D'Ailleurs Δημοσιευμένο 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσιευμένο 6 Ιανουαρίου 2021 Στις 28/12/2020 στις 9:46 ΠΜ, argytar είπε Από κει και πέρα - ως χομπίστας κατασκευαστής- θέλω να κάνω και κανένα «ορίτζιναλ» design έτσι για τη φάση τη δική μου, για λόγους πρωτοτυπίας. Είμαστε όλοι κουλ νομίζω. Win -win. o Neal Moser δείχνει το δρόμο: https://www.nealmoserguitars.com/
argytar Δημοσιευμένο 6 Ιανουαρίου 2021 OP Δημοσιευμένο 6 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, D'Ailleurs είπε o Neal Moser δείχνει το δρόμο: https://www.nealmoserguitars.com/ Not my style, θα πήγαινα περισσότερο προς John Backlund guitars! Checkαρέ τονε! Ή κάτι τέτοιο (kauer): Επεξεργασμένο 6 Ιανουαρίου 2021 από argytar ''It's dark and we're wearing sunglasses''
argytar Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2021 OP Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Σήμερα έφτιαξα το τζιγκ που θα με βοηθήσει να έχω τις σωστές μοίρες στο νεκ πόκετ. Βρήκα ένα κομμάτι βελανιδιά και έδωσα γωνία 4 μοιρών (4.2 βγήκε αλλά είναι αλφαδιασμένο , οπότε δεν το πειράζω). Μετά ήταν ώρα να χωρίσω τη σφήνα και να δω πώς ταιριάζει στο σώμα. Φαίνεται πως θα κάνει δουλειά. Έπειτα, έφτιαξα ένα κεντρικό κομμάτι 4 εκατοστών σε πλάτος για να μπορώ να ρουτάρω τον τένοντα και να έχουμε καλή εφαρμογή. Η πρόοδος φαίνεται στις εικόνες. Κόλλησα τις σφήνες σε ένα κάθετο μπλοκ και κράτησα το κομμάτι που περίσεψε ώστε να δώσω ακριβή γωνία στα πλάγια του μανικιού βάζοντας το μανίκι στο φαλτσοκούτι των τάστων. Έτσι τα πλάγια θα εφαρμόζουν ακριβώς! (Ελπίζω) Θα γίνουν εννοείται δοκιμές σε scraps. Αν η κατασκευή αυτή (βήμα 3 προς την 335) πετύχει, θα έχω ένα jig για να κάνω εύκολα ανάλογες κατασκευές με tenon and mortise ώστε να πειραματιστώ μετά με δικά μου σχέδια πάνω σε rockabilly / surf κιθάρες. Επεξεργασμένο 7 Ιανουαρίου 2021 από argytar 2 ''It's dark and we're wearing sunglasses''
johnps Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 2021 Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 2021 10 ώρες πριν, argytar είπε πάνω σε rockabilly / surf κιθάρες. oh yeah !!!!!!
argytar Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2021 OP Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2021 Έβαλα το jig και δούλεψε μια χαρά. Κατέβασα λίγο το μανίκι για να αρχίσει να σχηματίζεται ο τένων. Με το κομμάτι του τζιγκ που εφήρμοζε στο κενό αφού κεντράρω, ρουτάρω. Φαίνεται να εφαρμόζει ωραία. Όταν πιάνω την κιθάρα με το ένα χέρι από το μανικι, κρατάει όλο το βάρος του σώματος χωρίς να έχει μπει καν κόλλα. Καλό σημάδι. Έχει αρκετή δουλειά ακόμη για να εφαρμοσει σωστά αλλά από δω και πέρα θέλει λίγο- λίγο με προσεκτικές κινήσεις. Άρχισαν όμως τα κσύλα να «μιλούν» μεταξύ τους και πιστεύω θα είναι ευχάριστο όργανο! 1 ''It's dark and we're wearing sunglasses''
argytar Δημοσιευμένο 12 Ιανουαρίου 2021 OP Δημοσιευμένο 12 Ιανουαρίου 2021 Το σημαντικότερο σημείο της κατασκευής είναι εδώ. Έδωσα γωνία στο πάνω μέρος του σώματος που θα συναντηθεί με την ταστιέρα. Έπειτα άρχισα να κατεβάζω τον τένοντα μέχρι να ρθει στο ίδιο επίπεδο με τη γωνία του σώματος. Μάρκαρα τη γωνία με το μοιρογνωμόνιο και έκοψα με το πριόνι. Με υπομονή και λιμάρισμα (σιγά- σιγά και με σιδερόλιμα να παίρνει λίγο ξύλο), πιστεύω θα ρθει ακριβώς εκεί που το θέλω. 3 ''It's dark and we're wearing sunglasses''
argytar Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2021 OP Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τρελό κρύο!! Κι όσο ψάχνουμε τα μυστικά του καορίτη για τις κουφωτές , το παρακάτω βίντεο με βοήθησε να κάνω το τζιγκ για την πολυπόθητη κόλληση mortise and tenon! Οπότε έκανα και εγώ τη δική μου εκδοχή: Το «μυστικό» εδώ είναι να έχεις ένα Flush πριόνι. Το γιαπωνέζικο kataba εδώ δούλεψε ΜΙΑ ΧΑΡΑ και είχα γωνίες σωστές σε δευτερόλεπτα! Πλέον το μανίκι είναι πάνω στο σώμα! Αλφάδιασμα / κόλληση ταστιέρας και ψιλοτελειώσαμε! Επεξεργασμένο 20 Ιανουαρίου 2021 από argytar 4 ''It's dark and we're wearing sunglasses''
argytar Δημοσιευμένο 22 Ιανουαρίου 2021 OP Δημοσιευμένο 22 Ιανουαρίου 2021 Η κόλληση του μανικιού έγινε και τώρα είναι ώρα να πλανίσω για να κολλήσω την ταστιέρα. 2 ''It's dark and we're wearing sunglasses''
argytar Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2021 OP Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2021 Πλάνισα ταστιέρα και headstock και κόλλησα veneer στο headstock. ... αύριο λογικά κολλάω ταστιέρα και πάμε για νεκ προφίλ και φινίρισμα!! 1 ''It's dark and we're wearing sunglasses''
argytar Δημοσιευμένο 26 Ιανουαρίου 2021 OP Δημοσιευμένο 26 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Με τη χρήση νυστεριού ( η exacto knife) έκοψα προσεκτικά το βενίρι που περίσσευε. Σημάδεψα από την πίσω μεριά του headstock με το 1/4'' αριδάκι και τρύπησα από μπροστά με το τρυπάνι των 9χιλ. Ένα chip που σηκώθηκε ελαφρώς κατά τη διαδικασία, διορθώθηκε επί τόπου με titebond και χαρτοταινία. Έπειτα πέρασα κόλλα και ετοιμάστηκα να κολλήσω πρώτη φορά αποκλειστικά με rubber bands. Έχοντας τα δύο καρφάκια πάνω στην ταστιέρα για οδηγούς από τα δύο τάστα που λείπανε ήταν σχετικά εύκολο να γίνει γρήγορα το σφίξιμο, διότι με τον τρόπο αυτό η ταστιέρα κεντράρεται αμέσως και δεν γλιστράει λόγω της κόλλας! Μου άρεσε πολύ το λάστιχο γιατί σγίγγει γρήγορα και αποτελεσματικά. Έχεις παντού την ίδια πίεση και αν θες να δώσεις λίγη κούρμπα προς τα πάνω μπορείς. Το όλο κόλπο για μένα είναι να έχεις την κιθάρα πιασμένη στη μέγγενη. Έκανε την κόλληση πολύ πιο εύκολη από ό,τι συνήθως. Θεωρώ ότι με λίγη εξάσκηση θα το κάνω και με hot hide glue! Επεξεργασμένο 26 Ιανουαρίου 2021 από argytar 2 ''It's dark and we're wearing sunglasses''
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση