broxopios Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2023 Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2023 Καλησπέρα. Χρόνια τώρα χρησιμοποιώ το ipad για διάφορους ήχους σε midi που θέλω. Έχω το Galileo 2 που έχει εξαιρετικούς ήχους και έχω βρει έναν που χρησιμοποιώ σε ένα κομμάτι που θέλω να γράψω. Επειδή όμως δεν συνεργάζεται το Galileo με το Garage Band για να το γράψω κατευθείαν εκεί, σκέφτομαι να το γράψω από κάποιο vst στο cubase. Έχω λοιπόν το GSi VB3 II και βάζω τις ίδιες ρυθμίσεις που έχω και στο Galileo αλλά ο ήχος δεν είναι ίδιος. Για την ακρίβεια στο Galileo χρησιμοποιώ την πάνω σειρά πλήκτρων. Η κάτω σειρά που δε μου αρέσει τόσο ο ήχος είναι ο ίδιος ήχος που με τις ρυθμίσεις βγαίνει και στο vst. Μπορεί κάποιος πληκτράς να βοηθήσει αν μπορεί; Αυτές είναι οι ρυθμίσεις από Galileo 2. Και οι ρυθμίσεις από το VB3 II. Εδώ οι ήχοι από το Galileo 2. O πρώτος είναι που χρησιμοποιώ και μου αρέσει και ο δεύτερος με την κάτω σειρά πλήκτρων που δεν προτιμώ και βγαίνει και ίδιος και στο VB3. Your browser does not support the HTML5 audio tag Organ Upper.mp3 Your browser does not support the HTML5 audio tag Organ Lower.mp3
dimsonic Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2023 Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2023 Αφου δεν ειναι ιδια vst . Πως θελεις να βγει το ιδιο? 1 1 με σήμα το μπιφτέκι
broxopios Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2023 OP Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, dimsonic είπε Αφου δεν ειναι ιδια vst . Πως θελεις να βγει το ιδιο? Βγαίνει με τα κάτω πλήκτρα ίδιος ήχος στις ίδιες ρυθμίσεις. Τον ήχο στα πάνω πλήκτρα ψάχνω. Δεν μπορεί να βγει ίδιος ή πολύ κοντά; Επεξεργασμένο 24 Μαΐου 2023 από broxopios
Waterfall-K Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2023 Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, broxopios είπε Δεν μπορεί να βγει ίδιος ή πολύ κοντά; Όπως σου είπε και ο Dim, μιλάμε για δύο διαφορετικά VSTs, οπότε αποκλείεται να βγάλεις τον ίδιο ακριβώς ήχο και στα δύο. Χρησιμοποίησε ένα από τα δύο και για τα δύο manuals. 1 Specs talks, Mgs walks
manosx Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2023 Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2023 Εισαι σιγουρος οτι εχεις τις ιδιες ρυθμισεις στο κατω; Δεν ειναι η ειδικοτητα μου το hammond, αλλα απο οτι καταλαβαινω το κατω manual στο gsi ειναι στο preset 2, το οποιο εχει εντελως διαφορετικες ρυθμισεις απο το lower του galileo
broxopios Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2023 OP Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2023 21 λεπτά πριν, manosx είπε Εισαι σιγουρος οτι εχεις τις ιδιες ρυθμισεις στο κατω; Δεν ειναι η ειδικοτητα μου το hammond, αλλα απο οτι καταλαβαινω το κατω manual στο gsi ειναι στο preset 2, το οποιο εχει εντελως διαφορετικες ρυθμισεις απο το lower του galileo Ναι στη φώτο είναι λάθος γιατί όταν την έβγαλα τις είχα πειράξει λίγο. Απλά θεωρούσα ότι επειδή είναι εξομοιωτές αυτών των οργάνων, θα υπάρχουν και ρυθμίσεις να πετύχεις τον ήχο που θες.
manosx Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2023 Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2023 Κοιτα, οπως ακουω τον πρωτο ηχο, μου ακουγεται για transistor ηχο, και οχι για hammond. Μπες στα expert settings να δεις τι ειδος organ χρησιμοποιει. 1
Waterfall-K Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2023 Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2023 13 λεπτά πριν, broxopios είπε Απλά θεωρούσα ότι επειδή είναι εξομοιωτές αυτών των οργάνων, θα υπάρχουν και ρυθμίσεις να πετύχεις τον ήχο που θες. Δεν υπάρχει ο "ένας και μοναδικός" ήχος Hammond που μια εταιρεία καλείται να εξομοιώσει. Η ήχος αυτός στηρίζεται σε πάρα πολλές παραμέτρους, με τις μισές τουλάχιστον από αυτές να μην προέρχονται από το Hammond όργανο. Ακόμα και αν αφαιρέσεις από τα δύο VST όλα τα εφέ, Leslie/Amp sims κλπ και συγκρίνεις τους δύο ήχους τελείως στεγνούς, και με την προϋπόθεση βέβαια να χρησιμοποιούν και οι δύο τα ίδια drawbar settings, πάλι θα ακούσεις διαφορές. Χρησιμοποίησε λοιπόν μόνο το ένα από τα δύο VST και για τα δύο manuals. 1 Specs talks, Mgs walks
Waterfall-K Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2023 Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, manosx είπε Κοιτα, οπως ακουω τον πρωτο ηχο, μου ακουγεται για transistor ηχο... Hammond είναι και οι δύο, αλλά υποψιάζομαι ότι χρησιμοποιούν διαφορετικά drawbar settings, ή διαφορετικό amp sim ή organ model (new, vintage etc), οπότε τζάμπα γίνεται η σύγκριση. Τζάμπα γίνεται η σύγκριση έτσι κι αλλιώς αφού μιλάμε για δύο διαφορετικά VST που δεν πρόκειται ποτέ να ακουστούν το ίδιο. Επεξεργασμένο 24 Μαΐου 2023 από Waterfall-K, mk2 1 1 Specs talks, Mgs walks
manosx Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2023 Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2023 Αυτο το galileo δεν εχει μονο το b3 που εξομοιωνει το vb3, αλλα εξομοιωνει και αλλα οργανα σε στυλ vox κλπ. Το πιο οργανο εξομοιωνει καθε manual το επιλεγεις στα expert settings. Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι ο συγκεκριμενος ηχος δε θα ειναι b3, σε αντιθεση με το κατω manual που θα ειναι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση