Alex Raptakis Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2021 Έχω παρατηρήσει ότι η κιθάρα μου στο ντιστόρσιο (μάλλον) δεν έχει καθόλου sustain, είδικά στις ψηλές νότες με distortion. Παρακάτω διαθέτω κάποια παραδείγματα σε DI, clean και 2 διαφορετικά distortion. Όλα είναι copy-paste από το DI εκτός το 2ο distortion. Παίζω 3 θέσεις: ανοιχτή, τάστο 12 και τάστο 19. Όσο πιο κάτω στο τάστο (ψηλή νότα) τόσο μεγαλύτερη η μείωση. Μπορεί και να υπεβάλλω γιατί δεν έχω άλλη κιθάρα να συγκρίνω αλλά έχω την απορία. Αν δεν είναι φυσιολογικό, τι μπορεί να φταίει, και πώς μπορεί να γίνει καλύτερο? Φταίνε ίσως οι μαγνήτες? Αν έβαζα άλλο σετ, θα είχα παραπάνω? Your browser does not support the HTML5 audio tag clean.mp3 Your browser does not support the HTML5 audio tag di.mp3 Your browser does not support the HTML5 audio tag dist1.mp3 Your browser does not support the HTML5 audio tag dist2.mp3
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2021 Ποια κιθάρα έχεις, ποιο είναι το chain που χρησιμοποιείς, πόσο είναι το action και πόσο το pickup height? Γιώργος
Alex Raptakis Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2021 OP Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε Ποια κιθάρα έχεις, ποιο είναι το chain που χρησιμοποιείς, πόσο είναι το action και πόσο το pickup height? Κιθάρα: Solar A1.7D LTD με Duncan Solar Pickups, Evertune Bridge (αν παίζει ρόλο) Chain: Κιθάρα σε Scarlett 2i2 (με σωστό gain να μην έχω peaks), και μετά στο Cubase με Amp Sim Archetype Nolly, απενεργοποιημένα όλα τα εφέ και πετάλια και σε αρχή και στο τέλος του chain. Το action είναι ~4mm και pickup height ~5mm
fusiongtr Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2021 12 λεπτά πριν, Alex Raptakis είπε Έχω παρατηρήσει ότι η κιθάρα μου στο ντιστόρσιο (μάλλον) δεν έχει καθόλου sustain, Μπορεί και να υπεβάλλω Κατά την γνώμη μου .... 1. Λάθος παρατήρησες 2. Υπερβάλλεις. Η κιθάρα σου θέλει καλό σετάρισμα (και τα τάστα μέσα) από αυτά που άκουσα. Αλλά πάντα μπορεί και να κάνω λάθος. 1 Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2021 4mm action? Σε ποιο ταστο μετρησες?? 15o ταστο? Επισης, 5mm pickup height ειναι πολυ. Δοκιμασε γυρω στα 3mm. Γιώργος
Alex Raptakis Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2021 OP Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε 4mm action? Σε ποιο ταστο μετρησες?? 15o ταστο? Πολύ ή λίγο? Στο 12 δε μετράνε? :P edit: έχω super jumbo frets, δε ξέρω αν έχει μεγάλη σημασία... Επεξεργασμένο 10 Φεβρουαρίου 2021 από Alex Raptakis
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2021 Θα μετρησεις το action στο 15 ταστο, απο την κορυφη του ταστου μεχρι την χορδη. Οχι απο το ξυλο της ταστιερας. Επισης, θα μετρησεις το pickup height απο τη βιδα του μαγνητη μεχρι τη χορδη, κρατωντας πατημενη τη χορδη στο τελευταιο ταστο. 1 Γιώργος
Alex Raptakis Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2021 OP Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2021 Οκ με τα νέα δεδομένα, action στο 2,5mm και pickup height 4mm. Τι έχω γιατρέ?
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2021 Δεν ειναι τραγικα τα πραγματα. Χρειαζεσαι σωστο σεταπ, οπως και να εχει. Στο θεμα του sustain παιζουν ρολο πολλοι παραγοντες. Εκτιμω οτι δεν φταιει η κιθαρα, αλλα οι ψηφιακοι ηχοι που εχεις. Δεν μπορω να ειμαι και σιγουρος. Δοκιμασε να εχεις μετριο gain και να βαλεις εναν od και εναν κομπρεσσορα μπροστα. 1 Γιώργος
Alex Raptakis Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2021 OP Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2021 Η αλήθεια είναι ότι την έχω λιώσει λίγο την κιθάρα από τότε που την πήρα, οπότε μάλλον το θέλει το σετάρισμά της πάλι... Ευχαριστώ για όλα τα tips!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση