Alexei Δημοσιευμένο 23 Μαρτίου 2007 Δημοσιευμένο 23 Μαρτίου 2007 Κοίτα η κλασσική έχει πιο φαρδιά ταστίερα which means ότι θα σε δυσκολέψει.. Από την άλλη οι χορδές της ακουστικής είναι πιο σκληρές αλλά τη δοκιμασία των χορδών την περνάς αρχικά, θες δε θες.... Εγώ προτείνω ακουστική.. Τώρα με 100 ευρά.. Τι να σου πω... Ότι κι αν πάρεις... Δε θα είναι και τέλειο.. Πάνε παρε αυτό: http://www.thomann.de/gr/harley_benton_hbd120cebk_bundle.htm
boukas Δημοσιευμένο 23 Μαρτίου 2007 Δημοσιευμένο 23 Μαρτίου 2007 Κλασσική από μένα. Με την ταστιέρα κτήνος και τις περιέργειές της, όταν ακουμπήσεις ακουστική ή ηλεκτρική θα πετάς! Μόνο πρόβλημα είναι οι σκληρές χορδές της ακουστικής, αλλά σε 1 βδομαδούλα θα το συνηθήσεις. Κάνε και το άλλο. Βάλε κάποιον που δεν έχει παίξει ποτέ του κλασσική, παρά μόνο ακουστική, να παίξει ότι παίζει στην κλασική. Έπειτα κάνε το αντίθετο και κοίτα πόση ώρα θα πάρει στον καθένα να προσαρμοστεί. :wink: Και οι περισσότεροι καλοί κιθαρίστες, πάντα τις κλασικές τις σκίζουν! "Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7
jmone Δημοσιευμένο 23 Μαρτίου 2007 Δημοσιευμένο 23 Μαρτίου 2007 Κλασσική από μένα. Με την ταστιέρα κτήνος και τις περιέργειές της' date=' όταν ακουμπήσεις ακουστική ή ηλεκτρική θα πετάς! Μόνο πρόβλημα είναι οι σκληρές χορδές της ακουστικής, αλλά σε 1 βδομαδούλα θα το συνηθήσεις. Κάνε και το άλλο. Βάλε κάποιον που δεν έχει παίξει ποτέ του κλασσική, παρά μόνο ακουστική, να παίξει ότι παίζει στην κλασική. Έπειτα κάνε το αντίθετο και κοίτα πόση ώρα θα πάρει στον καθένα να προσαρμοστεί. :wink: Και οι περισσότεροι καλοί κιθαρίστες, πάντα τις κλασικές τις σκίζουν![/quote'] +1000 ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ
sPId_x Δημοσιευμένο 23 Μαρτίου 2007 OP Δημοσιευμένο 23 Μαρτίου 2007 Όπως θα καταλάβατε δεν έχω ιδέα απο κιθάρες! Είχα όμως πάντα την εντύπωση οτι η κλασσικη ειναι πιο ''ξένέρωτη'' στο παίξιμο και τον ήχο που βγάζει! Διορθώστε με εάν κάνω λάθος. Συμπεραίνω λοιπόν ότι για έναν αρχάριο η κλασσική ειναι ιδανικότερη για εκμάθηση. Γιατι όσες φορές έχω πιάσει να παίξω κιθάρα για πλάκα, τα έχω πάρει! Παρα λίγο να σπάσω κανέναν καρπό! Και να την πετάξω στον τοίχο! (Ενώ τα πλήκτρα εεε!!! Αρχηγικά ειναι! ) :wink: :wink: :wink:
mentalvortex Δημοσιευμένο 23 Μαρτίου 2007 Δημοσιευμένο 23 Μαρτίου 2007 Δεν εχω αποφασισει αναμεσα σε κλασσικη και ακουστικη. αναλογως τι μουσικη θες να παιξεις
boukas Δημοσιευμένο 23 Μαρτίου 2007 Δημοσιευμένο 23 Μαρτίου 2007 Καμία σχέση. ¶λλος ήχος η κλασσική και άλλος η ακουστική. Για άλλα είδη χρησιμοποιείται η 1 και για άλλα είδη η άλλη. Μην τις συγκρίνεις μεταξύ τους. Απλά θεωρείται καλή για αρχάριους, καθώς αν μπορείς να παίζεις με αυτήν, τότε με μια μικρή προσαρμογή παίζεις ότι κιθάρα θες, ακριβώς εξ΄αιτίας των ιδιομορφιών της σχετικά με την κατασκευή της. Edit: Είναι σαν να συγκρίνεις πιάνο με συνθ! ¶καιρο; Αν καταφέρεις και παίζεις σωστά πιάνο, τότε παίζεις και συνθ. Το αντίθετο δεν ισχύει πάντα, ακριβώς εξ' αιτίας των διαφορών στην κατασκευαστική φιλοσοφία τους. :wink: "Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7
mentalvortex Δημοσιευμένο 23 Μαρτίου 2007 Δημοσιευμένο 23 Μαρτίου 2007 Συμπεραίνω λοιπόν ότι για έναν αρχάριο η κλασσική ειναι ιδανικότερη για εκμάθηση. δε συμφωνω ΚΑΘΟΛΟΥ! επαναλαμβανω, αναλογως τη μουσικη θες να παιξεις, κι εγω οταν ημουν μικρος μου λεγανε ολοι "μαθε πρωτα κλασικη και μετα ηλεκτρικη ακομη κι αν γουσταρεις περισσοτερο ηλεκτρικη"....για μενα τα χρονια που "σπαταλησα" μαθαινωντας κλασικη τα θεωρω σχεδον "χαμενα"....το μονο καλο ειναι πως που και που χρησιμοποιω λιγο τα δαχτυλα του δεξιου χεριου με αρκετη ανεση. Αν δε θες να ασχοληθεις με κλασικα τραγουδια (εννοω τραγουδια γραμμενα για κλασικη κιθαρα) αλλα απλα θελεις να μαθεις λιγη κιθαρα σε περισσοτερο ροκ η ποπ φορμες τοτε θα σου ελεγα να αγορασεις ακουστικη
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 23 Μαρτίου 2007 Moderator Δημοσιευμένο 23 Μαρτίου 2007 Ορίστε κιθαρόνι πρώτο' date='έχει και καπάκι έλατο ποιος τη χάρη σου! :) http://www.thomann.de/gr/harley_benton_hbd120bk_westerngitarre.htm[/quote'] Ρητορική ερώτηση: Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πως γίνεται με 59 Ευρώ να βγάζει και κέρδος ο Thomann? Πάντως παιδιά αν και συμφωνώ 100% με όσα γράψατε περί κλασικής, οφείλουμε να δούμε και το γεγονός ότι η κλασική είναι ένα διαφορετικό όργανο από την ακουστική με ριζικά διαφορετικό ήχο και κατά βάση προορισμένο να παιχτεί με διαφορετικό τρόπο. Το κόβω πιθανό να επιστρέφει ο φίλος ύστρα από 2 μήνες με ερώτημα του τύπου "Αν βάλω χορδές ακουστικής θα στραβώσει το χέρι?" :lol: Τη δοκιμασία των χορδών στα ακροδάκτυλα θα την περάσει με οποιδήποτε έγχορδο. Και σιγά το πράγμα εδώ που τα λέμε. :wink:
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 23 Μαρτίου 2007 Moderator Δημοσιευμένο 23 Μαρτίου 2007 ...για μενα τα χρονια που "σπαταλησα" μαθαινωντας κλασικη τα θεωρω σχεδον "χαμενα"....το μονο καλο ειναι πως που και που χρησιμοποιω λιγο τα δαχτυλα του δεξιου χεριου με αρκετη ανεση. Και λίγο είναι να έχεις άνεση στα δάχτυλα του δεξιού χεριού? Κι εγώ 99% μόνο με πένα παίζω αλλά θα ήθελα να "το είχα" λίγο περισσότερο το δεξί με τα δάχτυλα καμιά φορά....:wink: Αν δε θες να ασχοληθεις με κλασικα τραγουδια (εννοω τραγουδια γραμμενα για κλασικη κιθαρα) αλλα απλα θελεις να μαθεις λιγη κιθαρα σε περισσοτερο ροκ η ποπ φορμες τοτε θα σου ελεγα να αγορασεις ακουστικη Συμφωνώ απόλυτα. :wink:
jmone Δημοσιευμένο 23 Μαρτίου 2007 Δημοσιευμένο 23 Μαρτίου 2007 λόγο χοντρού μπράτσου και μεγάλων αποστάσεων στην κλασική σε λίγο καιρό θα μπορεί να παίξει με ευκολία ακουστική και ηλεκτρική από όλα αυτά που γραφτήκανε πάντως το συμπέρασμα είναι "πάρε ότι σου έρχεται πιο φτηνά εξ άλλου σε σπάσιμο θα καταλήξει και με τα χρήματα που δίνεις δυσκολίες θα αντιμετωπίσεις ούτως ή άλλος ) ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση