MGs Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2024 52 λεπτά πριν, cos_dr είπε Εγώ θα συνδέσω σίγουρα άμα την πάρω. Και πυκνωτικό και δυναμικό. Πρέπει να προσέξω κάτι ? Καλό θα ήταν να προσέξεις,καθ ότι σε αρκετά οικονομικά audio interface η προενίσχυση είναι αρκετά αδύναμη για να δουλέψει σωστά ένα μικρόφωνο της ίδιας κατηγορίας,δηλαδή ένα οικονομικό,λόγο της χαμηλής έξοδος που αυτά διαθέτουν. Αντιθέτος το να συνδέσεις μια ηλεκτρική κιθάρα στην είσοδο τους,οπου οι διάφοροι τύποι μαγνητών ξεκινούν απο 100mV και φτάνουν αρκετά υψηλότερα,δέν θα σου δημιουργήσει κανένα απολύτος πρόβλημα. Απο κάτω υπάρχει ένας πίνακας οπου γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά του μικροφώνου που έχουμε,η κάποιου που σκεφτόμαστε για αγορά,μπορούμε να υπολογίσουμε εύκολα την έξοδο που δίνει. https://akirumusic.com/microphone-level/ Το πρόβλημα βέβαια δέν θα είναι τόσο στο να βρείς το output του μικροφώνου σου(υπολόγιζε μερικά millivolt,10 π.χ αυξανόμενα ανα 2,ας πούμε σε μικρόφωνα γύρω στα 100 ευρώ χωρίς αυτό να αποτελεί κανόνα,αλλά εκεί κοντά είναι τα περισσότερα),αλλά τα χαρακτηριστηκά της προενίσχυσης που σε ενδιαφέρει. Μπορείς να κάνεις μιά προσπάθεια και περιμένω να μου πείς αν κατέληξες σε ένα ασφαλές συμπέρασμα,ετσι ώστε να προβείς σε μία διαδυκτιακή αγορά ενός οικονομικού audio interface,έχοντας ένα budget μικρόφωνο χαμηλής εξόδου και να είσαι σίγουρος ότι όλα θα δουλεύουν με μιά υγειές στάθμη,χωρίς να έχεις στο τέρμα την προενίσχυση για να δουλέψει το μικρόφωνο,γιατί νομίζω έτσι εκτός απο την ένταση αυξάνεις και τον θόρυβο?! Δέν αναθεματίζω τα οικονομικά audio interface,το microbook της motu το θεωρώ σημείο αναφοράς στις οικονομικές σειρές,ισως λίγο με εταιρείες που ρίχνουν κάρτες στην αγορά χωρίς να λαμβάνουν υπ όψην τους οτί ο άνθρωπος που θα δώσει 100 - 150 ευρώ γι αυτές θα έχει και ανάλογο εξοπλισμό να συνδέσει επάνω σε αυτές. 1
Moderator LK Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2024 OP Moderator Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, MGs είπε LK υπάρχει περίπτωση να συνδέσεις μικρόφωνα σε αυτήν? Μπορεί. Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube
cos_dr Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, MGs είπε Το πρόβλημα βέβαια δέν θα είναι τόσο στο να βρείς το output του μικροφώνου σου(υπολόγιζε μερικά millivolt,10 π.χ αυξανόμενα ανα 2,ας πούμε σε μικρόφωνα γύρω στα 100 ευρώ χωρίς αυτό να αποτελεί κανόνα,αλλά εκεί κοντά είναι τα περισσότερα),αλλά τα χαρακτηριστηκά της προενίσχυσης που σε ενδιαφέρει. Μπορείς να κάνεις μιά προσπάθεια και περιμένω να μου πείς αν κατέληξες σε ένα ασφαλές συμπέρασμα,ετσι ώστε να προβείς σε μία διαδυκτιακή αγορά ενός οικονομικού audio interface,έχοντας ένα budget μικρόφωνο χαμηλής εξόδου και να είσαι σίγουρος ότι όλα θα δουλεύουν με μιά υγειές στάθμη,χωρίς να έχεις στο τέρμα την προενίσχυση για να δουλέψει το μικρόφωνο,γιατί νομίζω έτσι εκτός απο την ένταση αυξάνεις και τον θόρυβο?! είχα διαβάσει για το συγκεκριμένο από χρήστες πως έχει ήσυχα preamps. Το lambda μου π.χ. θεωρείται πως έχει καλά για την κατηγορία πάντα. Δεν μπορώ να ξέρω αν θα δουλέψει ικανοποιητικά. θα ρισκάρω να την πάρω μιας και έχω και ένα "κολλημα" φέτος με την presonus και έμεινα ευχαριστημένος με τα υπόλοιπα της που πήρα τουλάχιστο για τις ανάγκες μου και αν δεν είναι καλό θα αναγκαστώ να την πουλήσω ή να την πετάξω από το θυμό μου έξω από το σπίτι, από το παράθυρο. 1 Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ
TakisB Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2024 Δεν έχω την ίδια που θέλει ο @LK, έχω μια παρόμοιας κατηγορίας (Audiobox 96) και είμαι happy μέχρι τώρα. Δουλεύει όπως πρέπει, χαμηλό latency, πολύ σωστή η Presonus σε υποστήριξη/drivers, όλα καλά. Από ήχο μου φαίνεται επίσης μια χαρά αλλά δεν είμαι κανένας απαιτητικός σε αυτό το κομμάτι και να πω ότι δεν χρησιμοποιώ μικρόφωνα, γράφω κυρίως πλήκτρα και (σπάνια) καμιά κιθάρα direct. 1
MGs Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, cos_dr είπε είχα διαβάσει για το συγκεκριμένο από χρήστες πως έχει ήσυχα preamps. Το lambda μου π.χ. θεωρείται πως έχει καλά για την κατηγορία πάντα. Δεν μπορώ να ξέρω αν θα δουλέψει ικανοποιητικά. θα ρισκάρω να την πάρω μιας και έχω και ένα "κολλημα" φέτος με την presonus και έμεινα ευχαριστημένος με τα υπόλοιπα της που πήρα τουλάχιστο για τις ανάγκες μου και αν δεν είναι καλό θα αναγκαστώ να την πουλήσω ή να την πετάξω από το θυμό μου έξω από το σπίτι, από το παράθυρο. Εγώ προσωπικά που έχω ήσυχα μικρόφωνα και λαμβάνοντας αυτά υπ όψην,θα τα συνδύαζα με με πιό φωνακλού προενίσχυση από την ίδια εταιρεία,γιατί 2 ήσυχα μαζί,καταλήγουν να κάνουν πιό πολύ "φασαρία" από 2 φωνακλάδικα μαζί. Ετσι ήσυχος ήταν και ο μεγάλος δανός που έχει ο άλλος πιο κάτω απο το σπίτι μου και όταν άπλωσα χέρι να τον χαιδέψω,ζεύλωσε το κάγκελο της πόρτας. Απο την απέναντι μεριά του δρόμου περναώ πλέον. Επεξεργασμένο 27 Νοεμβρίου 2024 από MGs
manosx Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2024 Δεν ειναι θεμα φτηνου- ακριβου μικροφωνου, αλλα θεμα ευαισθησιας. Το SM7 ας πουμε δεν το δινουν μεσα στα γαριδακια αλλα με τα 50 db gain της συγκεκριμενης καρτας θα εχει ζορια η φαση, δεν προτεινεται. Γενικα ενας κομπλαδουρα προενισχυτης θα εχει καμια 65αρια db gain, και μην ξεχναμε οτι μιλαμε για λογαριθμους, δεν ειναι 30% διαφορα αυτη, ειναι πολλαπλασια. Συνεπως πραγματι, αν θελουμε να χρησιμοποιησουμε ενα "αναισθητο" μικροφωνο, φτηνο η ακριβο δεν εχει σημασια, υπαρχει η πιθανοτητα να μη μας καλυψει η Presonus. Οπως δε θα μας καλυψει αν θελουμε πανω απο δυο εισοδους, οπως δε θα μας καλυψει αν θελουμε ultra low latency, οπως δε θα μας καλυψει αν θελουμε s/pdif συνδεση, και σε αρκετα σεναρια ακομα. Οταν παιρνουμε ενα low(est) budget μηχανημα, ειναι λογικο να κανουμε και αρκετους συμβιβασμους. Το σημαντικο ομως ειναι αυτα (τα λιγα) που κανει το μηχανημα να τα κανει καλα και να τα κανει για (πολυ) καιρο, και η presonus γενικα τα καταφερνει σε αυτο, ειναι απο τις τοπ budget friendly εταιριες, ισως και η τοπ για μενα. 2
Moderator LK Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2024 OP Moderator Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, manosx είπε Το σημαντικο ομως ειναι αυτα (τα λιγα) που κανει το μηχανημα να τα κανει καλα και να τα κανει για (πολυ) καιρο, Γενικά συμφωνω στην ανάλυση, αλλά διαφωνώ σε αυτό , αν και το έγραψες για θετικό. Η συγκεκριμένη κάρτα καλύπτει το 99% των home recorders σαν εμένα . Δίοτι ούτε πολλά In θες, και τα 2 πολλά είναι αν γραφεις μόνος σαν εμένα. Τι να το κάνω το extra digital in . Με κάτω από 100 € παίρνεις 2 καναλια mic/line/ hi z....και το βασικότερο midi I/O. Τώρα , αν δεν ματσάρει , που δεν ματσάρει, με το Sm57 (το πιο υπερτιμημένο μικρόφωνο , που το χω αλλά νταξ), μικρό το κακό. Στα ίδια λεφτα με το 57αρι παίρνεις π.χ. ένα AKG P210 (οκ για αλλη δουλεια - ειναι πυκνωτικό) και μια χαρά όλα. Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube
manosx Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, LK είπε Η συγκεκριμένη κάρτα καλύπτει το 99% των home recorders σαν εμένα . Δίοτι ούτε πολλά In θες, και τα 2 πολλά είναι αν γραφεις μόνος σαν εμένα. Αρκει να εχεις κανα δυο hardware synths, η να θελεις να στελνεις ( και να φερνεις πισω) κανα εξωτερικο εφε, η να κατσει γραψεις και κανα καλεσμενο και τσουπ εκατσε η φαση. Ειναι παντα σημαντικο να εχεις εξτρα εισοδους και εξοδους, αν και πραγματι με τα σημερινα δεδομενα που ολα γινονται με το PC, εχει γινει πολυ λιγοτερο must αυτο. 32 λεπτά πριν, LK είπε το Sm57 (το πιο υπερτιμημένο μικρόφωνο , που το χω αλλά νταξ) Σε οποιο στουντιο και αν εχω βρεθει, εχουν παιξει μπαλα καμποσα 57αρια. Θα ελεγα μαλιστα οτι στις εφαρμογες που ειναι προτεινομενα, π.χ. συριζα στη γριλια του τσιτωμενου λαμπατου, στο μισo εκατοστο απο τα τζετζερεδια του ντραμμερ κλπ, εκει υπαρχει σοβαρο ενδεχομενο να σε καλυψουν και οι προενισχυτες της καημενης της presonus. Επεξεργασμένο 27 Νοεμβρίου 2024 από manosx
Moderator LK Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2024 OP Moderator Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, manosx είπε Αρκει να εχεις κανα δυο hardware synths, η να θελεις να στελνεις ( και να φερνεις πισω) κανα εξωτερικο εφε, η να κατσει γραψεις και κανα καλεσμενο και τσουπ εκατσε η φαση. Ειναι παντα σημαντικο να εχεις εξτρα εισοδους και εξοδους, αν και πραγματι με τα σημερινα δεδομενα που ολα γινονται με το PC, εχει γινει πολυ λογοτερο must αυτο. Αυτό το έλυσα εδώ και 20 χρόνια με τα 2 Ins, γιατί έχω όντως 2 hardware synth , αλλά θέλω να πώ ότι δεν είναι και απαραίτητο να τα έχεις συνδεδεμένα ταυτόχρονα. Καλό είναι το 57αρι, κλασικ, πλακα κανω. Όπως είπα το έχω άλλωστε. Ούτως ή άλλος το audio interface δεν το παίρνεις ΜΟΝΟ για τις προενιχσύσεις. Με αυτό επικοινωνεί ο έξω κόσμος με τον κομπιούτερα. ΑΝ δεν σου κάνουν τα preamps του, παίρνεις ένα outboard προ- και τον κοτσάρεις στο Line του και όλα ζάχαρη. 1 Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση