John.S. Δημοσιευμένο 23 Μαΐου 2020 Δημοσιευμένο 23 Μαΐου 2020 Όπως λεει ο τίτλος σκέφτομαι να αλλάξω τους μαγνήτες στην Ibanez Prestige 2570 με EMG 81 bridge και EMG 89 neck ……. λεω για τον EMG 89 στην θέση neck διοτι γινεται και μονος και θελω τα καθαρά που δίνει σαν EMG SA ……... και επησις επειδή εχω εχω και ένα sustainer system λεω να βαλω το sustainer driver pickup στην μεσαία θέση , διοτι ειδα στο youtube οτι λειτουργεί άψογα και σε αυτη την θέση ….αν κανω λαθος παρακαλω πειτε μου...…. το θεμα ειναι οτι πρωτη φορα θα βαλω σε EMG και εχω κάμποσες ερωτήσεις ….. Οποτε σας σας παρακαλω τις συμβουλες σας .. Ο sustainer driver pickup όπως ειδα στο youtube στη μεσαία θεση θα λειτουργεί κανονικά η θα υπαρχει θεμα? εδω το βιντεο ……. Το sustainer system πιστευω θα λειτουργεί κανονικά με τους EMG μαγνητες όπως ειδα στο youtube ετσι ? εδω βιντεο …… Μπορω να χρησιμοποιησω τα ιδια ποτεσιομετρα που εχει τωρα η Ibanez Prestige 2570 , volume και tone , με τους Ibanez dimarzio μαγνήτες η πρεπει για τους EMG να τα αλλαξω ? αν πρεπει να γινει αλλαγη ποια προτείνεται ? 250Κ η 500Κ Η 1Μ ? Επειδή δεν θελω να εχω push pull ποτεσιομετρο μπορει η εναλλαγή του EMG 89 απο διπλο σε μονο και το αντίστροφο να γινει απο τον επιλογεα ? Δηλαδη .. θεση 1 EMG 81 ..θεση 2 EMG SA ….. θεση 3 EMG 89... Γινεται η θελει push pull ποτεσιομετρο ? Ειναι πολλες οι ερωτήσεις το ξερω οποτε οποια βοηθεια ευπρόσδεκτη..... Σας ευχαριστω και να ειστε καλα . ΥΓ ….Τα βιντεο τα εβαλα για να δειτε οτι ναι μεν λειτουργούν τα οργανα ετσι όπως τα έφτιαξαν αλλα δεν ξερω μηπως εχουν τιποτα ''πατεντες'' ώστε να λειτουργήσουν σωστα.... Να ειστε καλα.
Miltos23 Δημοσιευμένο 23 Μαΐου 2020 Δημοσιευμένο 23 Μαΐου 2020 Καλησπέρα, Έχω μια 2570 με fernandes sustainer εδώ και 13-14 χρονια, οπότε θα γράψω την εμπειρία μου και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε κάποια ερωτήματα σου. 1. Το σύστημα δουλεύει καλύτερα στη neck θέση. Για τη middle θα χρειαστεί να αυξήσεις την ευαισθησία άρα η μπαταρία θα κρατάει αισθητά λιγότερο (5 ώρες) 2. Το split θα σου πρότεινα να είναι στο tone αν το εντάξεις κάπως στον επιλογέα μόνο θα μπλέξεις. Τα γούστα αλλάζουν οπότε κράτα το simple 3. Φυσικά το sustainer δουλεύει και με emg. Τώρα πόση ενέργεια τραβάνε δεν ξέρω.. 4. Μπορείς να βάλεις μόνο μαγνήτη sustainer και δίπλα έναν sa και καθάρισες. Υπάρχουν διάφορες παγίδες σχετικά με το sustainer: Θέλει καλά ρυθμισμένη κιθάρα και αν έχεις συνηθίσει χαμηλό action μάλλον θα απογοητευτείς, εδώ μπορεί να χτυπάς μια νότα και το επόμενο ταστο να είναι πιο ψηλό και να ακούγεται η αρμονική της. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά κόλπα με το floyd γιατί δεν έχεις buzz τριξιματα κλπ (ναι ξέρω όταν το κάνει ο Vai και ο Satriani γιατί ακούγεται γαμω;) Η μπαταρία δεν κρατάει τόσο πολύ όσο λένε και το τεσταρα με καινούργια αλκαλική σε real time: έπρεπε να γράψω οδηγούς για 10 κομμάτια και κράτησε η μπαταρία 8 ώρες. Μπορεί να φαίνεται ότι δεν είμαι ευχαριστημένος, κάθε άλλο, αλλά τελικα η 2570 δεν είναι η καθημερινή μου κιθάρα, είναι για καλά λαηβ και ηχογραφήσεις, αυτό το "βγάλε βύσμα, άλλαξε μπαταρία, τσεκαρε τη μπαταρία, ωχ τρίζει ένα ταστο και πετάει αρμονική σεταρε την παλι" με έχουν κουράσει. 2 All the money of the world can't buy me
John.S. Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2020 OP Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Φιλε μου σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση …..Η αληθεια ειναι οτι οντως ειναι λιγο περίπλοκο το θεμα …… Το sustainer driver pickup ειπα να τον βαλω στην μεσαία θέση γιατι χρειαζομαι οπωσδήποτε το διπλο μαγνήτη μπροστα , αν βαλω EMG SA και δεθεί μαζι του και ο sustainer driver pickup ουσιαστικά λειτουργεί σαν μονος EMG SA ...Αρα και στη μεσαία θέση θα μπει παλι EMG SA η EMG SLV οποτε μενει η κιθαρα μονο με ένα διπλο μαγνήτη EMG 81 και η διαταξη θα ειναι EMG 81 ,bridge EMG SLV η EMG SA , middle EMG SA , neck ….. Δεν μου αρεσει το συγκεκριμένο σετ , μου φαίνεται οτι αποδυναμώνεται πολυ η κιθαρα ετσι , δεν ξερω αν αυτο ειναι η ιδεα μου ,αλλα δεν θα το προτιμούσα . Το θεμα βεβαια ειναι οτι η Prestige ειναι η βασικη μου κιθαρα ,δεδομένου οτι εχω παροπλίσει την Ibanez Jem διοτι θελει σερβις και δεν θελω να ζορίζεται .Οποτε χρησιμοποιώ μονο την Prestige για την ωρα. Την οποια Prestige θα την παω τωρα για τρίψιμο ταστων , για το θεμα που ανάφερες , τριξίματα ταστων κτλ. Oσο για την μπαταρία ειναι ετσι όπως τα ειπες ,υπαρχει θεμα εκει , αλλα πιστευω αξίζει το κοπο . Για το θεμα με το push pull ποτενσιόμετρο πρεπει να βρεθεί ενας τροπος , επειδή δεν το θελω , αν δεν υπαρχει τροπος ομως , τοτε επιβάλετε …...ειδωμεν . Η κραταω τους dimarzio …..οποτε dimarzio bridge βαζω ένα διπλο dimarzio σε σχημα μονου , middle βαζω διπλο dimarzio σε σχημα μονου , neck και ο sustainer driver pickup μαζι . Αυτο βεβαια σαν passive σετ μαγνητων , οποτε οι EMG βγαινουν απο το πλανο , και έσκασα τωρα γιατι εχω αγοράσει ηδη τον EMG 81. οποτε το σετ EMG 81 , bridge sustainer driver pickup , middle EMG 89 , EMG SA , neck μαλλον δεν βγαίνει , Φιλε μου και παλι σε ευχαριστω πολυ να εισαι παντα καλα . Επεξεργασμένο 24 Μαΐου 2020 από John.S.
rgxinap Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2020 Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2020 και εγω περασα απο την ιδεα του sustainer, αλλά τελικά κατέληξα στο οτι πρόκειται για μια λύση που απαιτεί ειδικό hw, ειδικές παραδοχές/απαιτήσεις, θυσίες, για να πάρεις τελικά ένα αποτέλεσμα βασισμένο σε vintage αναλογική λογική... χμμμμ δεν νομίζω οτι αξίζει τον κόπο. Για μενα ειναι πιο ενδιαφέρον να αυξήσεις το φυσικό sustain του οργάνου, με ένα καλύτερο δέσιμο, αν φυσικά υπάρχει πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα.
John.S. Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2020 OP Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Φιλε μου σε ευχαριστω για την απαντηση …… Oχι δεν υπαρχει πρόβλημα στο φυσικο sustain του οργανου , απλα στα πλαισια μιας αναβάθμισης ειπα να κανω κατι διαφορετικο , θα το κοιταξω βεβαια το θεμα να μπει sustainer driver pickup όπως ειδα στο youtube στη μεσαία θεση , αλλα μαλλον θα εχει θεμα , και πραγματικα υπαρχει προβληματισμος γιατι αγοραστηκε και το sustainer και ο emg 81 . Και το αλλο θεμα ειναι οτι δεν ηξερα τι είδους θυσιες εναντι του οργανου πρεπει να γινουν ώστε να λειτουργησει καλα το συστημα …… ηθελα δηλαδη και τους emg , και το sustainer , και αν γινοταν οχι push pull ποτενσιόμετρο ,.....αλλα το ποτενσιόμετρο πες οκ μπαινει αν δεν υπαρχει κατι αλλο , το θεμα ειναι ομως ειναι οι emg , και το sustainer να δουλευουν σωστα …….. Ειδωμεν Επεξεργασμένο 24 Μαΐου 2020 από John.S.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση