Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 42
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

λοιπόν δν ξέρω αν τα μάθατε αλλά θα σας τα πω...

¶λλαξαν χώρο από το γήπεδο tae kwon do φαλήρου στο γήπεδο μπάσκετ ελληνικού επειδή υπήρχε μεγάλη ζήτηση εισιτηρίων (sold out από την αρχή της βδομάδας νομίζω) και για να χωρέσουν όλα τους τα σκηνικά (θα φέρουν οτιδήποτε χρησιμοποίησαν σ 'αυτή την περιοδεία από σκηνικά και θα γίνει (όπως λένε) μεγάλο σόου......

Ίδωμεν...

Βass is a state of mind...

Δημοσιευμένο

...Λοιπόν εδώ είμαστε.....

Προχθές την Κυριακή στο γήπεδο μπάσκετ του Ελληνικού έδωσαν συναυλία οι Iron Maiden. Πήγα και εγώ με πέντε φίλους μου. Οι Iron Maiden είχαν υποσχεθεί πολλά για αυτή τη βραδιά. ¶λλαξαν το χώρο διεξαγωγής της συναυλίας μετά τη μεγάλη ζήτηση των εισιτηρίων αλλά και για να χωρέσουν όλα τα σκηνικά που χρησιμοποίησαν σε όλη την περιοδεία υποσχόμενοι ένα μεγάλο σόου.

Παρακάτω ακολουθεί μια περιγραφή του τι έζησα(με) προχθές το βράδυ στο γήπεδο...

....Στις 18:00 φτάνουμε στις εγκαταστάσεις του γηπέδου. Πολύς κόσμος μαζεμένος. Οι διοργανωτές είχαν ήδη ανοίξει τις πόρτες και άρχισε να περνά ο κόσμος μέσα (υπόψιν είχε ανακοινωθεί ότι οι πόρτες θα ανοίξουν στις 18:30). Περάσαμε και εμείς μέσα... Μας έλεγξαν δύο φορές τα εισιτήρια (μία στην είσοδο των εγκαταστάσεων και μία στις πόρτες του γηπέδου). Μπαίνουμε στο στάδιο κατά τις 18:30 ενώ το 1/3 του γηπέδου είναι γεμάτο!... Πολύς κόσμος έχει συνωστιστεί μπροστά από τη σκηνή και έχουν ήδη αρχίσει να φωνάζουν Maiden, Maiden, Maiden....(!!!!!!!!) Πηγαίνουμε πίσω από τη σκηνή και ρίχνουμε μια ματιά στα σκηνικά που φαίνονται εντυπωσιακά (θα δώσω περαιτέρω λεπτομέρειες γι 'αυτά παρακάτω).

Κατά τις 7 κατεβαίνουμε και εμείς κάτω όπου έχει αρχίσει να γεμίζει σιγά-σιγά. Είμαστε 20m περίπου από τη σκηνή και η ορατότητα είναι πολύ καλή. Η ώρα περνά με κουβέντα, καλαμπούρι και... προβλέψεις περί setlist...To στάδιο γεμίζει (δύο διαζώματα κερκίδες και στο παρκέ όπου είμαστε) όσο περνά η ώρα ανυπομονούμε όλο και πιο πολύ. Απ 'τα ηχεία ακούγονται διάφορα τραγούδια (deep purple, Sabbath, accept κλπ) και ο κόσμος δείχνει να τα απολαμβάνει. Οι τεχνικοί έχουν ήδη αρχίζει να ετοιμάζουν τη σκηνή και τα όργανα για την εμφάνιση της Lauren Harris και του γκρουπ της (είναι κόρη του Steve Harris και έπαιξε support στους Maiden). To γήπεδο έχει γεμίσει πλέον και η ατμόσφαιρα γίνεται όλο και πιο ζεστή.

Στις 20:00 βγαίνει η Lauren Harris με το γκρουπ της (ένας κιθαρίστας που ομολογώ ότι μου άρεσε, ένας drummer, ένας απίστευτος ποζεράς μπασίστας και η Lauren στα φωνητικά). Παίζουν hard rock περίπου και όλοι από κάτω αρχίζουμε να ψιλογουστάρουμε. Ο κόσμος δείχνει να το απολαμβάνει αλλά κρατά για λίγο αφού μετά από 6-7 τραγούδια μας αποχαιρετούν (κατά τις 20:20). Συμπαθητική δεν λέω αλλά εμείς για τους maiden ήρθαμε και αυτούς θέλουμε... ¶σε που καθ 'όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της παρακολουθούσε από το πλάι και ο Adrian smith και ο κόσμος με αυτόν ασχολιόταν πιο πολύ....:lol:

Οι τεχνικοί βγαίνουν στη σκηνή και αρχίζουν τις ετοιμασίες για τους maiden. Aπό κάτω όλοι φωνάζουμε ρυθμικά το όνομα της μπάντας.

H αδρεναλίνη ανεβαίνει και όλοι ανυπομονούμε. Η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική... Επίσης ακόμα και οι vip καταφθάνουν και όλα είναι έτοιμα....Στις 21:15 οι τεχνικοί αποχωρούν από τη σκηνή, τα μαύρα σεντόνια που κάλυπταν τα σκηνικά και την drums του mcbrain φεύγουν και τα φώτα σβήνουν...Μια εισαγωγή ακούγεται από τα ηχεία και ο mcbrain αφού μας χαιρετά κάθεται στη drums του….

(και κάπου εδώ το πάρτι αρχίζει…)

Ορμάνε με different world….

Εντυπωσιακά σκηνικά, φοβερή σκηνική παρουσία και ένας frontman που ίδρωσε από το πρώτο κομμάτι…

Δεξιά όπως βλέπουμε ο Gers, δίπλα ο Harris, παραδίπλα ο smith, αριστερά ο Murray και ο Bruce εδώ και εκεί…:lol: (το παλικάρι δε σταμάτησε να τρέχει….πήδαγε πάνω από τα μόνιτορ, ανέβαινε σε κάτι υπερυψωμένα βάθρα δεξιά και αριστερά που υπήρχαν, πήγαινε πάνω από τον Μcbrain κλπ). Ήταν όλοι εκεί! Συνέχεια με these colours don ‘t run (θεϊκό!) και brighter than a thousand suns ενώ ο κόσμος ξέρει πολύ καλά τα νέα κομμάτια και τραγουδάμε συνέχεια…Μικρή διακοπή και ο Bruce παίρνει το λόγο: “We ‘ve got very special songs for you…” ενώ λέει πως θα παίξουν τραγούδια που δεν έπαιξαν στην υπόλοιπη περιοδεία και πως ετοιμάζουν πολλές εκπλήξεις για εμάς (δείτε παρακάτω και θα καταλάβετε). Προς το παρόν πάμε λίγο πίσω στο 81’ και…. “Wrathchild”…..ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΙΣΩΜΑ….Ένας τυπάς δίπλα μας ανάβει έναν πυρσό και όλοι τραγουδάμε αυτό το απίστευτο κομμάτι…Στο ρεφρέν δε, το μικρόφωνο στο κοινό και όλοι ουρλιάζουμε…Στο τέλος το πανό από πίσω αλλάζει και φαίνεται πλέον ο Eddie με μια βρετανική σημαία σε πεδίο μάχης…Ναι, καλά καταλάβατε: The Trooper. Όλε! Απίστευτη ενέργεια από τη μπάντα και το κοινό…Ο Bruce κλασικά με στολή στρατιώτη και βρετανική σημαία…Ο Harris τρέχει και αυτός σα σκυλί σημαδεύοντας τους οπαδούς με το precision του σαν πυροβόλο. Χοροπηδάμε ασταμάτητα τραγουδώντας, ενώ ακόμα και oι vip έχουν σηκωθεί όρθιοι και τραγουδούν μετά από τις προτροπές του Bruce. Πίσω στο νέο album για ένα μικρό διάλειμμα με Reincarnation of Benjamin Breeg και For the Greater Good Of God. Πολύ ωραία κομμάτια τα οποία ο κόσμος έδειχνε να απολαμβάνει και οι maiden αποδεικνύουν ότι ακόμα ξέρουν να γράφουν μουσική για τους φαν τους. Ο Harris τελειώνει το For the Greater good of God με το μέρος του στο μπάσο και μια γνωστή σε όλους μας φωνή ακούγεται από τα ηχεία ξαφνικά… “Woe to you, Oh Earth and Sea, for the Devil sends the beast with wrath…” Nαι, The Number of the Beast… Δε θα πω πολλά απλώς ότι εδώ έριχνα κλεφτές ματιές στην οροφή μην φύγει… Απ ‘την αρχή ως το τέλος τρελό κοπάνημα και γκάρισμα… Συνεχίζουν με κάτι που ομολογώ πως δεν περίμενα. Fear of the Dark και τα μυαλά στα κάγκελα! Όλοι αγκαλιά τραγουδάμε σε μία απίστευτη ατμόσφαιρα τη γνωστή εισαγωγή και μόλις χώνει όλοι πάνω-κάτω. Και εδώ επίσης τραγούδι και ξυλίκι. Στο τέλος ο Bruce μας αποθεώνει για το πάθος μας και δε σταματά να λέει πόσο ξεχωριστό κοινό είμαστε για αυτούς και πόσο μας ευχαριστεί και φυσικά του ανταποδίδουμε το κομπλιμέντο ουρλιάζοντας…Να σημειώσω πως καθ ‘όλη τη διάρκεια της συναυλίας μας αποθέωνε με αναφορές στην μεγάλη επιτυχία του νέου τους album στην Ελλάδα κλπ. Συνέχεια με Run to the hills. Tι να πω; Διαχρονικές αξίες που δε σβήνουν ΠΟΤΕ. Τίποτα άλλο. Τελειώνουν το κυρίως μέρος με το καρα-classic Iron Maiden. Μεγάλο σόου! Σε κάποια φάση σταματούν να παίζουν και ένα τεράστιο τανκ βγαίνει πίσω από τη drums του Mcbrain και στρέφει την κάνη του προς το κοινό ενώ από μέσα βγαίνει ένας Eddie στρατιώτης με κιάλια. Η μπάντα συνεχίζει το κομμάτι και τελειώνοντας το τανκ κατεβαίνει και μας καληνυχτίζουν… Μετά από 5 λεπτά ο Harris ξεπροβάλει πρώτος και αποθεώνεται ενώ ύστερα βγαίνουν και οι υπόλοιποι για το encore. Από κάτω δε σταματάμε να φωνάζουμε “Οε οε οε οε Maiden, Maiden” σε σημείο που ο Bruce δε μπορούσε να μιλήσει. Μετά από 10 λεπτά (σοβαρά!) κάποιοι από κάτω του δίνουν ένα πανό που αφορούσε τα γενέθλια του Harris που είχε χθες και υπό διεύθυνση Bruce Dickinson τραγουδάμε όλοι το happy birthday στον τρισμέγιστο μπασίστα. Στο ψητό τώρα…Συνεχίζουν με 2 Minutes to Midnight και κοινό και μπάντα γίνονται ένα…Επόμενο το Τhe Evil That Men Do και από κάτω μένουμε μ@λ@κες (μα τι setlist είναι αυτό Θεέ μου;;). Εδώ στη μέση περίπου βγαίνει ένας τεράστιος Eddie στρατιώτης με ένα πολυβόλο και κάνει τα γνωστά με τους άλλους (μιλάμε για τρελό σόου!). Και ήρθε η ώρα για το τελευταίο κομμάτι… Hallowed be thy Name κυρίες και κύριοι και όλοι στα ουράνια. Οι δυνάμεις μπορεί να μας έχουν εγκαταλείψει πλέον αλλά συνεχίζουμε να χοροπηδάμε και να ουρλιάζουμε με τον Bruce να φωνάζει το γνωστό “Scream for me Athens!” και από κάτω φωνάζουμε. Τραγούδι και σπρωξίδι καλά κρατούν και αποχωρούν οριστικά αυτή τη φορά…

Βγαίνοντας όλοι μας δε σταματούσαμε να λέμε «πω ρε μλκ τι παίξαν τα παλικάρια…», «θυμάσαι εκεί που ο Dickinson μας είπε το τάδε και μπήκε το τάδε κομμάτι…» και τα γνωστά… Μικρή ταλαιπωρία μέχρι να βγούμε αλλά από’ξω την είχαν στήσει σουβλατζίδες (!!!!!!) και κάποιοι αγανακτισμένοι από την μεγάλη ουρά που είχε δημιουργηθεί είπαν «γαμώ τη didi music μου γαμώ…» και τα σχετικά…

Μοναδικό «παράπονο»: Δεν παίξαν και πάλι τον Μεγαλέξανδρο…..αλλά χαλάλι τους μας αντάμειψαν με τον καλύτερο τρόπο και τους ευχαριστούμε…Μοναδική εμπειρία.

High light της βραδιάς: Ο Bruce σε κάποια φάση μας λέει πως τους είχε ζητήσει ένας τύπος να παίξουν στις 11 Μαρτίου στην Κίνα και λέει χαρακτηριστικά: “Which metal band plays in China? We said: FUCK OFF! We ‘re gonna play in Greece…” Φυσικά αποθεώθηκε…

Να μια φωτο από όταν μπήκαμε μες στο στάδιο:

DSCF5813k.JPG

Το όνειρο που δεν έγινε πραγματικότητα…

alex.JPG

Έχω και άλλες φωτο από τη συναυλία αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να τις ανεβάσω…

Αυτά…sorry για το τεράστιο post….

Δημοσιευμένο
ναι εγώ.....

και για να προλάβω τους άλλους.... ναι θα σκάσω 55 euros για να δω τους σκατόγερος του κερατά που κλέβουν τους μ@λ@κες μεταλάδες και μας δουλεύουν όλους για να τα τσεπώνουν αυτοί..... '

άσε που παίζουν και μεταλ.....

Προνόησε ο παναγιώτης!Ούτε εγώ γουστάρω τους maiden και τους θεωρώ "σκατόγερους" αλλά είναι από τα πιο γνωστά συγκροτήματα σήμερα(συν ότι τώρα τελευταία μου έχουν πει ότι τα ξεσκίζουν όλα στα live) οπότε δε μπορείς να πεις σε κάποιον ότι τσάμπα έσκασε 50¤.

Από ότι μου είπαν φίλοι μου παίξανε καλά

Δημοσιευμένο

Έχω και άλλες φωτο από τη συναυλία αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να τις ανεβάσω…

Αν δε βαριέσαι μίκρυνέ τις λίγο κάντες .rar και καντες upload στο rapidshare.(μια ιδέα) :wink:

Δημοσιευμένο
ναι εγώ.....

και για να προλάβω τους άλλους.... ναι θα σκάσω 55 euros για να δω τους σκατόγερος του κερατά που κλέβουν τους μ@λ@κες μεταλάδες και μας δουλεύουν όλους για να τα τσεπώνουν αυτοί..... '

άσε που παίζουν και μεταλ.....

Προνόησε ο παναγιώτης!Ούτε εγώ γουστάρω τους maiden και τους θεωρώ "σκατόγερους" αλλά είναι από τα πιο γνωστά συγκροτήματα σήμερα(συν ότι τώρα τελευταία μου έχουν πει ότι τα ξεσκίζουν όλα στα live) οπότε δε μπορείς να πεις σε κάποιον ότι τσάμπα έσκασε 50¤.

Από ότι μου είπαν φίλοι μου παίξανε καλά

φίλε sam γουστάρεις metal;

εεεεεεεε;;;;;;;;;

Δημοσιευμένο

Ωραιος ρε παναγιωτη. Πολυ καλη η αναφορα σου. Ευγε!

Βεβαια, ετσι οπως το πηγαινανε πιστεψα οτι τελικα το παιξανε το Alexander και θα μου ετρεχε ενα δακρυ που δεν πηγα και το εχασα. Αλλα ευτυχως,

δεν εγινε κατι τετοιο.(ευτυχως για μενα, δυστυχως για παρα πολλους).

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...