Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru
Δημοσιευμένο

Τα πάντα περνούν τελωνείο κανονικά πλέον. Σε πρόσφατη αγορά από US της τάξης των 70$ καλούμαι να πληρώσω φόρο, δασμούς και τέλη στα ΕΛΤΑ γύρω στα 34Ε. Και είναι η πρώτη φορά σε αγορά μου κάτω των 120-140$.

Hλιθιούθιερ

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, Πνοή και Νύξη said:

Τα πάντα περνούν τελωνείο κανονικά πλέον. Σε πρόσφατη αγορά από US της τάξης των 70$ καλούμαι να πληρώσω φόρο, δασμούς και τέλη στα ΕΛΤΑ γύρω στα 34Ε. Και είναι η πρώτη φορά σε αγορά μου κάτω των 120-140$.

περίεργο, άλλαξε καποια οδηγία?

μεταφορικά πόσα ήταν στην αγορά σου? απο ιδιώτη ή είχε κανονικά τιμολόγιο? στην 1η περίπτωση ίσως το εκτίμησαν αυτοί όσο τους κατέβηκε.

Επεξεργασμένο από rgxinap
Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Τα πάντα περνάνε από τελωνείο οι δασμοι  έτσι κι αλλιώς είναι μόνο 3% το ΦΠΑ πονάει που είναι 24%

Να σημειωθεί ότι οι επιβαρύνσεις είναι πάνω στην CIF τιμή δηλ. Αξία αντικειμένου+μεταφορικά.

Πρόσφατα πλήρωσα 30 ευρώ για ένα δέμα αξίας 20 δολλαρίων (το οποίο όμως είχε σταλεί με express mail που κόστισε 59 δολλάρια)

Επεξεργασμένο από Superfunk

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• Guru
Δημοσιευμένο

77E ηταν (όχι $ τελικα) οπότε 18Ε ΦΠΑ +15Ε τέλη εκτελωνισμού, νάτο το 34άρι. Μάλιστα μου ζητήθηκε από τα ΕΛΤΑ να τους στείλω απόδειξη πληρωμής (paypal, τιμολόγιο ή transaction). O πωλητής δεν γνωρίζω τι είναι. Υπ' όψιν ότι υπολογίζεται η αξία αγοράς, δηλ. μετράνε και τα μεταφορικά μέσα.

• Like 1

Hλιθιούθιερ

Δημοσιευμένο

πάντως στην ζώνη κάτω απο 22 ΕΥΡ δεν έχω πληρώσει ποτέ ούτε φόρους ούτε εννοείται δασμούς/τέλος εκτελωνισμού. Τελευταίο δέμα πριν κανα 2 βδομάδες, κάτι ωραία BT ακουστικά που φοράω στο τρέξιμο ακούγοντας την τραγουδάρα που έφτιαγε ο Gvour!

Δημοσιευμένο
36 λεπτά πριν, rgxinap είπε

πάντως στην ζώνη κάτω απο 22 ΕΥΡ δεν έχω πληρώσει ποτέ ούτε φόρους ούτε εννοείται δασμούς/τέλος εκτελωνισμού.

Κι εγώ κοιτάω να παραγγέλνω πράγματα μέσα σε αυτό το όριο. Για παραπάνω μόνο αν τα στέλνει μέσω Βελγίου/Ολλανδίας (gearbest). Αλλιώς αν το κόστος είναι παραπάνω, με τα τόσο χαμηλά μεταφορικά παραγγέλνω 2-3-4 δέματα ξεχωριστά μέχρι 22ε το καθένα (και για κάθε ενδεχόμενο κοιτάζω μέσα στα 22 να είναι και το κόστος των μεταφορικών)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...