giorgos26 Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2020 Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Ξερει κανενάς τι ακριβώς υλικό ειναι η βατελίνη που βαζουμε στον πετροβάμβακα για την αποφυγή διασπασεις των ινών του στον αέρα? Εχώ ψάξει αρκετά και δεν μπορώ να καταλαβώ αν ειναι αυτος ο άσπρος υαλοβάμβακας που πωλείται σε μαγαζιά με υφάσματα η ένα άλλο υλικο που επίσης πωλείται σε μαγάζι με υφάσματα και το ονομάζουν και φυτήλι. Παρακαλώ αν κάποιος ξέρει να το μοιράστει και κάποια φώτο θα βοηθούσε πολύ! Επεξεργασμένο 18 Μαρτίου 2020 από giorgos26 ορθογραφικο
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2020 Administrator Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2020 Τι είναι η βατελίνη; Απο εδώ: https://www.globalsewingsupplies.com/el-gr/fabrics-gr/interlining-with-net-width-100cm-07-020 Παράθεση Χρησιμοποιείται από βιοτεχνίες ρούχων και άλλους επαγγελματίες καθώς και από οικιακούς χρήστες ως εσωτερική μονωτική επένδυση σε εξωτερικά ενδύματα αλλά και για άλλες χρήσεις. Είναι ενισχυμένη με λεπτό δίχτυ για μεγαλύτερη σταθερότητα και ευκολία στην τοποθέτηση. Προσωπικά δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Ο ορυκτός, πυκνός 5εκ. πετροβάμβακας επενδεδυμένος με καραβόπανο / κάμποτο μου ήταν αρκετά ασφαλής. 1 Live and let Live.
giorgos26 Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2020 OP Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα,σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας η συμπτωση ειναι οτι έχω και εγώ κάμποτο που ειναι αρκετά καλό και πολύ εμφανισιμό αλλά διάβασα σε σχετικά φόρουμς οτι αρκετοί άνθρωποι ντύνουνε εσωτερικά τον πετροβάμβακα με βατελίνη για την αποφυγή διασπασεις των ινών του στον αέρα.Ξέρετε θα κάνω ένα Bedroom Studio και θα περνάω αρκετές ωρες μέσα στο δωμάτιο ακομη και θα κοιμόμαστε εκει.Θα τοποθετήσω τουλάχιστον 15 πάνελς με πετροβαμβακα των 5 cm πάχος.Υπάρχουν 3 εκδοχές... 1)Σκεφτομαι να βάλω το κάμποτο που ειναι ηχοδιαπερατο λεπτο και αρκετά όμορφο χωρίς βατελινή φένεται αρκετά προστατευμένο και σώστο άλλα φοβάμαι για την διάσπαση των ινών στον αερα με την πάροδο του χρόνου μιας και πρόκειται για υπνοδωμάτιο. 2)Να ντύσω τον πετροβάμβακα με βατελίνη και με κάμποτο έτσι σίγουρα δεν θα περνάει καμία ίνα όμως φοβάμαι μηπως δεν γίνεται η ηχοαπορροφηση που πρέπει. 3) Να ντύσω τον πετροβαμβακα απο μεσα με βατελινη και να βάλω απο πάνω ενα πολυ λεπτο και μέγιστα ηχοδιαπερατο ύφασμα οπως η λινάτσα για να πετύχω και την αποφυγή της διάσπασης και την μέγιστη ηχοαπορροφηση. Η εκδοχή 1 ειναι αυτη που με βολευει,παρόλα αυτά θέλω να ειμαι καλυμμένος πρώτα στο υγιεινό κομμάτι και ύστερα στο τεχνικό,μιας και πρόκειται για μακροχρόνια χρήση.Οπως και να έχει εσείς τι πιστέυετε? Θα είμαι εντάξει μονο με το κάμποτο εφόσον πρόκειται για υπνοδώματιο?Σε ποια εκδοχή να προχωρήσω? Οπως καταλαβαίνω έχετε πείρα σε αυτό θα περιμένω γνώμη:) Ευχαριστω προκαταβολικά!!!! Επεξεργασμένο 18 Μαρτίου 2020 από giorgos26 1
methylene blue Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2020 Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2020 Αν κοιμασαι στον ιδιο χωρο, μη βαλεις πετροβαμβακα.
gutter Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2020 Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2020 Χρησιμοποίησε το άσπρο φίλτρο που βάζουμε στον απορροφητήρα ανάμεσα στον πετροβάμβακα και το εξωτερικό ύφασμα/λινάτσα. Το πουλάνε και σε ρολλά 1-1,5m με το μέτρο στο κέντρο της Αθήνας (όταν).. καλύτερα μην κοιμάσαι στο ίδιο χώρο όπως προαναφέρθηκε.
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2020 Administrator Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2020 Παράθεση The more common types of rockwool used as insulation are considered by the International Agency for Research on Cancer to be "not classifiable as carcinogenic in humans." Rockwool can cause skin irritation, although this condition is a temporary mechanical irritation, rather than a more serious chemical irritation. Πηγή: International Association of Home Inspectors Μεταφρασμένο σημαίνει πως σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό για την Έρευνα κατα του Καρκίνου, ο πετροβάμβακας δεν θεωρείται καρκινογενής στους ανθρώπους. Μπορεί να δημιουργήσει φαγούρα στο δέρμα τοπικά σαν μηχανική αντίδραση αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό ή μόνιμο. Πάνω σε αυτή την λογική ένα καραβόπανο είναι αρκετό για να κρατήσει όποια σωματίδια του πετροβάμβακα απο επαφή με το δέρμα. Φυσικά ο καθένας μπορεί να βάλει βατελίνη, φίλτρα και ότι άλλο νομίζει ενδιάμεσα αν δεν αισθάνεται σίγουρος. Δεν είναι όμως όπως ήταν παλιά ο υαλοβάμβακας που χρησιμοποιούσαμε και ήταν πραγματικά επικίνδυνος. Αυτά για χώρους στούντιο βέβαια. Αν θα κοιμάσαι εκεί όμως μπορείς να βάλεις βατελίνη. Δεν υπάρχει πρόβλημα με την απορρόφηση ούτε θα μειώσει το ηχητικό αποτέλεσμα. 2 Live and let Live.
giorgos26 Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2020 OP Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2020 Σας ευχαριστώ εγκάρδια για τις συμβουλές και πληροφορίες σας!!!Με μια βατελινη κι ένα κάμποτο από πάνω θα είμαι υπέρ καλλυμενος όσο αναφορά τα σωματίδια.Η ηχοαπορρόφηση θα είναι σωστή με διπλό υλικό ; Μήπως αν είναι να βάλω βατελίνη από μέσα απ' έξω αντί του κάμποτο να βάλω μια λινάτσα που είναι μέγιστος λεπτή;; Η με την βατελίνη από μέσα και το κάμποτο απ' έξω η ηχοαπορρόφηση θα είναι εξίσου σωστή; Ευχαριστώ!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση