Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Aξιζει τον κοπο να κανω ηχογραφηση στα 96Κhz και αν ναι τι διαφορα

υπαρχει στο αποτελεσμα απο 44 η 48;Μπορει η ηχογραφηση στα 96 να γινει

σε ολα τα συστηματα η ειναι απαραιτητος ο dual core και σε ποσα Ghz;

Επισης οταν γραφουμε πανω απο 44 η 16bit (αν αυτο παιζει ρολο),

τι ενεργειες πρεπει να γινουν πρωτα για να παιζει ομαλα η ηχογραφηση σε

ενα cdplayer;Ευχαριστω εκ των προτερων.

Εχθρός τού κέρδους είναι ή αντοχή

Δημοσιευμένο

Τα κλασσικα CDs που εχουμε σπιτι μας, παιζουν στα 44.1Khz. Τα MD και τα DVDs στα 48Khz και τα S-DVDs παιζουν στα 92KHz.

Οσο περισσοτερο αυξανεις την συχνοτητα, τοσο μεγαλυτερη δουλεια εχει να γινει απο ολο το συστημα. Επισης, πρεπει να διαθετεις και τα καταλληλα plug ins, ωστε να μην εχεις κλικαρισματα στον ηχο σου και αλλα συναφη κολληματα.

Προσωπικα ή στα 44.1Khz θα κανω τις δουλειες μου, ή στα 48KHz. Παραπανω δεν ανεβαινω, μιας και ηδη τα 48KHz, τα θεωρω αρκετα υπερβολικα, οταν η συνολικη δουλεια θα μετατραπει στα 44.1KHz για το απλο audio CD.

Σιγουρα τα παραπανω Hz σου παρεχουν μεγαλυτερη δυνατοτητα στην λεπτομερεια του ηχου, μιας και οι "κυκλοι" ειναι πιο μικροι ( γι'αυτο και καταπονεις το συστημα σου )

Δημοσιευμένο

Και εγώ, αν και καταλαβαίνω την χρησιμότητα, είμαι ικανοποιημένος με τα 16/44.1 και δουλευω μια χαρά, σε ένα ήδη βεβαρυμένο σύστημα που παρόλο την μνήμη 2γιγα και τους καλούς σκληροός, παλευει ενας επεξεργαστής γέρος και ξεδοντιάρης p4 2.66 , με μια μέτριως μέτρια κάρτα ήχου σαν την audigy, αυτη η δειγματοληψία με αφήνει να δουλευω αξιοπρεπώς.

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Δημοσιευμένο

Αν το αποτέλεσμα θες να καταλήξει σε cd (16/44) και όταν δουλεύεις να γράφεις σε πάνω από 44.1, τότε τα 88.2 είναι προτιμότερα από τα 48 (τα 88.2 είναι ακέραιο πολλαπλάσιο του 44.1). Ψάξε σε παλαιότερα θέματα για (τεχνικές) λεπτομέρειες.

 

Δούλευε όλο το project στη δειγματοληψία που έχεις επιλέξει. Την μετατροπή της συχνότητας δειγματοληψίας θα την κάνεις στο τελικό mixdown.

 

Επιπλέον, αν δουλεύεις και σε διαφορετικό bitrate (πχ σε 24) απ'το τελικό (16 για τα cd), τότε τσέκαρε κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρεις περί dithering (σε παλαιότερα θέματα επίσης).

Μη φεύγεις θηρίο,

θηρίο με τα σιδερένια δόντια.

Δημοσιευμένο

Πάντως για να προσθέσω και εγώ την άποψή μου στο θέμα, γενικά είναι πιο αποδοτικό (ποιότητα ήχου-όγκος αρχείων και άρα επιβάρυνση συστήματος) να δουλεύεις στα 44.1kHz με 24bit βάθος ανάλυσης παρά στα 96kHz με 16bit.

 

Τα 24bit είναι εξαιρετικά χρήσιμα όταν εγγράφεις σήματα χαμηλής στάθμης. Σκέψου ότι όταν έχεις σήμα χαμηλό τότε δεν εκμεταλεύεσαι πλήρως όλα τα bit της ανάλυσης. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι για παράδειγμα αντί για 24bit χρησιμοποιείς μόνο τα 20. Σκέψου λοιπόν πόσο δυσμενή αποτελέσματα προκύπτουν αν κάνεις την αναλογία στα 16bit μέγιστου πλάτους.

 

Από την άλλη σε θεωρητικό επίπεδο είσαι καλυμένος ακόμα και με τα 44.1 kHz αφού σύμφωνα με το θεώρημα της δειγματοληψίας αρκεί ακόμα και 2 x 20kHz = 40kHz συχνότητα δειγματοληψίας για να αναπαρασταθούν σωστά ακόμα και οι πιο υψηλές ακουστές συχνότητες. Απλά τα 44.1 σου δίνουν έναν "αέρα".

 

Σίγουρα βέβαια λόγο διαφοράς μεταξύ θεωρίας και πράξης τα 96kHz είναι προτιμότερα αλλά πρόσεξε: Τα 44.1kHz δουλεύουν καλά στην θεωρία και υστερούν κάπως στην πράξη. Από την άλλη τα 24bit ή ακόμα και τα 32bit, πόσο μάλλον τα 16bit, δεν μπορούν με τίποτα να αναπαραστήσουν ακέραια την πληροφορία που δειγματολήπτήθηκε ακόμα και σε θεωρητικό επίπεδο!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...