dnuh Δημοσιευμένο 13 Απριλίου 2024 OP Δημοσιευμένο 13 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ με βοηθήσατε όντως! Μια τελευταία (ελπίζω) ερώτηση. Όσον αφορά τα VST-Plugins ποια προγράμματα μου προτείνετε και πως λειτουργούν; (Btw, έχω το ableton) Επεξεργασμένο 13 Απριλίου 2024 από dnuh
Alex Raptakis Δημοσιευμένο 13 Απριλίου 2024 Δημοσιευμένο 13 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) Το ανάρτηση επιλέχθηκε από τον Terry RoscoeBeck5. Στον Alex Raptakis απονεμήθηκε το badge 'Πρόθυμος να βοηθήσει' και 20 πόντοι συμμετοχής. 1 ώρα πριν, dnuh είπε Όσον αφορά τα VST-Plugins ποια προγράμματα μου προτείνετε και πως λειτουργούν; Το Ableton έχει αρκετά πραγματάκια από μόνο του (αν έχεις τη φουλ έκδοση), ειδικά όσον αφορά εφέ όπως compressors, EQ, κτλ. Το τι επιπλέον θα χρειαστείς, έχει να κάνει ξεκάθαρα με το τι θες να κάνεις - το οποίο δε μας το έχεις αναφέρει ακόμα! Γράψε μας τι θες να κάνεις και ίσως έχουμε να σου δώσουμε πιο συγκεκριμένες επιλογές. Αν θες να γράψεις ορχηστρική μουσική, θα χρειαστείς ορχηστρικές βιβλιοθήκες από εταιρίες όπως Spitfire Audio, EastWest, Native Instruments, Orchestral Tools, κτλ. Αν γράφεις ηλεκτρονική μουσική, ίσως χρειαστείς ένα καλό Synth VST όπως το Serum ή το Omnisphere. Αν θες να γράφεις τα δικά σου beats, τότε θα χρειαστείς κάποιο "drum machine vst". Κάποιοι παίρνουν κάποια πακέτα με έτοιμες λούπες ή ξεχωριστά αρχεία wav τα οποία τα πετάνε μέσα ως αρχεία ήχου. Πώς τα χρησιμοποιείς: Αφού αγοράσεις/αποκτήσεις το VST, το κατεβάζεις και το κάνεις εγκατάσταση. Το πακέτο εγκατάστασης βάζει ένα αρχείο σε ένα συγκεκριμένο φάκελο στο σύστημά σου, το οποίο (συνήθως) διαβάζεται αυτόματα από το πρόγραμμα DAW που χρησιμοποιείς. Εφόσον το VST έχει εγκατασταθεί σωστά και διαβάζεται από το DAW, τότε το φορτώνεις σαν Instrument Track (αντί για Audio Track που είναι για ηχογράφηση). Εκεί κάπως, ανάλογα το πρόγραμμα, θα σου ζητήσει να διαλέξεις ποιο VST θες να φορτώσεις. Παράδειγμα από το Cubase: > > Αφού δημιουργήσεις σωστά το track με φορτωμένο το VST της αρεσκείας σου, τότε φτιάχνεις ένα "event" (μπορεί να λέγεται διαφορετικά σε κάθε πρόγρμαμα) και έτσι μπορείς να ξεκινήσεις να γράφεις μουσική μέσω του λεγόμενου Piano Roll, ή αν έχεις Πληκτροφόρο Midi Controller, απλά πατάς Record και γράφεις παίζοντας, σαν να ηχογραφείς. Πώς φαίνεται το event και το Piano Roll στο Cubase: Για να φορτώσεις κάποιο εφέ plugin, τότε το φορτώνεις ως Insert ή Send εφέ στο όργανο που θες να το χρησιμοποιήσεις. Καλό θα ήταν να δεις κάποιο in-depth video στο πρόγραμμα που θες να συνεχίσεις, πχ Ableton ή Cubase, και να μάθεις τα βασικά πριν καλά καλά το ανοίξεις. Επεξεργασμένο 13 Απριλίου 2024 από Alex Raptakis 1
Superfunk Δημοσιευμένο 13 Απριλίου 2024 Δημοσιευμένο 13 Απριλίου 2024 18 ώρες πριν, dnuh είπε γίνεται δουλειά με ένα cubase και ένα keyboard; ΠΟΙΑ δουλεια? Αναθεμα και αν εχω καταλαβει τι θες να κανεις... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/
Maple Δημοσιευμένο 13 Απριλίου 2024 Δημοσιευμένο 13 Απριλίου 2024 Εγω κατάλαβα οτι θέλει να κάνει τη λουπιέρα synth και το κοντρολερ να τον βοηθήσει. Πιάσε μια κιθάρα ανθρωπέ μου κάθεσε και πατάς κουμπάκια.
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 13 Απριλίου 2024 Guru Δημοσιευμένο 13 Απριλίου 2024 @dnuh πες μας: α) ποιά μηχανήματα έχεις (μάρκα - μοντέλο) και β) τι ακριβώς θέλεις να κάνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση