Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο
παιδιά πάει αλλού το θέμα το παλικάρι ρώτησε τι να πάρει ακουστική ή ηλεκτρική

η απάντηση είναι: όποια του αρέσει περισσότερο ως ήχος

αυτο ακριβως λεω κι εγω, οτι του αρεσει περισσοτερο, αντε καληνυχτα σε ολους

• Απαντήσεις 39
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Έχεις προσέξει στην κλασική τι μπαμ κάνουν τα λάθη (είτε ταχύτητας, είτε τεχνικά) που δεν έχεις και την παραμόρφωση κιόλας για να τα κρύψει; Καλά άστο όμως καθώς αυτή η κουβέντα, όσο και να μου αρέσει να γίνεται, δεν παύει να αποτελεί άλλη μια κλασσική διαμάχη, η οποία δεν βγάζει πουθενά.

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Δημοσιευμένο
Καλά άστο όμως καθώς αυτή η κουβέντα' date=' όσο και να μου αρέσει να γίνεται, δεν παύει να αποτελεί άλλη μια κλασσική διαμάχη, η οποία δεν βγάζει πουθενά.[/quote']

μαλλον εχεις δικιο, δεν πειραζει που δε συμφωνουμε, αφου δεν αρχισαμε τα μπινελικια που τωρα τελευταια ειναι και της μοδας παλι καλα :D !

Δημοσιευμένο

Αφήστε το παιδία δε θα μάθω κιθάρα! Θα συνεχίσω μονο με τα πλήκτρα!

Μωρε καλά έκανα και δεν τους πήγαινα τους κιθαρίστες!!!!!

(Αστειεύομαι!) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Δημοσιευμένο

πάρε όποια σου αρέσει και αν κάτσει η φάση και ασχοληθείς πιο σοβαρά στο μέλλον τότε θα ξέρεις τι θέλεις ;)

ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Δημοσιευμένο

Εγώ προτιμώ κλασσική. Από την άλλη αν θές μόνο για strumming μια ακουστική ίσως να σου "κάτσει" καλύτερα, αλλά εγώ και πάλι από κλασσική θα ξεκινούσα. Ο ήχος της είναι μαγικός :) Βέβαια στα 50-100¤ δε θα είναι και ακριβώς μαγεία, αλλά τέλος πάντων τον προτιμώ από της ακουστικής με μεγάααααλη διαφορά. Γνώμη μου είναι πάντως να πάρεις κάτι με 150¤ αν μπορείς να τα διαθέσεις, γιατί -ειδικά επειδή πρόκειται για ακουστικό όργανο- τα πολύ φτηνά θα είναι εντελώς για πέταμα. Τώρα συγκεκριμένες προτάσεις... δυστυχώς δεν έχω ιδέα. Κοίτα να σου αρέσει απλά ο ήχος της πάντως, γιατί παίζει ήχος πολύ γλυκός έως και πολύ steel - που προσωπικά μου βγάζει κάτι από Ισπανία :) Και ξαναλέω ότι επειδή πρόκειται για ακουστικό όργανο άκου τι θα πάρεις και διάλεξε έτσι. Δε μπορείς να βάλεις distortion ή 10 πεταλάκια και να το σώσεις. :) Πάντως σε γενικές γραμμές σε αυτήν την κατηγορία όντως δε θα βρεις μεγάλες διαφορές.

Δημοσιευμένο

Απλα επειδη δεν έχω τη δυνατότητα να ακούσω και πολλές κιθάρες εδώ που βρισκομαι, έλεγα μηπως έχει να προτείνει καποιος κατι απο ελληνικα site

• Moderator
Δημοσιευμένο

Εννοείται βέβαια ότι είτε ακουστική είτε κλασική πάρει ο φίλος μας θα πρέπει να υπάρχει κάποιος να του δείξει πως...την κρατάνε. :wink:

Δημοσιευμένο
1) Με το παχύτατο μπράτσο της' date=' τα υπόλοιπα σου φαίνονται παιχνίδι (και άντε να μου πει τίποτα κανείς για τα "θεόχοντρα" μπράτσα της warmoth).

2) Για αρπίσματα δεν το συζητώ. Οι διαφορές στην απόσταση μεταξύ των χορδών σε μια κλασσική είναι μεγαλύτερη σε σχέση με μια ακουστική. Έτσι ανοίγουν τα δάχτυλα και του δεξιού, αλλά και του αριστερού χεριού.

3) Ελέγχεις καλύτερα τις δυναμικές στο παίξιμό σου, καθώς αν το παρακάνεις θα απολαύσεις τρίξιμο

4) Το ύψος των χορδών πάλι δεν συγκρίνεται. Έτσι δυναμώνεις και τα δάχτυλα και μετά σου φαίνεται λουκούμι η οποιαδήποτε ηλεκτρική-ακουστική

5) Μαθαίνεις να παίζεις, καθώς το παραμικρό λάθος στην κλασσική χτυπάει σαν βράχος το αυτί.[/quote']

Συμφωνώ. Από πλευράς εκγύμνασης και ποιότητας στα πατήματά σου η κλασσική σου πετάει τα λάθη μπροστά. Για παράδειγμα ένα κακό μπαρέ στην ηλεκτρική μπορεί να μην ενοχλήσει τόσο - δεν είναι και τόσο δύσκολο άλλωστε. Αν όμως μάθεις να κάνεις μπαρέ στην κλασσική μετά σε όποια άλλη κιθάρα και να πιάσεις θα το κάνεις ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ. Παίζω κλασσική από τα 11 (είμαι 23 and still counting :lol:), αν και έχω κάνει αρκετά μακροχρόνια breaks και δεν ασχολούμαι ούτε κατά διάνοια σοβαρά με το όργανο, αλλά τέλος πάντων πριν 3-4 χρόνια που σταμάτησα (ο ηλίθιος) ήμουν σε επίπεδο 2ης ανωτέρας και ακόμα αντιμετωπίζω πρόβλημα σε μπαρέ σε συγκεκριμένα κομάτια. Κοινώς, αν δεν κάνεις το μπαρέ ΣΩΣΤΑ θα το καταλάβεις. Στην ηλεκτρική το λάθος αυτό καλύπτεται. Αυτό ισχύει και για άλλα λάθη τεχνικής, όπως για παράδειγμα την πιθανότητα να παίζεις σαν να έχει αγκύλωση το χέρι σου :lol: Κοινώς, η κλασσική βοηθάει γιατί τα λάθη είναι πιο χτυπητά και στο αυτί και στο μάτι.

δευτερον' date=' αν δεν κανω λαθος στην κλασικη δεν υπαρχουν bend, sweep, alternate με πενα και ενα καρο τεχνικες που στην ηλεκτρικη ειναι σημαντικοτατες. [/quote']

Φυσικά, η κλασσική δε θα σε βοηθήσει με τις *τεχνικές* της ηλεκτρικής. Βέβαια τα bends στην κλασσική τα σπάνε (και btw σπάνε και τα δάχτυλα :cry:), απλά το bend που στην ηλεκτρική θα ήταν τρία ημιτόνια στην κλασσική είναι βία ένα. Όμως έχει πολύ όμορφο ήχο κατά τη γνώμη μου, ειδικά αν κάνεις bend σε απόσταση μικρότερη του ενός ημιτονίου. Εγώ τουλάχιστον το χρησιμοποιώ όταν γράφω κομάτια για κλασσική κιθάρα, και πιστεύω πως δένει καλά δίνοντας μια εντελώς άλλη νότα σε ένα κομάτι με εντελώς κλασσικό ύφος. :)

Δημοσιευμένο
Απλα επειδη δεν έχω τη δυνατότητα να ακούσω και πολλές κιθάρες εδώ που βρισκομαι' date=' έλεγα μηπως έχει να προτείνει καποιος κατι απο ελληνικα site[/quote']

με μια ταχύτατη ματιά τα μόνα όργανα που βρήκα ήταν αυτά απ ότι βλέπεις δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές εγώ σου προτείνω να ψαχτείς με μεταχειρισμένα μπορεί να βρεις κάτι περισσότερο της προκοπής

http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=1_11_1102&products_id=1308

http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=1_11_1102&products_id=4376

ΥΓ δεν τα έχω ακούσει τα όργανα απλά αυτά ήταν τα μόνα που βρήκα

ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...