J's conspiracy Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2020 Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2020 Χαιρετε .Ηθελα να ρωτησω το εξης : θελω να προσθεσω το maschine στο dj set up μου που αποτελειται απο το Traktor s4 και ενα macbook pro του 2015 .Υπαρχει δυνατοτητα να χρησιμοποιηθει το maschine χωρις εξτρα εξωτερικη καρτα ηχου ;
cos_dr Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2020 Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, J's conspiracy είπε Χαιρετε .Ηθελα να ρωτησω το εξης : θελω να προσθεσω το maschine στο dj set up μου που αποτελειται απο το Traktor s4 και ενα macbook pro του 2015 .Υπαρχει δυνατοτητα να χρησιμοποιηθει το maschine χωρις εξτρα εξωτερικη καρτα ηχου ; αν κατάλαβα καλά λές το maschine hardware. Ποιά έκδοση? Δεν έχει όμως σημασία. Το maschine θα μπει στο mac και την δουλειά της κάρτας ήχου θα την κάνει το traktor s4 που νομίζω πως είναι και audio interface. To maschine ειναι ενα ακόμα midi controller Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ
J's conspiracy Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2020 OP Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2020 52 minutes ago, cos_dr said: αν κατάλαβα καλά λές το maschine hardware. Ποιά έκδοση? Δεν έχει όμως σημασία. Το maschine θα μπει στο mac και την δουλειά της κάρτας ήχου θα την κάνει το traktor s4 που νομίζω πως είναι και audio interface. To maschine ειναι ενα ακόμα midi controller ναι το hardware .ρωταω γιατι παντου διαβαζω οτι χρειαζεται για την εξοδο ηχου του machine και μονη λυση που προτεινουν ειναι το κατεβασμα λογισμικου και η δημιουργια aggregate device (αυτο αναφερεται στο dj tech toolsγια τη χρηση με το s2 ομως ) https://djtechtools.com/2013/05/27/maschine-mikro-with-a-kontrol-s2-on-1-mac-using-a-live-input-deck-in-traktor/ αναρωτιομουν αν γινεται πιο απλα ?αν το συνεδεα ας πουμε στο line in του s4 .
cos_dr Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2020 Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, J's conspiracy είπε ναι το hardware .ρωταω γιατι παντου διαβαζω οτι χρειαζεται για την εξοδο ηχου του machine και μονη λυση που προτεινουν ειναι το κατεβασμα λογισμικου και η δημιουργια aggregate device (αυτο αναφερεται στο dj tech toolsγια τη χρηση με το s2 ομως ) https://djtechtools.com/2013/05/27/maschine-mikro-with-a-kontrol-s2-on-1-mac-using-a-live-input-deck-in-traktor/ αναρωτιομουν αν γινεται πιο απλα ?αν το συνεδεα ας πουμε στο line in του s4 . για ποιο maschine μιλας? ποιο mark? αν μιλάς για το maschine που είναι και audio interface δεν βλέπω το λόγο να μην συνδέεται το output του με το input και να δινουν και οι απαραίτητες midi δρομολογήσεις για τον έλεγχο αμφότερων με διάφορους συνδυασμούς. Επειδή παω για ύπνο και διάβασα το κείμενο και δεν βρίσκω τον λόγο να γίνει αυτό που λένε οι δεύτεροι υποχρεωτικά στο link και δεν μπορώ να σκεφτώ περισσότερο, θα το μελετήσω αύριο να μου λυθεί και εμένα ακαδημαϊκα ή απορία που είναι το πρόβλημα αν υπάρχει πρόβλημα. Εγώ δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Αυτό το λινκ μαλλον αναφέρεται σε ενα σενάριο να κοντρολάρεις και τα δύο συγχρονισμένα σε bpm κλπ. και να περνάς το ένα απο τα εφφέ του άλλου. Αφου και τα δυο midi ειναι ποιό είναι το πρόβλημα του συγχρονισμού? Στο ίδιο ρολόι θα τρέξουν αφού ένα από τα δυο θα κάνει το ρολο του host ή και με ενδιάμεσο το software τους. Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ
J's conspiracy Δημοσιευμένο 6 Μαρτίου 2020 OP Δημοσιευμένο 6 Μαρτίου 2020 6 hours ago, cos_dr said: για ποιο maschine μιλας? ποιο mark? αν μιλάς για το maschine που είναι και audio interface δεν βλέπω το λόγο να μην συνδέεται το output του με το input και να δινουν και οι απαραίτητες midi δρομολογήσεις για τον έλεγχο αμφότερων με διάφορους συνδυασμούς. Επειδή παω για ύπνο και διάβασα το κείμενο και δεν βρίσκω τον λόγο να γίνει αυτό που λένε οι δεύτεροι υποχρεωτικά στο link και δεν μπορώ να σκεφτώ περισσότερο, θα το μελετήσω αύριο να μου λυθεί και εμένα ακαδημαϊκα ή απορία που είναι το πρόβλημα αν υπάρχει πρόβλημα. Εγώ δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Αυτό το λινκ μαλλον αναφέρεται σε ενα σενάριο να κοντρολάρεις και τα δύο συγχρονισμένα σε bpm κλπ. και να περνάς το ένα απο τα εφφέ του άλλου. Αφου και τα δυο midi ειναι ποιό είναι το πρόβλημα του συγχρονισμού? Στο ίδιο ρολόι θα τρέξουν αφού ένα από τα δυο θα κάνει το ρολο του host ή και με ενδιάμεσο το software τους. για το NI Maschine mk II μιλαω https://www.amazon.com/Native-Instruments-Maschine-Groove-Production/dp/B0093UPG48 το οποιο σκεφτομαι να αγορασω μτχ ,οποτε ακομα ειμαι ασχετος με αυτο . η χρηση που θελω να κανω ειναι η εξης : την ωρα που σε ενα καναλι της traktor s4 παιζει καποιο κομματι ,να μπορω να προσθετω ηχους πχ snares του maschine πανω απο το κομματι που θα παιζει ,με master tempo απο την s4 .Ιδανικα να μπορω να ελεγχω το volume του maschine απο το fader της s4 και ακομα πιο ιδανικα να χρησιμοποιω και τα εφφε της s4 .
cos_dr Δημοσιευμένο 6 Μαρτίου 2020 Δημοσιευμένο 6 Μαρτίου 2020 25 λεπτά πριν, J's conspiracy είπε για το NI Maschine mk II μιλαω https://www.amazon.com/Native-Instruments-Maschine-Groove-Production/dp/B0093UPG48 το οποιο σκεφτομαι να αγορασω μτχ ,οποτε ακομα ειμαι ασχετος με αυτο . η χρηση που θελω να κανω ειναι η εξης : την ωρα που σε ενα καναλι της traktor s4 παιζει καποιο κομματι ,να μπορω να προσθετω ηχους πχ snares του maschine πανω απο το κομματι που θα παιζει ,με master tempo απο την s4 .Ιδανικα να μπορω να ελεγχω το volume του maschine απο το fader της s4 και ακομα πιο ιδανικα να χρησιμοποιω και τα εφφε της s4 . Το πρόβλημα για κατευθείαν σύνδεση του maschine στα audio inputs είναι πως το mk 2 δεν είναι και audio interface.. Γι αυτό αν χρησιμοποιήσεις το software του για αναπαραγωγικο μέσω των plugin και να το δρομολογήσεις στο traktor το link σου δίνει τη λύση μιας virtual κάρτας ήχου. Δεν ξέρω καθόλου από mac αλλα αν η virtual λύση δεν έχει προβλήματα sound latency πχ.θα κάνει αυτό που θες χωρίς πρόβλημα με ενα Mac. Προχώρησε λοιπόν όπως στο υπόδειγμα του link. Θελω και εγω ενα maschine αλλα θα περιμένω 3-4 χρόνια να πάρω από τις αγγελίες του noiz το mk3 που είναι και audio interface με 180 ευρώ π.χ. και θα λιώσω τσάμπα γιατί είμαι και παιχταράς! Είδες? Είμαι έξυπνοθ εγω! Χαχαχαχαχα. Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ
J's conspiracy Δημοσιευμένο 6 Μαρτίου 2020 OP Δημοσιευμένο 6 Μαρτίου 2020 2 hours ago, cos_dr said: Το πρόβλημα για κατευθείαν σύνδεση του maschine στα audio inputs είναι πως το mk 2 δεν είναι και audio interface.. Γι αυτό αν χρησιμοποιήσεις το software του για αναπαραγωγικο μέσω των plugin και να το δρομολογήσεις στο traktor το link σου δίνει τη λύση μιας virtual κάρτας ήχου. Δεν ξέρω καθόλου από mac αλλα αν η virtual λύση δεν έχει προβλήματα sound latency πχ.θα κάνει αυτό που θες χωρίς πρόβλημα με ενα Mac. Προχώρησε λοιπόν όπως στο υπόδειγμα του link. Θελω και εγω ενα maschine αλλα θα περιμένω 3-4 χρόνια να πάρω από τις αγγελίες του noiz το mk3 που είναι και audio interface με 180 ευρώ π.χ. και θα λιώσω τσάμπα γιατί είμαι και παιχταράς! Είδες? Είμαι έξυπνοθ εγω! Χαχαχαχαχα. κι εγω το ιδιο εκανα για το mkII ...το βρηκα τωρα σε αυτη την τιμη ο κυριος λογος που το θελω ειναι οτι ως τωρα εκανα αυτη τη δουλεια με το roland tr 09 και ειχα βγαλει ακρη με μια εξαιρεση .παρολο το tempo slave μεσω midi ,παντα ειναι εκτος και πρεπει εγω να το συγχρονισω πατωντας το play ακριβως στο tempo του track που παιζει ,το οποιο σημαινει οτι μπορει να χασω χρονο για να το πιασω τελεια αρα χανω αυθορμητισμο πανω στο flow της στιγμης 1
J's conspiracy Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2020 OP Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2020 On 3/6/2020 at 9:18 AM, cos_dr said: Το πρόβλημα για κατευθείαν σύνδεση του maschine στα audio inputs είναι πως το mk 2 δεν είναι και audio interface.. Γι αυτό αν χρησιμοποιήσεις το software του για αναπαραγωγικο μέσω των plugin και να το δρομολογήσεις στο traktor το link σου δίνει τη λύση μιας virtual κάρτας ήχου. Δεν ξέρω καθόλου από mac αλλα αν η virtual λύση δεν έχει προβλήματα sound latency πχ.θα κάνει αυτό που θες χωρίς πρόβλημα με ενα Mac. Προχώρησε λοιπόν όπως στο υπόδειγμα του link. Θελω και εγω ενα maschine αλλα θα περιμένω 3-4 χρόνια να πάρω από τις αγγελίες του noiz το mk3 που είναι και audio interface με 180 ευρώ π.χ. και θα λιώσω τσάμπα γιατί είμαι και παιχταράς! Είδες? Είμαι έξυπνοθ εγω! Χαχαχαχαχα. να σε ρωτησω κατι ,μαλλον χαζο ,επειδη πιστευω οτι θα μπορεσεις να με βοηθησεις? εχω τα boutique tr 08/09 και η αληθεια ειναι οτι μου βγαζουν λιγο την παναγια οταν γραφω μουσικη (η ηχογραφηση γινεται παντα out of sync παρα το mid sync κλπ και αναγκαζομαι να κοβω και να ραβω και επισης ειμαι και περιορισμενος απο ηχους ) και καταληγω να χρησιμοποιω το ultrabeat .Πιστευεις οτι το maschine θα μου λυσει τα χερια ή πανω κατω θα ειμαι στα ιδια με το ultrabeat?
cos_dr Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2020 Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2020 23 λεπτά πριν, J's conspiracy είπε να σε ρωτησω κατι ,μαλλον χαζο ,επειδη πιστευω οτι θα μπορεσεις να με βοηθησεις? εχω τα boutique tr 08/09 και η αληθεια ειναι οτι μου βγαζουν λιγο την παναγια οταν γραφω μουσικη (η ηχογραφηση γινεται παντα out of sync παρα το mid sync κλπ και αναγκαζομαι να κοβω και να ραβω και επισης ειμαι και περιορισμενος απο ηχους ) και καταληγω να χρησιμοποιω το ultrabeat .Πιστευεις οτι το maschine θα μου λυσει τα χερια ή πανω κατω θα ειμαι στα ιδια με το ultrabeat? κοιτα, η αληθεια ειναι πως επειδη τωρα δεν τα έχω πρόσφατα στο μυαλό μου πολλά από αυτά τα θέματα, ξεχνάω γενικά..... αυτό που λες με το out of sync έχω την εντύπωση χωρίς να θυμάμαι σιγουρα πως καμιά φορά ορισμένες συσκευές σε δεκατα του beat το χάνουν. Πρεπει να δοκιμαζεις με ακέραια νουμερα bpm και αμα π.χ. (κάπως έτσι, μην το δεσεις στα νούμερα) αν δεν βγαινει στο 123 σε ολα, πηγαινε το στο 124- 122. Το maschine με το software το δικο του δεν θα έχει πρόβλημα, με daw προσωπικά μαζί και οτι synth είχα δεν αντιμετώπισα πρόβλημα, συγχρονίζοντάς τα όλα με με ακέραια νουμερα, αλλά ξέρω πως σε κάποια κονσολοειδή ενδέχεται να υπάρχει ενα θέμα. Ισως κάποιος που τα έχει πιο πρόσφατα και ειναι και πιο ειδικός να στο ξεκαθαρίσει. Το out of sync δεν θα έπρεπε να γίνεται, αλλα μπορεί να γινεται για κάποιους συγκεκριμένους λόγους, λάθος ρυθμίσεις στο συστημά σου, στα οργανα π.χ. Απο mac δε είμαι τελειως ασχετος. Μπορεί να ειναι ίδια όλα με τα windows, μπορει και όχι. Δεν ξέρω. Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ
J's conspiracy Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2020 OP Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2020 38 minutes ago, cos_dr said: Το maschine με το software το δικο του δεν θα έχει πρόβλημα, με daw προσωπικά μαζί και οτι synth είχα δεν αντιμετώπισα πρόβλημα, συγχρονίζοντάς τα όλα με με ακέραια νουμερα, αλλά ξέρω πως σε κάποια κονσολοειδή ενδέχεται να υπάρχει ενα θέμα. απο ηχους drums ?θεωρεις οτι θα ειναι καλυτερο απο το ultrabeat (ειναι το plugin του logic για drums) σε απο αποψη ποικιλιας αλλα και ποιοτητας;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση