argytar Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2020 OP Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Α On 7/10/2020 at 3:27 PM, mike_rhd said: Lucy headstock for me. Πιο ιδιαιτερη εμφανησιακα, εκτος αν κυνηγας ακριβης 58 ρεπλικα. Noted! Ακριβή ρέπλικα δεν ξέρω αν θα μπορέσω να φτιάξω αλλά θα προσπαθήσω να είμαι κοντά. Να πω την αλήθεια μου τη σπάει λίγο η έλλειψη straight string pull στις Gibson, τόσο στις V όσο και στις εξπλόrer. Η καλύτερη φάση ειναι η Firebird αλλά το χέντστοκ της δεν ταιριάζει εδώ.... Σωστά;;; (Μου πέρασε από το μυαλό για λίγο και μετά λέω... σοβαρέψου... ο Μποναμάσας το έκανε με Λες Πωλ και ήταν ας πούμε άκομψο - όχι οτι αν μου τη χάριζαν δε θα τη δεχόμουν αλλά να ´χαμε να λεγαμε). Κάτι άλλο που δε σχολιάσα για την 58άρα V, που ισχύει και στην αντίστοιχη explorer, είναι o extra long tenon που ξεπερνάει το route του Neck μαγνήτη, νομίζω φαίνεται στις φωτοζ. Επίσης άλλη διαφορά είναι ότι το σώμα έχει πιο κάθετους «ώμους» σε σχέση με το μανίκι από ό,τι σε μια redesigned V του ‘67. Η τελευταία φωτό από Πνοή και Νύξη. Επεξεργασμένο 11 Ιουλίου 2020 από argytar 1 ''It's dark and we're wearing sunglasses''
nasokosm Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2020 Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2020 Ωραίος Doctor προχώρα ειναι μακρύς ο δρόμος με τα 335 σκαλοπάτια έχω ένα φίλο που παίζει μόνο με fV Όντως έχει εργονομία Εξη χορδές και ειναι πολλές
argytar Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2020 OP Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2020 10 hours ago, nasokosm said: Ωραίος Doctor προχώρα ειναι μακρύς ο δρόμος με τα 335 σκαλοπάτια έχω ένα φίλο που παίζει μόνο με fV Όντως έχει εργονομία Έλα μάστορα, θα πρέπει να ανατρέξω στα θέματά σας με τον Hellfire για neck heel construction! Ενδιάφέρον αυτό με τις V όντως. Πολλοί λένε ότι στό όρθιο έχουν φοβερή αίσθηση. ''It's dark and we're wearing sunglasses''
argytar Δημοσιευμένο 13 Ιουλίου 2020 OP Δημοσιευμένο 13 Ιουλίου 2020 Τελικά ήρθαν τα mop dots που είχα κάποτε παραγγείλει οπότε θα βάλω αυτά. Είναι 1/4" σε διάμετρο. Οπότε κόβω την ταστιέρα με το Kataba (καράτε το λέει ο Φάνης). ...και πάμε να βάλουμε τα inlays αφού σημαδέψουμε προσεκτικά. Η ταστιέρα είναι από παλίσανδρο Μαδαγασκάρης και πλανίστηκε στα 6 κόμμα κάτι χιλιοστά. Αυτό το quarter inch έπαιζε πολύ τότε στη Γίβσον. Έχουν βέβαια βρεθεί ταστιέρες από 6.3 ως 5 χιλ πάχος αλλά λένε ότι άρχιζαν από quarter inch και κατέληγαν όπου τους έβγαζε με τα τριψίματα. 1 ''It's dark and we're wearing sunglasses''
argytar Δημοσιευμένο 14 Ιουλίου 2020 OP Δημοσιευμένο 14 Ιουλίου 2020 Σημάδεψα για το truss rod κανάλι. Θα γίνει με τον τραντίσιοναλ τρόπο. 1 ''It's dark and we're wearing sunglasses''
argytar Δημοσιευμένο 15 Ιουλίου 2020 OP Δημοσιευμένο 15 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Η κόρη μου είδε την προηγούμενη φωτό και είπε να βάλει το σώμα που έλειπε στην κιθάρα, μην είναι μόνο του το μανίκι και είναι παραπονεμένο. Συνεχίζοντας ρούταρα την ταστιέρα ώστε να είναι παράλληλη με τις άκρες του μανικιού. Έπειτα, τρύπησα για τα pearl dots. Μετά έβαλα τα dots. Τώρα είναι ώρα να σκάψω για truss rod, βρήκα nut που χωράει καλά σε 10-32 ή M5 πάσο και προχωράω να σκάψω αυλάκι και έπειτα να μετρήσω το μήκος του truss rod ώστε να κόψω τα έξτρα πάσα με τη φιλιέρα. Μπόρεσα και βρήκα και λαστιχένιο knee rest , οπότε πρέπει να σκάψω στο σώμα εσοχή και να το κολλήσω. Έχει κανείς καμιά ιδέα πώς; Βενζινόκολλα;; Επεξεργασμένο 15 Ιουλίου 2020 από argytar 1 ''It's dark and we're wearing sunglasses''
argytar Δημοσιευμένο 15 Ιουλίου 2020 OP Δημοσιευμένο 15 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Γίνηκε και το κανάλι του truss rod με καμπύλη. Επεξεργασμένο 15 Ιουλίου 2020 από argytar ''It's dark and we're wearing sunglasses''
argytar Δημοσιευμένο 15 Ιουλίου 2020 OP Δημοσιευμένο 15 Ιουλίου 2020 ''It's dark and we're wearing sunglasses''
nasokosm Δημοσιευμένο 16 Ιουλίου 2020 Δημοσιευμένο 16 Ιουλίου 2020 Για πες μου το βάθος σκαψίματος στα τρία σημεία τα δύο τελευταία που έσκαψα δεν δούλεψαν έχουμετο ίδιο ρούτερ - το έχω παροπλίσει γιατί μετά από το σκάψιμο για τη les Paul το κοπτικό γυρίζει έκκεντρα, το έχει εμφανίσει σε πολύ κόσμο έχουμε και την ίδια μάσκα προστασίας Εξη χορδές και ειναι πολλές
argytar Δημοσιευμένο 16 Ιουλίου 2020 OP Δημοσιευμένο 16 Ιουλίου 2020 2 hours ago, nasokosm said: Για πες μου το βάθος σκαψίματος στα τρία σημεία τα δύο τελευταία που έσκαψα δεν δούλεψαν έχουμετο ίδιο ρούτερ - το έχω παροπλίσει γιατί μετά από το σκάψιμο για τη les Paul το κοπτικό γυρίζει έκκεντρα, το έχει εμφανίσει σε πολύ κόσμο έχουμε και την ίδια μάσκα προστασίας Έλα Νάσο, το ρούτερ μου προς το παρόν δεν έχει θέμα, είναι σταθερό. Αν παρουσιάσει πρόβλημα θα το έχει κερδίσει γιατί μου έχει προσφέρει πολλά τα τελευταία δέκα χρόνια! Το truss rod είναι 5 χιλ σε πάχος. Το κανάλι από μετρήσεις που βρήκα στο διαδίκτυο κατά μέσο όρο έχει βάθος 15 χιλιοστα στο κέντρο 7-8 προς το heel και 7 προς το truss rod headstock cavity. Δύο έχω κάνει μέχρι τώρα traditional, στην 60s Jazzmaster και την Firebird και φαίνεται να ακούνε καλά. Την τελευταία φορά μάλιστα κόλλησα την ταστιέρα μαζί με τα τάστα, πράγμα που φαίνεται να είναι πιο σταθερό για το όργανο. Μου έχει τύχει να περάσω τάστα και να φυγει λιγο το μανικι προς τα πισω σε single acting truss rod. Εκεί οι χορδές ευτυχώς έφεραν τα πράγματα στη θέση τους. Κάπου διάβασα για 6.5 στο heel 12 στη μέση και 9 στο headstock. Υποτίθεται θέλεις να πάει λίγο πιο βαθειά από το μέσο πάχος του μανικιού για να δουλεύει, οπότε τα κάνω και βαθύτερα αφού το μανίκι μου συνηθως πιάνει την ίντσα σε πάχος. Αν θέλει ας μας διαφωτίσει και ο Φάνης. Καμιά ιδέα για το knee rest? Με τι λες να το κολλήσω;; ''It's dark and we're wearing sunglasses''
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση