evilnanouk Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2007 Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2007 Και εννοω οτι ναι μεν...φτιαχνω τη μουσικη αλλα ηχογραφοντας επειτα τις φωνες ακουγονται σαν να ειναι σε ξεχωριστο δωματιο / δε ξερω πως να το εκφρασω - δεν αγκαλιαζει το κομματι τη φωνη μαλλον! Υπαρχει καποιος τροπος να το διορθωσω αυτο? Καποιο plugin ισως? Thanx
jmone Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2007 Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2007 εγώ προτείνω compressor/limiter και reverb για τη φωνή μάλλον σε φώτισα :lol: ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ
evilnanouk Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2007 OP Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2007 εγώ προτείνω compressor/limiter και reverb για τη φωνή μάλλον σε φώτισα :lol: Εβαλα ενα reverb καλο......και ενα comp αλλα μηπως δεν εβαλα αυτον που επρεπε - αυτον τον limiter που τον βρισκω?? Thanx
jmone Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2007 Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2007 στα inserts του καναλιού της φωνής dynamics ---> dynamics εκεί έχει compressor limiter και auto gate ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ
menelaos Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2007 Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2007 Κατά κύριο λόγο compressor, γύρω στο 2:1 αν τραγουδάς σωστά, δηλαδή χωρίς τραγικές αυξομειώσεις στη φωνή σου. Μετά ένα ελαφρύ reverb ή delay θα βοηθήσει, αλλά αυτό θα πρέπει να το βάλεις όσο μπορείς πιο implicit, να το μαντεύεις περισσότερο παρά να το ακούς.
whiteNoise Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2007 Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2007 EQ!!!!!!!!!!!!!!!!!μεγαλο κεφαλαιο προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!
Lost_Highway Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2007 Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2007 Το "ταίριασμα" της φωνή με το υπόλοιπο τραγούδι έχει μια γενικότερη φιλοσοφία, η οποία ξεκινάει από την ηχογράφηση, την ενορχήστρωση κλπ... Δεν είναι (μόνο) ένα απλό θέμα ρύθμισης eq, comp κλπ. Εξασφάλισε τα πρώτα που αναφέρω. Μην περιμένεις, αν η "προεργασία" είναι χύμα, να τα στρώσεις όλα με 3-4 plugin. Επιπλέον, επειδή αναφέρθηκε το reverb, η γνώμη μου είναι να το χρησιμοποιείς μόνο αν το κρίνεις απαραίτητο (και με μεγάλη προσοχή) -προσωπικά στις φωνές δε χρησιμοποιώ ποτέ reverb (εκτός αν πρόκειται για κάποιο είδος εφέ "τοπικού χαρακτήρα"). Μη φεύγεις θηρίο, θηρίο με τα σιδερένια δόντια.
pkole Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2007 Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2007 Και εννοω οτι ναι μεν...φτιαχνω τη μουσικη αλλα ηχογραφοντας επειτα τις φωνες ακουγονται σαν να ειναι σε ξεχωριστο δωματιο / δε ξερω πως να το εκφρασω - δεν αγκαλιαζει το κομματι τη φωνη μαλλον! Υπαρχει καποιος τροπος να το διορθωσω αυτο? Καποιο plugin ισως? Thanx Αυτό που περιγράφεις είναι θέμα πεδίων-χώρων. Δηλαδή κατά την ηχογράφηση είχες στο νου σου σε ποιο "χώρο" θες να βάλεις την φωνή; Τοποθέτησες το μικρόφωνο ανάλογα; Κατά τη μίξη χρησιμοποίησες συγκεκριμένους χώρους και αν ναι σε ποιόν έβαλες την ρυθμική αγωγή, σε ποιόν την αρμονία και σε ποιόν τη μελωδία; Δώσε λίγα παραπάνω στοιχεία για το project σου (πόσα όργανα έχεις, τι επεξεργασία έχεις κάνει, σε τι χώρο κλπ). Φιλικά. Παναγιώτης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση