panagiotis Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2007 Ρε παιδιά ποσο πρέπει να είναι το ύψος χορδών στο μπάσο; Πώς πρέπει επίσης να το μετρήσω; Υπόψιν δεν το έχω πειράξει από τότε που το πήρα... Επίσης δεν ξέρω αν είναι χρήσιμη η πληροφορία αλλά παίζω με 45άρες χορδές. Βass is a state of mind...
pastelius Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2007 Δεν υπαρχει 'πρεπει',το καλυτερο ειναι να τις βαλεις στο υψος που σε βολευει..Για να το κανεις ομως αυτο θελεις εναν καλο μαστορα για να σου ρυθμισει & τις αρμονικες & να μην πικαρει.. Για να το κανεις μονος σου ειναι αρκετα δυσκολη διαδικασια..Εκτος κι αν πιανουν τα χερια σου ή το χεις ξανακανει :wink: .Εγω παντως ειμαι κουλος σ αυτα τα θεματα :lol: :lol: Τελευταια φορα που μετρησα παντως την αποσταση των δικων μου χορδων ,νομιζω ειναι γυρω στα 3-4mm.Ελπιζω να βοηθησα :D feel da FUNK blast
panagiotis Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2007 OP Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2007 Δεν υπαρχει 'πρεπει'' date='το καλυτερο ειναι να τις βαλεις στο υψοςπου σε βολευει..Για να το κανεις ομως αυτο θελεις εναν καλο μαστορα για να σου ρυθμισει & τις αρμονικες & να μην πικαρει.. Για να το κανεις μονος σου ειναι αρκετα δυσκολη διαδικασια..Εκτος κι αν πιανουν τα χερια σου ή το χεις ξανακανει :wink: .Εγω παντως ειμαι κουλος σ αυτα τα θεματα :lol: :lol: Τελευταια φορα που μετρησα παντως την αποσταση των δικων μου χορδων ,νομιζω ειναι γυρω στα 3-4mm.Ελπιζω να βοηθησα :D[/quote'] 3-4mm από πού; Από ποιο τάστο εννοώ... Βass is a state of mind...
pastelius Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2007 3-4mm από πού; Από ποιο τάστο εννοώ... 12ο αν θυμαμαι καλα...Αν μελετας παντως & παιζεις συχνα καλο ειναι να σεταρεις μια και καλη το οργανο γιατι αν ειναι πολυ ψηλα υπαρχει κινδυνος τενοντιτιδας... 8O :wink: feel da FUNK blast
panagiotis Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2007 OP Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2007 3-4mm από πού; Από ποιο τάστο εννοώ... 12ο αν θυμαμαι καλα...Αν μελετας παντως & παιζεις συχνα καλο ειναι να σεταρεις μια και καλη το οργανο γιατι αν ειναι πολυ ψηλα υπαρχει κινδυνος τενοντιτιδας... 8O :wink: Εννοείς σε τεχνικό έτσι; Πάντως το ύψος μου φαίνεται καλό και βολικό αλλά δεν ξέρω αν είναι το σωστό....Γι αυτό ρωτάω... Βass is a state of mind...
panagiotis Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2007 OP Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2007 Μόλις τώρα το μέτρησα και η Mι απέχει από το 12ο τάστο περί τα 5mm....Tι λέτε; Βass is a state of mind...
Aggelos Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2007 Να ρωτησώ και εγώ κάτι σχετικό; Πήρα ένα ακουστικό μπάσο harley benton από thomann και τρίζουν αρκετά οι χορδές ανοιχτές και στα πρώτα τάστα. Χαλάρωσα λίγο το σίδερο που έχει μέσα η ταστιέρα αλλά τίποτα...Θέλει σετάρισμα ή φταίει η καταραμένη η φθήνια?
Lost_Highway Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2007 Για να το κανεις ομως αυτο θελεις εναν καλο μαστοραγια να σου ρυθμισει & τις αρμονικες & να μην πικαρει.. Για να το κανεις μονος σου ειναι αρκετα δυσκολη διαδικασια.. Σιγά μη χρειάζεται και πυρηνικό επιστήμονα... :) 8O Είναι θέμα setup που οφείλουμε να γνωρίζουμε οι ίδιοι για να μπορούμε να φέρνουμε το όργανο στην κατάσταση που εμείς επιθυμούμε (κι όχι ο εκάστοτε "μάστορας"). Να ρωτησώ και εγώ κάτι σχετικό; Πήρα ένα ακουστικό μπάσο harley benton από thomann και τρίζουν αρκετά οι χορδές ανοιχτές και στα πρώτα τάστα. Χαλάρωσα λίγο το σίδερο που έχει μέσα η ταστιέρα αλλά τίποτα...Θέλει σετάρισμα ή φταίει η καταραμένη η φθήνια? Κανένα όργανο δεν είναι τόσο χάλια που να μην επιδέχεται βελτίωση με ένα σωστό setup. :wink: Μην ανησυχείς. Μη φεύγεις θηρίο, θηρίο με τα σιδερένια δόντια.
pastelius Δημοσιευμένο 14 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσιευμένο 14 Φεβρουαρίου 2007 Για να το κανεις ομως αυτο θελεις εναν καλο μαστοραγια να σου ρυθμισει & τις αρμονικες & να μην πικαρει.. Για να το κανεις μονος σου ειναι αρκετα δυσκολη διαδικασια.. Σιγά μη χρειάζεται και πυρηνικό επιστήμονα... :) 8O Είναι θέμα setup που οφείλουμε να γνωρίζουμε οι ίδιοι για να μπορούμε να φέρνουμε το όργανο στην κατάσταση που εμείς επιθυμούμε (κι όχι ο εκάστοτε "μάστορας"). Εξυπακουεται πως ο 'μαστορας' θα φερει το οργανο στα standards του καθενος,αναλογως και τις απαιτησεις του.. :wink: Φυσικα και πρεπει να μαθει ο καθενας να το κανει αυτο στο οργανο του,αλλα καλο ειναι να δει πρωτα πως γινεται η διαδικασια.. :wink: Για εμας τους κουλους σε αυτα τα θεματα(εμενα τουλ.) ειναι κατι δυσκολο..Τελευταια φορα το ρυθμισα μονος μου αλλα ξεκουρδιζεται σχετικα ευκολα :lol: :lol: feel da FUNK blast
Lost_Highway Δημοσιευμένο 15 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσιευμένο 15 Φεβρουαρίου 2007 Φυσικα και πρεπει να μαθει ο καθενας να το κανει αυτο στο οργανο του' date='αλλα καλο ειναι να δει πρωτα πως γινεται η διαδικασια..[/quote'] Αν και διαφωνώ (αρκεί κοινή λογική και να ξέρεις τι κάνεις), αν όπως και να'χει θες να δεις τη διαδικασία, υπάρχει το internet... :wink: Τελευταια φορα το ρυθμισα μονος μου αλλα ξεκουρδιζεται σχετικα ευκολα :lol: :lol: Βρε παστέλιους, μην αποθαρρύνεις κόσμο... :lol: :lol: :lol: Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Μη φεύγεις θηρίο, θηρίο με τα σιδερένια δόντια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση