Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Προσχέδιο νόμου στην Αυστρία απαιτεί τα κανονικά ονόματα και τις διευθύνσεις των χρηστών για να σχολιάσουν

 

  Από ότι φαίνεται δεν είναι μόνο η Κίνα που θέλει να περιορίσει την ανωνυμία στο Internet. Η κυβέρνηση της Αυστρίας παρουσίασε ένα προσχέδιο νόμου που θα απαιτεί από τον χρήστη να παράσχει το πραγματικό του όνομα και την διεύθυνση του στις μεγαλύτερες ιστοσελίδες προτού σχολιάσει.

 

  Οι χρήστες του Internet θα μπορούν να χρησιμοποιούν δημοσίως κάποιο ψευδώνυμο, ωστόσο, όπως είναι κατανοητό, θα καταστεί ευκολότερο το έργο των αρχών για τον εντοπισμό τους στην περίπτωση που παρενοχλούν τους άλλους ή παραβιάζουν την νομοθεσία. Οι εταιρείες επίσης που αποδειχτεί ότι δεν τηρούν τη νομοθεσία, ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπες με πρόστιμα έως και €500 χιλιάδων αν δεν συμμορφωθούν ή με το διπλάσιο πρόστιμο αν διαπράξουν το ίδιο αδίκημα δύο φορές.

 

  Αν υπερψηφιστεί, τότε θα επηρεαστούν μόνο οι ιστοσελίδες με περισσότερους από 100 χιλιάδες εγγεγραμμένους χρήστες και με έσοδα άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ ετησίως ή που λαμβάνουν επιδοτήσεις άνω των €50 χιλιάδων. Θα εξαιρούνται οι ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς και οι ιστοσελίδες που δεν έχουν έσοδα από διαφημίσεις ή από το ίδιο το περιεχόμενο τους. Αν τελικά «περάσει» και εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το 2020.

 

  Υπάρχουν πάντως ορισμένες ανησυχίες για το προσχέδιο, και πολλοί επικαλούνται τις παραπάνω εξαιρέσεις. Έτσι, την ώρα που σκοπός του είναι να δώσει την ευκαιρία σε ιστότοπους να αναπτυχθούν προτού ξεκινήσουν να αστυνομεύουν τις κοινότητες τους, ενδέχεται στην πραγματικότητα να προστατεύει τις κοινότητες που είναι πιο πιθανό να συναντήσει κάποιος βίαια ή καταχρηστικά σχόλια όπως ομάδες μίσους που ενδεχομένως έχουν μικρές βάσεις χρηστών ή δεν έχουν έσοδα από διαφημίσεις. Υπάρχει επίσης και μία πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, αφού ο νέος νόμος ενδέχεται να προστατεύει τον μικρότερο εταίρο του κυβερνώντος κόμματος στην κυβέρνηση συνασπισμού της Αυστρίας, το Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας, από την ανάγκη να περιορίσει την ρητορική μίσους στις ιστοσελίδες του. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάντως θα μπορούσε να παρεμποδίσει την ψήφιση του νομοσχεδίου, αφού θα είχε την δύναμη να τιμωρεί αυστηρότερα της Ευρωπαϊκές εταιρείες από τις ίδιες τις χώρες προέλευσης τους.

 

  Όπως πάντα, υπάρχει και το «απλό ζήτημα» της ιδιωτικής ζωής. Αν και η απαίτηση να παρέχουν οι χρήστες το όνομα και τη διεύθυνση κατοικίας τους, μπορεί να αποθαρρύνει τις παρενοχλήσεις και την ρητορική μίσους, ενδεχομένως και να αποθαρρύνει ανθρώπους με διορατικές σκέψεις και απόψεις. Επιπλέον, είναι και ζήτημα ασφαλείας. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις και ιστοσελίδες που θα πρέπει να έχουν αποθηκευμένες σε βάσεις δεδομένων τόσα πολλά προσωπικά στοιχεία και δεδομένα θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο για διάφορους κυβερνοεγκληματίες και χάκερ. Με απλά λόγια, η ελευθερία της έκφρασης θα μπορούσε να δεχτεί μεγάλο πλήγμα, παρόλο που η Αυστριακή κυβέρνηση κάνει προσπάθειες να την διατηρήσει.

 

Πηγή: Engadget

Μετάφραση: Γιώργος Ιωσηφίδης

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Τώωωωρα, κάτι αντίστοιχο είναι σε λειτουργία τουλάχιστον 1 με 2 χρόνια τώρα, σε επενδυτικές ιστοσελίδες.

Και μάλιστα χειρότερο.

Πρέπει πχ να στείλεις μέχρι και φωτοτυπία ταυτότητας και χαρτί από την τράπεζα που να επαληθεύει την διεύθυνσή σου, αν θέλεις να κάνεις trading κρυπτονομισμάτων.

Επεξεργασμένο από fusiongtr

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Δημοσιευμένο

Η ανωνυμία βοηθάει κάποιους να βγάζουν τον "κακό" τους εαυτό(τον πραγματικό τους βγάζουν αλλά τέλος πάντων) και να μην έχουν συνήθως επιπτώσεις απο τα λεγομενά τους,βέβαια στην άλλη άκρη του φάσματος θα έχουμε τον όχλο ενάντια σε κάποιον που θα πει κάτι που θα τους "εξοργίσει" και όλο και κάποιος μουρλός θα βρεθεί σπίτι του να τον πείσει για το λάθος της σκέψης του.

            Θα ήθελα ανθρώπους να σχολιάζουν με το πραγματικό τους όνομα και να αποδέχονται την ευθύνη όσων λένε(αντιο τρολλς ? ) αλλά θα πρέπει να υπάρχει και προστασία γι'αυτούς που επιλέγουν να μιλάνε για πράγματα που ενοχλούν ή αντικρούονται στα πιστέυω της μάζας.

  • Like 3
Δημοσιευμένο

Από ότι ξέρω όσο αφορά το ρόλο των Αρχών και την μεθοδολογία της εκάστοτε προσβασιμότητας αλλά και τον τρόπο αξιοποίησης θα την ορίζουν οι χώρες με ανάλογες διατάξεις στο νομοθετικό τους σύστημα. Θα αποφασίσουν αυτές.

 Σε συνάρτηση με το GDPR.

 Έχω εκπαιδευτεί πάνω σε αυτά τα θέματα για τις ανάγκες της δουλειάς και να πω την αλήθεια τα βρίσκω όλα αυτά αναγκαία για ευνόητους λόγους αλλά .... βαρετά. Βαρέθηκα.

 

 Προσπαθώ να τα δω όλα από όλες τις πλευρές αλλά στο τέλος σπάω και λέω δεν πάνε να κάνουν ότι θέλουν.

 Μας έχουν κατσιάσει.

 Λεφτά θέλουμε.

 Όλα αυτά τα κόστη για την προσαρμογή.

 Και τελικώς σε ποιους θα εφαρμοστούν αυτά με ζήλο και σε ποιους πιο αδιάφορα και χαλαρά λόγω συμφερόντων.

 Τι αποτέλεσμα θα έχουν όλα αυτά σε βάθος χρόνου και τι επιπτώσεις στη διαδικτυακή χρήση.

 Μήπως ρε παιδί μου καούν και χλωρά μαζί με τα ξερά?

 

 Μας βάλαν όλα αυτά τα διαόλια στη ζωή μας και στην Ελλάδα που όποιος κακομοίρης δουλεύει τίμια  πάνω από το χιλιάρικο, το παραπάνω το δίνει πίσω στο κράτος.

 Και οι επιχειρηματίες αντίστοιχα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες προκαταβάλλουν τους φόρους και η αγωνία και η απελπισία τους τρώει μέσα τους σαν το σαράκι βγάζοντας τους όλες τις συσχετιζόμενες με αυτά νόσους τα οποία τις τριγκάρουν.

 

 Δεν μπορώ να το αποδείξω αλλά η πεποίθηση μου είναι πως σάματις είμαστε ελεύθεροι?

 Σάματις δεν μπορούν να μας βρούν και το χειρότερο αν πειράξουμε το σύστημα με κάποιο τρόπο δεν μπορουν να μας βρούν και να μας τελειώσουν?

 

 Από την άλλη με τα τρολ και κάθε τι κακόβουλο που χρησιμοποιεί τις πληροφορίες ανεξέλεγκτα για να κάνει κακό πολυεπίπεδα στους άλλους με κίνδυνο την ψυχική, σωματική υγεία, την ακεραιότητα της περιουσίας του αλλά και να τα κάνει αυτά σε αυτούς που αγαπά τι θα γίνει?

 

 Εγώ λέω ναι σε ότι έχει να κάνει με την προστασία και ναι στην αντίστοιχη πρόσβαση αλλά με αντίστοιχη προστασία σωστά θεσμοθετημένη και σωστά εκτελεσμένη ισότιμα για όλους. Χωρίς καμία διάκριση.

 Άρα λέω ΟΧΙ χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

 

  • Like 3

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Δημοσιευμένο
6 minutes ago, Konstantinos Dritsas said:

 Άρα λέω ΟΧΙ χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

 

 

Φίλως με συγχωρείς κιόλα, αλλά η 28η Απριλίου πλησιάζει, όχι η 28η Οκτωβρίου, ασούμε δω πέρα ασούμε.

  • Χαχα 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Δημοσιευμένο
4 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

 

Φίλως με συγχωρείς κιόλα, αλλά η 28η Απριλίου πλησιάζει, όχι η 28η Οκτωβρίου, ασούμε δω πέρα ασούμε.

Τι σχέση έχει η 28η Οκτωβρίου?

 Τότες κάναμε Επανάσταση και νικήσαμε τους Τούρκους!

Που ο Λεωνίδας σήκωσε το λάβαρο και φώναξε Εν τούτΟ νίκα!

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  • Χαχα 2

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Δημοσιευμένο

Aπό τη μία είναι καλό που θα απαλλαγούμε από τα τρολ των 0,60 η τρολ γενικώς και τη χειρότερη μορφή του, αυτή του ομαδικού πεσίματος από ανώνυμα account σε κάποιον μόνο με ενδείξεις ή από λάθος πληροφόρηση. Το τελευταίο ειδικά είναι το χειρότερο, αν αναλογιστούμε τη ζημιά που μπορεί να κάνει στον ψυχισμό του, ακόμα και στη δημόσια εικόνα του αν είναι διάσημος, ειδικά αν αυτός είναι αθώος εν τέλει

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

πριν ένα χρόνο μας εβγαλαν το λάδι να υλοποιήσουμε GDPR και να κάνουμε anonymize τις βάσεις δεδοδομένων, τώρα μας λένε κάτι το οποίο τουλάχιστον βρίσκεται σε αντίθετο πνεύμα ή είναι εντελώς αντίθετο.

είμαστε σε ένα αγωνα δρομου να ικανοποιούμε το κάθε βίτσιο του κάθε δυτικού γραφειοκράτη στο οποίο αντιβαίνει το επόμενο βίτσιο που θα σκεφτεί ο επόμενος δυτικός γραφειοκράτης.

Επεξεργασμένο από rgxinap
  • Like 1
  • Administrator
Δημοσιευμένο

Σε περίπτωση που δεν είσαι ενημερωμένος, πέρα απο τους δυτικούς γραφειοκράτες, συμμετέχει και η πατρίδα σου στις γραφειοκρατικές αποφάσεις της Ευρωβουλής καθώς και άλλες 27 χώρες. Αν δεν απατώμαι δε, η συγκεκριμένη είδηση ξεκίνησε απο την Κίνα που είναι ανατολικά.

Μην οδηγείς την κουβέντα αλλού με προσωπικές πεποιθήσεις και παρερμηνείες που εξυπηρετούν ιδεοληψίες. Κάθε πολιτική τοποθέτηση θα διαγράφεται.

  • Λυπάμαι 1

Live and let Live.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...