίου 2004 Aγόρασα το GR-33 της Roland και δουλεύω με το Cubase SX. H κάρτα ήχου που έχω δεν περιέχει ήχους (:synthesizer) και θέλω να χρησιμοποιήσω τους ήχους του GR-33 για να ακούω τις midi νότες από το Cubase. Έτσι αγόρασα ακόμα ένα καλώδιο midi και σύνδεσα το midi-out της κάρτας ήχου με το midi-in του GR-33. Το πρόβλημά μου είναι ότι όταν παίζω τις midi νοτες από το Cubase, δεν ακούω τίποτα από το GR-33. Mήπως χρειάζεται να κάνω κάποια επιπλέον ρύθμιση που δεν γνωρίζω, ώστε να έχω ήχο ;
gerasimos Δημοσιευμένο 12 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσιευμένο 12 Δεκεμβρίου 2004 zinobios, Καλώς ήλθες στο Noiz. Καταρχήν, πρέπει να ρυθμίσεις και το Cubase και το GR-33. Βασικά, η Roland έχει ένα πιο πολύπλοκο τρόπο για το Bank selection και πρέπει να ορίζεις 2 τιμές (πράγμα που δεν είναι άμεσα προσβάσιμο στο Cubase). Για να δουλέψει κάνε τα εξής: 1. Cubase: Πήγαινε στο "Devices" -> "MIDI Device Manager" -> "Install Device" και επέλεξε το JV-1080 (Roland). Επιπλέον, στο "Output" διάλεξε σε ποιά MIDI πόρτα είναι συνδεδεμένο το GR-33. 2. Cubase: στο MIDI track τώρα επέλεξε το "out" να είναι το JV-1080. 3. Cubase: στο MIDI track επέλεξε σαν κανάλι "chn" αυτό στο οποίο έχεις ρυθμίσει και το GR-33 να δέχεται μηνύματα (άστο "1" καταρχήν). 4. Ρύθμισε το GR-33 ώστε να δέχεται μηνύματα στο ίδιο κανάλι (δες το manual του για το πως γίνεται αυτό). Επιπλέον, φαντάζομαι ότι την έξοδο LINE OUT του GR-33 την έχεις συνδέσει κάπου ώστε να ακούς. Μην περιμένεις ότι θα γίνει μέσω MIDI αυτό. Αν αυτό δεν το γνώριζες, βάλε καταρχήν ακουστικά στη GR-33 να δεις ότι παίζει ο ήχος. Γεράσιμος
zinobios Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2004 OP Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2004 Ευχαριστώ πολύ για όλες τις υποδείξεις σου !!! Τώρα μπορώ να ακούω τα midi tracks από το Cubase μέσω του GR-33. Kάτι όμως που παρατήρησα είναι ότι πρέπει να βάζω το GR-33 σε θέση Local-off γιατί διαφορετικά δεν παίζονται όλες οι νότες και το Cubase κατά την αναπαραγωγή των midi νοτών μέσω του GR-33 φαίνεται σαν να "μπουκώνει"... Που λές να οφείλεται αυτό ; Κάτι άλλο που δεν έχω καταφέρει ακόμα είναι να ορίσω το midi chanel στο GR-33 και έτσι για να ακούσω τις midi νότες βάζω στο Cubase το midi track channel στο "ANY" (μόνο έτσι ακούγεται το GR-33). [Σε οποιοδήποτε άλλο chanel (και στο 1) δεν ακούω τίποτα.]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση