Vale Rossi Δημοσιευμένο 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσιευμένο 26 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Θέλω να φτιάξω έναν εχισχυτή Fender Tweed Style 5 watt. Χρήση σπιτική με χαμηλες εντάσεις καθότι διαμέρισμα σε πολυκατοικία. Εχω βρει σε TubeAmpDoctor εξωμοίωση του Fender Tweed Champ 5W. https://www.tubeampdoctor.com/en/tweed-one-5-5f1-style-amp-kit?c=80 Εδώ και κάποια στοιχεία που παραθέτουν: Amp Kit Tweed One-5, 5F1 Style with ca. 5 watt power. This Amp Kit is based on the legendary Fender Tweed Champ® The Fender Tweed Champ® of the late 50s is a single-ended Class A amp known for its sweet tone. It is a famous recording amp of many guitarists, great and highly regarded as blues-harmonica-amp as well. Τι λέτε? Αξίξει τον κόπο το κιτ? Θα ήθελα να τον συναρμολογήσω μόνος μου. Έχω εμπειρία και φίλο με μεγαλύτερη. Ο λόγος που τον θέλω είναι για κιθάρα τα απογεύματα στο σαλόνι. Θα ήθελα η ένταση του να είναι σε μεσαίο επίπεδο στο σημείο που ο ενισχυτής αποδίδει καλά. Να τον πάρω με το Jensen 8'' ή με το 12'' ή να μην πάρω κανένα από αυτά που δίνουν και να πάρω κάποιο άλλο? Πιστεύω ότι για να τα δίνουν αυτοί κάτι θα έχουν δει σ αυτά τα μεγάφωνα που προτείνουν ή απλώς έχουν κλείσει μια καλή συμφωνία με την Jensen? Να τα αποφύγω και να πάρω κάποιο άλλο μεγάφωνο? Βέβαια στα ίδια λεφτά αλλά χωρίς τη χαρά να τον φτιάξεις μόνος σου έχει ο Thoman τον original (σε Reissue φαντάζομαι) https://www.thomann.de/gr/fender_57_custom_champ.htm?ref=intl&shp=eyJjb3VudHJ5IjoiZ3IiLCJjdXJyZW5jeSI6IjIiLCJsYW5ndWFnZSI6ImVuIn0%3D Τι προτείνεται? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. ΥΓ Για τις χαμηλές εντάσεις που θέλω, μαλλον πρέπει να αποκλείσουμε να φτιάξω το αντίγραφο του Deluxe με τα 16W https://www.tubeampdoctor.com/en/tweed-one-twelve-16-5e3-style-amp-kit?c=80 Ετσι?
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσιευμένο 26 Δεκεμβρίου 2020 Δωσε 100-150 ευρω και παρε εναν μεταχειρω vht special 6, μεχρι να αποφασισεις. Θα κανεις τη δουλεια σου μια χαρα με αυτον. Εναλλακτικα, ibanez tsa5 ή 15. Εχουν εξαιρετικα fenderish καθαρα. Καλη φαση το DIY. Θα το προχωρουσα, στη θεση σου, εφοσον ειχα την ορεξη και την ικανοτητα. Με 8αρι σιγουρα οχι. 10αρι το λιγοτερο, για να εχω τον απαιτουμενο ογκο στον ηχο. Η ενταση, ετσι και αλλιως, θα ειναι η ιδια. 1 Γιώργος
Superfunk Δημοσιευμένο 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσιευμένο 26 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Vale Rossi είπε Βέβαια στα ίδια λεφτά δεν νομιζω να ειναι στα ιδια λεφτα..... μαλλον στα ΔΙΠΛΑ λεφτα θες να πεις. 30 λεπτά πριν, Vale Rossi είπε ή απλώς έχουν κλείσει μια καλή συμφωνία με την Jensen? Ολοι οι original Tweed ειχαν Jensen speakers στα 50s. Για τον συγκεκριμενο ενισχυτη μια χαρα ειναι το προτεινομενο Jensen...δεν ειναι και φτηνο μεγαφωνο ,επειδη ειναι alnico μια 90αρα την εχει. Και εγω το 12αρι θα σου προτεινα. 30 λεπτά πριν, Vale Rossi είπε ΥΓ Για τις χαμηλές εντάσεις που θέλω, μαλλον πρέπει να αποκλείσουμε να φτιάξω το αντίγραφο του Deluxe με τα 16 Ουτε για αστειο,ειναι ΠΟΛΥ δυνατος ενισχυτης και φυσικα δεν παιζει καν ΠΡΙΝ το 2 ,οταν λεω "δεν παιζει" κυριολεκτικα το εννοω...δεν βγαινει ηχος απο το μεγαφωνο.... (στο 2 ειναι ακομα και με low sensitivity μεγαφωνο χαλαρα στα 100-120 db)...καλα δεν μιλαμε για να "βρωμισει" (βρωμιζει μετα το "3" αλλα ειναι....painfull εμπειρια για τα αυτια σου ,και οχι μονο για τους γειτονες) Επεξεργασμένο 26 Δεκεμβρίου 2020 από Superfunk 1 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/
Vale Rossi Δημοσιευμένο 26 Δεκεμβρίου 2020 OP Δημοσιευμένο 26 Δεκεμβρίου 2020 26 λεπτά πριν, Superfunk είπε δεν νομιζω να ειναι στα ιδια λεφτα..... μαλλον στα ΔΙΠΛΑ λεφτα θες να πεις. Το γράφω μπας και μπει καμμιά φορά η γυναίκα μου στο forum και τις πω ότι είναι περίπου ίδια η τιμή 26 λεπτά πριν, Superfunk είπε Ολοι οι original Tweed ειχαν Jensen speakers στα 50s. Για τον συγκεκριμενο ενισχυτη μια χαρα ειναι το προτεινομενο Jensen...δεν ειναι και φτηνο μεγαφωνο ,επειδη ειναι alnico μια 90αρα την εχει. Και εγω το 12αρι θα σου προτεινα. Ουτε για αστειο,ειναι ΠΟΛΥ δυνατος ενισχυτης και φυσικα δεν παιζει καν ΠΡΙΝ το 2 ,οταν λεω "δεν παιζει" κυριολεκτικα το εννοω...δεν βγαινει ηχος απο το μεγαφωνο.... (στο 2 ειναι ακομα και με low sensitivity μεγαφωνο χαλαρα στα 100-120 db)...καλα δεν μιλαμε για να "βρωμισει" (βρωμιζει μετα το "3" αλλα ειναι....painfull εμπειρια για τα αυτια σου ,και οχι μονο για τους γειτονες) 1
Vale Rossi Δημοσιευμένο 26 Δεκεμβρίου 2020 OP Δημοσιευμένο 26 Δεκεμβρίου 2020 Έπεσε παραγγελία ... σσσσσ ακούνε αυτιά παντού. https://www.tubeampdoctor.com/en/tweed-one-5-5f1-style-amp-kit?c=80 Mε 12αρι και ασυναρμολόγητος. Τώρα στο έλεος των Courier (επέλεξα UPS και είδωμεν). Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Καλές γιορτές να έχουμε, μελωδικές και με υγεία. 3
Vale Rossi Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2021 OP Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) και το project ξεκίνησε... Πρώτη μεγάλη απογοήτευση: Που είναι η καμπίνα οεοοοο??? Email στο TubeAmpDoctor και απάντηση μετά από λίγες ώρες... 'Χίλια συγγνώμη για την ταλαιπωρία, έρχεται με ξεχωριστή αποστολή λόγω όγκου'. 'Συγχωρεμένοι' απαντάω εγώ, και από μέσα μου λέω 'καλά κρασιά'. Άιντε να δούμε πότε θα έρθει κι αυτή. Την επόμενη το πρωί κατά τις 12, το ίδιο παληκάρι, τσουπ με την καμπίνα ... 'Ωραία λοιπόν' λέω τώρα. Τα στέλνω όλα στο φιλαράκο μου που βοηθάει στα ηλεκτρονικά και του λέω να με περιμένει, να μην ξεκινήσει τίποτα, γιατί θέλω να το φτιάξουμε παρέα. Του λέω απλώς να τσεκάρει την λίστα ότι είναι όλα ΟΚ. Μας λείπει μια κεραμική βάση για λυχνία. Μικρό το κακό. Το γράφω στους φίλους μας, 'το στέλνουμε το ταχύτερο δυνατό και πάλι συγγνώμη'. 'Δεν πειράζει', λέει το φιλαράκι, 'έχω spare μέχρι να στείλουν'. Εγώ δουλειά πολύ στο γραφείο, με τρώει να κάθεται ο ενισχυτής άπρακτος μεχρι να βρώ χρόνο, 'ξεκίνα' του λέω, 'κι όταν μπορέσω έρχομαι'. Ξεκίνησε κι αυτός ... Με βλέπω να πηγαίνω με την κιθάρα για ακρόαση! Επεξεργασμένο 14 Ιανουαρίου 2021 από Vale Rossi 4
Vale Rossi Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2021 OP Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2021 Και μιας και τα λέμε όλα σ' αυτό το forum, λέω να πάρω κι ένα boost πεταλάκι. Εϊμαι μεταξύ Xotic BB Preamp https://www.thomann.de/gr/xotic_effects_xotic_bb_preamp_v1.5.htm και κάποιου Boss OS-2 ή OD-3, αλλά και για Jam δεν θα έλεγα όχι, αλλά χάνομαι στην λίστα τους. Σκοπός μου είναι να δώσω λίγο boost και λίγη βρωμιά όταν χρειάζομαι (Rory Galaher ...). Προτάσεις δεκτές, badget 100€ - 200€.
manitsa7 Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2021 πολυ καλο το bb preamp προτεινεται! 3 http://learntheguitar.gr/
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2021 Δωσε 79 ευρω και παρε το neo drive in απο θωμα. Boutique πεταλι σε προσφορα. Θυμιζει tube screamer, αλλα εχει πιο πολυ gain, και ρυθμιζει ποσο εντονα μεσαια θα εχει. Φανταστικος ηχος με εντονο μπασο, σε αντιθεση με τα παραδοσιακα pedals. Με τον scooped ηχο του fender, θα δεσει ωραια. Και σου μενουν λεφτα να παρεις και κατι με αλλη γευση, ετσι για ποικιλια. Το bb preamp, επισης θα ταιριαξει, αλλα εχει πιο αγριωπο ηχο. Το od3 ειναι πιο scooped, με πολυ εντονο μπασο. Δεν θα το επελεγα. Εναλλακτικα, καποιο tubescreamer πχ maxon od808. Τσεκαρε και το odr mini ή το απλο. Φανταστικος, παχυς ηχος, οχι rory στυλ. Το mini κανει περι τα 80. Και σε αυτο ρυθμιζουν τα μεσαια μπασα πριμα με ενα εξυπνο knob. 1 Γιώργος
Guru Alter Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2021 Guru Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πολυ ποιοτικη συναρμολογηση! Θα παιζει πολυ ωραια! https://www.jukebox-revival.eu/index.php/tube-amplifier-kits/fender-style-champ-5f1-versterker-bouwpakket.html Εγω κοιταζω αυτο το κιτ, αρκετα πιο φτηνο, hammond μετασχηματιστες, κτλ, φαινεται αρκετα ποιοτικο. Εχω ηχεια, οποτε με 250ευρω ολα, θα εφτιαχνα το κεφαλι για το σπιτι..... Πειρασμος... ! Επεξεργασμένο 14 Ιανουαρίου 2021 από Alter 2 YouTube | Instagram
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση